Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΟΑ Χανίων - Α1 Γυναικών : oριστικοποιήθηκε από την ΕΟΚ η αποχώρηση - Ανακοίνωση της ΦΕΑ !


Οριστικοποιήθηκε από την ΕΟΚ η αποχώρηση των Χανίων από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών λόγω οικονομικών προβλημάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις και ανησυχίες στο μπασκετικό κόσμο, όπως αναφέρουν site στο internet. Η αποχώρηση αυτή σημαίνει αυτόματα τον υποβιβασμό δύο κατηγοριών της ομάδας των Χανίων.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ: "Λόγω αδυναμίας του ΟΑ Χανίων να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών όλοι οι αγώνες του από 8/11/2009 μέχρι και τη λήξη του Πρωταθλήματος ματαιώνονται και κατακυρώνονται υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων με αποτέλεσμα 20-0".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΑ (Α1 Γυναικών) ευαισθητοποιημένο από την κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι αθλήτριες, αλλά και οι προπονητές της Κρητικής ομάδας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ως ένδειξη συμπαράστασης :

"Είναι πραγματικά ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ η διαφαινόμενη αποχώρηση των Χανίων από το πρωτάθλημα της Α1. Κατανοούμε την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται οι αθλήτριες και το προπονητικό τιμ των Χανίων και τους εκφράζουμε τη συμπάθειά μας. Θεωρούμε άδικο όμως, να πέφτουν όλα τα αναθέματα στους παράγοντες της ομάδας, τη στιγμή που η Πολιτεία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το άθλημα. Όταν από τη ΓΓΑ οφείλονται οι επιχορηγήσεις δύο ετών και όταν η ΕΟΚ (όχι προφανώς με δική της ευθύνη) αδυνατεί να δώσει στα σωματεία τα οδοιπορικά ενός έτους, πώς είναι δυνατό οι παράγοντες της όποιας ομάδας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν, βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού;".

Δεν υπάρχουν σχόλια: