Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Βασίλης Σπανούλης : «Τους Αμερικάνους τους σεβόμαστε, δεν τους φοβόμαστε»



Η καλή εμφάνιση επί των Γερμανών είναι δεδομένο ότι θα λύσει τα χέρια των Ελλήνων διεθνών για τη συνέχεια. Επόμενος αντίπαλος οι μεγάλοι αστέρες του ΝΒΑ που περιμένουν την ελληνική ομάδα πως και πως για να πάρουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας. Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη νίκη επί των Γερμανών και για τον αγώνα που ακολουθεί με τις ΗΠΑ...

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλυσε την πραγματική διάσταση της πρώτης μας νίκης στο Πεκίνο: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και καταφέραμε να κερδίσουμε παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, πιέζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο. Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε νεκρά διαστήματα όπως έγινε με την Ισπανία που το πληρώσαμε. Αυτή τη φορά πιέσαμε περισσότερο στην άμυνα, τους βγάλαμε εκτός ρυθμού και για 40 λεπτά παίξαμε καλό μπάσκετ», τόνισε ο «V-Span».

Ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας στάθηκε και στο καλό μακρκάρισμα απέναντι στον Ντιρκ Νοβίτσκι: «Έχουμε ψηλά παιδιά και αθλητικούς παίκτες. Έχουμε βρει τα κουμπιά της Γερμανίας και κάθε φορά καταφέρνουμε να τους αντιμετωπίζουμε σωστά».

Όσο για τη συνέχεια με τους Αμερικάνους; «Το πρώτο που συνειδητοποιήσαμε είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα με τους Αμερικάνους θα κοιτάξουμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι, τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε. Ο Κόμπε είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και σπουδαίος χαρακτήρας, γι’ αυτό τον κάνει τόσο μεγάλο αθλητή. Αυτό το τουρνουά είναι πολύ μακρύ και πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένος. Να ελέγχεις τις δυνάμεις σου. Με τους Αμερικάνους θα το διασκεδάσουμε, αλλά θα παίξουμε για να τους κερδίσουμε».

Τέλος ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού στάθηκε στα δυνατά σημεία της ελληνικής ομάδας: «Στο πρέσινγκ δεν παίζουμε με τον ενθουσιασμό μας, αλλά με το μυαλό μας. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο καθένας ξέρει το ρόλο του και έχει βάλει τον εγωισμό του κάτω. Η χημεία είναι ότι πιο σημαντικό για μια ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: