Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΑΓΟΡ : "να φέρουμε τον κόσμο του Ρεθύμνου και της Κρήτης ξανά στο γήπεδο" !

πηγή : www.goodnet.gr

Στις τάξεις της Ρεθυμνιώτικης ομάδας, έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα σε σχέση με πέρυσι, αφού μοναδικό κοινό σημείο του αγωνιστικού τμήματος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήταν ο νεαρός Χαρίλαος Στίκας. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν καινούριοι, σε μια χρονιά – πρόκληση που περιμένει τον ΑΓΟΡ. Μεταξύ αυτών και ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανένας άλλος τα αποδυτήρια, το γήπεδο, τη φιλοσοφία, τον παλμό αυτής της ομάδας. Μετά από την περυσινή παρένθεση, ο αρχηγός Γιώργος Κούμουλος επέστρεψε στην βάση του και θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας της ομάδας. Μαζί και ο νέος τεχνικός του Ρέθυμνο Aegean, Νίκος Καραγιάννης που ήρθε ως πρωταθλητής της Α2 με το Περιστέρι, για να προσδώσει λίγη από τη λάμψη του περυσινού τίτλου και αυτοπεποίθηση στο νέο εγχείρημα της ομάδας. Ο στόχος είναι γνωστός εδώ και καιρό. Να δημιουργηθεί ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο, όπου θα κυνηγάει σε κάθε παιχνίδι το καλύτερο δυνατό, για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα της Α2.

Στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς, έδωσαν το παρόν όλοι οι αθλητές της ομάδας, εκτός από το Λευτέρη Νεοφυτίδη (έρχεται την Τετάρτη) και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας Κώστα Πασχάλη (έρχεται στο Ρέθυμνο την Πέμπτη). Τελικά, χθες, η διοίκηση του ΑΓΟΡ, τα βρήκε σε όλα με τον πρώην σέντερ του Πανερυθραϊκού Κώστα Πασχάλη, ο οποίος θα έρθει στο Ρέθυμνο με έξι μήνες καθυστέρηση. Τα φώτα έπεσαν πάνω στον επιστρέψασα μετά από τρία χρόνια, Νταμίρ Λάτοβιτς, όπως και σε όλα τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στο Ρέθυμνο ο Γιώργος Σκεμπής, που έχει μάθει μπάσκετ στις ακαδημίες του ΑΓΟΡ, αλλά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα. Τις πρώτες εντυπώσεις τους για το Ρέθυμνο, έχουν αποκτήσει ήδη οι «νέοι» Γιάννης Ψαθάς, Γιώργος Κουκάς, Απόλλωνας Τσόχλας, Νίκος Στυλιανού, Σπύρος Μαγκουνής, και ο Σέρβος Ιβάν Βουκαντίνοφ, που έδωσαν κανονικά το παρόν στην χθεσινή πρώτη προπόνηση.

Τους παίκτες στην πρώτη προπόνηση, υποδέχθηκαν οι Τάσος Τριαντάφυλλος Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης και Γιώργος Μαμαλάκης, καλωσορίζοντας τους και ζητώντας τους, πειθαρχεία και αγάπη, για να χτιστεί ένα γερό οικοδόμημα. Παρόν ακόμη στην πρώτη προπόνηση του ΑΓΟΡ ήταν οι διοικούντες Μανόλης Σειραγάκης, Γιώργος Ξενίδης, Στέλιος Σαμψών και Βαγγέλης Μπικάκης, όπως και ο Ρεθυμνιώτης δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής. Πριν την έναρξη της προπόνησης, οι παίκτες του Ρέθυμνο Aegean, πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις από τους γιατρούς Νίκο Πισκοπάκη και Αντώνη Παπουτσιδάκη.

Ικανοποιημένος από την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και από το ρόστερ που έχει στα χέρια του εμφανίστηκε ο νέος τεχνικός του Ρέθυμνο Aegean, Νίκος Καραγιάννης. «Έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά μια ομάδα από το μηδέν. Από την περυσινή ομάδα, έμεινε μόνο ο Στίκας. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα των μεταγραφών, αποκτώντας καλούς παίκτες σε καλή ηλικία. Θεωρώ ότι πρώτα από όλα πρέπει αυτή η ομάδα να δέσει, να γίνει μια οικογένεια. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε μια ομάδα πλήρως ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α2, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να θέσουμε στόχους». Ο νεαρός τεχνικός του ΑΓΟΡ στις δηλώσεις του χθες, υποσχέθηκε επίσης, ότι η ομάδα του θα δίνει το 100% των δυνάμεων της από το 1’ ως και το 40’, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Ο κόσμος θέλει να δει μια ομάδα, που θα δίνει το 100% των δυνάμεων της. Αυτό υπόσχομαι ότι θα γίνει. Μία ομάδα, η οποία από το 1’ μέχρι 40’ θα προσπαθεί για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, έχουμε φέρει καλούς χαρακτήρες στην ομάδα. Προσέξαμε πάρα πολύ να είναι καλοί χαρακτήρες και καλοί αθλητές και νομίζω ότι θα είναι μία ομάδα, η οποία θα δέσει με τον κόσμο του Ρεθύμνου».

Αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν ο αρχηγός Γιώργος Κούμουλος, που μετά από ένα χρόνο επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του όπως δήλωσε. Στις χθεσινές του δηλώσεις στάθηκε στην ανάγκη επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο, ενώ μίλησε και για τους στόχους της ομάδας. «Φέτος το καλοκαίρι έγινε αυτό που ήθελα, επέστρεψα στην ομάδα της καρδιάς μου. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας καθώς η ομάδα έχει αλλάξει άρδην, με νέα και πολύ ταλαντούχα παιδιά.. Έχουμε δυο μήνες μπροστά μας να δουλέψουμε και να γνωριστούμε μεταξύ μας. Με εξαίρεση τον Νταμίρ Λάτοβιτς και φυσικά τον προπονητή μας, δεν έχω συνεργαστεί ξανά με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά αυτό που είδα είναι ότι όλοι έχουν όρεξη για δουλειά και ενθουσιασμό. Ο στόχος μας φέτος είναι να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ και να φέρουμε πίσω τον κόσμο στο γήπεδο. Με λύπη το λέω, παρακολούθησα τα τελευταία παιχνίδια της περσινής περιόδου και είδα ότι ο κόσμος είχε λιγοστέψει πολύ. Αυτό είναι το στοίχημα για μένα, να φέρουμε τον κόσμο αυτό ξανά στο γήπεδο. Αυτό δεν είναι πολύ δύσκολο και θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα βγάλουμε με τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ δυνατό. Βλέπουμε ομάδες να δυναμώνουν την τελευταία στιγμή, όπως ο Ίκαρος που απέκτησε τον Λούις, στη Δράμα διαβάζω για Κυριακόπουλο και Τσακιρίδη, ο Γκαγκαλούδης πήγε στην Ολυμπιάδα Πάτρας οπότε καταλαβαίνετε ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος ανεβαίνει πολύ. Είμαστε προσγειωμένοι και εμείς και οι διοίκηση, πάμε να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό υλικό, και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο εγωιστής είναι κάθε παιδί στην ομάδα και από το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του. Αν είμαι αρχηγός φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: