Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΦΗ : "Επιτέλους δικαιωθήκαμε " !

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επισημοποίησε την συμμετοχή του ΟΦΗ στην Α2 κατηγορία ανδρών μετά την αδυναμία συμμετοχής του Α.Σ Απόλλωνα Πατρών σε αυτήν την κατηγορία.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή έκαναν δηλώσεις ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης, ο έφορος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ Μάνος Ξημέρης , ο προπονητής Γιώργος Βόβορας και ο αρχηγός Νίκος Δελατόλας.

Αναλυτικά :

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης έκανε την παρακάτω δήλωση : “Για εμάς και ολόκληρη την οικογένεια του ΟΦΗ, είναι μια μεγάλη δικαίωση διότι σαν διοίκηση μαζί με τους φιλάθλους είχαμε βάλει υψηλούς στόχους στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια της χώρας. Ήταν μια επίπονη και δύσκολη προσπάθεια, όμως με την σημερινή απόφαση αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι. Η συμμετοχή στην Α2 είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για τον σύλλογο μας, που θα μετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην υψηλή αυτή κατηγορία. Πιστεύω ότι σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια ότι οι φίλαθλοι μας, ο μεγάλο κόσμος του ΟΦΗ, θα είναι κοντά μας και θα μας βοηθήσει, όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και οι φίλοι του μπάσκετ του Ηράκλειο και της Κρήτης και οι χορηγοί μας, ώστε να μπορέσει η ομάδα μέσα από ένα νέο σχεδιασμό που θα γίνει τώρα πρωτίστως να παραμείνει φέτος στην κατηγορία και στην συνέχεια να πετύχει ψηλότερους στόχους. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου και πιστεύω ότι ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βόβορας και οι έφοροι Μάνος Ξημέρης και Μανόλης Σφακιανάκης θα κάνουν το καλύτερο το δυνατόν ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και κάνω έκκληση σε όλους τους φίλους του μπάσκετ και ειδικά τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ, που σήμερα υπερήφανος και χαρούμενος, να βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε κακοτοπιές.

Ο έφορος της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Μάνος Ξημέρης έκανε την παρακάτω δήλωση : “Επιτέλους δικαιωθήκαμε ! Με την σηνερινή απόφαση δικαιώθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, οι κόποι της τεχνικής ηγεσίας, των παικτών, του κόσμου και της διοίκησης της ομάδας. Αυτό που χάσαμε πέρυσι στις λεπτομέρειες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το κερδίζουμε τώρα και έτσι παίρνουμε αυτό που πραγματικά μας άξιζε καθομολογία όλων. Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον μεγάλο σύλλογο μας αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα συμμετάσχει σαν ΟΦΗ στην Α2 κατηγορία. Οι υψηλοί στόχοι που είχε θέσει η διοίκηση προ 3ετίας εκπληρώθηκαν στο έπακρο και αυτό ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους τους καλοθελητές που μουρμούριζαν τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα του ΟΦΗ είχε μέσα σε 3 χρόνια 3 ανόδους, κάτι που πολύ λίγοι περίμεναν και λίγες ομάδες στην Ελλάδα το έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Αυτό έγινε πραγματικότητα εξαιτίας της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς την τελευταία τριετία, της συνέπειας της διοίκησης απέναντι στις υποχρεώσεις της και το όραμα των ανθρώπων της ομάδας. Όμως οι στόχοι μας δεν σταματούν εδώ . Θέλουμε λόγω των συγκυριών που υπάρχουν σήμερα να κάνουμε μια καλή πορεία φέτος και μέσα από αυτήν να βάλουμε γερές βάσεις ώστε να επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια το μεγάλο μας όνειρο, που δεν είναι άλλο από την συμμετοχή μας στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ, την Α1. Αυτές τις ώρες γίνονται προσπάθειες με τις εισηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας της να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα και να εμφανίσουμε ένα δυναμικό, αξιόπιστο και αξιόμαχο σύνολο στην πού δύσκολη αυτή κατηγορία που θα συμμετέχουμε φέτος. Καλούμε τον υπέροχο κόσμο μας, αλλά και τους φίλους του μπάσκετ του Ηρακλείου και της Κρήτης, να μας συμπαρασταθούν στην νέα μας προσπάθεια αλλά και στην νέα πρόκληση για τον ιστορικό σύλλογο μας, να μας εμπιστευτούν για μια ακόμα φορά και να είναι σίγουροι ότι ακόμα καλύτερες ημέρες έρχονται για τον ΟΦΗ αλλά και το μπάσκετ της Κρήτης”.

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βόβορας έκανε την παρακάτω δήλωση : “Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, όπου οι κόποι και οι προσπάθειες της διοίκησης του συλλόγου τα τελευταία χρόνια ευοδώθηκαν μετά από σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκόμενων. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία (μετ την αρχική συμμετοχή και του Στέφανου Δέδα), παίκτες, φίλαθλοι, καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που τις άξιζε την περυσινή χρονιά, στην Α2 κατηγορία. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση και την ομάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά στην μεγάλη αυτή κατηγορία. Η χρονιά αυτή αναγκαστικά θα είναι μεταβατική αφού ο σχεδιασμός μας ήταν για φέτος να πρωταγωνιστήσουμε στην Β’ Εθνική. Σε συνεργασία με την διοίκηση θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο προσεχτικές κινήσεις για νε έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2. Είναι σε όλους γνωστό ότι η διαφορά ανάμεσα στην Β’ Εθνική και την Α2 είναι πολύ μεγάλη. Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη προσπάθεια θέλουμε την βοήθεια του κόσμου, αλλά και όλων των φίλων του μπάσκετ του Ηρακλείου και της Κρήτης, για να πετύχουμε τον φετινό μας πλέον στόχο, που είναι όσο το δυνατό πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία. Η διοίκηση έχει την διάθεση να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα και κινούμενοι σε αυτά τα πλαίσια και αυτούς τους στόχους πολύ γρήγορα θα έχουμε ολοκληρώσεις τις κινήσεις μας.

Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Δελατόλας , που φέτος συμπληρώνει έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ΟΦΗ, έκανε την παρακάτω δήλωση : “Όλοι οι παίκτες της ομάδας είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί κερδήθηκε ένα στοίχημα πολλών ετών. Όταν πέσαμε στο τοπικό όλοι τότε στον σύλλογο υποσχεθήκαμε ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η ομάδα να βρεθεί ξανά όσο ψηλότερα γίνεται και σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος. Στόχος μας φέτος πρέπει να είναι πρωτίστως η παραμονή, αφού ο σχεδιασμός έγινε με άλλα κριτήρια και την επόμενη χρονιά είναι σίγουρος ότι η διοίκηση θα βάλει ακόμα ψηλότερους στόχους, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ. Είμαι σίγουρος ότι και με την βοήθεια του κόσμου μας όλα θα πάνε καλά και όλοι μας θα είμαστε περήφανοι για τον ΟΦΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: