Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

3ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας : ρεσιτάλ του Κώστα Κορομηλά !


3ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας : Χαιρετισμοί - Βραβεύσεις

Ο πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Η Γιάννης Δροσίτης βραβεύει τον Κώστα Κορομηλά για την προσφορά του στο Μπάσκετ (μαζί τους ο πρόεδρος του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ Μιχάλης Μαχαιρανάκης)

Μια ιστορική φωτογραφία του 1980 (του Μανόλη Δραμητινού - κάτω αριστερά δίπλα στον Νίκο Τούλη) : τα μέλη που ίδρυσαν το Σύνδεσμο Διαιτητών Κρήτης ! (πάνω δεξιά ο Παύλος Βαρζακιάν με το χαρακτηριστικό μουστάκι του !)
Όρθιοι από αριστερά : Βισκαδουράκης Αριστείδης, Νίκος Γιαννακουδάκης, Σταθάκης Μάνθος, Παρλαμάς Γιώργος, Τσούρος Νίκος, Σπανού Αγγέλα, Ρήγας Κώστας, Ευαγγελινός Ντέμης.
Καθιστοί από αριστερά : Δραμητινός Μανόλης, Τούλης Νίκος, Χαρωνίτης Μανόλης, Χαλκιαδάκης Μηνάς, Ράλλης Γιάννης, Μπολέτης Τέκης, Λεντάρης Νίκος
Απουσιάζουν : Τούλης Δημήτρης, Χαλκιαδάκης Νίκος, Παπακαλιάτης Μανόλης, Δασκαλάκης Μιχάλης

Μάχη σώμα με σώμα : Γιώργος Μακράκης - Κώστας Κορομηλάς !

Ανδρέας Τσαγκαμίλης (αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος), Μιχάλης Μαχαιριανάκης (πρόεδρος ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ), Κώστας Κορομηλάς (εθνικός καθηγητής διαιτησίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας / ΕΟΚ)

Μας είχε συνηθίσει στα ρεσιτάλ διαιτησίας στους αγώνες , την Δευτέρα το βράδυ τον απολαύσαμε σε ένα ρεσιτάλ για την διαιτησία στο μπάσκετ. Ο Κώστας Κορομηλάς στο 3ο Παγκρήτιο Σεμινάριο Διαιτησίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κρήτης (ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ) μαζί με τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ηράκλειου (Δ.Α.Ο.Η), σε ένα πολυπληθές ακροατήριο (διαιτητές – κριτές – προπονητές – παίκτες – παράγοντες – φίλοι του μπάσκετ), μέσα σε περίπου 2 ώρες με τρόπο απλό, κατανοητό και παραστατικό ανέλυσε την φιλοσοφία του έργου του διαιτητή και μέσα από υποδειγματικό οπτικοακουστικό υλικό αποσαφήνισε πολλές δύσκολες περιπτώσεις των κανονισμών. Άλλη μια πολύ πετυχημένη και άψογη διοργάνωση του ΣΥ.Δ.ΚΑ.Κ, που πιστοποιεί για μια ακόμα φορά την άριστη δουλειά του Συνδέσμου.

Ο Κώστας Κορομηλάς απομυθοποίησε πολλά πράγματα που αφορούν τους διατητές και την εξουσία τους μέσα στο γήπεδο, ενώ εντύπωση προκάλεσε η θέση του ότι “στην παράσταση – αγώνας μπάσκετ οι διαιτητές είναι οι κομπάρσοι”, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "κανένας δεν δίνει εισιτίροο 20€ για να δει κάποιον διαιτητή σε ένα αγώνα" !

Στο Σεμινάριο μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΟμοσπονδίαςΔιαιτητώνΚαλαθοσφαίρισης Ελλάδος Ανδρέας Τσαγκαμίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσουν οι διαιτητές στην καριέρα τους και τόνισε ότι μπορούν να πετύχουν πολλά αν δουλέψουν σκληρά και αγαπούν αυτό που κάνουν.

Πολύ αγαπητός στους Ανδρέας Τσαγκαμίλη - Κώστα Κορομηλά είναι ο Νίκος Τούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: