Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Βόμβα Γιάννη Κουράκη : Το 18ο All Star Game της ΕΣΑΚΕ θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης !

Ο Βασίλης Σκουντής, ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Το 18ο All Star Game της ΕΣΑΚΕ θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης ! Η μεγάλη αυτή διοργάνωση, που φέτος έγινε στην Ξάνθη (14 και 15 Μαρτίου) παρουσία 4.500 φιλάθλων (MVP του αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Δημήτρης Καραδολάμης αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό των τριπόντων , ο Ουίλ Ντάνιελς στον διαγωνισμό καρφωμάτων και MVP των αγώνων των Ελπίδων ο Κώστας Παπανικολάου), σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο. Σήμερα το πρωί ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Σωματείων (ΕΣΑΚΕ) Γιώργος Κονδύλης μαζί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ηρακλείου και συζήτησαν την προοπτική τέλεσης αυτής της γιορτής του μπάσκετ στην πόλη μας. Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε στον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚΕ ότι το Ηράκλειο είναι έτοιμο να διοργανώσει την μεγάλη αυτή εκδήλωση και όλα δείχνουν ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στα δύο Αοράκια. Οι τρείς τους επισκέφτηκαν το υπερσύχρονο αυτό κλειστό γήπεδο, όπως επίσης και τα κλειστά στα ΤΕΙ (δεύτερη εναλλακτική λύση) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις Βούτες και ο Γιώργος Κονδύλης φέρεται να είναι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα των τριών αυτών γηπέδων.

Μετά την συνάντηση στην Λόντζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης έκανε στο "kretaworldbasket" την παρακάτω δήλωση :

"Μετά την σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Κονδύλη είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φέρουμε του χρόνου τον Μάρτιο την μεγάλη αυτή διοργάνωση – γιορτή στην πόλη μας. Ελπίζουμε ότι τους επόμενους 2 μήνες θα παραλάβουμε το υπερσύχρονο κλειστό γήπεδο στα δύο Αοράκια για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε εκεί τους καλύτερους Έλληνες και Ξένους αθλητές του πρωταθλήματος της Α1, έχουμε όμως και εναλλακτικές προτάσεις αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί. Σε κάθε περίπτωση η πόλη του Ηρακλείου μπορεί και θα διοργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεγάλη αυτή εκδήλωση, όπως άλλωστε κάνει με όλα τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον κ. Κονδύλη και ελπίζουμε ότι το 18ο All Star Game της ΕΣΑΚΕ θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης !".

Να θυμίσουμε ότι φέτος στην Ξάνθη οι Ελληνες των Γιαννάκη - Σφαιρόπουλου επικράτησαν 127-93 για πρώτη φορά από το 2005 στην Πάτρα των Ξένων των Ομπράντοβιτς - Ματσόν.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΡΕΣ
(Π. Γιαννάκης-Γ. Σφαιρόπουλος): Παπαλουκάς 18 (2), Φώτσης 11 (1), Μπουρούσης 23, Βασιλόπουλος 11 (1), Περπέρογλου 6 (2), Χαραλαμπίδης 3 (1), Τσαλδάρης 2, Παπανικολάου 2, Σπανούλης 11 (3), Μαυροκεφαλίδης 12, Διαμαντίδης 14 (4), Γλυνιαδάκης 14.
ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ (Ζ. Ομπράντοβιτς- Αν. Ματσόν): Γιασικεβίτσιους 3 (1), Γκράντι 2, Μπατίστ 17 (1), Πέκοβιτς 8, Μπράιαντ 8, Χαλπερίν 9 (3), Κλαρκ 7 (1), Μάιλς 8, Νίκολας 7, Βούισιτς 10, Γκριρ 9 (1), Πάργκο 5 (1).

Στη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, οι Ελπίδες του Βορρά (Ιτούδης) επικράτησαν του Νότου (Μανουσέλης) με 66-53.
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 40-28, 60-41, 66-53.
ΒΟΡΡΑΣ (Ιτούδης): Καραδολάμης 4, Χρυσικόπουλος 7,Παπανικολάου 10, Γαλαζούλας 2, Μούρτος 5 (1), Γιαννακίδης 9 (1), Ζάρας 14 (3), Καραγκιολίδης 3, Σκορδίλης 3, Κακλαμάνος 3 (1), Καλαμπάκας 6.
ΝΟΤΟΣ (Μανουσέλης): Μαρίνος, Νοέας 14, Δανάς, Γιαννόπουλος 5, Παπαντωνίου 9 (1), Αυγενικός 4, Σλούκας 6, Κανονίδης 3 (1), Καραθανάσης 2, Βεργίνης 7, Τζουτζιαράκης 2, Αντωνάκης 1.

MVP του αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός)
Δημήτρης Καραδολάμης (Λάρισα) : νικητής στον διαγωνισμό των τριπόντων (Ελπίδες και Άνδρες)
Ουίλ Ντάνιελς (Καβάλα) : νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων
MVP του αγώνα των Ελπίδων
ο Κώστας Παπανικολάου (Άρης)

Και κλείνουμε με ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ ! Ποιος "ψηλός" παράγοντας στο χώρου του μπάσκετ της Κρήτης ήταν αυτός που έκανε το "προξενιό" ανάμεσα σε δήμαρχο Ηρακλείου και ΕΣΑΚΕ για την διεξαγωγή του 18ου All Star Game τον Μάρτιο του 2009 στο Ηράκλειο ;

Τελική Φάση των Παμπαίδων Β - πρόγραμμα αγώνων - συνθέσεις ομάδων !

Η τελική Φάση των Παμπαίδων Β θα διεξαχθεί την Κυριακή 5/7/09 στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου όπως παρακάτω:

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/07/09
ΠΡΩΙ:

10.00 ΕΡΜΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (ΑΓΩΝΑΣ Α’)
11.00 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΡΗΣ (ΑΓΩΝΑΣ Β’)
ΑΠΟΓΕΥΜΑ:
19.00 ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ Α’ – ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ Β’
20.00 ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Α’-ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Β’

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Σύμφωνα με το άρθρο 11 της προκήρυξης Πρωταθλήματος Κρήτης Παμπαίδων - Παγκορασίδων περιόδου 2008-2009, στην Τελική Φάση Παμπαίδων Β’ ισχύουν οι ακόλουθοι κανονισμοί:

1. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.
2.Μέχρι τη συμπλήρωση του 3ου δεκαλέπτου πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές και μέχρι τη λήξη του αγώνα να έχουν το λιγότερο 8 λεπτά συνολικό χρόνο συμμετοχής.
3. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα οκτάλεπτα καθαρού χρόνου. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.
4.Η κάθε επίθεση διαρκεί 24΄΄ βάση κανονισμού.
5. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής εκάστου αθλητή είναι τρία οκτάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ου οκταλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές.
6. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα οκτάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4ο οκτάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.
7. Στα 3 πρώτα οκτάλεπτα επιτρέπεται να λαμβάνει ένα time-out κάθε ομάδα, και στο 4ο οκτάλεπτο 2.
8. Δεν επιτρέπεται η άμυνα ζώνης.
9. Φύλλα αγώνος κανονικά όπως και στα άλλα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της προκήρυξης Πρωταθλήματος Κρήτης Παμπαίδων - Παγκορασίδων περιόδου 2008-2009,οι αθλητές που επιλέχθηκαν να συγκροτήσουν τις τέσσερις (4) μικτές ομάδες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΑ 1: ΕΡΜΗΣ
4. Σταράκης Εμμ. – Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
5.Παπαδούλης Εμμ. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
6. Κατραντζής Ιωαν. – Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
7. Ταμπάκης Ιωαν. - Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
8.Παπαδάκης Παν. – ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
9.Τσαγκαράκης Χαρ. - ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
10.Μουντράκης Α. – ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑ
11.Μαραγκάκης Π. – Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
12.Καραγιαννάκης Μ. – Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
13.Σκεπασιανός Κ. – Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
14.Κατσαμποξάκης Ν. – Γ.Σ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
15.Μετζάκης Γ. – Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σηφομιχελάκης Εμμανουήλ

ΟΜΑΔΑ 2: ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
4.Stefani Jani - Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
5.Χατζημαρκάκης Γεώργιος - Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
6.Κολαρετάκης Γεώργιος - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7.Κριτσωτάκης Ελευθ. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
8.Πούλης Γεώργιος - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9.Χορόζογλου Μάκης – ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
10.Βαρδάκης Ιωαν. - Α.Ο. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
11.Γκιαουράκης Ιωαν. – ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
12.Στάθογλου Γ . – ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ
13.Φραγκιαδάκης Δ. – Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
14.Καρουζάκης –Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ
15.Σταυρακάκης Εμμ. –ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιαλούση Μαρία

ΟΜΑΔΑ 3: ΗΡΑΚΛΗΣ
4.Δομαζάκης Εμμ. – ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
5.Δομαζάκης Νικ. - ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
6.Χατζηιωαννίδης Γεώργιος - Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
7.Φρονιμάκης Στεφ. - Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
8.Βερικοκίδης Εμμ. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9.Πατεράκης Ιωαν. – Ο.Φ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10.Δέλτσος Παύλος – Γ.Σ. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
11.Σπυριδάκης Εμμ. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2
12.Κολλιακουδάκης Γ. – Α.Ο. ΚΥΔΩΝ
13.Χαμαλάκης – Α.Ο. ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ
14.Καβαλλαράκης Ν. – ΠΑΣΑ ΗΡΑΔΟΤΟΣ
15.Γρηγοράκης - Α.Ο. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκιουλέας Ιωάννης

ΟΜΑΔΑ 4: ΑΡΗΣ
4.Δαμανάκης Παντ. - ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
5.Πεδιαδίτης Δημ. - ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
6.Θεοδωρίδης – Α.Ο. ΔΕΙΛΙΝΟ
7.Σειραγάκης Μανθ. - ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
8.Λυριντζάκης Αρ. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
9.Στρατάκης Κων. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10.Γαϊτανάκης Μην. – Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
11.Δημογεροντάκης Νικ. - Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
12.Καφετζάκης Εμμ. - Ο.Α.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2
13.Στογιάκοβιτς Α. - Α.Ο. ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ
14.Βλαστός Εμμ. – Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
15.Κανάκης Κ. – ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μανιακουδάκης Ιωάννης

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Όλοι οι παραπάνω αθλητές καλούνται να βρίσκονται την Κυριακή 5/07/09 στις 09.00 το πρωί στο γήπεδο Αρκαλοχωρίου. Κατόπιν συνεννοήσεως με τα περισσότερα ενδιαφερόμενα σωματεία οι αθλητές θα προσέλθουν με δικά τους μέσα στο Αρκαλοχώρι. Παρόλο αυτά εάν κάποιος αθλητής έχει πρόβλημα μετάβασης να επικοινωνήσει το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (έως 14.00) με τα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., τηλ.: 2810-316431.

Εθνκή Εφήβων - Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς : "πρέπει να στοχεύεις ψηλά, ώστε να βελτιώνεσαι, να προχωράς" !

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων αρχίζει σε δύο μέρες και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δηλώνει αισιόδοξος με… αιτία για την πορεία της ελληνικής ομάδας. Της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Γιάνκοβιτς στοχεύει ψηλά και δεν το κρύβει, καθώς όπως τονίζει «πρέπει να στοχεύεις ψηλά, ώστε να βελτιώνεσαι, να προχωράς».
-Είστε η ίδια ομάδα που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τι σημαίνει για εσάς να βρίσκεστε στο τζάμπολ της διοργάνωσης ως πρωταθλητές Ευρώπης;
«Είναι ταυτόχρονα βάρος, αλλά και ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για όλους, καθώς θέλουμε να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι αξίζουμε. Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Το ισχυρότερο κίνητρο είναι ότι πάμε εκεί με ένα χρυσό και θέλουμε να τα κάνουμε δύο! Ο καθένας ζητά για τον εαυτό του να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται, να βελτιώνεται κάθε μέρα, αλλά το κίνητρο είναι άλλο ένα χρυσό. Θα ήταν καλό για εμάς, γιατί ίσως μας δώσει και την ευκαιρία να παίξουμε περισσότερο στις ομάδες μας και να μας προωθήσει και ως παίκτες».
-Τι διαφορετικό έχει το παγκόσμιο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό, το οποίο έτσι κι αλλιώς θεωρείται μια πολύ δυνατή διοργάνωση;
«Πιστεύω ότι στο Ευρωπαϊκό έχει πολύ καλές ομάδες. Και στο Παγκόσμιο προστίθενται κι άλλες. Οι ΗΠΑ, η Αργεντινή και άλλες. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες από όλο τον πλανήτη, είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά αν είμαστε καλά και παίξουμε όπως πρέπει και παίξουμε καλά, κάτι θα καταφέρουμε πάλι!»
-Έχετε εικόνα από τους αντιπάλους σας;
«Έχουμε τις περσινές εικόνες, έχουμε λίγο από Καναδά, αλλά και από τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε στα φιλικά και κυρίως στο τουρνουά της Μελβούρνης. Ξέρουμε ότι το επίπεδο είναι πολύ ψηλό».
-Και η εικόνα της ελληνικής ομάδας;
«Είμαστε οι ίδιοι παίκτες, βελτιωμένοι ατομικά όλοι. Ομαδικά είχαμε να παίξουμε πολύ καιρό μαζί. Αλλά θα τα βρούμε όλα στο παρκέ, καθώς οι παίκτες που είμαστε εδώ, είμαστε 5-6 χρόνια μαζί. Είναι δύσκολο από την άλλη γιατί όλη τη χρονιά παίζαμε διαφορετικά, με άλλο τρόπο παιχνιδιού και ήταν λίγο πιο δύσκολο φέτος. Τώρα έχουμε ο καθένας δική του εμπειρία από διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε και πάλι ΟΜΑΔΑ».
-Ελάχιστοι όμως από εσάς κέρδισαν αγωνιστικές εμπειρίες τη χρονιά που μεσολάβησε από το Ευρωπαϊκό ως σήμερα.
«Έχουμε παίξει εγώ και ο Παππάς, στη Σερβία και την Ισπανία αντίστοιχα. Πήραμε κάποια παιχνίδια, από μια κατάσταση εντελώς διαφορετική από αυτή που ξέρουμε στην Α1 Ανδρών. Ήταν κάτι που μας βοήθησε να βελτιωθούμε. Συνολικά είμαστε μια ομάδα που έχει επιτυχίες. Κατακτήσαμε το τουρνουά του Μανχάιμ, ένα «μίνι παγκόσμιο» όπως το λένε όλοι, κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό, αλλά και πάλι «κολλάμε» στο ότι δεν έχουμε εικόνες αγωνιστικές όλη τη χρονιά. Ίσως να μην έχουμε δώσει να καταλάβουν τι παίκτες είμαστε στο δικό μας πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ίσως φέτος μας δοθούν οι ευκαιρίες. Είναι η δική μας ώρα πιστεύω. Ίσως αυτή η οικονομική κρίση που υπάρχει να λειτουργήσει υπέρ μας».
Λίγο πριν τελειώσει η συνομιλία, ο Γιάνκοβιτς φέρνει στην κουβέντα τον δικό του περσινό τραυματισμό, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Μετά τον περσινό τραυματισμό, πέρασα μια πραγματικά δύσκολη περίοδο. Δύσκολα όμως μπορεί κάποιος να αποφύγει μια τέτοια κατάσταση στην πορεία της καριέρας του. Εύχομαι σε κάθε παίκτη που προσπαθεί, να δουλεύει καλά, να είναι υγιής. Και αν τραυματιστεί να μην το βάλει κάτω. Η υγεία, σωματικά και ψυχολογικά είναι το πιο βασικό. Εύχομαι για φέτος η χρονιά που έρχεται να μας δοθεί μια μικρή ευκαιρία, επειδή εμένα προσωπικά δεν μ’ αρέσει να μην παίζουν οι νεαροί παίκτες. Ειδικά όταν έχουμε περιπτώσεις ξένων, αμφίβολης αξίας, που μπορεί να στερήσει το χρόνο συμμετοχής από έναν Έλληνα παίκτη που το αξίζει. Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες. Τουλάχιστον ας τους, ας μας, καλύτερα δοθεί η ευκαιρία»....

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ιεράπετρας" !

Μετά το χθεσινοβραδινό συμβούλιο της “Ιεράπετρας” καταρτίστηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Πλεξουσάκης αναλαμβάνει υπεύθυνος υποδομών και έφορος των παμπαίδων Α' , ενώ ο ταμίας του συλλόγου και υπέυθυνος της Ανδρικής ομάδας και πρώην πρόεδρος της ΑΕ Λυγιάς Ακουμιανάκης Παναγιώτης αναλαμβάνει (μαζί με τον Βαγγέλη Πλεξουσάκης) και υπεύθυνος των υποδομών, κινήσεις που σίγουρα δείχνουν την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις ηλικίες αυτές η Ιεράπετρα. Επίσης όπως αναφέραμε και χθες, ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στα γυναικεία τμήματα με την είσοδο νέων μελών στο ΔΣ, ενώ πρόεδρος των γυναικείων τμημάτων ανέλαβε ο Μανόλης Διακάκης.

Το νέο ΔΣ είναι το παρακάτω :

Πρόεδρος : Πλεξουσάκης Ευάγγελος
Αντιπρόεδρος A' : Παυλίδης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος Β' : Προϊστάκης Γεώργιος
Γραμματέας : Δεδελετάκη Μπέτυ
Ταμίας και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Aκουμιανάκης Παναγιώτης
Γενικός Έφορος : Aσπραδάκης Γεώργιος
Γενικός Αρχηγός : Mαυροκουκουλάκης Μιχαήλ
Εκπρόσωπος Τύπου : Aσπραδάκης Ιωάννης
Σύμβουλοι Προέδρου: Koυγιουμουτζάκης Σπυρίδων , Παπαδάκης Δημήτριος
Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας : Κοϊνάς Γεώργιος , Παπαδάκης Δημήτριος
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων : Σιουμπάρα Δήμητρα
Υπεύθυνος Τμήματος Χορηγιών : Bολυράκης Μιχαήλ
Υπεύθυνοι Τμημάτων Υποδομών : Aκουμιανάκης Παναγιώτης , Πλεξουσάκης Ευάγγελος
Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Τμημάτων : Διακάκης Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος : Tζωρτζάκης Νικόλαος
Έφορος Γυναικών ; Kανάκη Μαρία
Έφορος Κορασίδων : Kαροφυλλάκη Γεωργία
Έφορος Παγκορασίδων : Mαρκοπούλου Μυρτώ
Έφοροι ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΩΝ : Xαίτας Ιωάννης - Μαστοράκης Ιωάννης
Έφοροι ΠΑΙΔΩΝ : Γιαννακουδάκης Ανδρέας - Κατραντζής Πασχάλης - Πατεράκης Εμμανουήλ
Έφοροι ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α' : Κατραντζής Πασχάλης - Πλεξουσάκης Ευάγγελος
Έφοροι ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β' : Δρακογιαννάκης Εμμανουήλ - Χατζημαρκάκης Αριστείδης

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Συνεχίζει η Ιεράπετρα στην Γ’ Εθνική με υπεύθυνο της ανδρικής ομάδας τον Παναγιώτη Ακουμιανάκη και μπάτζετ περίπου 90.000€ !


Έγινε απόψε το πολύαναμενόμενο από πολλούς διοικητικό συμβούλιο της Ιεράπετρας που αφορούσε την πορεία της ανδρικής ομάδας στην Γ’ Εθνική την νέα αγωνιστική περίοδο. Μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές ημέρες και με το ενδεχόμενο ακόμα και να μην κατέβει η ομάδα της Ανατολικής Κρήτης στην Εθνική κατηγορία να είναι ορατό, αποφασίστηκε τελικά η ομάδα να συμμετέχει και φέτος στην Γ’ Εθνική με μειομένο όμως μπάτζετ, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί λίγο κάτω από τις 90.000€. Υπεύθυνος της ανδρικής ομάδας ανέλαβε ο τελευταίος πρόεδρος της ΑΕ Λυγιάς, ο Παναγιώτης Ακουμιανάκης (Ταμίας στο σημερινόΔΣ), που είχε ανεβάσει και την ομάδα στην Εθνική κατηγορία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η ομάδα θα βασιστεί κατά κύριο λόγο στις υποδομές της με μια έως δυο προσθήκες, ενώ μετά από αυτές τις εξελίξεις αύριο αναμένεται να πάρει και τις αποφάσεις του ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μακράκης, ο οποίος βέβαια όπως έχουμε αναφέρει έχει πρόταση και από τον Εργοτέλη.

Ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξουσάκης μετά από αυτές τις εξελίξεις και την στήριξη που θα έχει στην ανδρική ομάδα, θα δώσει όλο του το βάρος στις υποδομές και τις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ στο ΔΣ εισήλθαν και νέα μέλη που θα βοηθήσουν οργανωτικά και οικονομικά στα γυναικεία τμήματα του συλλόγου.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Παναγιώτης Ακουμιανάκης ανέλαβε να καλύψει και τα έξοδα όλων των παιδιών της Ιεράπετρας που θα συμμετάσχουν στο camp του Αρκαλοχωρίου !

"Ηράκλειο" : πολύ κοντά στον Γιάννη Καραλή της "Ιεράπετρας" !

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Γιάννη Καραλή βρίσκεται το “Ηράκλειο”. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ολοκληρωθεί και ο μέχρι πρότινος παίκτης της Ιεράπετρας έρχεται την Τρίτη το βράδυ στο Ηράκλειο για τις τελικές υπογραφές.

Ο Γιάννης Καραλής γεννήθηκε στις 11-7-1980, έχει ύψος 2.01μ και παίζει στις θέσεις “4” και “5”. Γεννήθηκε στην Ρουμανία και έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα. Από την πόλη της Θεσσαλίας ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο μπάσκετ στις ακαδημίες του Σπόρτιγκ Τρικάλων. Στο παιδικό έπαιξε στον ΔΑΝΑΟ Τρικάλων και στην συνέχεια στο τοπικό πρωτάθλημα με τους Πελασγούς Μεγάλων Καλυβίων. Συνέχισε στην ΔΑΦΝΗ Χαϊδαρίου (Γ’ Εθνική), στον ΑΣ Τρικάλων (Γ’ και Β’ Εθνική) και τα τελευταία 3 χρόνια ήταν στην Ιεράπετρα. Ο Γιάννης Καραλής διακρίνεται τόσο για την αγωνιστικότητα του όσο και για τον καλό του χαρακτήρα μέσα και έξω από το γήπεδο και ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς αθλητές στους παράγοντες και στους φιλάθλους της Ιεράπετρας.

Να σημειωθεί ότι με την προσθήκη του Γιάννη Καραλή και του Νίκου Κρίτσαλου έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας του “Ηράκλειο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και το μπάτζετ, αν και ίσως την τελευταία στιγμή προστεθεί ακόμα ένας παίκτης που αγωνίζεται στην περιφέρεια.

Εθνική Β' Ανδρών - Μεσογειακοί Αγώνες : ήττα με 82-68 από την Κροατία !

Η ομάδα Ανδρών ηττήθηκε 82-68 από την Κροατία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
Δεκάλεπτα: 25-16, 17-20, 19-14, 21-18
Κροατία: Βλάντοβιτς 4, Στίπτσεβιτς 12, Σιμόν 14, Άντριτς 4, Μπάμπιτς 3, Τσαρ 3, Τόμιτς 15, Ρούντεζ 7, Ζόριτς 9, Λάλιτς 5, Πάσαλιτς 6
Ελλάδα (Γιαννόπουλος - Σειραγάκης): Κουμπούρας 7, Σκορδίλης 2, Καλαϊτζίδης 2, Καραδολάμης, Κυρίτσης 9, Μιλόσεβιτς 6, Μαυροειδής 16, Παπανικολάου 8, Βουγιούκας 15, Νοέας 3

Αύριο (Τετάρτη) η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει το Μαρόκο (5.30μ.μ.)

Η αγωνία των Κρητικών 30άρηδων και η πρόταση του Μιχάλη Κυρίτση !

Από τον αγαπητό φίλο μας Μανόλη Χισκάκη λάβαμε το παρακάτω e-mail :

“Μετά από δεκάδες τηλέφωνα - emails, από παίχτες του τοπικού basket 30ετων και άνω, με ρωτάνε ότι ακούγεται ότι θα ισχύσει το προπέρσινο καθεστώς από την ΕΚΑΣΚ. Δηλαδή "θα χρησιμοποιηθούν τόσοι παίχτες άνω των 30ετων όσοι θα είναι και οι παίχτες στη 12αδα κάτω των 20 ετών". Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ή αν έχεις ακούσει κάτι τέτοιο διότι υπάρχει ανησυχία επί του θέματος”.

Από ότι γνωρίζουμε φέτος δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα στην ΕΚΑΣΚ, όμως εμεί θα εκφράσουμε ευθέως την άποψη μας. Στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά. Κανένας δε μπορεί να πει ότι ένας 30άρης ή ακόμα και ένας 40άρης δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ ή δεν μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα. Και κανείς δεν μπορεί να κόψει το μπάσκετ σε ένα αθλητή που έχει περάσει τα 30 και έχει την όρεξη και το πάθος να αγωνιστεί σε ένα άθλημα το οποίο μπορεί να υπηρετεί και 20 συνεχόμενα χρόνια. Την ίδια με εμάς άποψη έχουν εκφράσει μιλώντας στο site μας και πάρα πολλοί ειδικοί. Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να βοηθηθούν και οι νέοι σε ηλικία αθλητές και να τους δοθεί χρόνος συμμετοχής σε Εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα.

Στον Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος κατέκτησε πρόσφατα και τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη της Α1 Ανδρών για την περίοδο 2008-09, τέθηκε τα παρακάτω ερώτημα : “ Πέρυσι πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ηλεία, αλλά και μετά το τέλος του, ως πρωταθλητές Ευρώπης πλέον, αυτό που όλοι συζητούσαν ήταν ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής σας εντός συνόρων όλη τη χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά”, για να απαντήσει ο παίκτης της Εθνικής Εφήβων : “ Δυστυχώς δεν αλλάζει. Δεν έχουμε πολλά παιχνίδια. Πολλοί παίκτες είχαν μηδενικό, ή μειωμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ τρεις βρέθηκαν εκτός συνόρων. Εγώ στον Άρη είχα το εφηβικό, αλλά δεν είναι η κόντρα που χρειαζόμαστε σε αυτή την ηλικία για να γίνουμε καλύτεροι. Εκτός από το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης στο εφηβικό και την τελική φάση που είχε δυνατά παιχνίδια μέχρι εκεί δεν υπήρχε κόντρα. Δεν βρήκαμε αντίσταση για να γίνουμε καλύτεροι. Ίσως περισσότερο βοήθησαν οι προπονήσεις με την ομάδα των ανδρών του Άρη, όπου αντιμετώπισα πολύ δυνατότερους παίκτες”.

Εμείς λοιπόν θα υιοθετήσουμε αυτούσια την πρόταση του Μιχάλη Κυρίτση : “στους αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια των 40' να είναι υποχρεωτική στην πεντάδα η συμμετοχή ενός τουλάχιστο αθλητή κάτω των 19 ετών (Έφηβος)”.

Καθαρά και ξάστερα χωρίς κανένα άλλο περιορισμό. Έτσι και οι νέοι αθλητές θα βοηθηθούν και κανένας αθλητής δεν θα διωχθεί γιατί πέρασε το όριο κάποια ηλικίας, που άλλωστε κανένας δεν ξέρει με ποια κριτήρια αυτό το όριο τέθηκε .

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων : και φέτος με την συμμετοχή του Αρκάδι !Οι τελικοί αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, στους οποίες συμμετέχει και φέτος το Αρκάδι, θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Πτολεμαΐδας από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου 2009, με το ντέρμπι ανάμεσα στα Λιόσια (περυσινή πρωταθλήτρια) και το Αρκάδι να γίνεται στην πρώτη αγωνσιτική ! Να θυμίσουμε την βαθμολογία στο περυσινό πρωτλαθλημα που έγινε στο Μετς και το Αρκάδι είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση :Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων 2008 - Βαθμολογία (τελική): Άνω Λιόσια 10, Αρκάδι 9, Απολλών Πτ. 8, Ηρακλής 7, Εσπερίδες 6, Ολυμπιάδα Λεχαίου 5.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η Αγωνιστική – Τρίτη 7/7/2009
17:00 ΑΧΑΓΙΑ ’82 – ΑΕ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
18:45 ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Τελετή Έναρξης
20:30 ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
2η Αγωνιστική – Τετάρτη 8/7/2009
17:00 ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
18:45 ΑΕ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
20:30
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΑΧΑΓΙΑ ‘82
3η Αγωνιστική – Πέμπτη 9/7/2009
17:00 ΑΕ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ –
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
18:45 ΑΧΑΓΙΑ ’82 – ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
20:30 ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4ης Αγωνιστική – Παρασκευή 10/7/2009
17;00 ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΧΑΓΙΑ ‘82
18:45 ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ –
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
20:30 ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΑΕ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
5η Αγωνιστική – Σάββατο 11/7/2009
10:00
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
11:45 ΑΧΑΓΙΑ ’82 – ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
13:30 ΑΕ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΓΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Απονομές

Εθνική Εφήβων - Κώστας Παπανικολάου : "δεν βρήκαμε αντίσταση για να γίνουμε καλύτεροι." !

Ένα από τα όπλα της Εθνικής Εφήβων (U19) είναι ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος κατέκτησε πρόσφατα και τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη της Α1 Ανδρών για την περίοδο 2008-09. Επόμενος στόχος του; Στις αποσκευές του επιστρέφοντας στην Ελλάδα να έχει ένα μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Νέα Ζηλανδία !

-Ταξιδέψατε στη Νέα Ζηλανδία ως πρωταθλητές Ευρώπης, Το σκέφτεστε ότι αυτή τη φορά θεωρείστε από τα φαβορί;
«Σίγουρα πολλοί θα μας θεωρούν φαβορί, αλλά για πολλούς δεν θα σημαίνει και τίποτα ο τίτλος που κατακτήσαμε πέρυσι. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε, πόσο έχουμε δουλέψει, ότι αξίζουμε τον τίτλο του φαβορί όχι γιατί είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά γιατί έχουμε μια καλή ομάδα. Θέλουμε μια διάκριση για να μην μπορεί να πει κανείς ότι «πέρυσι τα κατάφεραν, γιατί η διοργάνωση ήταν στη χώρα τους και δεν μπορούν έξω από αυτήν». Πρέπει να πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να αποδείξουμε ότι η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή και μπορούμε να διεκδικήσουμε μια διάκριση».
-Για εσάς αλλάζει κάτι το γεγονός ότι είστε πρωταθλητές Ευρώπης; Είναι βάρος; Ή κίνητρο;
«Κανένα από τα παιδιά δεν το σκέφτεται ως βάρος, ίσως ούτε και ως κίνητρο. Ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους συμπαίκτες μου από ότι ξέρω. Δεν σκεφτόμαστε ότι έχουμε να αποδείξουμε κάτι όντας πρωταθλητές Ευρώπης. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, οπότε δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να πάμε στους αγώνες που έχουμε, να το δείξουμε και στο γήπεδο και στο τέλος να κάνουμε το λογαριασμό».
-Είχατε ένα μεγάλο σερί νικών πέρυσι, από το τουρνουά του Μανχάιμ ως την έναρξη της φετινής προετοιμασίας, αλλά είχατε χαμηλό προφίλ και είχαμε βαρεθεί να ακούμε αυτό το «αγώνα με αγώνα». Το σκεπτικό μπορεί να παραμείνει το ίδιο μετά από μια τέτοια επιτυχία όπως η περσινή; Μπορείτε να μείνετε «προσγειωμένοι»;
«Για την ηλικία μας είναι πολύ δύσκολο! Αλλά οι προπονητές μας κάνουν πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα και ο καθένας μας προσπαθεί με τον τρόπο του να κρατήσει το κεφάλι χαμηλά. Πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει την ίδια σοβαρότητα που είχε και πέρυσι. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν το φοβάμαι».
-Η διοργάνωση έρχεται νωρίτερα χρονικά μέσα στο καλοκαίρι. Πιστεύεις ότι είναι κάτι που σας επηρέασε στην προετοιμασία;
«Σε αρκετές προπονήσεις είχαμε απουσίες. Έλειπε ο Σαρικόπουλος στην αρχή καθώς είχε εξετάσεις στο κολλέγιο, εγώ και ο Παππάς κάποιες μέρες, ο Παπαντωνίου και ο Μάντζαρης που ήταν στρατευμένοι. Σίγουρα είναι κάτι που μετράει, αλλά δεν νομίζω να σταθεί εμπόδιο. Είμαστε ίδιοι παίκτες με πέρυσι, δεν έχει αλλάξει τίποτα και πιστεύω ότι και μέσα από τα φιλικά έχουμε βρει τους αυτοματισμούς μας και πάλι και όλα θα πάνε καλά».
-Αγωνιστικά τι να περιμένουμε να δούμε;
«Όλο μας το παιχνίδι στηρίζεται στην άμυνα. Έχουμε τον Ζήση και τον Γεωργάκη που είναι δύο πύργοι στη ρακέτα και βοηθούν πάρα πολύ. Οι περιφερειακοί μας είναι πολύ γρήγοροι, είμαστε δυνατοί σωματικά και στηρίζουμε όλο το παιχνίδι μας στην άμυνα. Από εκεί και πέρα μόλις βγάλουμε την άμυνα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε και κάποιες φάσεις, και κάποιες καλές φάσεις από αυτές που αρέσουν και σ’ εμάς και στον κόσμο. Σίγουρα όχι όταν το παιχνίδι θα «καίει», αλλά όταν θα μπορούμε να το κάνουμε. Δεν έχουμε λόγο να το αποφύγουμε αυτό. Μάλλον το αντίθετο!»
-Πέρυσι πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ηλεία, αλλά και μετά το τέλος του, ως πρωταθλητές Ευρώπης πλέον, αυτό που όλοι συζητούσαν ήταν ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής σας εντός συνόρων όλη τη χρονιά. Ένα χρόνο αργότερα η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά.
«Δυστυχώς δεν αλλάζει. Δεν έχουμε πολλά παιχνίδια. Πολλοί παίκτες είχαν μηδενικό, ή μειωμένο χρόνο συμμετοχής, ενώ τρεις βρέθηκαν εκτός συνόρων. Εγώ στον Άρη είχα το εφηβικό, αλλά δεν είναι η κόντρα που χρειαζόμαστε σε αυτή την ηλικία για να γίνουμε καλύτεροι. Εκτός από το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης στο εφηβικό και την τελική φάση που είχε δυνατά παιχνίδια μέχρι εκεί δεν υπήρχε κόντρα. Δεν βρήκαμε αντίσταση για να γίνουμε καλύτεροι. Ίσως περισσότερο βοήθησαν οι προπονήσεις με την ομάδα των ανδρών του Άρη, όπου αντιμετώπισα πολύ δυνατότερους παίκτες».
-Τι να περιμένουμε από εσάς στη Νέα Ζηλανδία; Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος;
«Με ένα μετάλλιο! Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα… Είναι παγκόσμιο μετάλλιο. Ακόμη και η τρίτη θέση είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε την πρώτη φάση με το καλό, με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορούμε και βλέπουμε για τη συνέχεια. Σιγά-σιγά, βήμα με βήμα… Η λογική δεν αλλάζει σε σχέση με πέρυσι».
-Όπως δεν αλλάζει η εικόνα που βγάζετε προς τα έξω, ότι είστε μια πολύ καλή παρέα. Πόσο ρόλο έχει παίξει αυτό;
«Σημαντικό! Και δεν είμαστε παρέα μόνο οι παίκτες μεταξύ μας. Οι σχέσεις είναι εξαιρετικές με όλους όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Ακόμη και με τους προπονητές μας, τον φυσιοθεραπευτή, τον κ. Κόνιαρη, τον κ. Προεστό. Όλοι μαζί είμαστε μια πραγματική παρέα. Υπάρχουν πειράγματα, βοηθάει ο ένας τον άλλον. Αν χρειαστεί κάποιος βοήθεια θα τρέξουν οι υπόλοιποι. Υπάρχει χημεία και αυτό είναι πολύ καλό σε μια ομάδα και μας βοηθάει πάρα πολύ πιστεύω»..

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Οι ομάδες της Κρήτης στις Εθνικές κατηγορίες !

OΦΗ : Πάει να κάνει το μπαμ με το “δυάρι”

Στον ΟΦΗ ο έφορος της ομάδας Μάνος Ξημέρης είχε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα μαζί με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βόβορα επαφές με παίκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κρητική ομάδα έκλεισε παίκτη για την θέση “3”, με εμπειρία στην κατηγορία Α1 που πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 και το όνομα του αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα. Το “μεγάλο μπάμ“ όμως αναμένεται να γίνει με παίκτη που παίζει στην θέση “2” (πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2) και ο οποίος αναμένεται να έρθει στο Ηράκλειο μέχρι την Τετάρτη για να κάνει τις οριστικές συζητήσεις με τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Μέχρι την Παρασκευή λοιπόν αναμένεται να κλείσει το θέμα αυτό, ημερομηνία που έχουν δώσει οι άνθρωποι του ΟΦΗ σαν ορόσημο και στον Αλέξη Τσακιρίδη για να τους απαντήσει αν θα συνεχίσει ή όχι στην ομάδα.

Εργοτέλης : με το μάτι στραμμένο στην Ιεράπετρα !

Την Δευτέρα βράδυ στις 20:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης σε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο για τους φίλους της Ιεράπετρας θα αποφασιστεί το μέλλον της ομάδας. Στην συνεδρίαση θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός για την νέα χρονιά και από το ύψος του θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις. Κάποιοι πάντως είδη αναφέρουν ότι η ομάδα δεν θα συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η ομάδα πρέπει να κατέβει ακόμα και αν παίζει με τους εφήβους του συλλόγου. Σίγουρα οι εξελίξεις αυτές δεν είναι ευχάριστες για την ιστορική ομάδα της Ανατολικής Κρήτης και ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να συναισθανθούν όλοι τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν οικονομικά ώστε να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων χρόνων.

Στον Εργοτέλη τώρα περιμένουν με αγωνία το αποτελέσματα από την Ιεράπετρα, αφού αν αυτή δεν κατέβει στην Γ΄ Εθνική τότε η ομάδα παίρνει την θέση της στην Εθνική κατηγορία. Πάντως ο σύλλογος του Ηρακλείου ανακοίνωσε ήδη τις 3 πρώτες μεταγραφές του και συζητάει και με άλλου 3 (δύο “ψηλούς” και ένα play maker), ενώ στο θέμα του προπονητή η Επιτροπή Μπάσκετ έχει στα χέρια της 5 προτάσεις, μεταξύ των οποίων 2 ονόματα εκτός Κρήτης που ήταν σε ομάδες στην Β’ Εθνική και ενός Κρητικού που είχε πέρυσι ομάδα στην Γ’ Εθνική. Πάντως αν η ομάδα τελικά αγωνισθεί στην Γ’ Εθνική θα χρειαστεί να επανεξετασθεί ο σχεδιασμός που έχει γίνει.

Ηράκλειο : κλείνει “τεσσάρι” και ίσως κάνει ακόμα μια μεγάλη μεταγραφή

Στο “Ηράκλειο” περιμένουν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νίκου Κρίτσαλου, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορέίες βρίσκονται πολυ κοντά στην απόκτηση “τεσσάρι” που πέρυσι αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική σε ομάδα της Κρήτης. Με τις δύο αυτές μεταγραφές φαίνεται να ολοκληρώνεται το ρόστερ της ομάδας (Μαυρόπουλος - Στεφανάκης - Πετράκης - Κοτούλας - Μηλαθιανάκης - Αρβανίτης - Αρναουτάκης Γ. - Σκόρδος - Αρναουτάκης Μ. - Δαγαλάκης), αν και υπάρχει το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα παίκτη που να παίζει στις θέσεις στην περιφέρεια.

Εθνική Β' Ανδρών - Μεσογειακοί Αγώνες : με νίκη 91-70 επί της Σερβίας ξεκίνησαν οι αγώνες !

Η ελληνική ομάδα που μετέχει στους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στην Πεσκάρα της Ιταλίας, επιβλήθηκε στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της, της Σερβίας 91-70. Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κροατία (29/6, 5.30μ.μ.)
Δεκάλεπτα: 28-12, 22-8, 27-18, 14-32
Ελλάδα (Γιαννόπουλος - Σειραγάκης): Κουμπούρας 7, Σκορδίλης 4, Καλαϊτζίδης 2, Καραδολάμης 2, Κυρίτσης 15, Λώλας 2, Μιλόσεβιτς 20, Μαυροειδής 15, Τουτζιαράκης, Παπανικολάου 11, Βουγιούκας 13, Νοέας
Σερβία: Τσόβιτς 4, Λούτσιτς, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 8, Νέντοβιτς 3, Μάρκοβιτς 2, Στόγιατσιτς 14, Μπίρτσεβιτς 2, Μιλοσέβλιεβιτς 8, Σούμποτιτς 15, Μάραβιτς, Μπούνιτς 6

Εθνική Εφήβων - Γιώργος Βλασσόπουλος : "να νικήσουμε στον πρώτο αγώνα" !

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η Εθνική εφήβων ολοκλήρωσε την προετοιμασίας της, με τα τελευταία φιλικά παιχνίδια στη Μελβούρνη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος μίλησε στην επίσημο site της ΕΟΚ για την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για την προετοιμασία αλλά και για το στόχο της Εθνικής ομάδας.

"Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τουρνουά. Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο ότι μετέχουν σε αυτό πολύ δυνατές ομάδες. Τις περισσότερες τις έχουμε δει και στο Μανχάιμ πέρυσι. Είχαμε την τύχη να δούμε την Αυστραλία, τον Καναδά, το Πουέρτο Ρίκο, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ στο Μανχάιμ και γνωρίζουμε το επίπεδο, την Αυστραλία την αντιμετωπίσαμε και στη Μελβούρνη. Κάποιες άλλες ομάδες τις ξέρουμε και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε εμείς. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε αρκετά ψηλά και πάλι".

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε για την προετοιμασία της Εθνικής: "Είχαμε περίπου ένα μήνα στη διάθεσή μας, όπως και πέρυσι. Είχαμε κάποια προβλήματα με απουσίες παικτών, εξαιτίας του στρατού, ή με τον Σαρικόπουλο, που ενσωματώθηκε αργότερα εξαιτίας των υποχρεώσεών του στο κολλέγιο. Το πλεονέκτημα είναι πως αυτή η ομάδα είναι αρκετό καιρό μαζί, γνωρίζει ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι θα βρούμε γρήγορα το δρόμο μας".

Το ότι τα παιδιά εκτός από συμπαίκτες κάνουν και παρέα είναι κάτι το οποίο βοηθάει τη χημεία της ομάδας: "Το ότι τα παιδιά γνωρίζονται είναι πολύ θετικό. Ταξιδεύει στη Νέα Ζηλανδία η ίδια ομάδα που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο και η χημεία είναι δεδομένη. Κάθε χρόνο υπάρχουν διαφορές που μπορεί να επηρεάσουν αγωνιστικά, όπως ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής κάποιων παικτών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, όπως το ότι κάποια παιδιά έζησαν τελείως διαφορετικές καταστάσεις όπως ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς που πήγαν στο εξωτερικό, ή ο Σαρικόπουλος στο κολλέγιο. Ο χρόνος που περάσαμε και θα περάσουμε ως ομάδα μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης θα μας δώσει την ευκαιρία να βρούμε το ρυθμό μας".

Η άμυνα για την ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιούστο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτό θα είναι και φέτος: "Η πιεστική άμυνα είναι από τα βασικά στοιχεία. Όχι μόνο για την Εθνική Εφήβων, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Το βλέπουμε και στην Ανδρών ή ακόμη και στη Γυναικών φέτος. Ήταν από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού μας πέρυσι. Θέλουμε την πίεση στην άμυνα και να "χτυπήσουμε"με τον αιφνιδιασμό όσο μπορούμε".

Όσον αφορά στο γεγονός πως η Ελλάδα είναι από τα φαβορί για μετάλλιο, ο Έλληνας τεχνικός σχολιάζει: "Κανένας δεν έχει συμβόλαιο με την πρώτη θέση. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε ένα όνομα έτσι κι αλλιώς και μόνο ως Ελλάδα. Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Σίγουρα ο πήχης ανεβαίνει ψηλά. Δεν υπάρχει όμως και τίποτα δεδομένο. Αυτό που κάνουμε πάντα είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο".

Ενώ τέλος για το ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Βλασσόπουλος κρατά χαμηλούς τόνους: "Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή; Να νικήσουμε στον πρώτο αγώνα! Αυτό είναι το πρώτο που θέλουμε!".

ΣΕΠΚ : διεθνές σεμινάριο προπονητών στην Θεσσαλονίκη με μεγάλα ονόματα !

Στις 3 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του Διεθνούς Σεμιναρίου προπονητών στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ Παναγιώτης Γιαννάκης, κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να δώσουν δυναμικό παρών. Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Γιαννακούλα όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Το φετινό καλοκαίρι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης έχει την τιμή να φιλοξενήσει στο Διεθνές Σεμινάριο σπουδαίους προπονητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Μπορεί να λέμε ότι το μπάσκετ είναι ένα, από το μίνι και τις τοπικές κατηγορίες, ως την Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ, υπάρχουν, ωστόσο, διαφορετικές προσεγγίσεις, φιλοσοφίες απόψεις και τρόποι διδασκαλία, για αυτό κι η δουλειά του προπονητή είναι τόσο συναρπαστική. Φέτος ο Λόρενς Φρανκ θα μιλήσει για το παιχνίδι που παίζεται στην Αμερική, ο Τσάβι Πασκουάλ, πρωταθλητής Ισπανίας με τη Μπαρτσελόνα, για τον τρόπο που δουλεύουν σε μια ομάδα της ACB και της Ευρωλίγκα, ο Ματέο Μπονιτσιόλι για το ιδιαίτερο στυλ του ιταλικού μπάσκετ κι ο Σούλης Μαρκόπουλος θα αναλύσει δεδομένα από την "σκληροτράχηλη" ελληνική Α1.Το φετινό σεμινάριο που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους του μπάσκετ, καθώς είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Γιαννακούλα, που έφυγε άδοξα από τη ζωή του 2005, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ..."

Εθνική Εφήβων : νίκη επί της Γαλλίας με 84-65 με τραυματισμό του Σαρικόπουλου !

Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε η Εθνική Εφήβων, η οποία επικράτησε της Γαλλίας με 84-65 στον τελευταίο αγώνα του τουρνουά της Μελβούρνης. Τα θετικά συναισθήματα μετριάστηκαν όμως από τον τραυματισμό του Ζήση Σαρικόπουλου. Στο 3 της δεύτερης περιόδου ο σέντερ του Οχάιο γύρισε το αριστερό του γόνατο σε σύγκρουση με αντίπαλό του. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας με τις εκτιμήσεις να υποδεικνύουν ότι θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
H Ελλάδα παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με τον αγώνα με την Αυστραλία, τα λάθη περιορίστηκαν και η άμυνα ήταν ξανά το ισχυρό όπλο.. Η Εθνική αύριο θα αναχωρήσει με προορισμό το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όπου στις 2 Ιουλίου θα γίνει το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η άμυνα ήταν σύμφωνα με τον σέντερ του Μαντουλίδη, Γιώργο Γεωργάκη, το «κλειδί» για την εύκολη επικράτηση: «Βελτιωθήκαμε στην άμυνα και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να τρέξουμε σε αντίθεση με τον αγώνα με την Αυστραλία. Με σωστές επιλογές καταφέραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλαμε και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος».
Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση του τουρνουά. Η τελική κατάταξη: 1. Αυστραλία, 2. Ελλάδα, 3. Γαλλία, 4. Ισπανία. Ο Νίκος Παππάς είχε θέση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά μαζί με τους Μπροκ Μότουμ (Αυστραλία), Κόντι Έλις (Αυστραλία), Κριστόφ Λεονάρντ (Γαλλία) και Χόρχε Σαντάνα (Ισπανία).
Τα δεκάλεπτα: 24-12, 50-33, 67-48, 84-65
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 3 (1), Μάντζαρης 8 (1), Καραθανάσης 2, Παπανικολάου 10 (1), Γεωργάκης 3, Σλούκας 11, Γιάνκοβιτς 16 (4), Παππάς 17 (1), Κασελάκης 10, Σαρικόπουλος 4
Γαλλία (Μπίλαντ): Μπουρίς 4, Ντιμπουά 3, Αλμπισί 5 (1), Ποπ 1, Λακόμπ 3 (1), Λανγκ 8 (2), Τανγκ 4, Σαν, Λεονάρντ 22 (2), Ραμασαμί 8, Ζακ 7 (1), Μπουβάλ

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Εθνική Εφήβων : ήττα με 74-96 από την Αυστραλία !

Η Εθνική ομάδα των Εφήβων (U19) δεν μπόρεσε να επαναλάβει και κόντρα στην Αυστραλία την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε με την Ισπανία κι έτσι μοιραία οδηγήθηκε σε ήττα (96-74), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τουρνουά της Μελβούρνης. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ, τα ποσοστά ευστοχίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν τραγικά και η ήττα ήρθε απλά φυσιολογικά από μια ιδιαίτερα καλή ομάδα. Αύριο (07.00) η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Γαλλία με σκοπό να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο.

O Γιάννης Αγγελόπουλος, απέδωσε τη βαριά ήττα από τους Αυστραλούς στην κακή αμυντική λειτουργία: "Στην άμυνα ήμασταν πολύ κακοί, οι 96 πόντοι που δεχτήκαμε ήταν πάρα πολλοί για να κερδίσουμε. Εξαιρετικά κακοί στην επιστροφή στην άμυνα, πολλά λάθη, πολλά χαμένα εύκολα καλάθια και μοιραία ήρθε το άσχημο αποτέλεσμα. Αυτή η ήττα μπορεί και να μας κάνει καλό για τη συνέχεια και κυρίως ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος".

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 19-22, 19-31, 19-24
ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 2, Καραθανάσης, Παπανικολάου 13, Γεωργάκης, Σλούκας 10, Γιάνκοβιτς 11, Παππάς 18, Κασελάκης 14, Σαρικόπουλος
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Κλαρκ): Πέιτζ 13, Αρνότ 2, Καντέε, 4, Σαλεσίς 9, Ντελαβέντοβα 8, Γκρίνγουντ, Μπρόκχοφ 17, Μότουμ 23, Έλις 13, Χόντγκσον, Γιανγκ 2, Χάρις - Τανκς 5

Εθνική Β' Ανδρών : επίσημη πρεμιέρα για τον Νίκο Σειραγάκη !

Αύριο κάνει το ντεμπούτο της η Εθνική ομάδα των ανδρών στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα, αντιμετωπίζοντας τη Σερβία στις 17:30. Προπονητές στην Εθνική ομάδα είναι ο Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Νίκος Σειραγάκης.
Ο αρχηγός της Εθνικής Αλέξης Κυρίτσης σχετικά με την παρουσία της ομάδας στους Μεσογειακούς αγώνες σε δηλώσεις του, ανέφερε: "Είμαστε σε καλό επίπεδο ετοιμότητας για αυτούς τους αγώνες. Ωστόσο πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν μέσα στο γήπεδο και κατά την διάρκεια των αγώνων. Όλα τα παιδιά είμαστε μαζί 20 μέρες γι' αυτό τον σκοπό και πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα δείχνουμε μια βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικά πρόσωπο. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τους αντιπάλους μας. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην πρώτη φάση έτσι ώστε να έχουμε εύκολο αντίπαλο στην συνέχεια. Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν αθλητή είναι να αγωνιστεί για την χώρα του. Είναι μια ξεχωριστή τιμή για εμάς. Γι' αυτό όλοι μαζί προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκειμένου να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τιμήσουμε τα ελληνικά χρώματα".

Το πρόγραμμα:
28/06 , 17:30 Ελλάδα - Σερβία
29/06 , 17:30 Ελλάδα - Κροατία
30/06 , 17:30 Ελλάδα - Μαρόκο

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Εργοτέλης : οι πρώτες μεταγραφές ! το Σαββατοκύριακο ίσως ανακοινωθεί και το όνομα του προπονητή !

Ο Εργοτέλης ανακοίνωσε τις πρώτες του μεταγραφές του για την νέα αγωνιστική περίοδο που είναι οι παρακάτω παίκτες :

Βισκαδουράκης Γιάννης, αγωνίζεται στις θέσεις 4-5, είναι 29 ετών και έχει ύψος 1,98. Προηγούμενη Ομάδα : Τερψιθέα Γλυφάδας
Οικονόμου Κώστας, αγωνίζεται στη θέση 2, είναι 24 ετών και έχει ύψος 1,88. Προηγούμενη Ομάδα : ΓΕΑ Αργολίδας
Χριστοδουλάκης Γιώργος, αγωνίζεται στις θέσεις 2-3, είναι 24 ετών και έχει ύψος 1,90. Προηγούμενη Ομάδα : ΟΑΑ Ηράκλειο.

Συζητήσεις γίνονται και με άλλους παίκτες, ενώ εντός του Σαββατοκύριακου ίσως να ανακοινωθεί και το όνομα του προπονητή της ομάδας, όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα έχει τεθεί από μηδενική βάση και αρκετά ονόματα (κάποια εκ των οποίων θα προκαλέσουν έκπληξη) έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητησεων.

A1 ΕΣΑΚΕ : πολυτιμότερος πάικητς (MVP) ο Σπανούλης !

O Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1, στη σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ. Ο διεθνής γκαρντ συγκέντρωσε 75 βαθμούς για να κατακτήσει την κορυφή, αφήνοντας πίσω του τον Μάικ Μπατίστ (67 βαθμοί), τον Γιάννη Μπουρούση (53 βαθμοί), τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (35 βαθμοί), ενώ το ΤΟΡ5 συμπλήρωσε ο Νίκολα Πέκοβιτς, με 23 βαθμούς.

Αναλυτικά:
Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 75
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 67
Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 53
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Παναθηναϊκός) 35
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 23
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι) 11
Στίβεν Σμιθ (Κολοσσός) 8
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 7
Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός) 6
Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός) 6
Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός) 6
Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 4
Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Μαρούσι) 3
Δημήτρης Παπανικολάου (ΑΕΚ) 3
Τζαρόντ Στίβενσον (Μαρούσι) 3
Μπίλι Κις (Μαρούσι) 1
Πρόδρομος Νικολαΐδης (Τρίκαλα) 1
Κώστας Χαραλαμπίδης (Μαρούσι) 1.

Το πρώτο που θέλησε να πει, ο Βασίλης Σπανούλης, όταν έμαθε τη διάκρισή του, ήταν "ένα ευχαριστώ. Σε όσους έκριναν ότι αξίζω αυτόν τον τίτλο, αλλά και τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου που με βοήθησαν να φτάσω ως αυτόν. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά όπως έχω ξαναπεί, τον πλέον σημαντικό ρόλο παίζουν οι ομαδικοί τίτλοι. Αυτούς που η ομάδα βάζει στόχους και κατακτά. Είναι σίγουρα τιμητικό να επιλέγεσαι πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου στον Παναθηναϊκό, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Είναι μια επιλογή που νιώθω να με γεμίζει ευθύνες για να τη συνέχεια. Με κάνει να θέλω να βελτιωθώ κι άλλο ως παίκτης, ώστε να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Έτσι κι αλλιώς όπως το βλέπω εγώ και αυτός ο τίτλος στην ομάδα ανήκει!"

Η ομάδα έρχεται σε πρώτο πλάνο σε μια χρονιά που ξεκίνησε δύσκολα για τον ίδιο, για να καταλήξει με τρεις τίτλους σε ομαδικό επίπεδο και δύο σε ατομικό:
"Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάστηκε θέληση, πείσμα και πολύ δουλειά για να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου, για να ξαναβρώ τα πατήματά μου. Και τελικά η χρονιά κατέληξε να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Μια ονειρεμένη χρονιά. Και ο στόχος για όλους μας είναι να καταφέρουμε να την επαναλάβουμε, όσο δύσκολο κι αν καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι".

Η χρονιά κύλησε με πολλές καλές, αλλά και με μερικές άσχημες στιγμές. Ποιες είναι αυτές που ξεχωρίζει; "Σε προσωπικό επίπεδο θα πω ότι η δυσκολότερη φάση ήταν του τραυματισμού μου. Δεν είχα ποτέ ανάλογο πρόβλημα στο παρελθόν, δεν είχα μείνει ποτέ τόσο καιρό εκτός δράσης εξαιτίας ενός τραυματισμού, αλλά μετά από τόσα χρόνια ήταν και κάπου στο… πρόγραμμα. Συμβαίνουν αυτά… Τον ξεπέρασα όμως και σε προσωπικό επίπεδο ήταν η μεγαλύτερη νίκη. Ως ομάδα περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της χρονιάς, ήρθαν κάποιες ήττες που δεν περιμέναμε. Δεχθήκαμε μεγάλη αμφισβήτηση, ίσως και δικαιολογημένα, καθώς οι απαιτήσεις από αυτή την ομάδα είναι πολύ μεγάλες. Με τον κατάλληλο τρόπο, με τη βοήθεια των προπονητών και με πάρα πολύ σκληρή δουλειά καταφέραμε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να πετύχουμε κάθε στόχο που είχαμε θέσει και να γράψουμε το φινάλε όπως εμείς θέλαμε".

Οι προηγούμενοι MVP
1996-97 ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΙΒΕΡΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
1997-98 ΠΕΝΤΡΑΓΚ ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ (ΠΑΟΚ)
1998-99 ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΠΟΝΤΙΡΟΓΚΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
1999-00 ΖΕΛΙΚΟ ΡΕΜΠΡΑΤΣΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2000-01 ΑΛΦΟΝΣΟ ΦΟΡΝΤ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
2001-02 ΔΗΜΟΣ ΝΤΙΚΟΥΔΗΣ (ΑΕΚ)
2002-03 ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2003-04 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2004-05 ΓΙΑΚΑ ΛΑΚΟΒΙΤΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2005-06 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2006-07 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2007-08 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
2008-09 ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΓΟΡ : άρχισαν οι αποχωρήσεις !

πηγή : www.basketblog.gr

Η άφιξη του Νίκου Καραγιάννη στο Ρέθυμνο δρομολογεί εξελίξεις στην ομάδας της Κρήτης, ωστόσο αυτές δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Παρά το γεγονός πως ο Έλληνας τεχνικός σήκωσε τα μανίκια, δύο από τους βασικούς παίκτες του συλλόγου αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν ενόψει της επόμενης σεζόν, ενώ όπως είναι γωστό ο Κώστας Βαρδαβάς είναι πλέον παίκτης του Παγκρατίου.

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Μπεχλιβάνη και Κώστα Κακαρούδη. Ο πρώτος φαίνεται πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή και τον Ερμή Λαγκαδά να τον... γλυκοκοιτάζουν, ενώ το συγκρότημα του Λευτέρη Κακιούση έχει βάλει στο μάτι και τον Κώστα Κακαρούδη ο οποίος δεν αποκλείεται να φορέσει την επόμενη σεζόν την "κυανόλευκη" φανέλα. Αυτό που επιθυμούν πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι η παραμονή του Κώστα Μπαλάφα με τους ιθύνοντες της ομάδας της Κρήτης, να ασκούν πίεση στον έμπειρο φόργουορντ για να ανανεώσει με το Ρέθυμνο.

Εθνική Εφήβων : εντυπωσιακή εμφάνιση με τους Ισπανούς και νίκη 95-71 !

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Εφήβων στον πρώτο αγώνα του τουρνουά της Μελβούρνης, τον τελευταίο της σταθμό πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που θα φιλοξενηθεί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ισπανίας 95-71 με τη συμπαράσταση και περίπου 100 ομογενών. Αύριο Σάββατο στη 1μ.μ. η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Δεκάλεπτα: 26-17, 15-19, 34-20, 20-15
Ελλάδα (Βλασσόπουλος):
Παπαντωνίου 4, Κατσίβελης 2, Αγγελόπουλος 1, Μάντζαρης 6, Καραθανάσης 8, Παπανικολάου 9, Γεωργάκης, Σλούκας 16, Γιάνκοβιτς 15, Παππάς 17, Κασελάκης 12, Σαρικόπουλος 5
Ισπανία (Ορένγκα):
Μαρτίνεθ Ι. 13, Πέρεθ 11, Μολίνα, Μουνιόθ, Ντίαζ 5, Ερνάντεθ 3, Βίθενς 16, Γκιλ 6, Μαρτίνεθ Ε. 3, Σαντάνα 14

Ο προπονητής της
ελληνικής ομάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος, κράτησε τους τόνους χαμηλά μετά τη νίκη με 24 πόντους επί της Ισπανίας. «Ήταν μια καλή εμφάνιση και μια νίκη, αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν και τίποτα περισσότερο από ένα φιλικό αγώνα. Δεν υπάρχει λόγος να… τρελαινόμαστε. Υπήρχαν θετικά σημεία, παίξαμε καλή άμυνα, μπορούμε να βελτιωθούμε στην επίθεση και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Στα συν για εμάς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν και το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχής όλα τα παιδιά».

Ο Γιάννης Καραθανάσης τόνισε: «Είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μας φιλικό, αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε, γιατί ήταν απλώς ένα τεστ ενόψει της συνέχειας. Μπροστά μας τώρα έχουμε τα επόμενα παιχνίδια, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Περιμέναμε να μας βγει η κούραση από το ταξίδι και τις προπονήσεις, αλλά δεν έγινε. Κοιτάμε να γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί και να πραγματοποιήσουμε στη Νέα Ζηλανδία καλύτερες εμφανίσεις από τη σημερινή»

Αήττητος κατέκτησε ο Μαντουλίδης το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που έγινε στην Καβάλα !

Αήττητος κατέκτησε ο Μαντουλίδης το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που έγινε στην Καβάλα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 416-284 10
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 312-263 9
3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 320-343 8
4. ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 288-337 7
5. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 297-372 6
6. ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 278-341 5


Πρώτος σκόρερ των αγώνων ανεδείχθη ο Ευθύμιος Μπατατόλης του Κρόνου Τρικάλων με 140 πόντους. Κατόπιν ψηφοφορίας των προπονητών, MVP των αγώνων αναδείχθηκαν Πάρης Μαραγκός του Παναθηναϊκού και Απόστολος Ναούμης του Μαντουλίδη. Μετά από κλήρωση το κύπελλο κατέκτησε ο πρώτος . Στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων αναδείχθηκαν οι Πάρης Μαραγκός και Φώτης Ζούμπος του Παναθηναϊκού, Απόστολος Ναούμης και Πέτρος Βελησσαρίου του Μαντουλίδη και Κώστας Πέτσας του Πανιωνίου.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Καβάλα : πρωταθλητής ο Μαντουλίδης μια ημέρα πριν το τέλος !

Έναν ακόμη Πανελλήνιο τίτλο προσέθεσαν στην πλούσια τροπαιοθήκη του συλλόγου οι παίδες του Μαντουλίδη, αφού στον κρίσιμο αγώνα με τον Πανιώνιο που διεξήχθη στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής της τελικής φάσης των αγώνων στην Καβάλα επικράτησαν με 94-61. Έτσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή του.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 315-230 8
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 234-225 7
3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 253-298 6
4. ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 250-249 6
5. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 243-271 5
6. ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 233-274 4

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής - Παρασκευή 26-6-09
10:00 ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ
11:45 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
13:30 ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
15:15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ-ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης : θα κάνω μια πολύ δυνατή προσπάθεια στην προετοιμασία για να βρεθώ με την Εθνική Ανδρών στην Πολωνία. !Λουκάς Μαυροκεφαλίδης - Ολυμπιακός (Μαρούσι) 25-6-09

"
Είμαι Έλληνας και πρέπει να δουλέψω για την Εθνική ομάδα όπως όλοι και αυτό θα κάνω"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ένας από τους κορυφαίους παίκτες του περυσινού πρωταθλήματος της Α1 (αναδείχτηκε σε δημοψήφισμα του περιοδικού All Star Game ανάμεσα σε 54 επαγγελματίες δημοσιογράφους σαν ο πιο βελτιωμένος παίκτης της φετινής διοργάνωσης), με πολύ καλή απόδοση και στην Ευρώπη με το Μαρούσι (Eurocup) και τον ο οποίο μάλιστα την Τετάρτη ο Γιόνας Καζλάουσκας τον συμπεριέλαβε στους παίκτες που κάλεσε για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm για την μέχρι σήμερα πορεία του και βέβαια την Εθνική ομάδα.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης γεννήθηκε στην Τσεχία το 1984 με καταγωγή από το Κιλκίς. Έχει ύψος 2.10μ και αγωνίζεται στην θέση του σέντερ. Φέτος αγωνίσθηκε στο Μαρούσι, όπου έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα να αναδειχτεί σε δημοψήφισμα του περιοδικού All Star Game σαν ο πιο βελτιωμένος παίκτης της φετινής διοργάνωσης στην Α1 και βέβαια να συμπεριληφθεί στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος μαζί με τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ντρου Νίκολας, Νίκολα Πέκοβιτς και Τζος Τσίλντρες. Επίσης αναδείχθηκε στην Α1 MVP (πολυτιμότερος παίκτης) τον μήνα Δεκέμβριο, όπως επίσης και MVP σε μεμονωμένες αγωνιστικές και MVP της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής του Eurocup. Πρόσφατα συμμετείχε με την Εθνική Ενόπλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Λιθουανία, όπου η χώρα μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό την διοργανώτρια χώρα έχοντας σαν κορυφαίο παίκτη τον Μαυροκεφαλίδη. Έχει παίξει στις Εθνικές ομάδες και χθες ο Γιόνας Καζλάουσκας τον συμπεριέλαβε στους παίκτες που κάλεσε για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και την περίοδο 2005/06 είχε κατά μέσο όρο 15.6 πόντους και 7.8 ριμπάουντ με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε σημαντική μονάδα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τον Ιούνιο του 2006 επιλέχθηκε στο ντραφτ του NBA από την Μινεσσότα στο νούμερο 57. Τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ είχαν ως αποτέλεσμα την πώληση του το καλοκαίρι του 2006 στην ιταλική Βίρτους Ρόμα. Tον Φεβρουάριο του 2007 στην ισπανική Βαλένθια με τη μορφή δανεισμού. Στις 12 Ιουλίου του 2007 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του για 3 χρόνια. Κατά την πρώτη του χρονιά στους ερυθρόλευκους ο παίκτης δεν μπόρεσε να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής έχοντας να συναγωνιστεί τους Τσακαλίδη , Σχορτσιανίτη και Μπουρούση. O αθλητής συμφώνησε τον Ιούλιο του 2008 για μονοετή συνεργασία με το Μαρούσι.

Στην συνέχεια παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα από την συνέντευξη του Λουκά Μαυροκεφαλίδη :

----- Ξεκίνησες από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Τι θυμάσαι από εκείνα τα αρχικά σου βήματα ;

Ξεκίνησα από τα παιδικο – εφηβικά του ΠΑΟΚ και το όνειρο μου ήταν μια ζωή από μικρός να γίνω μπασκετμπολίστας. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά.

----- Τον Ιούνιο του 2006 σε ηλικία 22 ετών επιλέχθηκες στο Ντραφτ του ΝΒΑ από την Μινεσότα στο νούμερο 57. Τι απεκόμισες από την Αμερική ;

Η Αμερική ήταν μια πολύ μεγάλη για εμένα εμπειρία και βέβαια ήταν μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει μια ομάδα του ΝΒΑ στα νραφτ. Έκανα εκεί προπονήσεις και συνεχίζω και σήμερα να μιλάω με κάποιους ανθρώπους. Σίγουρα δεν έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο για μένα, είναι όμως πολύ δύσκολο να παίξεις στο ΝΒΑ και πρέπει να είσαι πολύ καλός. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να παίζω όσο γίνεται καλύτερα σε όποια ομάδα και αν βρίσκομε και αν κάποια στιγμή μου δοθεί η ευκαιρία θα πάω στην Αμερική γιατί είναι ένα όνειρο μου και θα ήθελα να το ζήσω.

----- Στην συνέχεια το καλοκαίρι του 2006 πηγαίνεις στην Ιταλική Βίρτους Ρόμα. Πως ήταν τα πράγματα στην Ιταλία ;

Όλοι ξέρουμε ότι η Ρόμα είναι μια πολύ καλή ομάδα στην Ευρωλίγκα, εγώ όμως έφυγα από εκεί επειδή υπήρχαν κάποια άλλα προβλήματα που δεν χρειάζεται να αναφέρω, ήταν όμως και αυτή μια πολύ καλή για εμένα εμπειρία.

----- Τον Φεβρουάριο του 2007 μετακομίζεις στην Ισπανική Βαλένθια. Ποια ήταν η εμπειρία σου από την Ισπανία ;

Το πρωτάθλημα στην Ισπανία είναι μακράν, από το αμέσως επόμενο, το καλύτερο στην Ευρώπη, πολύ δυνατό και γρήγορο. Δεν μπόρεσα δυστυχώς να καθιερωθώ εκεί, έκανα μια προσπάθεια που δεν μου βγήκε. Μακάρι όμως κάποια στιγμή να ξαναπάω εκεί γιατί είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

----- Έχεις λοιπόν πάει στο εξωτερικό στην Αμερική, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Σε σχέση με την Ελλάδα πως το είδες το μπάσκετ εκεί ;

Στην Αμερική δεν υπάρχει σύγκριση σε ότι αφορά την οργάνωση και στο πως βλέπουν εκεί το μπάσκετ. Υπάρχει ένα star system που είναι όλα τέλεια για να παίξεις. Στην Ισπανία η οργάνωση είναι πολύ καλύτερη και από την Ιταλία και από την Ελλάδα, όπως επίσης και το πρωτάθλημα τους, ενώ το επίπεδο στην Ιταλία είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό στην Ελλάδα. Απλά στην Ελλάδα υπάρχουν 2 πολύ μεγάλες ομάδες που ξεφεύγουν τόσο μέσα στην χώρα όσο και στην Ευρώπη.

-----Τον Ιούλιο του 2007 πηγαίνεις στον Ολυμπιακό. Εκεί όμως δεν έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Η σεζόν αυτή στον Ολυμπιακό δεν ήταν καθόλου καλή για μένα. Ξεκίνησα με πολλά όνειρα για να καθιερωθώ στην ομάδα, αλλά είχα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα λόγω τραυματισμού που με κράτησε έξω όλη σχεδόν την χρονιά και λίγο παραπάνω, που με ακολούθηε ακόμα και με το Μαρούσι φέτος στην αρχή της χρονιάς. Αυτή η περίοδος ήταν μια κακή για μένα παρένθεση που αφορούσε βέβαια τον τραυματισμό μου και όχι τον Ολυμπιακό.

----- Τον Ιούλιο του 2008 πηγαίνεις στο Μαρούσι και η καριέρα σoυ απογειώνεται.

Στο Μαρούσι φέτος πράγματι ήταν μια πολύ καλή σεζόν και για μένα και για την ομάδα που βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρωλιγκα, γεγονός πολύ σημαντικό αφού αυτό επιτεύχθηκε κάτω από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση της ομάδας, που εύχομαι να τις ξεπεράσει όσο γίνεται πιο σύντομα γιατί το Μαρούσι πρωταγωνιστεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

----- Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ;

Το περυσινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με φιλοδοξίες σε πολλές ομάδες. Στήθηκαν στην αρχή της σεζόν δυνατές ομάδες, όπως στον ΠΑΟΚ που συνέχεια βέβαια διαλύθηκε, Πανιώνιος, Πανελλήνιος, Άρης, Μαρούσι, ακόμα και ο Κολοσσός ήταν πολύ καλές ομάδες, με τις δύο βέβαια μεγάλες ομάδες να έχον ξεφύγει σημαντικά από τις υπόλοιπες εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ένα δυνατό και σε καλό επίπεδο πρωτάθλημα, αν και στο τέλος κάποιες ομάδες έμειναν πίσω. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια και το φετινό πρωτάθλημα της Α1, αν και ο Ολυμπιακός έδειξε σε όλη την διάρκεια της κανονικής διάρκειας ότι μπορούσε να πάρει αυτός τον τίτλο, όμως ο Παναθηναϊκός φάνηκε πιο έτοιμος στο τέλος.

----- Το Μαρούσι συμμετείχε και στο Eurocup όπου έκανε μια πολύ καλή πορεία. Πως ήταν εκεί το επίπεδο.

Το Eurocup ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για την ομάδα γιατί είχαμε ροή αγώνων που μας κρατούσαν σε ετοιμότητα και στο πρωτάθλημα της Α1 και βέβαια το να παίζεις σε ένα ψηλό επίπεδο είναι πολύ καλό για όλους και για την ομάδα, αλλά και για τους παίκτες που έχουν την δυνατότητα να διακριθούν και σε ατομικό επίπεδο.

----- Ο Παναθηναϊκός ήταν φέτος η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα ;

Κατά την γνώμη μου, αλλά και κατά την γνώμη πολλών ειδικών, ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια τον κορυφαίο τίτλο στην Ευρώπη, γιατί στο τέλος που έπρεπε να είναι έτοιμος ήταν πάρα πολύ δυνατή ομάδα, φάνηκε συσπειρωμένη και έτοιμη για να πάρει αυτό που θέλει, όπως επίσης και στο Final Four κέρδισε δίκαια και μπορώ να πω ότι πολέμησε και την διαιτησία που φάνηκε να είναι στο τέλος εναντίον του.

----- Φέτος επιστρέφεις στον Ολυμπιακό. Θα συνεχίσεις εκεί ;

Για να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω τίποτα απολύτως. Μέχρι σήμερα δεν έχω μιλήσει με κανένα και περιμένω να δω τι γίνεται. Αφού δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει. Έτσι και εγώ περιμένω έχοντας ξεκινήσει κάποιες προπονήσεις με τον Ολυμπιακό.

----- Συμμετείχες στις μικρές Εθνικές ομάδες. Με την Εθνική Εφήβων πήρες το χάλκινο στο Παγκόσμιο στην Θεσσαλονίκη το 2003 στην Θεσσαλονίκη και με την Εθνική Νέων Ανδρών το Αργυρό στο Παγκόσμιο του 2005 στην Αργεντινή. Τι σου έμεινε από τα χρόνια εκείνα ;

Αυτά τα χρόνια πιστεύω ότι για κάθε αθλητή που περνάει από τις μικρές Εθνικές ομάδες είναι τα πιο ωραία, τα πιο αγνά αθλητικά χρόνια και θεωρώ μεγάλη τιμή για μένα που έπαιξα με τους συμπαίκτες που είχα εκείνη την περίοδο και είχαμε αυτές τις μεγάλες διακρίσεις. Αν αναπολήσω τα χρόνια εκείνα μπορώ να θυμηθώ μια προς μια όλες τις στιγμές που έζησα γιατί είναι χαραγμένες ανεξίτηλα στην μνήμη μου. Δεν έχω ξεχάσει τίποτα. Με πάρα πολλούς από αυτούς τους συμπαίκτες μου έχω διατηρήσει φιλίες, μιλάω συχνά μαζί τους. Πολλοί από αυτούς παίζουν σήμερα σε ψηλό επίπεδο στην Α1 αλλά και στην Α2. Ήταν μια πολύ καλή φουρνιά αθλητών, ίσως κάποιοι να αδικήθηκαν στην συνέχεια, ενώ κάποιοι άλλοι παίζουν σήμερα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και άλλες μεγάλες ομάδες και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα.

----- Συμμετείχες στην Εθνική Ενόπλων με την οποία κατακτήσατε πρόσφατα το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Λιθουανία. Πως ήταν εκεί το επίπεδο ;

Ήταν και αυτή μια μεγάλη διάκριση, όμως η Ελλάδα ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα των αγώνων και βέβαια δίκαια κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο.

----- Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ο Μιχάλης Κυρίτσης και άλλοι που μας έχουν μιλήσει, θωρούν ότι πρέπει να έχεις φέτος μια θέση στην Εθνική Ανδρών. Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την κλήση από τον Καζλάουσκας στην ομάδα που θα προετοιμαστεί ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Αύγουστο στην Πολωνία. Τι βλέπεις στην συνέχεια ;

Το πρώτο βήμα έγινε και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η κλήση στην Εθνική ομάδα. Εγώ θα κάνω μια πολύ δυνατή προσπάθεια στην προετοιμασία και μακάρι να μπορέσω να πείσω τους προπονητές. Είμαι Έλληνας και πρέπει να δουλέψω για την Εθνική ομάδα όπως όλοι και αυτό θα κάνω.

-----Στην Α1 φέτος ποιον Έλληνα παίκτη ξεχώρισες και ποιόν ξένο ;

Φέτος έκανε μια πολύ δυνατή χρονιά ο Βασίλης Σπανούλης και στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα και πιστεύω ότι δίκαια βγήκε ο MVP του Ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ από τους ξένους μπορώ να πω ότι ο Μπατίστι διακρίθηκε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

----- Σε ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ ο Κώστας Παπανικολάου αναδείχθηκε ο πιο καλός νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Θεωρείς δίκαιη αυτή την επιλογή ;

Ο Παπανικολάου είναι πολύ ελπιδοφόρος παίκτης και είναι μια πολύ μεγάλη ελπίδα τόσο για τον Άρη όσο και το Ελληνικό μπάσκετ. Μακάρι να δουλέψει το παιδί και να πετύχει στο μέλλον.

----- Πως βλέπεις την Εθνική Εφήβων και των μέλλων των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτήν ;

Είναι μια πολύ καλή φουρνιά, έχω δει αρκετούς παίκτες από αυτούς που είναι πολύ καλοί, μακάρι να συνεχίζουν έτσι και να κάνουν κάτι καλό και στο παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας.

-----Φέτος ήσουν σε ανοδική πορεία. Πόσο δούλεψες για να έχει αυτά τα αποτελέσματα και τι θα συμβούλευες τα μικρά παιδιά που ονειρεύονται να κάνουν μια καριέρα σαν την δική σου ;

Για να διακριθείς σε ένα ψηλό επίπεδο πρέπει να δουλεύεις και να έχεις υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνεις. Είναι πολύ δύσκολο βέβαια, αλλά με σκληρή δουλειά και συγκέντρωση αν κάποιες έχει δυνατότητες μπορεί να τα καταφέρει. Τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν σκληρά, να αγαπάνε αυτό που κάνουν και τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά – σιγά.