Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Θαυμασμός Ρενέσες για Γιαννάκη


Ο Αΐτο Ρενέσες υπολογίζει πολύ την Ελληνική Εθνική ομάδα ενόψει της πρεμιέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ισπανός προπονητής όμως, μιλώντας στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και μίλησε με σεβασμό για την Εθνική μας ομάδα.

«Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για όλους μας η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες», υποστήριξε ο Ρενέσες που αναφέρθηκε με θαυμασμό στον Παναγιώτη Γιαννάκη… «είναι ένας άνθρωπος που αγαπά υπερβολικά το μπάσκετ και έχει καταφέρει να περάσει την αγάπη του και στην ομάδα και να δημιουργήσει ένα σύνολο που παίζει πολύ έξυπνα».

Αναφερόμενος στην Ελληνική ομάδα, ο Ρενέσες τόνισε: «Η Ελληνική ομάδα είναι έτοιμη να παίξει. Εχει παίκτες που ξέρουν να επιβιώνουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες και ιδιαίτερα το Δημήτρη Διαμαντίδη και το Θοδωρή Παπαλουκά. Εχει όμως και παίκτες που είναι μεγάλοι σουτέρ κι αυτό το παιχνίδι το παίζουν έξυπνα και οι ψηλοί, όπως ο Μπουρούσης, ο Φώτσης και ο Τσαρτσαρής, που είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά και έξω από το καλάθι».

Ο Ρενέσες δηλώνει πάντως προβληματισμένος, όχι τόσο για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα, ούτε και για τον αγώνα κόντρα στους οικοδεσπότες Κινέζους. Αυτό που τον απασχολεί περισσότερο και τον ανησυχεί είναι ο αγώνας με τη Γερμανία που θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου στις 9 το πρωί (ώρα Κίνας) και 3 τα ξημερώματα σύμφωνα με την ώρα Ισπανίας. «Είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα το λύσουμε. Είναι κάτι για το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει», σχολίασε ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, που αισθάνεται πάντως σίγουρος για την ομάδα του και δηλώνει… «είναι αλήθεια ότι η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά το πόσο καλοί είμαστε θα πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: