Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Εθνική Ανδρών: Ελλάδα – Γερμανία, Συνέντευξη Τύπου

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εστίασε στο πάθος με το οποίο αγωνίστηκε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση στη δεύτερη μέρα του Ολυμπιακού Τουρνουά Ανδρών: «Νιώθαμε πίεση, όλοι νιώθουμε πίεση πριν από το παιχνίδι, αλλά παίξαμε με πάθος. Είμαστε ομάδα που θέλει να βελτιώνεται. Παίξαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Οι Γερμανοί άντεξαν όσο είχαν ψηλά ποσοστά στο τρίποντο. Στην πορεία εμείς ασκήσαμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλό μας, παίξαμε με καθαρό μυαλό και πήραμε αυτό που θέλαμε. Η Γερμανία δεν είναι αυτό που φάνηκε σήμερα είναι καλή ομάδα». Αναφερόμενος στην παρουσία του Ανδρέα Γλυνιαδάκη τόνισε: «Η διαφορά του ποιοτικού μπάσκετ από το μπάσκετ εντυπώσεων είναι ότι ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος. Μπορεί να μην παίξει καθόλου σε έναν αγώνα, αλλά την επόμενη μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο. Ο καθένας έχει ρόλο σε αυτή την ομάδα, όπως ρόλο έχει και ο Ανδρέας». Σχετικά με την επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο τις ΗΠΑ, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: «Οι ΗΠΑ είναι σπουδαία ομάδα και έχει κίνητρο εναντίον μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Το παιχνίδι αυτό άλλωστε δεν είναι νοκ άουτ, όπως ήταν ο ημιτελικός το 2006».
Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ερχόμασταν από ήττα και θέλαμε τη νίκη. Παίξαμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, χωρίς να έχουμε νεκρά διαστήματα, παίζοντας δυνατά στην άμυνα. Ξέρουμε άλλωστε πως στο δικό μας παιχνίδι η επίθεση ξεκινά από την καλή άμυνα. Το τουρνουά θέλει ισορροπίες σε κάθε επίπεδο. Ούτε απογοήτευση, ούτε ενθουσιασμό ως το τέλος του».
Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Ντιρκ Μπάουερμαν δήλωσε: «Η Ελλάδα έπαιξε σπουδαία άμυνα, έβγαλε εκτός αγώνα τον Κέιμαν, μας παγίδευσε, αλλά αυτό συμβαίνει όταν παίζεις με την Ελλάδα. Η επιτυχία της στηρίζεται στην άμυνα τα τελευταία χρόνια και πρέπει να παίζεις τόσο δυνατά όσο αυτή για να τη νικήσεις και εμείς δεν το κάναμε. Είμαι απογοητευμένος γι’ αυτό, αλλά αυτό είναι το ολυμπιακό τουρνουά. Είμαστε περήφανοι που έχουμε φτάσει ως εδώ και πρέπει να αφήσουμε πίσω την κακή μας εμφάνιση, γιατί όταν παίζεις με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου πρέπει να μπορείς να επανέρχεσαι, όπως επανήλθε η Ελλάδα μετά την ήττα από την Ισπανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: