Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Βόμβα Γιάννη Κουράκη : Το 18ο All Star Game της ΕΣΑΚΕ θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης !

Ο Βασίλης Σκουντής, ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Το 18ο All Star Game της ΕΣΑΚΕ θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης ! Η μεγάλη αυτή διοργάνωση, που φέτος έγινε στην Ξάνθη (14 και 15 Μαρτίου) παρουσία 4.500 φιλάθλων (MVP του αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Δημήτρης Καραδολάμης αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό των τριπόντων , ο Ουίλ Ντάνιελς στον διαγωνισμό καρφωμάτων και MVP των αγώνων των Ελπίδων ο Κώστας Παπανικολάου), σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο. Σήμερα το πρωί ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Σωματείων (ΕΣΑΚΕ) Γιώργος Κονδύλης μαζί με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ηρακλείου και συζήτησαν την προοπτική τέλεσης αυτής της γιορτής του μπάσκετ στην πόλη μας. Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε στον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚΕ ότι το Ηράκλειο είναι έτοιμο να διοργανώσει την μεγάλη αυτή εκδήλωση και όλα δείχνουν ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στα δύο Αοράκια. Οι τρείς τους επισκέφτηκαν το υπερσύχρονο αυτό κλειστό γήπεδο, όπως επίσης και τα κλειστά στα ΤΕΙ (δεύτερη εναλλακτική λύση) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις Βούτες και ο Γιώργος Κονδύλης φέρεται να είναι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα των τριών αυτών γηπέδων.

Μετά την συνάντηση στην Λόντζια ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης έκανε στο "kretaworldbasket" την παρακάτω δήλωση :

"Μετά την σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Κονδύλη είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φέρουμε του χρόνου τον Μάρτιο την μεγάλη αυτή διοργάνωση – γιορτή στην πόλη μας. Ελπίζουμε ότι τους επόμενους 2 μήνες θα παραλάβουμε το υπερσύχρονο κλειστό γήπεδο στα δύο Αοράκια για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε εκεί τους καλύτερους Έλληνες και Ξένους αθλητές του πρωταθλήματος της Α1, έχουμε όμως και εναλλακτικές προτάσεις αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί. Σε κάθε περίπτωση η πόλη του Ηρακλείου μπορεί και θα διοργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεγάλη αυτή εκδήλωση, όπως άλλωστε κάνει με όλα τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον κ. Κονδύλη και ελπίζουμε ότι το 18ο All Star Game της ΕΣΑΚΕ θα γίνει τον Μάρτιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης !".

Να θυμίσουμε ότι φέτος στην Ξάνθη οι Ελληνες των Γιαννάκη - Σφαιρόπουλου επικράτησαν 127-93 για πρώτη φορά από το 2005 στην Πάτρα των Ξένων των Ομπράντοβιτς - Ματσόν.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΡΕΣ
(Π. Γιαννάκης-Γ. Σφαιρόπουλος): Παπαλουκάς 18 (2), Φώτσης 11 (1), Μπουρούσης 23, Βασιλόπουλος 11 (1), Περπέρογλου 6 (2), Χαραλαμπίδης 3 (1), Τσαλδάρης 2, Παπανικολάου 2, Σπανούλης 11 (3), Μαυροκεφαλίδης 12, Διαμαντίδης 14 (4), Γλυνιαδάκης 14.
ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ (Ζ. Ομπράντοβιτς- Αν. Ματσόν): Γιασικεβίτσιους 3 (1), Γκράντι 2, Μπατίστ 17 (1), Πέκοβιτς 8, Μπράιαντ 8, Χαλπερίν 9 (3), Κλαρκ 7 (1), Μάιλς 8, Νίκολας 7, Βούισιτς 10, Γκριρ 9 (1), Πάργκο 5 (1).

Στη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ, οι Ελπίδες του Βορρά (Ιτούδης) επικράτησαν του Νότου (Μανουσέλης) με 66-53.
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 40-28, 60-41, 66-53.
ΒΟΡΡΑΣ (Ιτούδης): Καραδολάμης 4, Χρυσικόπουλος 7,Παπανικολάου 10, Γαλαζούλας 2, Μούρτος 5 (1), Γιαννακίδης 9 (1), Ζάρας 14 (3), Καραγκιολίδης 3, Σκορδίλης 3, Κακλαμάνος 3 (1), Καλαμπάκας 6.
ΝΟΤΟΣ (Μανουσέλης): Μαρίνος, Νοέας 14, Δανάς, Γιαννόπουλος 5, Παπαντωνίου 9 (1), Αυγενικός 4, Σλούκας 6, Κανονίδης 3 (1), Καραθανάσης 2, Βεργίνης 7, Τζουτζιαράκης 2, Αντωνάκης 1.

MVP του αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός)
Δημήτρης Καραδολάμης (Λάρισα) : νικητής στον διαγωνισμό των τριπόντων (Ελπίδες και Άνδρες)
Ουίλ Ντάνιελς (Καβάλα) : νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων
MVP του αγώνα των Ελπίδων
ο Κώστας Παπανικολάου (Άρης)

Και κλείνουμε με ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ ! Ποιος "ψηλός" παράγοντας στο χώρου του μπάσκετ της Κρήτης ήταν αυτός που έκανε το "προξενιό" ανάμεσα σε δήμαρχο Ηρακλείου και ΕΣΑΚΕ για την διεξαγωγή του 18ου All Star Game τον Μάρτιο του 2009 στο Ηράκλειο ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: