Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

為希臘 (Για την Ελλάδα...)

Πηγή : http://www.superbasket.gr/

Οι... στρατιώτες είναι έτοιμοι για τη μάχη. Η επίσημη αγαπημένη ρίχνεται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων με πρώτο αντίπαλο τους Ισπανούς. Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και η νίκη απέναντι στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές θα είναι σίγουρα σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον της Εθνικής μας στη διοργάνωση...

Στην τελευταία προπόνηση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και έκανε για ακόμα μια φορά... φροντιστήριο στις λεπτομέρειες: «Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Είναι θέμα συγκέντρωσης πια. Το βασικότερο σημείο του παιχνιδιού τους είναι το τρανζίσιον και το βασικότερο είναι να μην κάνουμε λάθη και να μην τους χαρίσουμε εύκολα καλάθια. Σημαντικό επίσης είναι να μείνουμε ήρεμοι, όταν προσπαθούν να μας νευριάσουν όπως έγινε πέρυσι στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ στην Ισπανία», τόνισε ο «Δράκος».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής έκανε λόγο για θέμα ψυχολογίας, αναφερόμενος στην ιδιομορφία που έχει πάντα η πρεμιέρα μιας μεγάλης διοργάνωσης: «Σίγουρα η πρεμιέρα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά για εμάς είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Η Ισπανία είναι από τις καλύτερες ομάδες, το ίδιο πιστεύω όμως ότι είμαστε κι εμείς. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην τους δώσουμε δικαίωμα να τρέξουν. Το να κερδίσεις στην πρεμιέρα είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας».

Ο Γιάννης Μπουρούσης στάθηκε και αυτός στη λέξη «πρεμιέρα»: «Έχουμε την εμπειρία να ξεπεράσουμε το φυσιολογικό άγχος που κρύβει κάθε πρεμιέρα. Ο αγώνας μπορεί να μην είναι κρίσιμος με την έννοια ότι κρίνεται ένα μετάλλιο, αλλά είναι σημαντικός, γιατί σε βάζει σε ένα δρόμο. Ξέρουμε ότι τα πιο κρίσιμα παιχνίδια είναι τα χιαστί, αλλά ο αρχικός μας στόχος είναι να φτάσουμε πρώτα ως εκεί καταλαμβάνοντας όσο καλύτερη θέση μπορούμε στον όμιλο. Κερδίζοντας μια ομάδα όπως η Ισπανία ανεβάζουμε κυρίως την αυτοπεποίθησή μας. Δεν παίζει ρόλο το παρελθόν, τι έχει γίνει μέχρι τώρα στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, αλλά πώς θα είμαστε αύριο στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: