Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης !

Όπως έχουμε αναφέρει, οριστικοποιήθηκε από την ΕΟΚ η αποχώρηση των Χανίων από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών λόγω οικονομικών προβλημάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις και ανησυχίες στο μπασκετικό κόσμο, όπως αναφέρουν site στο internet. Η αποχώρηση αυτή σημαίνει αυτόματα τον υποβιβασμό δύο κατηγοριών της ομάδας των Χανίων.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ: "Λόγω αδυναμίας του ΟΑ Χανίων να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών όλοι οι αγώνες του από 8/11/2009 μέχρι και τη λήξη του Πρωταθλήματος ματαιώνονται και κατακυρώνονται υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων με αποτέλεσμα 20-0".

Η Φρόσω Δημητρουλάκη, προπονητής στον ΟΑ Χανίων, επικοινώνησε μαζί μας για να διευκρινίσει ότι σε συνέντευξη της που δόθηκε χθες στον Athletic Radio οι παρατηρήσεις της σχετικά με τις επιχορηγήσεις δεν αφορούν την ΕΚΑΣΚ αλλά την ΕΟΚ.

Στην συνέντευξη που και εμείς παραθέσαμε αναφέρεται :

….. "Με τον "κουτσό αθλητισμό" που υπάρχει αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να απευθυνθούμε πουθενά. Μόλις πέρυσι πήραμε από την ΕΚΑΣΚ 350 ευρώ που αντιστοιχεί στην επιχορήγηση του 2003"…..

Όπως μας είπε η πολύ αξιόλογη και αξιόμαχη προπονήτρια από τα Χανιά, οι μετακινήσεις κόστισαν στον σύλλογο το 2003 περίπου 5.000€ και τα χρήματα που ελήφθησαν από την ΕΟΚ δια μέσου της ΕΚΑΣΚ ήταν μόλις 350€, όπως αναφέρεται και παραπάνω. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, διατυπώνοντας την άποψη ότι πρώτα θα πρέπει να λαμβάνουν οι σύλλογοι τα μεταφορικά και τις επιχορηγήσεις της αγωνιστικής χρονιάς και μετά να συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα που ξεκινούν, διαφορετικά όπως τόνισε η εποχή που θα πάιζουν 5 – 6 ομάδες μεταξύ τους δεν θα είναι μακριά. Μια άποψη που είναι σωστή, αλλά στην Ελλάδα είναι σίγουρο ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Όσο αφορά τα παράπονα της για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των φορέων της πόλης των Χανίων στην ηρωική προσπάθεια που γίνεται εκεί στο χώρο του Γυναικείου Μπάσκετ, είναι προφανές ότι πρόκειται για κατάντια.

Εμείς πραγματικά στεναχωριόμαστε που μια προσπάθεια πολλών χρόνων και ένα όνειρο κάποιων ανθρώπων στα Χανιά να δουν την Γυναικεία ομάδα στα μεγάλα σαλόνια, έγινε εφιάλτης. Και καλό θα είναι όλοι μας να προβληματιστούμε πολύ σοβαρά, διότι όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, δυστυχώς το μπάσκετ στην Κρήτη πηγαίνει προς τα πίσω,


Αντίθετα τώρα στο "Ηράκλειο" τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα, αφού εκτός του μεγάλο χορηγό του συλλόγου (Superfast Ferries) και άλλοι επιχειρματίες και φορείς βοηθούν τις ομάδες μπάσκετ (Ανδρική – Γυναικεία) που συμμετέχουν στις Εθνικές κατηγορίες. Χθες το βράδυ μάλιστα ο ιδιοκτήτης του γνωστού μεζεδοπωλείου "Λίγο από Όλα" (στην Αγ. Τίτου), παρέθεσε γεύμα στην Ανδρική ομάδα, όπου όλοι είχαν ετοιμάσει μια τούρτα- έκπληξη στον Γιώργο Αρναουτάκη, που είχε τα γενέθλια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: