Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Κώστας Παπανικολάου : ο καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν !

πηγή : www.basketblog.gr

Ο Κώστας Παπανικολάου του Άρη αναδείχτηκε ο καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν που μας πέρασε μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου για τους καλύτερους της αγωνιστικής περιόδου 2008-09 για τον ΕΣΑΚΕ, λαμβάνοντας 73 ψήφους. Ο Παπανικολάου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ από τη Μελβούρνη όπου βρίσκεται με την Εθνική Εφήβων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας τονίζοντας : "Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η επιλογή και σίγουρα τα νέα αυτά μου έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά. Ευχαριστώ πολύ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι κάτι που σημαίνει πάρα πολλά. Από την άλλη όμως αυτή η πρωτιά δεν σημαίνει και τίποτα, αν από την πλευρά μου δεν δικαιώσω με την πορεία μου αυτή την επιλογή. Είμαι ακόμη στην αρχή και χρειάζεται πολύ δουλειά και χαμηλά το κεφάλι".

Ο παίκτης του Άρη είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων και από τους παίκτες στους οποίους πολλές ομάδες έχουν εστιάσει. Η συμμετοχή του ήταν περιορισμένη, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν τον "πτοεί" για τη συνέχεια: "Δεν έχουμε χρόνο συμμετοχής οι περισσότεροι νέοι. Είναι μια κατάσταση δεδομένη. Μπορώ να πω ότι οι προπονήσεις με τον Άρη με βοήθησαν αρκετά, γιατί έπαιζα με παίκτες μεγαλύτερους, δυνατότερους, αλλά δεν έχω την εμπειρία του παιχνιδιού ακόμη. Φέτος δεν είχα την εμπειρία από παιχνίδια, με εξαίρεση το εφηβικό πρωτάθλημα στο οποίο πήραμε μέρος με τον Άρη πάντα και κατακτήσαμε και τον τίτλο".

Ο "καλύτερος νέος" βρίσκεται στην Ωκεανία, όπου θα διεκδικήσει με τους συμπαίκτες του έναν ακόμη τίτλο μετά το χρυσό πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων: "Πολλοί μας θεωρούν φαβορί, αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, ότι είμαστε καλοί παίκτες, όπως ξέρουμε παράλληλα πως όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί πως δεν σημαίνουν και τίποτα, αν στο παρκέ δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. Θέλουμε ένα μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να έρθει με τα λόγια. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται δουλειά, να μαζέψουμε νίκες στον πρώτο γύρο και να συνεχίσουμε πηγαίνοντας πάντα με τη λογική που προχωρήσαμε και πέρυσι: Αγώνα με τον αγώνα, χτίζοντας σταδιακά αυτό που θέλουμε".

Αναλυτικά η ψηφοφορία
Κώστας Παπανικολάου
(Αρης) 73
Θοδωρής Ζάρας (ΑΕΛ) 35
Μίλος Τεοντόσιτς
(Ολυμπιακός) 31
Κώστας Σλούκας
(Ολυμπιακός) 31
Μιχάλης Γιαννακίδης (ΠΑΟΚ) 28
Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 21
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης
(Μαρούσι) 18
Γκεόργκι Σερμαντίνι (Παναθηναϊκός) 15
Φώτης Λαμπρόπουλος (ΑΕΛ) 9
Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός) 9
Γάιος Σκορδίλης (Αρης) 7
Στράτος Περπέρογλου (Παναθηναϊκός) 5
Μιχάλης Τσαϊρέλης (ΑΕΛ) 4
Πατ Καλάθης (Μαρούσι) 4
Σταύρος Τουντζιαράκης (Μαρούσι) 3
Ντούσαν Σάκοτα (Παναθηναϊκός) 2
Νώντας Παπαντωνίου (Μαρούσι) 1
Λίνος Χρυσικόπουλος (Αρης) 1
Αλέξανδρος Σιγγούνας (Ολύμπια) 1
Γιώργος Μπρόζος
(ΑΕΛ) 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: