Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Μικτή Κρήτης Αγοριών ΕΚΑΣΚ : ολαταχώς προς τα πίσω !

(σημείωση : καλό θα είναι τις κλήσεις και τους αποκλεισμούς των αθλητών που συμμετέχουν στην Μικτή Κρήτης να τις διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΑΣΚ και να μην τις μαθαίνουμε αρμόδιοι και αναρμόδιοι από το …Face Book !!!)

Θα κλείσουμε το 2009 (για να μην αρχίσουμε να γκρινιάζουμε Πρωτοχρονιάτικα) με μια άσχημη είδηση, που αφορά τις υποδομές.

Η ΕΟΚ αποφάσισε να μην γίνει το διήμερο τουρνουά της Μικτής Κρήτης Αγοριών της ΕΚΑΣΚ με την αντίστοιχη ομάδα της Αττικής (ΕΣΚΑ) στις 9 και 10 Ιανουαρίου λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μετά την εξέλιξη αυτή ακυρώθηκαν και οι προπονήσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Μικτή Κρήτης στις 2 και 3 Ιανουαρίου (Σάββατο και Κυριακή).

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση, πέρα από την αναμενόμενη (για όσους γνωρίζουν) απόφαση της ΕΟΚ, είναι και η απόφαση για να το να μην γίνει προπόνηση της Μικτής την Δευτέρα 4-12-09. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό της, αφού η Μικτή Κρήτης έχει κάνει όλη και όλη μια προπόνηση. Εκτός και αν η υπερκόπωση κάποιων λόγω του ταξιδιού στην Καλαμάτα επέβαλαν την σχετική ξεκούραση τους.

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί θα αναπολήσουν την περυσινή προετοιμασία της αντίστοιχης ομάδας (φωτογραφία), που ολοκληρώθηκε με το ανεπανάληπτο και ιστορικό προπονητικό camp στην Χερσόνησο στο πολυτελές ξενοδοχείο Royal Belvedere, προσφορά της οικογένειας Σκουλή και του Μανόλη Λιανδράκη.

Και βέβαια όσο περνάει ο καιρός όλοι θα καταλάβουμε και θα εμπεδώσουμε πολυ καλά τι μεγάλη σημασία και προσφορά στις υποδομές του Διεθνούς Τουρνουά Εφήβων της Ιεράπετρας , ειδικά αν τελικά (όπως φημολογείται έντονα) δεν γίνει το Final Six των Ενώσεων σε Αγόρια και Κορίτσια !

Χρόνια Πολλά από τον ΟΦΗ !



πηγή : www.ofibc,gr

Σε ανακοίνωση του ο ΟΦΗ εύχεται χρόνια πολλά στον μπασκετικό κόμο της Κρήτης, ενώ κάνουν δηλώσεις ο έφορος της ομάδας Μάνος Ξημέρης και ο νέος προπονητής Βαγγέλης Βλάχος. Αναλυτικά :

διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, οι έφοροι της ομάδας Μπάσκετ, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες, εύχονται σε όλους τους φιλάθλους της αγαπημένης μας ομάδας αλλά και στο μπασκετικό κόσμο της Κρήτης, χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και εκπλήρωση των επιθυμιών και των στόχων τους.

Ο έφορος τη ομάδας Μάνος Ξημέρης με την ευκαιρία της έλευσης του νέου προπονητή Βαγγέλη Βλάχο σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “καλωσορίζει ένα φίλο που έχει προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ στο παρελθόν και ένα προπονητή με πολύ αξιόλογη πορεία τόσο στις υποδομές όσο και σε ομάδες εθνικών κατηγοριών”. Επίσης αναφερόμενος στις μεταγραφικές κινήσεις τονίζει ότι “’έγιναν επαφές με αξιόλογους παίκτες, με ένα εκ των οποίων (Α1) μάλιστα είχε επέλθει καταρχήν συμφωνία, όμως αφενός η κωλυσιεργία της ομάδας του (Τρίκαλα) στο να του να δώσει ελευθέρας και αφετέρου η επιθυμία του νέου προπονητή να δουλέψει με το υπάρχον έμψυχο υλικό της ομάδας, το οποίο θεώρει αξιόλογο και αξιόμαχο, πάγωσαν οποιεσδήποτε κινήσεις”. Τέλος εύχεται με την σειρά του το νέο έτος να φέρει ευτυχία σε όλους, πάνω από όλα με υγεία και η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.

Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος με την σειρά του εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους φιλάθλους του ΟΦΗ, αλλά και σε όλους τους φίλους του μπάσκετ της Κρήτης, ενώ αναφερόμενος στην έλευση του στην ομάδα τονίζει ότι “ένα φλερτ πολλών χρόνων είχε αίσιο τέλος”, ενώ με την διοίκηση της ομάδας αναφέρει ότι “υπήρχε και υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση”. Τέλος εύχεται η νέα δεκαετία να σημάνει για τον ΟΦΗ το ξεκίνημα μιας νέας ακόμα πιο δυναμικής πορείας στο Ελληνικό μπάσκετ".

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ιεράπετρα ... σε ευχαριστούμε !


Στις 26-12-09 γράφαμε ότι “όλοι οι Μπασκετικοί δρόμοι της Κρήτης οδηγούν στην Ιεράπετρα”. Τελικά μπορεί πολλοί λίγοι να βρήκαν τον δρόμο, αφού φαίνεται ότι οι πολλοί χάθηκαν στην διαδρομή, όμως ένα καινούργιο αστέρι ανέτειλε από την Νοτιότερη Πόλη της Ελλάδος, την Ιεράπετρα. Αυτό που ορίζει σαν Πανελλήνιο Κέντρο των Υποδομών την Ιεράπετρα.
Όσοι βρέθηκαν εκεί έζησαν μια μπασκετική πανδαισία για 3 ημέρες. Απόλαυσαν θέαμα πολύ υψηλού επιπέδου και μια άρτια οργάνωση, που θα ζήλευαν πολύ μεγαλύτερου διεθνούς βεληνεκούς διεθνή τουρνουά.
Εμείς καταγράψαμε του πολλούς απόντες και τους πολύ λίγους παρόντες. Από αυτούς που καυχώνται για την ικανότητα τους να καθοδηγούν τα προγράμματα ανάπτυξης των υποδομών στην Κρήτη δεν είδαμε σχεδόν κανένα. Είδαμε όμως και κάποιους που πραγματικά νοιάζονται και πονούν για τις υποδομές χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Προεξέχοντες βέβαια αυτών των λίγων, 3 άνθρωποι που είχαν μαζί μας κατασκηνώσει για 4 ημέρες στην Ιεράπετρα. Ο Παντελής Ρυακιωτάκης, ο Νώντας Σκάνδαλος (με όλη την οικογένεια του) και ο Περιφερειακός Προπονητής Κρήτης Κοριτσιών Αντώνης Πινακουλάκης.
Είδαμε και καταγράψαμε επίσης το επίπεδο στην κατηγορία των Εφήβων στην Ελλάδα και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και πήραμε μια γεύση από Ιταλία και Ισπανία. Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι θέλουμε πάρα πολύ δουλειά σε επίπεδο Κρήτης. Είμαστε πολύ πίσω και χρειαζόμαστε ένα γερό ταρακούνημα για να πάρουμε μπροστά. Θετικό στοιχείο το τρομερό πάθος που επέδειξαν τα παιδιά της Μικτής ομάδας στο φιλικό παιχνίδι με την Bologna.
Πράγματι στον τομέα της ενημέρωσης (όπως γράφει ο "συνοδοιπόρος" μας Βαγγέλης Πλεξουσάκης) το επίπεδο που προσφέραμε ήταν υψηλό, όμως τα είχαμε σχεδόν όλα στο πιάτο. Μπορεί να είμαστε στο γήπεδο καθημερινά 15 ώρες, όμως νιώθαμε σαν διευθυντές σε μια πολύ καλοδουλεμένη και συγχρονισμένη συμφωνική ορχήστρα.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας 3 πολύ καλούς φίλους. Τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη, τον Νίκο Κοϊνά και τον Γιώργο Βλασσόπουλο. Η προσφορά τους και η βοήθεια τους είναι ανεκτίμητη, ενώ αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο της Ιεράπετρας Μανόλη Μαστοράκη, γιατί έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ και πόσο κοντά είναι σε αυτό.

Θέαμα, πάθος, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, άρτια διοργάνωση, απαράμιλλη φιλοξενία, νέες γνωριμίες και νέα ρεκόρ για το Kretawoldbasket. Για όλα αυτά λοιπόν …
Ιεράπετρα ... σε ευχαριστούμε πολύ για αυτά που μας προσέφερες.

Ένα ιστορικό για την Κρήτη παιχνίδι : Εθνική Εφήβων U18 - Ιεράπετρα 106-25 (29-12-09) !


Ένα ιστορικό για την Κρήτη παιχνίδι : Εθνική Εφήβων U18 - Ιεράπετρα 106-25 (29-12-09)


από το επίσημο site (www.ierapetrabc.gr) του Α.Ο Ιεράπετρα

ΑΟ Ιεράπετρα : Ο Απολογισμός του 1ου Διεθνούς Εφηβικού Τουρνουά



από τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη, πρόεδρο του Α.Ο Ιεράπετρα

Τελείωσε, λοιπόν, το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες όλων όσων το οραματιστήκαμε και το πραγματοποιήσαμε, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.
Αγωνιστικά, το επίπεδο των παιδιών που συμμετείχαν ήταν πάρα πολύ υψηλό, προσφέροντας στους περισσότερους αγώνες μπασκετικό θέαμα κατά πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο στην Γ' Εθνική κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ(!!!) που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε εδώ, γεγονός που δικαιώνει για άλλη μια φορά τις επιλογές μας για την ανάπτυξη των υποδομών και την ενασχόληση μας ως σύλλογος με τις μικρές ηλικίες και μας δίνει κίνητρο να δουλέψουμε για να πλησιάσουμε σε όλους τους τομείς τους φιλοξενούμενους συλλόγους.
Οργανωτικά, καταφέραμε να φτάσουμε σε επίπεδα που ούτε εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να παίρνουμε συγχαρητήρια από τους φιλοξενούμενους μας. Να αναφέρω εδώ, ότι οι προπονητές είχαν στη διάθεση τους με το τέλος κάθε δεκαλέπτου πλήρη στατιστικά στοιχεία(με απίστευτη δουλειά από τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο.Ι. κους Παπαδάκη Δημήτρη, Ασπραδάκη Γιώργο, Μαυροκουκουλάκη Μιχάλη, Κοϊνά Γιώργο και Μαστοράκη Γιάννη) καθώς και 15' από το τέλος του εκάστοτε αγώνα το αντίστοιχο DVD.
Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και προσωπικά τον Δήμαρχο κο Μαστοράκη που έδωσε το ΟΚ για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, και βέβαια τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας και των ΔΗ.Χ.Α.Ι. ΝΙΚΟ ΚΟΪΝΑ με τον οποίο τρέξαμε όλο το project της διοργάνωσης. Επίσης τους εργαζόμενους του Δήμου Ιεράπετρας που έδωσαν την ψυχή τους με μεγάλη αφοσίωση αυτές τις ημέρες και χωρίς τους οποίους τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους υπεύθυνους του τουρνουά κο Μανωλόπουλο και κα Χολέβα που δεν άφησαν καμμιά λεπτομέρεια να τους ξεφύγει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντή συνοδοιπόρο κο ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΡΙΤΖΑΚΗ που μέσω του site kretaworldbasket.blogspot.com έδωσε ρεσιτάλ ενημέρωσης, παρέχοντας μέχρι και ζωντανή μετάδοση των αγώνων μέσω διαδικτύου.
Τέλος, να ευχαριστήσω τον φυσιοθεραπευτή του Α.Ο.Ι. κο Διαμαντάκη για την (εθελοντική) ιατρική κάλυψη του τουρνουά και τον έφορο παίδων του Α.Ο.Ι. κο Γιαννακουδάκη Ανδρέα που για άλλη μια φορά ήταν πανταχού παρών και φυσικά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το τουρνουά.
Και του χρόνου, λοιπόν, καλύτεροι και σίγουρα σοφότεροι.



από τον
Μαρίνο Γαϊτανάκη, προπονητή του Α.Ο Ιεράπετρα

Αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες στην Ιεράπετρα ήταν κάτι το εκπληκτικό. Κυρίως για όλους εμάς που ασχολούμαστε άμεσα με το μπάσκετ ήταν μία σημαντική ευκαιρία για μάθηση και συλλογή παραστάσεων σε ένα τομέα που ως Κρήτη είμαστε πολύ πίσω : τις υποδομές και την ευρύτερη ανάπτυξη τους. Ειναι πολύ σημαντικό για όλους μας να καταλάβουμε επιτέλους οτι για να γίνει μια σωστή δουλειά χρειάζεται μακροχρόνιος προγραμματισμός,στοχοθέτηση και οργάνωση από όλα τα μέρη που συμμετέχουν σε αυτό που λέγεται κρητικό μπασκετ. Αναφέρομαι στην βασική αλυσίδα: Ε.ΚΑ.Σ.Κ.-Σωματεία-Προπονητές-Διαιτητές. Παραγωγή σημαίνει μια "συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία" και όχι απλά μια "διεκπεραίωση" ενός πρωταθλήματος.
Εμείς ως Α.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ με αυτό το τουρνουά ουσιαστικά φέραμε "το επίπεδο" του ευρωπαικού μπάσκετ στην Ιεράπετρα σαν προσφορά σε όλη την Κρήτη. Τεχνικά, είδαμε πολύ ποιοτικό μπάσκετ με τις ελληνικές ομάδες να είναι καλύτερες στην τακτική και στην δύναμη και τις δύο ξένες να υπερτερούν στην ατομική τεχνική. Αυτή την στιγμή έχουμε στα χέρια μας και τα 16 παιχνίδια βιντεοσκοπημένα, πράγμα που θα μας βοηθήσει μελετώντας τα, να δούμε όλο το "στήσιμο" που παρουσίασε κάθε ομάδα σε άμυνα και επίθεση και σε τι επίπεδο ατομικής τεχνικής βρίσκεται ένας σύγχρονος παικτης της ηλικίας. Εμεις ως ομάδα θα προτείνουμε να γίνονται κάθε χρόνο στην Κρητη 4 μεγάλα παρόμοια τουρνουά , ένα σε κάθε μεγάλη πόλη και διαφορετικών ηλικιών το κάθε ένα: για παραδειγμα η Ιεράπετρα τα Χριστουγεννα των Εφήβων , το Ρέθυμνο το Πάσχα των Παίδων , το Ηράκλειο το καλοκαίρι των Παμπαίδων και τα Χανιά τον Σεπτέμβριο των Ακαδημιών. Με χρηματοδότηση όλων των κατά τόπων ομάδων...φτάνει να θυσιάσουν μια μεταγραφή απο τα ανδρικά τους. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε συνεχώς την ευκαιρία για συγκρίσεις,ανταγωνιστικούς αγώνες,απόκτηση τεχνογνωσίας κλπ. Γενικά για να καλύψουμε την απόσταση χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή νοοτροπίας και όρεξη για δουλειά, κυρίως απο τα σωματεία αλλά και τους φορείς.

Διεθνές Τουρνουά Εφήβων Ιεράπετρας - Οι απονομές !


Διεθνές Τουρνουά Εφήβων U18 - Ιεράπετρα 2009 - Highlights
... Απολαύστε τι ... Απολαύσαμε


Διεθνές Τουρνουά Εφήβων U18 - Ιεράπετρα 2009 - Απονομές


Διαγωνισμός Καρφωμάτων - νικητής Αλέξης Βασιλειάδης (Ιεράπετρα)



Συνέντευξη προπονητή Εθνικής Εφήβων Γιώργου Βλασσόπουλου


Συνέντευξη προπονητή Μικτής Κρήτης U18 Αλέξη Χριστοδούλου

Την πρώτη θέση κατέκτησε επάξια και αήττητος ο Πανιώνιος

Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP) του τουρνουά και Πρώτος Σκόρερ ο Κανονίδης του Πανιωνίου

Νικητής στο διαγωνισμό Καρφωμάτων ο Βασιλειάδης της Ιεράπετρας

Νικητής στο Διαγωνισμό Τριπόντων ο Gruppioni της Bologna

Ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης δίνει το βραβείο για τον Διαγωνισμό Καρφωμάτων στον Αλέξη Βασιλειάδη της Ιεράπετρας

O Παντελής Ρυακιωτάκης δίνει το κύπελλο συμμετοχής (4η θέση) στον αρχηγό της Bologna

O Νίκος Κοϊνάς δίνει το κύπελλο για την 3η θέση στον αρχηγό του ΠΑΟΚ

Το κύπελλο για την 2η θέση στον αρχηγό της Hospitalet

Το κύπελλο συμμετοχής (6η θέση) στον αρχηγό της Ιεράπετρας Γιώργο Παπαδάκη

Το κύπελλο συμμετοχής (5η θέση) στον αρχηγό του Άρη

Ο αρχηγός της αποστολής του ΠΑΟΚ προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον Βαγγέλη Πλεξουσάκη

Τελική Κατάταξη : 1. Πανιώνιος , 2. Hospitalet , 3. ΠΑΟΚ , 4. Bologna , 5. Άρης , 6. Ιεράπετρα

Οι πρώτοι Σκόρερ
1.ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ) 22 μ.ο.
2.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (ΠΑΟΚ) 17,6
3.RODRIGUEZ (ΗΟSPITALET) 16,8
4.ΣΙΚΑΛΙΔΗΣ (ΠΑΟΚ) 15,4


Hospitalet -
Πανιώνιος τελικός 68-76
Δεκάλεπτα : 21-15, 33-40, 44-59, 68-76
Hospitalet : Carrasco 4, Liagostera 2, Apinez, Carrilo , Deveza 10, Gomez 2, Rodriguez 18(2) Olmedo 7, Chica 11, Tejero 9, Cereto 5 (1), Caona, Subirachs
Πανιώνιος : Φρατζής 2, Σμυρνής, Πέτσας, Μπελίτσης, Πλέστης , Παναγιωτίδης 15 (3), Παπαζαφειρόπουλος , Μιχάλης 12, Μούστα 3, Βλάχος 3, Κανονίδης 30 (4), Παναγιωτάρας 11 (1)

ΠΑΟΚ - Bologna μικρός τελικός 62-56
Δεκάλεπτα : 14-12, 27-29, 42-38, 62-56
ΠΑΟΚ : Κοτσάκης , Μανωλάς 2, Δοξάκης 10 (3), Κωνσταντινέλης 2, Δημητρίου , Παπαδόπουλος , Γρηγορίου 19 (3), Κεσισόγλου 16, Σικαλίδης 7, Γιαννάκος 2, Νικολούδης 4 (1), Κανέλης
Fortitudo Bologna : Martignago 2, Chiappelli 7, Fuzzi 2, Riguzzi 4, Bastone 9, Grupioni 3 (1), De Pascale , Montanari 5 , Verdi, Di Giorgio 5, Montano 7, Botteghi 12 (1)

Ιεράπετρα - Άρης 42-61
Δεκάλεπτα : 6-15, 17-25, 22-43, 42-61
Ιεράπετρα : Αθενάκης, Βασιλειάδης 8, Ανδρουλάκης 4 (1), Παπαδάκης , Van De Bilt, Σκύβαλος , Βελιμβασάκης , Μάλιαρης 10, Μαρκάκης, 4 Μαλαθράκης Γιακουμάκης, Μαντζαράκης 16 (3)
Άρης : Λεωνίδου 4, Καμηλάλης 9, Βουτσακόπουλος 2, Γκουγκουτούδης 7 (2), Δαμαλής , Κεραμιδάς 8 (2), Χασεκίδης 9 (1), Μασώνης , Κωνσταντάς 2, Σιώπης 8, Θεοδωρίδης 6, Δερβίσης 6

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνές Τουρνουά Εφήβων - Ιεράπετρα : το κύπελλο στον Πανιώνιο !


Το τελευταίο διήμερο (Κυριακή - Δευτέρα), οι επισκέψεις που δέχθηκε το Kretaworldbasket ξεπέρασαν τις 6.500 (!). Οποιαδήποτε λοιπόν προβλήματα στο κατέβασμα της σελίδας λόγω της υπερφόρτωσης, θα πρέπει να τα δούμε όλοι με κατανόηση. Με τα πενιχρά μέσα που έχουμε στην Ιεράπετρα δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να κάνουμε κάτι καλύτερο. Όμως αυτό το μεγάλο ρεκόρ μας επιβάλλει αμέσως μετά την επιστροφή μας να προβούμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση μας σε τεχνικό εξοπλισμό.



Hospitalet -
Πανιώνιος τελικός 68-76
Δεκάλεπτα : 21-15, 33-40, 44-59, 68-76
Hospitalet : Carrasco 4, Liagostera 2, Apinez, Carrilo , Deveza 10, Gomez 2, Rodriguez 18(2) Olmedo 7, Chica 11, Tejero 9, Cereto 5 (1), Caona, Subirachs
Πανιώνιος : Φρατζής 2, Σμυρνής, Πέτσας, Μπελίτσης, Πλέστης , Παναγιωτίδης 15 (3), Παπαζαφειρόπουλος , Μιχάλης 12, Μούστα 3, Βλάχος 3, Κανονίδης 30 (4), Παναγιωτάρας 11 (1)


Διαγωνισμός Τριπόντων κ
αι Καρφωμάτων

Ο Αλέξης Βασιλειάδης (Ιεράπετρα) νικήτης στον διαγωνισμό καρφωμάτων

O νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων Gruppioni (Bologna)

ΠΑΟΚ - Bologna μικρός τελικός 62-56
Δεκάλεπτα : 14-12, 27-29, 42-38, 62-56
ΠΑΟΚ : Κοτσάκης , Μανωλάς 2, Δοξάκης 10 (3), Κωνσταντινέλης 2, Δημητρίου , Παπαδόπουλος, Γρηγορίου 19 (3), Κεσισόγλου 16, Σικαλίδης 7, Γιαννάκος 2, Νικολούδης 4 (1), Κανέλης
Fortitudo Bologna : Martignago 2, Chiappelli 7, Fuzzi 2, Riguzzi 4, Bastone 9, Grupioni 3 (1), De Pascale , Montanari 5 , Verdi, Di Giorgio 5, Montano 7, Botteghi 12 (1)

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια στιν μικρό τελικό την (κουρασμένη από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε πριν λίγες ώρες με τον Πανιώνιο) ) Bologna και κατέκτησε δίκαια την τρίτη θέση.


Όλα ... τακτοποιημένα στον πάγκο του ΠΑΟΚ !

Ο πρόεδρος του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ Μιχάλης Μαχαιριανάκης ... στην γωνία του "προέδρου" στο κλειστό της Ιεράπετρας !

Τα Έπαθλα του Τουρνουά !

Και στα ... τρόπαια παίρνει άριστα η Ιεράπετρα !

Ιεράπετρα - Άρης 42-61
Δεκάλεπτα : 6-15, 17-25, 22-43, 42-61
Ιεράπετρα : Αθενάκης, Βασιλειάδης 8, Ανδρουλάκης 4 (1), Παπαδάκης , Van De Bilt, Σκύβαλος , Βελιμβασάκης , Μάλιαρης 10, Μαρκάκης, 4 Μαλαθράκης Γιακουμάκης, Μαντζαράκης 16 (3)
Άρης : Λεωνίδου 4, Καμηλάλης 9, Βουτσακόπουλος 2, Γκουγκουτούδης 7 (2), Δαμαλής , Κεραμιδάς 8 (2), Χασεκίδης 9 (1), Μασώνης , Κωνσταντάς 2, Σιώπης 8, Θεοδωρίδης 6, Δερβίσης 6


Bologna - Πανιώνιος ημιτελικός 65-77
Δεκάλεπτα : 8-19, 35-38, 51-55, 65-77
Μετά από ένα μεγάλο, γεμάτο πάθος και ένταση, ο Πανιώνιος νίκησε την Bologna και θα παίξει στον μεγάλο τελικό με την Hospitalet !
Όποιοι αρμόδιοι από την Κρήτη (οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού) είδαν αυτό το παιχνίδι και τον Πανιώνιο, κατάλαβαν πολύ καλά πόσο πολύ πίσω είμαστε στο νησί στο μπάσκετ και στις υποδομές !
Εμείς θα αφιερώσουμε το DVD του αγώνα αυτού στον φίλο μας Μιχάλη Κανάκη, υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Κρήτης στα Αγόρια !
Fortitudo Bologna : Martignago , Chiappelli 1, Fuzzi 8, Riguzzi 8 (1), Bastone 3, Grupioni 5 (1), De Pascale 3 (1), Montanari 12 (1) , Verdi, Di Giorgio 3 (1), Montano 6, Botteghi 16 (2)
Πανιώνιος : Φρατζής 8 (1), Σμυρνής 7 (1), Ρούτσης , Πέτσας 3 (1), Ζέρβας, Μαρουλάς, Παναγιωτίδης 12 (1), Παπαζαφειρόπουλος 3, Μιχάλης 15, Μούστα 9, Βλάχος 2, Κανονίδης 18 (2)


Απονομές στην Εθνική Ομάδα και τον Γιώργο Βλασσόπουλο

Από την Βράβευση της Εθνικής Ομάδας και του Γιώργου Βλασσόπουλου

Εθνική Εφήβων U17 - Ιεράπετρα 106-25
Δεκάλεπτα : 29-6, 49-16, 80-19, 106-25
Εθνική Εφήβων : Λοϊζίδης 3 (1), Παναγιωτάρας 11 (1), Τσαλκιτζής 2, Αντωνάκης 5 (1), Μαυρογιάνης 2, Δερμιτζάκης 20, Μοτζενίγκος 6, Δαβανής 3, Ψαρόπουλος 5 (1), Τσελεντάκης 13, Μολφέτας 22 (4), Καμπούρης 14
Ιεράπετρα : Αθενάκης, Βασιλειάδης 6 (2), Ανδρουλάκης 2, Παπαδάκης 10 (2), Van De Bilt , Γιαννακουδάκης , Σκύβαλος 1, Βελιμβασάκης 3 (1), Μάλιαρης 4, Μαρκάκης, Μαλαθράκης , Γιακουμάκης

Ιστορικές στιγμές για την Ιεράπετρα και το Μπάσκετ της Κρήτης ... Εθνική Εφήβων U17 και Ιεράπετρα λίγο πριν το μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι !


Hospitalet - ΠΑΟΚ
ημιτελικός 71-57

Δεκάλεπτα : 21-12, 38-25, 54-45, 71-57
Hospitalet : Carrasco 2, Liagostera 2, Apinez, Carrilo 4, Deveza 8, Gomez 7 (1), Rodriguez 17, Olmedo 12 (1), Chica 10, Tejero 5, Cereto 2, Caona 2, Subirachs
ΠΑΟΚ : Κοτσάκης , Μανωλάς 2, Δοξάκης 3 (1), Κωνσταντινέλης , Δημητρίου , Παπαδόπουλος , Γρηγορίου 18 (2), Κεσισόγλου 14, Σικαλίδης 18 (1), Γιαννάκος , Νικολούδης 2, Κανέλης