Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

"Ήθελαν να μας συντρίψουν"




Το ότι οι Αμερικάνοι ήθελαν να νικήσουν την Ελλάδα για να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του 2006 ήταν γνωστό. Σήμερα απλά το έδειξαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης στις δηλώσεις του. "Ήθελαν να μας συντρίψουν και ήταν φανερό. Πιστεύω ότι μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι" είπε αρχικά και πρόσθεσε: "Ελπίζω ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα παίξουμε καλύτερα".

Ο Μάικ Σιζέφσκι δήλωσε: "Είναι τιμή να παίζεις αντίπαλος με ένα φίλο και προσωπικότητα του μπάσκετ, όπως είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης ή και με τον Νίκο Λινάρδο, που δούλευε για εμάς στο Ντιουκ. Η Ελλάδα παίζει το σωστό μπάσκετ, παίζει σκληρά και ομαδικά και είναι δύσκολο να την κερδίσεις. Θεωρώ ότι παίξαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, αλλά παίξαμε πολύ καλή άμυνα". Πάντως, ο κόουτς των Αμερικανών δεν θεωρεί την ομάδα του ανίκητη: "Δεν υπάρχει ανίκητη ομάδα σε κανένα άθλημα, γιατί οι παίκτες είναι άνθρωποι και πόσο μάλλον όταν είναι ένα γκρουπ παικτών. Απλά προετοιμάζεσαι να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο τρόπο κάθε αντίπαλο, εμείς προετοιμαστήκαμε σκληρά, γιατί η Ελλάδα είναι μια ομάδα που μπορεί να μας νικήσει".

Ο Αντώνης Φώτσης τόνισε: "Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Στην αρχή παίξαμε σχετικά καλά, αλλά κάναμε λάθη που τους έδωσαν εύκολα καλάθια. Την άλλη φορά πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι. Οι Αμερικανοί είναι ομάδα με μεγάλες αθλητικές ικανότητες και αυτό είναι το στυλ τους να σε αναγκάζουν να κάνεις λάθη" για να προσθέσει ο Κρις Πολ: "Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Το περιμέναμε και το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε την καλύτερη άμυνα που έχουμε παίξει από τότε που ο Σιζέφσκι είναι προπονητής μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: