Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΟΦΗ : έκανε το "μπαμ" με τον Θανάση Σουφλιά !


Στις 12-4-09 Θανάσης Σουφλιάς (14 - Αίας Εύοσμου) και Παναγιώτης Χουλιάρας ήταν αντίπαλοι. Από σήμερα είναι συμπαίκτες στον ΟΦΗ !

Την Κυριακή 14-6-09 γράψαμε στο "http://kretaworldbasket.blogspot.com" και στο Athletic Press :

"Στον ΟΦΗ ο Μάνος Ξημέρης ήταν από την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα όπου μαζί με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βόβορα είχαν επαφές και συζητήσεις για την απόκτηση δύο παικτών που αγωνίζονται στις θέσεις 3 (Α2 κατηγορία) και 5 (Β’ Εθνική / Βόρεια Ελλάδα, που "ταλαιπώρησε" μάλιστα τον ΟΦΗ στα μεταξύ τους παιχνίδια ! ), όπως επίσης είχαν συνάντηση και με τον Παναγιώτη Μπαρλά για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι συζητήσεις και με τους 3 έγιναν μέσα σε πολύ θετικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων ωρών". Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε επίσημα η μεγάλη μεταγραφή του Θανάση Σουφλία στον ΟΦΗ !

Μετά τις ανανεώσεις, ήρθε η ώρα των μεταγραφών. Η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ συμφώνησε με τον 29χρονο σέντερ Θανάση Σουφλιά, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε στον Αίαντα Εύοσμου. Ο αθλητής τόνισε για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ : "Είμαι χαρούμενος γιατί έρχομαι σε μια ομάδα με κόσμο, δυναμική και υψηλούς στόχους. Ήθελα πάντα να παίξω σε μια τέτοια ομάδα και τώρα ο ΟΦΗ μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω. Παρακολούθησα και φέτος την ομάδα που θα μπορούσε να πετυχει την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε αυτή τη σεζόν".

"Είναι ένας παίκτης που τον θέλαμε από πέρσι στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει σημαντικά μέσα στη ρακέτα. Είναι καλός παίκτης και καλός χαρακτήρας" αναφέρει για την μεταγραφή ο έφορος μπάσκετ του ΟΦΗ, Μάνος Ξημερης που επισημαίνει ότι η συμφωνία με τον παίκτη είχε επιτευχθεί εδώ και μέρες, απλά ο Σουφλιάς έπρεπε να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες που υπήρχαν με την πρώην ομάδα του.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Βόβορας δήλωσε ότι “μετά την ολοκλήρωση των ανανεώσεων προχωρήσαμε στην πρώτη μας μεταγραφή. Εκκρεμεί βέβαια ακόμα η περίπτωση του Αλέξη Τσακιρίδη, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα θα κλείσει θετικά για τον ΟΦΗ. Ο Θανάσης Σουφλιάς είναι ένας από τους καλύτερους “ψηλούς” της Β’ Εθνικής, έχει φιλοδοξίες και στόχους, δουλεύει σκληρά μέσα στο γήπεδο και θα μας βοηθήσει πολύ στο στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε την νέα χρονιά. Πάνω από όλα όμως έχει ήθος και πολύ καλό χαρακτήρα και αυτά είναι από τα βασικότερα κριτήρια μας για να εντάξουμε έναν αθλητή στην οικογένεια μας, αφού θέλουμε να κτίσουμε μια πολύ καλή ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο”.

Ο Θανάσης Σουφλιάς γεννήθηκε το 1980 και έχει ύψος 2μ08.Καταγεται από τη Λάρισα και διαθέτει αμερικανική μπασκετική παιδεία, καθώς για 4 χρόνια φοίτησε σε Πανεπιστήμιο της Βοστόνης συνδυάζοντας σπουδές και μπάσκετ. Εχει αγωνιστεί ακόμη στην Ξάνθη (Α2),την Κομοτηνή (Β’ Εθνική),τον Αίαντα Ευόσμου (Β’ Εθνική).

Να σημειωθεί ότι για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στις 12 -4-09 στον αγώνα ΟΦΗ – Αίας 76-66 ο Θανάσης Σουφλίας είχε πετύχει 16 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (14-12-08) Αίας – Εύοσμος 69-73 είχε πετύχει 26 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: