Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Κ.Μίσσας: «Είμαστε σε καλό επίπεδο»


Πανέτοιμη για να ριχτεί στη μάχη της ημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η εθνική γυναικών, η οποία την προσεχή Τετάρτη ξεκινά τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο τη Σερβία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, μπορεί να «χτυπήσει» όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλό της και κάθε αγώνα τον βλέπει ξεχωριστά.
Η ομάδα είναι έτοιμη λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων της στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009;
Θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε μια εβδομάδα αργότερα την προετοιμασία, φτάσαμε σε υψηλά στάνταρ όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και αυτό ήταν το ζητούμενο. Επίσης δεν υπάρχουν τραυματισμοί κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Σε θέματα τακτικής είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.
Θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό η εθνική σε αυτούς τους αγώνες;
Η ομάδα σε σχέση με πέρυσι έχει πολύ λίγες αλλαγές και η βάση της παραμένει η ίδια. Στόχος μας πάντα είναι η πιεστική άμυνα και να βγάζουμε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς.
Ποια από τις τρεις ομάδες, Σερβία, Βέλγιο και Βουλγαρία, που έχει στον όμιλό της η εθνική υπολογίζετε περισσότερο;
Και οι τρεις ομάδες είναι καλές και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και αντιμετώπιση. Το Βέλγιο με τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα παραταχθεί σε αυτούς τους αγώνες χωρίς την Βάουτερς και αυτό μειώνει τη δυναμικότητά του. Πιστεύω ότι το Βέλγιο και τις υπόλοιπες ομάδες, Σερβία και Βουλγαρία, μπορούμε να τις χτυπήσουμε. Είναι κατά κάποιο τρόπο στα μέτρα μας. Το δικό μας πρόβλημα είναι ένα, οι ψηλές. Δεν διαθέτουμε παίκτριες στα ύψη των αθλητριών των αντιπάλων μας. Στην περιφέρεια είμαστε πλήρεις και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για να καλύψουμε το πρόβλημα με τα ύψη των αντιπάλων μας. Σημαντικό για μας είναι να πάρουμε τα ριμπάουντ και έχουμε δουλέψει στον τομέα αυτόν.
Θα επηρεάσει την εθνική το γεγονός ότι αρχίζει τις υποχρεώσεις της με έναν εκτός έδρας αγώνα, αυτόν με τη Σερβία;
Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Όλοι θα παίξουν με όλους και μετά θα γίνει το ταμείο. Η πρεμιέρα σε τέτοιες περιπτώσεις πόσο σημαντική είναι;Είναι σαφώς ένα πολύ σημαντικό ματς, αυτό κόντρα στη Σερβία, η οποία είναι και η πιο δυνατή ομάδα απ’ όσες θα αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι από τις ομάδες που μπορείς εύκολα να κοροϊδέψεις.
Η εθνική ομάδα έχει κάποια νέα πρόσωπα σε σχέση με το ευρωπαϊκό της Ιταλίας. Αυτό πόσο θα μετρήσει;
Υπάρχουν κάποια νέα παιδιά που έχουν το ταλέντο να παίξουν στην εθνική, ωστόσο τους λείπουν οι εμπειρίες και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εμπειρίες παίρνουν μόνο μέσα από την εθνική.
Πριν από λίγες ημέρες η εθνική κορασίδων πήρε άνετα την πρόκριση για την Α’ κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θεωρείτε ότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση στην εθνική γυναικών;
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι μόνο αυτά τα δώδεκα κορίτσια που κατάφεραν την άνοδο στη Σόφια. Υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι παίκτριες, οι οποίες έχουν βγει και αναδειχθεί μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ. Τα τελευταία δύο χρόνια με τους προπονητές έχουμε δουλέψει επιλεκτικά και μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα κορίτσια αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν τις μεγαλύτερες εθνικές και φυσικά τη γυναικών αρκεί να δουλέψουν πολύ και στα σωματεία στα οποία ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: