Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Το Κύπελλο Κρήτης στο Ηράκλειο.


Τελικός Κυπέλλου Ανδρών Κρήτης : Ηράκλειο - Κύδων 66-52 (28-1-09) το τέλος - οι απονομές - οι πανηγυρισμοί




Το Ηράκλειο κέρδισε μετά από ένα δραματικό πρώτο ημίχρονο τον Κύδωνα με 66-52 και κατέκτησε το Κύπελλο Κρήτης Ανδρών. Το ένα και μοναδικό καλάθι που πέτυχε το Ηράκλειο στο 1ο δεκάλεπτο, η διακοπή του αγώνα για περίπου 15’ λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος μετά το τέλος της 1ης περιόδου και η μεγάλη πίεση που άσκησε η ομάδα των Δημητριάδη - Ράλλη στους παίκτες του Κύδωνα στο κατέβασμα της μπάλας με αποτέλεσμα να καταφέρουν να γυρίσουν μια διαφορά 17 πόντων (3-20), ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Τελικού του Κυπέλλου, που δυστυχώς έγινε παρουσία πολύ λίγου κόσμου στο Λίντο.

Ηράκλειο - Κύδων 66-52
Δεκάλεπτα : 3-16, 26-32, 52-39, 66-52
Ηράκλειο (Μανόλης Δημητριάδης - Βασίλης Ράλλης) :
Κουρουζίδης 13 , Σκόρδος 9 (1), Χαριτάκης 2, Γεωργιόπουλος, Αρναουτάκης Γ. 11 (1), Αναστασάκης 2, Καρτερής 4, Γρύλλος 13 (1), Χελιδόνης 2, Μηλαθιανάκης 10
Κύδων (Γιάννης Ηλιάκης - Κώστας Πετρίδης) : Τσεπαπαδάκης 13 (2), Κυριακάκης, Κουτσοπεράκης 3 (1), Θεοδωράκης, Ψύρρας 2, Μπαγάκης 5,
Αλεξανδράκης, Λιωνάκης 12, Αδωντάκης 2, Καρατζένης 2, Κρασουδάκης 13 (1)

Το παιχνίδι

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο 1ο δεκάλεπτο του Τελικού Κυπέλλου Ανδρών Κρήτης το Λίντο ανάμεσα στο Ηράκλειο και στον Κύδωνα. Η ομάδα των Χανίων μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πέτυχε με τον Κρασουδάκη το πρώτο καλάθι του αγώνα. 7’ λεπτά πριν το τέλος της περιόδου δόθηκε από τους διαιτητές (ΜαχαιριανάκηςΛέμης) η πρώτη τεχνική ποινή στο πάγκο του Ηράκλειο για διαμαρτυρία, ενώ 5’ πριν το τέλος το σκορ παρέμενε 0-2 (!). Με δύο συνεχόμενα καλάθια του Λιωνάκη ο Κύδων έκανε το 0-6, ενώ 2’ 51” πριν το τέλος δόθηκε τεχνική ποινή και στους δύο πάγκους για διαμαρτυρίες των βοηθών προπονητών (Ράλλης Βασίλης – Πετρίδης Κώστας). Ο Γιώργος Αρναουτάκης με τρίποντο 2’ 40” πριν το τέλος πέτυχε το πρώτο καλάθι του Ηράκλειο στο 1ο δεκάλεπτο, που έμελλε να είναι και το μοναδικό του για αυτήν την περίοδο ! Στην συνέχεια ο Κύδων με ένα σερί 0-10 έκλεισε την περίοδο με 3-16. Με την λήξη της περιόδου σημειώθηκε πτώση τάσης του ρεύματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει δεκαπεντάλεπτη διακοπή μέχρι να ξαναρχίσει το παιχνίδι.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι Μανόλης Δημητριάδης – Βασίλης Ράλλης βλέποντας ότι κινδύνευαν να βρεθούν εκτός παιχνιδιού ( η διαφορά έφθασε 9’ 30” πριν το τέλος στους 17 πόντους 3-20), ρισκάρισαν και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους παίκτες του Κύδωνα από την αρχή των επιθέσεων τους, κάτι που είχε αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες των Γιάννη Ηλιάκη – Κώστα Πετρίδη έδειξαν να αιφνιδιάζονται και να βρίσκονται έξω από τα νερά τους, κάνοντας πάρα πολλά λάθη και δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Ηράκλειο να πετύχουν εύκολα καλάθια από κλεψίματα. Έτσι η διαφορά άρχισε σιγά – σιγά να ροκανίζεται για να κλείσει η περίοδος με 23-16 και αποτέλεσμα ημιχρόνου 26-32.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν εφιάλτης για τον Κύδωνα με την ομάδα του Ηράκλειο να κινείται με το ίδιο σχέδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 5’ η ομάδα των Χανίων δεν είχε πετύχει πόντο, ενώ 6’ 32” πριν το τέλος το Ηράκλειο πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά με 34-32 με καλάθι του Κουρουζίδη. Ο Τσεπαπαδάκης 5’ πριν το τέλος έκανε το 34-34 και από εκεί και πέρα το Ηράκλειο με καλάθι και πάλι του Κουρουζίδη πέρασε μπροστά και δεν ξανάχασε πλέον το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με 26-7 (!) και συνολικό σκορ 52-39, με μια διαφορά 13 πόντων για το Ηράκλειο που ήταν πλέον πολύ δύσκολο να καλυφθεί.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες των Χανίων έκαναν προσπάθεια, ήταν πλέον τα πράγματα πολύ δύσκολα και ολοκληρώθηκε και αυτή η περίοδος με σκορ 14-13 και με το Ηράκλειο με 66-52 να κατακτάει το Κύπελλο Κρήτης Ανδρών της περιόδου 2008-9. Την απονομή του Κυπέλλου στου νικητές έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολίτης και στους ηττημένους ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Γιώργος Χαλαμπαλάκης.

Δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού

"Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά είχαμε έτοιμα τα μπλουζάκια με τον τίτλο του Κυπελλούχου Κρήτης" δήλωσε μετά το παιχνίδι ο παίκτης του “Ηράκλειο” Βαγέλλης Μηλαθιανάκης. Ο προπονητής της ομάδας Μανόλης Δημητριάδης είπε ότι “ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εμείς δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Μας έχει επηρεάσει πολύ η απουσία ενάμιση από τα γήπεδα. Δεν θα σταθώ σε απουσίες, αφού αυτούς τους παίκτες έχω στην διάθεση μου και με αυτούς πρέπει να παίξω. Έχουμε ακόμα μια εβδομάδα να δουλέψαμε και το ερχόμενο Σάββατο στο πρώτο παιχνίδι με τον Ανδρογέα να δείξουμε ότι πραγματικά μπορούμε να παίξουμε το μπάσκετ που παίζαμε όλους τους προηγούμενους μήνες”. Ο Βασίλης Ράλλης τόνισε ότι “ήταν δύσκολα τα πράγματα στην αρχή, ίσως υποτιμήσαμε λίγο και τον αντίπαλο στην αρχή, όμως μετά πιέσαμε, κάναμε το δικό μας παιχνίδι, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και στο τέλος πήραμε εύκολα το παιχνίδι“. Ο έλος της Επιτροπής Μπάσκετ του “Ηράκλειο” Μανόλης Αρναουτάκης είπε ότι “είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αφού μετά το πρώτο δεκάλεπτο που είμαστε τραγικοί, καταφέραμε και γυρίσαμε ένα παιχνίδι που χάναμε με 17 πόντους. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει ιδιαίτερη προσωπικότητα και μπορεί να ξεπερνάει τέτοιους σκοπέλους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής του Κύδωνα Γιάννης Ηλιάκης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση τους, τόνισε την απουσία του βασικού play maker της ομάδας (Αναστασόπουλος) και είπε ότι η διαιτησία του ενός διαιτητή του τελικού ήταν πολύ κακή για την ομάδα του, η οποία όπως είπε δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πίεση που άσκησε το Ηράκλειο μετά το 1ο δεκάλεπτο”. Τέλος ο Γιάννης Ηλιάκης τόνισε ότι η ομάδα έδειξε προς το τέλος της σεζόν ότι βρήκε την σειρά της και με δεδομένο την μικρή ηλικία των παικτών για του χρόνου τα σχέδια είναι μεγάλα, αρκεί βέβαια να βοηθηθεί και από τους παράγοντες των Χανίων.

Α2 Γυναικών : νίκη ανόδου ο ΟΑ Χανίων. Κέρδισε την Αμαρυλλίς με 57-40.


πηγή : www.weplayball.gr

Μεγάλη νίκη του ΟΑ Χανίων στην έδρα του απέναντι στην Αμαρυλλίς με 57-40 και η ομάδα της Φρόσως Δημητρουλάκη σε συνδυασμό με την ήττα – σοκ του Κρόνου Αγ. Δημητρίου με 70-71 από την Παναγίτσα, αγκάλιασε την άνοδο στην Α1. Πλέον για να χαθεί η είσοδος της ομάδας των Χανίων στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού Γυναικείου Μπάσκετ, πρέπει στα έξι παιχνίδια που απομένουν να γίνουν σημεία και τέρατα … Στο παιχνίδι του Σαββάτου μόνο στο 1ο δεκάλεπτο η Αμαρυλλίς προέβαλε κάποια αντίσταση και μάλιστα στην λήξη της περιόδου βρέθηκε μπροστά με 15-16. Στην συνέχεια όμως ο ΟΑ Χανίων έχοντας σε εκπληκτική ημέρα την Ρένα Σαχτιάρη, που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στην διετή παρουσία της στην ομάδα σημειώνοντας 23 πόντους με 1 τρίποντο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έκτισε μια διαφορά πόντων που λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού έφθασε και τους 27 πόντους. Πολύ καλή εμφάνιση επίσης της Θεοδώρου και της Γιουκάκη. Έστω και δύσκολα η ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ πέρασε από το κλειστό του Κοντόπευκου επικρατώντας με 62-58 της Αγίας Παρασκευής και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου της Α2. Τέλος το Αρκάδι δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ελευθερία και έχασε εκτός έδρας με 60-49. Η ομάδα του Κώστα Πλευράκη μπορούσε να πάρει την νίκη, όμως οι παίκτες του Ρεθύμνου έπαιξαν χωρίς πάθος και τώρα πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα στην υπόθεση της παραμονής στην Α2. Στην παράταση ο Πρωτέας λύγισε τον Σπόρτιγκ και ο Άρης Θήβας επιβλήθηκε σχετικά εύκολα του Αστέρα Εξαρχείων.

Τα αποτελέσματα:
Χανιά - Αμαρυλλίς 57-40
Αγ. Παρασκευή - ΦΕΑ 58-62
Πρωτέας Β. - Σπόρτιγκ 51-45 (36-36 κ.α)
Ελευθερία Μ. - Αρκάδι 60-49
Άρης Θήβας - Αστέρας Εξ. 60-44
Παναγίτσα - Κρόνος Αγ. Δ. 70-71

Βαθμολογία (σε 20 αγώνες): ΦΕΑ 37, Χανιά 36, Αμαρυλλίδα 33, Κρόνος Αγ. Δ. 33, Άρης Θηβ. 33, Σπόρτιγκ 31, Πρωτέας Β. 31, Αστέρας Εξ. 30, Παγκράτι 30, Αγία Π. 28, Ελευθερία Μ. 26, Αρκάδι 25, Παναγίτσα 25.

Επόμενη αγωνιστική (13/03): Παγκράτι - Χανιά, Αμαρυλλίς - Αγία Παρασκευή, ΦΕΑ - Πρωέας Βούλας, Αρκάδι - Σπόρτιγκ, Κρόνος ΑΓ. Δ. - Άρης Θήβας, Ελευθερία Μοσχάτου - Παναγίτσα.

Ελευθερία Μοσχάτου - Αρκάδι 60-49
Διαιτητές
: Φάκαρος - Καμίτσος.
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 26-24, 42-33, 60-49.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Ποτόσογλου): Κακλέα 21 (3), Μίχου 6, Τρικότσε 3, Κωνσταντίνου 19 (4), Μπεράτη, Καραφώτη, Αθανασίου 11 (3), Μπρούλια.
ΑΡΚΑΔΙ (Πλευράκης): Γιαλυτάκη 16 (1), Κούπια, Λαμπιθιανάκη 13 (2), Δάμου, Καλυβιανάκη 4 (1), Φοβάκη 6, Θεοδωρομανωλάκη 7, Πολοπετράκη, Ζαχαράκη 3.

Χανιά - Αμαρυλλίς 57-40
Διαιτητές
: Μπαμπάς - Ζαχαρόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 26-20, 41-22, 57-40.
ΧΑΝΙΑ (Δημητρουλάκη): Γιαννιουδάκη, Ευμορφοπούλου 3 (1), Θεοδώρου 6, Φιλιππάκη, Καζάκου, Σαχτιάρη 23 (1), Κώτσου 6, Γιουκάκη 16 (3), Δεδελετάκη 3, Φουράκη.
ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ (Καπογιάννη): Μίχου, Σολωμού 22 (2), Νανέα, Τσεμπέρη 4, Ζακυνθινού 2, Σπαθάρη, Ρούσσου, Βαλαντάση, Τρατίκη 4, Βαμβακά 2, Παραγιού 2.

*****

Τα φιλικά της ΕΚΑΣΚ με την ΕΣΚΑΝΑ.


Αναπτυξιακό Αγοριών - πρώτο φιλικό - ΕΚΑΣΚ - ΕΣΚΑΝΑ 36-54 (28-2-09) το τέλος

Έχασε η ομάδα της ΕΚΑΣΚ την μάχη των ριμπάουν στο πρώτο φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη της ΕΣΚΑΝΑ και γνώρισε την ήττα με 36-54. Ουσιαστικά η μεγάλη διαφορά δημηιουργήθηκε στο τέταρο δεκάλεπτο που το σκορ ήταν 5-18

ΕΚΑΣΚ - ΕΣΚΑΝΑ 36-54
Δεκάλεπτα : 10-15, 10-14, 11-7, 5-18
ΕΚΑΣΚ (Σειραγάκης Νίκος - Σηφομιχελάκης Μάνος) :
Καρακωνστντάκης 4, Λυριντζάκης Φ. 2, Βλατάκης 2, Σκάνδαλος 3, Μπαρελιέρ, Μελόκου 3 (1), Παπαδάκης Στ. 4, Ρυακιωτάκης 4, Κουμάκης 4 (1), Λιανδράκης 7, Καρυτινός 3, Παπαδάκης Γ.
ΕΣΚΑΝΑ (Ράμμος) : Καπώνης, Πεταλάς, Παπαδής, Λάππας, Αθηνιώτης 2, Κεφαλλινός 4, Τσώρος 18, Χρηστίδης 2, Βούτας 4, Γρίβας 6, Χανιάς 8 (1), Κακλαμανάκης 10.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Στην τρίτη θέση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Κοριτσιών το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου.

πηγή : www.weplayball.gr

Για 10η φορά τα τελευταία 12 χρόνια το πρότυπο 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Αριστοτελείου Κολεγίου με 50-49 σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το μπάσκετ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα στο κατάμεστο κλειστό των Μελισσίων. Ηρωίδα για τις νικήτριες η Τσουκαλά που πέτυχε 2/2 βολές αλλά και το νικητήριο καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα δίνοντας την νίκη στην ομάδα της. Προβληματισμός πάντως για την έλλειψη προγραμματισμού. Ο τελικός αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα και πραγματικά οι κοπέλες που αγωνίστηκαν και που αποτελούν την αφρόκρεμα των υποδομών σε Νότο και Βορρά, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στο τέλος. Πάντως, να σημειωθεί ότι φέτος είναι η μοναδική φορά που η συμμετοχή της χώρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας τίθεται εν αμφιβόλω, ενώ μόνο οι πρωταθλήτριες κοπέλες θα πριμοδοτηθούν με μόρια για να μπουν ΤΕΦΑΑ ενώ μέχρι πέρσι ίσχυε το ίδιο για τις τρεις πρώτες ομάδες.

Την 3η θέση στην διοργάνωση κατέλαβε το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου, που με προπονητή τον Κώστα Πλευράκη κέρδισε στον μικρό τελικό με 40-21 το Λύκειο Μελισίων. Τέλος να σημειωθεί ότι στην πρωταθλήτρια ομάδα συμμετείχε η Γρηγορία Πατεράκη (πέτυχε 7 πόντους με 1 τρίποντο) από τα Χανιά (μέλος της Εθνικής Κορασίδω), που πέρυσι επλεξε να φύγει από την Κρήτη και να συνεχίσει την προσπάθεια της στην Αθήνα.

Αγώνες Γυμνασίων : Πειραματικό - 5ο Γυμν. 41-29


Αγώνες Γυμνασίων
: Πειραματικό - 5ο Γυμν. 41-29 (27-2-09) το τελευταίο οκτάλεπτο - Β' μέρος - το τέλος και οι πανηγυρισμοί


Αγώνες Γυμνασίων : Πειραματικό - 5ο Γυμν. 41-29 (27-2-09) το τελευταίο οκτάλεπτο - Α' μέρος

Euroleague - Φάση των 16 - τέταρτη αγωνιστική - MVP και οι 10 καλύτερες φάσεις.


Euroleague : Top 16 Week-4 MVP : Tiago Splitter της Ταού.


Euroleague : Top 16 Week-4 - Top 10 plays

Α2 Γυνακών : Η ΝΙΚΗ.... Ο Μόνος στόχος του ΟΑ Χανίων το Σάββατο με την Αμαρυλλίς.


Η ΝΙΚΗ.... Ο μόνος στόχος του ΟΑ Χανίων το Σάββατο με την Αμαρυλλίς.

Την 7η αγωνιστική του Β’ γύρου για το Πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, διεξάγεται ο κρισιμότερος αγώνας της χρονιάς. Η ομάδα των Χανίων αντιμετωπίζει την Αμαρυλλίς το Σάββατο στις 17:00 στο κλειστό γήπεδο των Χανίων. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα της Φρόσως Δημητρουλάκη, καθώς με την επίτευξη αυτής τα Χανιά θα βρεθούν με το ένα «πόδι» στην Α1 κατηγορία γυναικών. Η Αμαρυλλίς βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τα Χανιά και ουσιαστικά στις έξι εναπομείναντες αγωνιστικές είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να απειλήσει το «όνειρο» των Χανιωτών. Η άνοδος στην Α1 κατηγορία αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη των Χανίων και η συμπαράσταση όλων στην προσπάθεια αυτή κρίνεται απαραίτητα.

Οι αγώνες της ΕΣΚΑΝΑ με την ΕΣΚΑ.


Με 12 αθλητές έρχεται το Σάββατο το πρωί στο Ηράκλειο η ομάδα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ) προκειμένου να αγωνισθεί σε τρία φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη ομάδα της ΕΚΑΣΚ. Να σημειωθεί ότι από τους 12 αθλητές οι 8 (σε αυτούς που αναφέρονται τα στοιχεία ύψος – ημερομηνία γέννησης) είχαν συμμετάσχει στο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά στην Καλαμάτα, που γίνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ. Θυμίζουμε ότι στο Τουρνουά της Καλαμάτας από την Κρήτη είχαν συμμετάσχει 4 αθλητές (Καρακωνσταντάκης Κυριάκος, Ζαμπετάκης Λευτέρης, Σκαραντωνάκης Χαράλαμπος και Μπρους Βαν ντε Μπίλτ).

Το πρόγραμμα των αγώνων :
Αγώνας 1 : Σάββατο 11πμ Λίντο
Αγώνας 2 : Σάββατο 7μμ Λίντο
Αγώνας 3 : Κυριακή 12:30μ Αλικαρνασσός

Η αποστολή της ΕΣΚΑΝΑ είναι η παρακάτω :

1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΩΝΗΣ (ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)
2. ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΝΙΑΣ (ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ , 1.97μ - 1994)
3. ΔΗΜ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ (ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ , 1.97 - 1994)
4. ΡΑΦΑΗΛ ΠΕΤΑΛΑΣ (Δ.Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)
5. ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΣ (ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ , 1.83 - 1994)
6. ΑΛΕΞ. ΒΟΥΤΑΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ , 1.93 - 1994)
7. ΔΗΜ. ΔΡΙΒΑΣ (ΕΣΠΕΡΟΣ)
8. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ( ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡ/ΛΗΣ , 1.89 - 1994)
9. ΑΝΤ. ΛΑΠΑΣ (ΤΡΑΧΩΝΩΝ/ΔΙΑ ΑΛΙΜΟΥ)
10. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ (ΤΡΑΧΩΝΩΝ/ΔΙΑ ΑΛΙΜΟΥ , 1.92 - 1995)
11. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΩΡΟΣ (Α.Ο.Ν.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ , 1.94 - 1994)
12. ΣΤΑΜ. ΑΘΗΝΙΩΤΗΣ (ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ , 1.81 - 1995)

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι πριν λίγες ημέρες η μικτή ΕΣΚΑΝΑ με το όνομα «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» πήρε την 4η θέση στο τουρνουά της Γενεύης αφού έχασε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης από την ομάδα του Βελιγραδίου 63-59. Επίσης η μικτή ΕΣΚΑΝΑ κατέκτησε τον Μάϊο του 2008 το τρόπαιο στο τουρνουά του Αρντρέ, επικρατώντας με 36-26 της μικτής από τη Λιθουανία. Εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή, η μικτή ΕΣΚΑΝΑ, με αθλητές γεννημένους το 1995 και νεότερους, πήρε το βραβείο της γαλλικής πόλης, αλλά και αυτό της κορυφαίας ομάδας στη διοργάνωση. Μια επιτυχία που έχει μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι στο τουρνουά του Αρντρέ συμμετείχαν περισσότερες από 20 ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 28/2 και 1/3.

Σάββατο 28/2 - Κυριακή 1/3 - Τετάρτη 4/3

Α/Α Ημέρα Αγώνας Ώρα Κατηγορία Τοποθεσία Διαιτητές Γραμματεία
1 Σάββατο Ηράκλειο - Κύδων 5μμ Κυπ. Ανδρών Λίντο Μαχαιριανάκης - Λέμης Παπαδάκη - Μανουσάκης - Βαρούχα
2 Σάββατο Κίσσαμος - Εργοτέλης 3μμ Γυναικών Κλαδισσό Αρτεμάκη - Σταυρουλάκης Κοκκινάκης - Χλιαουτάκη Ελ. - Κώτσου Ελπ.
3 Σάββατο ΕΚΑΣΚ - ΕΣΚΑΝΑ 11πμ Αναπτυξιακό Λίντο Επιτροπάκης - Σμυρνάκης Αντωνάκη - Κλάδου - Μωραϊτάκη
4 Σάββατο ΕΚΑΣΚ - ΕΣΚΑΝΑ 7μμ Αναπτυξιακό Λίντο Χαλαμπαλάκης - Χατζημάρκος Σμυρνάκης - Γιακουμάκη - Πολάκη
5 Σάββατο
ΟΑ Χανίων - Αμαρυλίς 5μμ Α2 Γυναικών Χανιά Μπαμπάς - Ζαχαρόπουλος Χαρμπαλής - Καπετάνιου - Βέργου
6 Κυριακή ΕΚΑΣΚ - ΕΣΚΑΝΑ 12:30μ Αναπτυξιακό Αλικαρνασσός Γιαννακουδάκης - Γαλανόπουλος Γαστεράτος - Σγουράκης - Ανδρουλάκης
7 Κυριακή Εργοτέλης - Αρκάδι 10:30πμ Νεανίδες Αλικαρνασσός Φλίγκος - Τσεπαπαδάκης Γαστεράτος - Σγουράκης - Ανδρουλάκης
8 Τετάρτη Κύδων - ΑΓΟΡ 5μμ Παίδες Κλαδισσό Καμπίτσης - Κουτσοπεράκη Κοκκινάκης - Χλιαουτάκη Ευγ. - Γρυλλάκη


*****

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Euroleague - Φάση των 16 - τέταρτη αγωνιστική


Euroleague : Ολυμπιακός - Πρόκομ 84-71


Euroleague : Ρόμα - Παναθηναϊκός 71-90

πηγή : www.basketblog.gr

Περισσότερο από μία δεκαετία είχε να νικήσει τη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ, η Ρεάλ. Το έκανε σήμερα (69-73) και εξασφάλισε μία θέση στους 8 της διοργάνωσης. Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με 12-0 και δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα. Από την πλευρά του, το συγκρότημα του Πίνι Γκέρσον το μόνο που μπόρεσε να καταφέρει είναι να μειώσει τη διαφορά μέχρι του -2 πόντους στα τελευταία λεπτά του αγώνα πλέον, το μέλλον της Μακάμπι στην Ευρωλίγκα εξαρτάται άμεσα από τη Ρεάλ, καθώς χρειάζεται νίκη της την επόμενη βδομάδα στη Βαρκαλώνη για να παραμείνει "ζωντανη". Περίπατο έκανε η Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο όπου προηγήθηκε με 49-19 στο ημίχρονο και στο τέλος επικράτησε εύκολα της Άμπα Βερολίνου με 75-57.

Βαθμολογία...
Ε’ όμιλος: Ταού 3-1, Ολυμπιακός 3-1, Αρμάνι Μιλάνο 2-2, Πρόκομ Τρεφλ 0-4.
Στ’ όμιλος: Ρεάλ Μ.4-0, Μπαρτσελόνα 3-1, Μακάμπι Τελ Αβιβ 1-3, Άλμπα Βερ. 0-4.
Ζ’ όμιλος: Παναθηναϊκός 4-0, Παρτιζάν 3-1, Μάλαγα 1-3, Ρόμα 0-4.
Η’ όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μ. 3-1, Τσιμπόνα 2-2, Σιένα 2-2, Φενέρ / Ούλκερ 1-3


Ρόμα - Παναθηναϊκός 71-90

Δεν σταματάει πουθενά! Το "τρένο" που λέγεται Παναθηναϊκός πέρασε και από την Ιταλία (71-90), χωρίς να κάνει στάση στη Ρώμη και πλέον οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους. Κορυφαίος για τους νικητές, ο Νίκολα Πέκοβιτς. Πολύ κακός σήμερα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Πλέον, οι "πράσινοι" ταξιδεύουν στο Βελιγράδι την επόμενη αγωνιστική και μπορούν να ηττηθούν ακόμη και με 17 πόντους, φτάνει την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσουν της Μάλαγα στο ΟΑΚΑ για να τερματίσουν πρώτοι. Αν περάσουν με νίκη από το Βελιγράδι οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, τότε όλα τελειώνουν από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 38-45, 59-68, 71-90.
ΡΟΜΑ (Τζεντίλε): Τζάαμπερ 18, Μπετσίροβιτς 6 (1), Ντε Λα Φουέντε 11 (1), Χάτσον 3, Τζίλι 2, Μπρέζετς 8, Τζένινγκς, Ντατόμε 7, Ντάγκλας 3, Γκαμπίνι 13 (3), Τζιακέτι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 3, Φώτσης 5 (1), Πέκοβιτς 20, Νίκολας 15 (5), Περπέρογλου 1, Μπατίστ 17 (1), Σπανούλης 6, Γιασικεβίτσιους 14 (2), Τσαρτσαρής 4 (1), Χατζηβρέττας 2, Κέτσμαν, Σάκοτα 3.


Ολυμπιακός - Πρόκομ 84-71

Δεν θα μπορούσε να μην είχε το μυαλό του στη… μάχη της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε της Πρόκομ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα με 84-71. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Βούισιτς, Παπαλουκά και Πρίντεζη με τους δύο πρώτους να έχουν καθοριστική παρουσία. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη πήρε μια νίκη η οποία θα λειτουργήσει ως τόνωση για το κρίσιμο ματς κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ντέιβιντ Λόγκαν ο οποίος τελείωσε το ματς με 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-42, 70-55, 84-71.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 13 (3), Πελεκάνος 2, Βούισιτς 20, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 8 (2), Γκριρ, Βασιλόπουλος 3, Πρίντεζης 14 (2), Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 3 (1), Σχορτσιανίτης, Πάργκο 8 (2).
ΠΡΟΚΟΜ (Πατσέσας): Μπράζελτον, Ντίλεβιτς 6, Λόγκαν 24 (5), Ζαμόισκι 2, Σζσότκα, Γουντς 12 (1), Μπούρελ 9, Μπούρκ 4, Γιούιν 12 (1), Χριτσάνιουκ 2.

ΑΛΜΠΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 57-75
Τα δεκάλεπτα:
10-18, 19-40, 32-55, 57-75
ΑΛΜΠΑ (Παβίσεβιτς): Τζέικομπσεν 8 (2), Χάμαν 9 (1), Ντόιτσιν , Σέσεϊ 6, Τζένκινς , Ράιτ 10 (2), Τσαμπ 4, ΜακΙλρόι 11 (1), Νατζφέι 5.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Μπαζίλε 2, Μπάρετ 6 (1), Τρίας 5 (1), Μπάρτον 8 (1), Ναβάρο 18 (4), Άντερσεν 10, Βάσκεθ 9, Ιλιάσοβα 3 (1), Σάντα 7, Σαντιάγκο 2, Γκριμάου 5 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ –ΡΕΑΛ 69-73
Τα δεκάλεπτα:
17-26, 35-46, 51-56, 69-73
ΜΑΚΑΜΠΙ (Γκέρσον): Γκέινς 2, Μπράουν 4, Σαρπ , Αρόγιο 26 (2), Ελιάχου 9, Μπουρστέιν , Κάσπι 15 (1), Χάγκακ, Φίσερ 13.
ΡΕΑΛ (Πλάθα): Σάντσες 3 (1), Ρέγες 13, Βαν Ντεν Σπίγκελ 4, Μουμπρού 8 (2), Ερβέλ 7, Μάσεϊ 3, Μπούλοκ 15 (3), Λόπεζ 17 (3), Τόμας 3 (1).

Ο Γιώργος Χαλαμπαλάκης στον Athletic Radio 104.2 fm (26-2-09)


Γιώργος Χαλαμπαλάκης - πρόεδρος ΕΚΑΣΚ (26-2-09)

Διαιτητές και Κομισάριοι σε Εθνικά Πρωταθλήματα (28-2-09).


Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών - Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Εργάνης 17.00 Αθηναϊκός-Siemens Μίγδος - Μαρνελάκης (Πετράκης Μ)
Χολαργού 17.00 Άρης Χ-Παγχιακός Μπορμπαντωνάκης-Μακρής
Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών - Όμιλος Νότου - Σάββατο 28 Φεβρουαρίου
Χανίων 17.00 ΟΑ Χανίων-Αμαρυλλίς
Μπαμπάς-Ζαχαρόπουλος (Νεονάκης)
Μοσχάτου 17.00 Ελευθερία Μ-Αρκάδι Ρ. Φάκαρος-Καμίτσος (Δραμεσιώτης)
Χαλκιά-Αναστ. 17.00 ΑΕΕ Παναγίτσας-Κρόνος Αγ. Δ.Βαλούρδος - Στάθη (Βασιλείου)

Ο "Μαντουλίδης" κατέκτησε τον Πανελλήνιο τίτλο στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Μόλις χθες γράφαμε για την επένδυση που κάνει ο "Μαντουλίδης" στις υποδομές του και σήμερα διαβάζουμε στο www.basketblog.gr και τα ευχάριστα ....

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κατέκτησε τον Πανελλήνιο τίτλο στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ, επικρατώντας στον τελικό του 1ου Λυκείου Βύρωνα με 91-59. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη οι παίκτες του Μαντουλίδη επέβαλλαν τον ρυθμό τους, ανέβασαν τη διαφορά και πήραν τη νίκη.
Να σημειώσουμε ότι τα δύο σχολεία που βρέθηκαν στον τελικό έχουν εξαιρετική παράδοση στο σχολικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε ότι το σχολείο από τον Βύρωνα είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολείων, ενώ ο Μαντουλίδης κρατά εδώ και χρόνια σε υψηλό επίπεδο την ομάδα του.

Ο Γιώργος Αρναουτάκης στον Athletic Radio 104.2 fm (26-2-09)


Γιώργος Αρναουτάκης - παίκτης "Ηράκλειο" (26-2-09)

Το σημερινό πρόγραμμα της TV - Euroleague.

Πέμπτη 26-2-09
Ρόμα - Παναθηναϊκός , 9:45μμ , Euroleague , Novasports 1 (Ζ)
Ολυμιακός - Πρόκομ , 7μμ , Euroleague , ΣΚΑι (Ζ)
Μακάμπι - Ρεάλ , 9μμ , Euroleague , Novasports 2 (Ζ)
Αλμπα - Μπαρστελόνα , 9:30μμ , Euroleague , Novasports 4 (Ζ)
Μιλάνο - Ταού , 7μμ , Euroleague , Novasports 2 (Ε)
Μάλαγα - Παρτιζάν , 5μμ , Euroleague , Novasports 2 (Μ)

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Β' Εθνική : Ίκαρος Καλλιθέας - Λαύριο 73-74 (15-2-09) τα τελευταία 2'


Β' Εθνική : Ίκαρος Καλλιθέας - Λαύριο 73-74 (15-2-09) τα τελευταία 2'

Την Κυριακή 15-2-09 το Λάυριο έφθασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες κερδίζοντας στην έδρα του Ίκαρου Καλλιθέας με 74-73, ο οποίος μέχρι τότε έχει 8-0 ρεκόρ. Το ματς κρίθηκε με βολή του Σάκη Γιαννακόπουλου στα 0,7''. Παρακολουθήστε τα τελεταία 2' του αγώνα αυτού στο βίντεο που παραθέτουμε. Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 22-2-09 το Λαύριο κέρδισε στην έδρα του τον Πιερικό με 81-62 και η Καλλιθέα έχασε στην Θεσσαλονίκη από την Αναγέννηση / Φλόγα με 64-57.

Σχετικά με την συνέντευξη του προέδρου του Ίκαρου Καλλιθέας στον Athletic Radio 104.2 fm


Από το επίσημο site του Ίκαρου Καλλιθέας μεταφέρουμε τα παρακάτω :


"O Ίκαρος Καλλιθέας θεωρεί αδελφό και φίλο σωματείο τους Ίκαρους Σερρών.

Η ατυχής λέξη «μειονότητα» που αναφέρθηκε στη συνέντευξη του απερχόμενου πρόεδρου Δημήτρη Αγγελόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι Ίκαροι είναι η μόνη ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα από τις συνολικά έξι που διεκδικούν στη παρούσα φάση την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Κάτι που αναπόδραστα οδηγεί στη μάχη των πέντε ομάδων της Νοτίου Ελλάδας (Αρκαδικός., Αμύντας, ΟΦΗ, Ίκαρος Λαύριο), εν’ αντιθέσει με το πιο χαλαρό έργο των Σερρών απέναντι στις ομάδες της Βορείου Ελλάδας που δεν έχουν ενδιαφέρον για την άνοδο.

Θεωρούμε τις Σέρρες μια από τις σοβαρότερες ομάδες της φετινής Β’ Εθνικής, ομάδα που αποτελεί παράδειγμα για τη πολύ κάνει δουλειά στις μικρές ηλικίες. Η εκτίμηση μας δεν είναι επιφανειακή η πρόσκαιρη, καθώς μετά την ήττα μας στις Σέρρες είχαμε τονίσει ότι οι Ίκαροι κοσμούν τη κατηγορία με τη παρουσία τους (http://www.ikarosbc.gr/?c=152&a=1369).

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε, να υποστηρίζουμε ότι αν δεν λυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, η Β’ Εθνική, όπως και οι υπόλοιπες κατηγορίες θα δυσλειτουργούν. Κανείς δυστυχώς δεν κινείται με γνώμονα τη λύση των χρόνιων προβλημάτων, αλλά και τη πρόταση ιδεών που θα βοηθήσουν το άθλημα. Όπως για παράδειγμα η δημιουργία δύο ομίλων στη Β’ Εθνική (Βορρά και Νότου), από τους οποίους οι δύο πρώτοι θα παίρνουν το εισιτήριο για την Α2 Εθνική κατηγορία".

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.


Τα άδεια γήπεδα

Οι αγώνες μπάσκετ στην Κρήτη παίζονται δυστυχώς σε άδεια γήπεδα ! Ακούσαμε το παράπονο της Ρένα Σαχτιάρη για την μη προσέλευση κόσμου στα Χανιά, παρόλο που η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό στην Α2 Γυναικών και του χρόνου θα είναι στην Α1. Το ΒΑΚ ακόμα και με την ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδος δεν γέμισε, ενώ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής δεν υπάρχει η επιθυμητή προσέλευση κόσμου. Στην Γ’ Εθνική στο Λίντο δεν πηγαίνει κόσμος να δει το Δειλινό. Ακόμα και στην Ιεράπετρα το γήπεδο δεν γεμίζει. Σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καλά και όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να κεντρίσουμε και πάλι το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Κρήτης. Όχι βέβαια πως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι καλύτερα. Βλέπουμε και εκεί ότι παρόλο που έχουμε δύο ομάδες στην Super League παίζουν και αυτές σε άδειο γήπεδο στο Παγκρήτιο.

Το θέαμα

Ο πρόεδρος βέβαια της ΠΑΕ Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης, μας είχε πει ότι ο κόσμος για να γεμίσει τα γήπεδα πρέπει οι ομάδες να του προσφέρουν θέαμα και έφερε για παράδειγμα την ομάδα του ΠΑΟΚ, που φέτος συγκεντρώνει αρκετούς φιλάθλους στο γήπεδο.

Η προσπάθεια

Εμάς πάντως εκείνο που μας στεναχωρεί είναι ότι η προσπάθεια των παικτών – προπονητών – παραγόντων των ομάδων δεν βρίσκει την αντίστοιχη ανταπόκριση. Είναι πολύ άσχημο να παίζεις σε άδειες εξέδρες και βέβαια με αυτά τα δεδομένα πώς να βρεις μετά χορηγούς ; Ποιος θα δώσει χρήματα αφού θα ξέρει ότι αυτά δεν θα έχουν καμία ανταποδοτικότητα. Και έτσι μόνο όσοι έχουν κάποια υποχρέωση σε κάποιον από τους εμπλεκόμενους σε μια ομάδα δίνουν κάτι και αυτό βέβαια με το σταγονόμετρο.

Το σύστημα

Οι άνθρωποι της Ιεράπετρας προσπαθούν να πορευτούν "έξω από το σύστημα" και φαίνεται ότι αυτό το πληρώνουν. Θυμόμαστε τους κεραυνούς που είχε ρίξει ο Γιάννης Ασπραδάκης για τους "Μανατζαραίους". Την Κυριακή είχαμε γράψει για το "επιστημονικό χειρουργείο της Νίκαιας" και για το απίστευτο ρεκόρ που έγινε στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα όπου ο "ψηλός της ομάδας", ο Χριστοδούλου, βρέθηκε με 3 φάουλ. Μετά από όλα αυτά η διοίκηση της Ιεράπετρας εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει : “ Η διοίκηση του ΑΟ ΙEΡΑΠΕΤΡΑ, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει σε όσους αγαπούν το μπάσκετ, τους τραγικούς από κάθε άποψη διαιτητές του αγώνα Ιωνικός Νικαίας -ΑΟ Ιεράπετρα. Η συγκεκριμένη διαιτησία ήταν ο τελευταίος κρίκος μιας σειράς «περίεργων» για την ομάδα μας διαιτησιών τις τελευταίες αγωνιστικές. Δηλώνουμε πάντως προς όλους, και ειδικά σε όσους πιστεύουν όπως κι εμείς ότι ο «σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα» ότι ο ΑΟ Ιεράπετρα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί αγωνιζόμενος μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και μόνο μέσα σ αυτές και δε θα μπούμε στη λογική της παρά φύση διαμόρφωσης αποτελεσμάτων. Τέτοιες λογικές μας άφηναν και μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.

Ο Κώστας Πολίτης

Μαζί με την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ) που θα έρθει στο Ηράκλειο το Σάββατο το πρωί και θα παίξει 3 παιχνίδια με την αντίστοιχη της ΕΚΑΣΚ, θα έρθει και ο τεχνικός υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ, ο Κώστας Πολίτης. Μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει ζητήσει τουλάχιστο ένα παιχνίδι να γίνει στο Ρέθυμνο ή στο Αρκαλοχώρι, όμως και στις δύο πόλεις υπάρχει το καρναβάλι και έτσι τα 2 παιχνίδια θα γίνουν το Σάββατο (11πμ και7μμ) στο Λίντο και το άλλο την Κυριακή (12:30μμ) στην Αλικαρνασσό.

Το φιλικό

Το Σάββατο το απόγευμα στις 5μμ θα παίξει φιλικό στην Ιεράπετρα το Δειλινό. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο σωματείων σε όλα τα επίπεδα είναι άριστες και σίγουρα σε αυτό σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι πρόεδροι των δύο ομάδων.


Στις υποδομές κάνει θραύση

Μπορεί στην ανδρική ομάδα (Β’ Εθνική) του Ίκαρου Καλλιθέας να υπάρχουν προβλήματα και μουρμούρες μετά τις τελευταίες ήττες (απομακρύνθηκε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Χαριτάτος) στις υποδομές όμως ο σύλλογος κάνει θραύση. Ο Κώστας Κακαργιάς έκανε νέο ρεκόρ πόντων για τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας στον αγώνα (πρωτάθλημα Παίδων ΕΣΚΑΝΑ) απέναντι στον Ερμή Αργυρoούπουλης, 64 πόντους! Έτσι έσπασε το ρεκόρ των 61 πόντων που είχε πετύχει απέναντι στον Μίλωνα. Ο νεαρός γκαρντ είναι αυτός που οδηγεί τον Ίκαρο Καλλιθέας σε τρελή πορεία (είναι αήττητος σε 19 αγώνες) και ο μόνος που απειλεί το... ρεκόρ του!


Αγώνες Γυμνασίων Ηρακλείου : Αθλητικό Ηρακλείου - Αρκαλοχώρι 52-36


Αγώνες Γυμνασίων Ηρακλείου : Αθλητικό Ηρακλείου - Αρκαλοχώρι 52-36 (25-2-09) το τέλος

Η επένδυση στις υποδομές είναι μονόδρομος.


Όταν ρωτήσαμε τον νέο αντιδήμαρχο Ηρακλείου και παίκτη του Εργοτέλη Κώστα Βαρδαβά αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του μπάσκετ της Κρήτης έβγαλε ένα αναστεναγμό. Χωρίς δουλειά στις υποδομές των ομάδων, μας είπε, δεν υπάρχει μέλλον. Πρέπει να βρεθούν σωστοί προπονητές που να προετοιμάσουν τους αθλητές που θα στελεχώσουν σε λίγα χρόνια τις ανδρικές ομάδες του νησιού αφού δεν είναι υγιές να στηρίζεται το όλο οικοδόμημα σε κάποιους επενδυτές οι οποίοι με τα χρήματα τους φέρνουν παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και με αυτούς και μόνο ανεβάζουν κατηγορίες τις ομάδες τους, τόνισε ο Κώστας. Και είναι φανερό σε όλους ότι αυτή είναι η σωστή διαδικασία, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να δούμε το μπάσκετ της Κρήτης ψηλά σε λίγα χρόνια. Πως θα γίνει όμως αυτό όταν πολλοί υποστηρίζουν δημόσια ότι σύμφωνα με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων ένα ταλέντο αν δεν φύγει νωρίς από την Κρήτη είναι καταδικασμένο να χαθεί ;

Πράγματι εδώ υπάρχει από τους προπονητές ένας μεγάλος προβληματισμός. Οι επαγγελματίες του χώρου λένε ότι για να δουλέψουν εντατικά και να αφοσιωθούν στην προετοιμασία των αθλητών των υποδομών πρέπει να πληρωθούν ανάλογα για την δουλειά αυτή. Από την άλλη πάλι οι σύλλογοι παίρνουν τις συνδρομές από τα παιδιά που έχουν στις υποδομές τους και από τα χρήματα αυτά προσπαθούν να εξοικονομήσουν και ένα μέρος για να χρηματοδοτήσουν τις ανδρικές τους ομάδες. Συνεπώς προσπαθούν τα χρήματα που θα διαθέσουν στους προπονητές των υποδομών να είναι τα αναγκαίως απαραίτητα και βέβαια δεν γίνεται ούτε λόγος για ατομικές προπονήσεις κάποιων παιδιών που έχουν τα προσόντα να προχωρήσουν λίγο παραπέρα.

Είναι λοιπόν φανερό ότι θα πρέπει να βρεθούν άνθρωποι, παράγοντες και προπονητές, που να δουν τις υποδομές σαν επένδυση στο μέλλον και όχι σαν βιοποριστικά εργαλεία ή τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων για τις άλλες ομάδες των συλλόγων.

Ο σημερινός προπονητής της Πρωταθλήτριας Ομάδας της Ευρώπης των Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος, μας είχε τονίσει ότι για 5 χρόνια κάθε Σαββατοκύριακο για πάνων από 10 ώρες κάθε μέρα γύριζε την Αττική και συμμετείχε στις προπονήσεις των παιδιών που συμμετείχαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ, χωρίς καλά – καλά να παίρνει ούτε τα χρήματα για τις βενζίνες που χρησιμοποιούσε. Κάποια στιγμή όμως η δουλειά του αναγνωρίσθηκε και η ΕΟΚ του έδωσε θέση σε Εθνική Ομάδα. Αν λοιπόν κάποιος προπονητής στην Κρήτη αρχίσει και δουλεύει στις υποδομές με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και κάποια στιγμή αρχίσει να δίνει αθλητές σε μεγάλες ομάδες ή στις Εθνικές Ομάδες δεν θα έχει αυτός εκτός όλων των άλλων και "οικονομική αναγνώριση" ;

Από την άλλη πάλι υπάρχουν σύλλογοι που επενδύουν στις υποδομές τους. Ο Μαντουλίδης για παράδειγμα, που είναι από τους μεγαλύτερους τροφοδότες των μικρών Εθνικών Ομάδων, συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με ένα από τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα σε αυτές τις κατηγορίες, τον Νίκο Κεραμέα. Δαπανάει χρήματα και μαζεύει ταλέντα από όλη την Ελλάδα. Βγάζει όμως ανά χρονικά διατήματα τον μεγάλο παίκτη και γεμίζει πολλαπλάσια τα ταμεία του. Πόσα χρήματα πήρε από τον Ολυμπιακό για την μεγάλη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα ; Απλώς οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έβαλαν τα χρήματα αυτά στις τσέπες τους αλλά τα ξαναεπένδυσαν όλα και πάλι στις υποδομές τους, αφού εκεί είναι τα μεγάλα τους σχέδια. Για την ανδρική ομάδα το μόν που τους ενδιαφέρει είναι να είναι στις Εθνικές Κατηγορίες και αυτό για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά των υποδομών τους σε δυνατά πρωταθλήματα. Και να μην ξεχνάμε ότι για τον άλλο "Χρυσό Έφηβο", τον Νίκο Παππά, ο Πανελλήνιος έβαλε στα ταμεία του 200.000€ από την μεταγραφή του στην Ισπανία.