Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

12+1 ιστορίες... μπασκετικής τρέλας

Αγνωστα περιστατικά με πρωταγωνιστές τους παίκτες της Εθνικής και τον προπονητή τους Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας

Ο άυπνος Παπαλουκάς, ο άτακτος Σχορτσιανίτης και η παρ' ολίγον σύλληψη των διεθνών για τα μεθεόρτια της νίκης επί των ΗΠΑ


Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Εθνικής μπάσκετ μετά την ιστορική επικράτηση επί των Αμερικανών δεν τελείωσαν στο κλειστό γυμναστήριο της Σαϊτάμα αλλά συνεχίστηκαν στο ξενοδοχείο, όπου προκάλεσαν την έφοδο σεκιουριτάδων!

Πηγή : www.tovima.dolnet.gr

Θοδωρής Παπαλουκάς: Οι αϋπνίες (καθημερινά κοιμόταν μετά τις πέντε το πρωί!) και το μόνιμο «ringtone» στο κινητό του («Ονειρο ζω» του Μιχάλη Χατζηγιάννη) τον ακολούθησαν από το Βελιγράδι και στην Ιαπωνία, ωστόσο η στάση του απέναντι στους ανθρώπους ήταν εντελώς διαφορετική. Εν αντιθέσει με το περυσινό Ευρωμπάσκετ, οπότε είχε διακόψει την επικοινωνία ακόμη και με την κοπέλα του Φαίη, στη Χαμαμάτσου και στη Σαϊτάμα εμφανίστηκε υπερβολικά προσιτός μιλώντας σε δημοσιογράφους όλων των εθνικοτήτων και σε απλούς φιλάθλους. Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες ήταν μια αλλεργία που είχε ως αποτέλεσμα να... μισοκλείσει το μάτι του και να αυτοσαρκάζεται ότι μοιάζει με κοιμισμένο!

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: Αντί να δέχεται τις πλάκες του αρχηγού και μεγαλύτερου σε ηλικία συμπαίκτη του, ο «Βενιαμίν» της δευτεραθλήτριας κόσμου δεν άφηνε σε χλωρό κλαρί τον Μιχάλη Κακιούζη. Μάλιστα το μόνιμο «χουνέρι» προς τον συγκάτοικό του στο δωμάτιο ήταν να το παίζει ανυπάκουος. Και όταν ο αρχηγός επιχειρούσε να τον επαναφέρει στην τάξη, η απειλή βρισκόταν μονίμως στο στόμα του. «Θα χρησιμοποιήσω βία!» του φώναζε, και ο Κακιούζης καθόταν φρόνιμα...

Νίκος Ζήσης: Η «δολοφονική» αγκωνιά του Βραζιλιάνου Αντερσον Βαρεχάο, η οποία του στέρησε τη συμμετοχή στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, δεν ήταν το πιο... εφιαλτικό γεγονός που του συνέβη στην Ιαπωνία. Τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο, ο «μεγάλος μικρός» της Εθνικής δεν είχε ούτε κινητό τηλέφωνο ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή (τον είχε αφήσει στον συγκάτοικό του Βασίλη Σπανούλη για να βλέπει ταινίες) ούτε καν τηλεόραση για να παρακολουθεί τους αγώνες. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τα επιτεύγματα της τεχνολογίας...

Βασίλης Σπανούλης: Επί μία εβδομάδα ένας κινέζος δημοσιογράφος του είχε γίνει... τσιμπούρι! Καθόταν με τις ώρες στη ρεσεψιόν και του τηλεφωνούσε διαρκώς στο δωμάτιο. Οταν τον αντίκρισε στο λόμπι του ξενοδοχείου, κόντεψε να... λιποθυμήσει από τη συγκίνηση της πρώτης γνωριμίας. Του έδειξε το ολοσέλιδο άρθρο του στο περιοδικό «Inside Hoops» και του είπε ότι η μεταγραφή του στους Χιούστον Ρόκετς, όπου θα συναντήσει τον Γιάο Μινγκ, τον έχουν ήδη μετατρέψει σε... λαϊκό ήρωα στην Κίνα. Το κακό για τον «Kill Bill» ήταν ότι το άρθρο είχε γραφτεί στα κινέζικα!

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: Από την πρώτη ημέρα στο ξενοδοχείο η παρουσία του στο εστιατόριο συνδυάστηκε με ένα συγκεκριμένο έδεσμα που έγινε σλόγκαν στην αποστολή: φέτες του τοστ με βούτυρο και μέλι! Τον έβλεπε με τα... σύνεργα ο Ντικούδης και τον κορόιδευε: «Φάε αγόρι μου το μέλι σου να μεγαλώσεις!». Και αυτό δεν συνέβαινε μόνο στο πρωινό, αλλά σε όλα τα γεύματα της ημέρας. Στο μεσημεριανό μάλιστα και στο βραδινό σε μεγαλύτερες δόσεις. Τόσο πολύ του άρεσε ο συνδυασμός!

Αντώνης Φώτσης: Το πάρτι που στήθηκε στο δωμάτιο του αδελφικού του φίλου και μόνιμου συγκάτοικου στις αποστολές, Λάζαρου Παπαδόπουλου, αμέσως μετά την πρόκριση επί της αμερικανικής «Ντριμ Τιμ» προκάλεσε τόση φασαρία στο ξενοδοχείο, ώστε σε χρόνο-ρεκόρ «πλάκωσε» μία διμοιρία σεκιουριτάδων και αστυνομικών, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε... συλλήψεις! Τελικά ο «Batman» τους υποσχέθηκε ότι θα ηρεμήσουν και εκείνοι, αφού... συνεδρίασαν ενώπιον των ελλήνων παικτών, τα μάζεψαν και έφυγαν απειλώντας ότι θα ξαναέλθουν σε περίπτωση που ακουστεί «κιχ».

Νίκος Χατζηβρέττας: Ο άνθρωπος που... βαριέται να κουνηθεί! Μάταια τον παρακαλούσε ο συμπαίκτης και κουμπάρος του Δήμος Ντικούδης να «πεταχτούν» (δέκα λεπτά με τα πόδια) από το ξενοδοχείο στη «Saitama Super Arena» για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Η μόνιμη επωδός του μακεδόνα άσου ήταν... «μπα, πού να τρέχουμε τώρα;» και κλείδωνε την πόρτα του δωματίου του. Οσο για τις ποδοσφαιρικές μάχες στο «Play Station»; Η Ολλανδία του Ντικούδη νικούσε μονίμως τη Βραζιλία του Χατζηβρέττα, τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά!

Δήμος Ντικούδης: Καθισμένος στον πάγκο κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με τη Γαλλία, ο δυναμικός φόργουορντ θύμιζε... θηρίο στο κλουβί. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν τον χρησιμοποίησε ούτε λεπτό και ο Λαρισαίος κόντευε να τρελαθεί, ώσπου ήλθε ο ημιτελικός με τις ΗΠΑ, όπου η μανία του να αγωνιστεί τον έκανε να «μασάει σίδερα». Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ακόμη ψάχνει ποιος πέταξε κάτω το φορητό «DVD player» που αγόρασε στο Τόκιο κατά την πτήση της επιστροφής. Δεν θα δυσκολευτεί να τον βρει και να τον μαλώσει, γιατί από εφέτος θα είναι συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό.

Κώστας Τσαρτσαρής: Είναι αυτό που λένε «τι είδε ο Γιαπωνέζος». Ο άσος του Παναθηναϊκού έχει πολλά να θυμάται από την εικοσαήμερη διαμονή του στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ωστόσο υπάρχει ένα στιγμιότυπο που θα του μείνει αξέχαστο! Την περασμένη Δευτέρα, την ώρα που οι διεθνείς ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πούλμαν με προορισμό το αεροδρόμιο «Ναρίτα», ένας περίεργος τύπος έδινε πραγματικό... σόου! Στεκόταν μόνος του κάνοντας εξάσκηση στο κουνγκ φου, γεγονός που έσπευσε να απαθανατίσει με την κάμερά του ο Τσαρτσαρής!

Δημήτρης Διαμαντίδης: Τι το ήθελε να μιλήσει στα αγγλικά στη μεικτή ζώνη μετά την πρόκριση επί της Κίνας; Τον αντελήφθη ένας κινέζος δημοσιογράφος και επί πέντε λεπτά του υπέβαλλε την ίδια ερώτηση: «Το κάνετε επίτηδες και χάνετε πάντα στο πρώτο δεκάλεπτο; Υπάρχει σύστημα για αυτό;» τον ρωτούσε επιμόνως και ο αγαπημένος «Μήτσος» του ελληνικού μπάσκετ προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι «δεν γίνεται να μένεις πίσω στο σκορ επίτηδες!». Αυτός συνέχιζε με την ίδια ακριβώς ερώτηση, και αν δεν ειδοποιούσαν τον Διαμαντίδη ότι έφευγε το πούλμαν, ακόμη στο γήπεδο θα ήταν...

Λάζαρος Παπαδόπουλος: Οι λεξομαχίες με τον επιστήθιο φίλο του Αντώνη Φώτση έχουν μείνει στην ιστορία. Πέρυσι είχαν ρωτήσει ως και τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή σχετικά με το «ποια οδός λέγεται παραλιακή»! Εφέτος ο Λάζος έβαλε στοίχημα ότι δεν θα πειράξει καθόλου τον Φώτση στην Ιαπωνία. Αντεξε δύο ημέρες, αλλά κατόπιν παρότρυνσης των συμπαικτών του ξανάρχισε. Οσο για το επίμαχο θέμα; «Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά ώρας»!

Μιχάλης Κακιούζης: Το βράδυ της περασμένης Κυριακής κοιμήθηκε στις 5 τα ξημερώματα! Είχε μείνει ξαπλωμένος και κοιτούσε το ταβάνι φέρνοντας στη σκέψη του την εικόνα της απονομής του τροπαίου στους Ισπανούς. Ο αρχηγός το έφερε βαρέως και για αρκετές ώρες δεν μιλούσε σε άνθρωπο. Ισως σκεπτόμενος τι θα αξιώσει από αυτόν ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος τον περιμένει με... άγριες διαθέσεις, όπως και ο προπονητής του κ. Ντούσκο Ιβάνοβιτς (για άλλους λόγους) στην προετοιμασία της ομάδας του.

Παναγιώτης Γιαννάκης: Αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Βραζιλία ο ομοσπονδιακός προπονητής επισκέφθηκε τον Νίκο Ζήση στο νοσοκομείο. Οταν διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί διπλό κάταγμα στο ζυγωματικό, ο «Δράκος» δεν ήθελε να φύγει από κοντά του. «Είσαι παλικάρι εσύ! Δεν έχεις τίποτα!» του έλεγε διαρκώς, μάλλον επιχειρώντας να πείσει τον εαυτό του για το κακό που έπληξε την ομάδα παρά τον αγαπημένο παίκτη τού κάθε προπονητή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: