Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη του προπονητή του ΑΓΟΡ Νίκου Καραγιάννη !


Συνέντευξη του προπονητή του ΑΓΟΡ Νίκου Καραγιάννη

Νίκος Καραγιάννης : "θα δώσω τον καλύτερο του ευατό στην ομάδα του Ρεθύμνου και ο στόχος μου είναι να μείνω πολλά χρόνια στην Κρήτη" !

Ο προπονητής της ομάδας του ΑΓΟΡ Νίκος Καραγιάννης με το μέλος της Επιτροπής Μπάσκετ του Ηροδότου Χρήστο Παπουτσάκη

Την Τρίτη το απόγευμα κάναμε … ποδαρικό στον ΟΦΗ και στο ΒΑΚ για την νέα αγωνιστική περίοδο με τις συνεντεύξεις των Γιώργου Βόβορα και Γιώργου Γωνιωτάκη, την Τετάρτη κάναμε … ποδαρικό στον ΑΓΟΡ (ξεκινάει προετοιμασία την άλλη εβδομάδα) με την συνέντευξη του Νίκου Καραγιάννη. Ο νέος προπονητής της ομάδας του Ρεθύμνου, που είναι παντρεμένος με την Αλεξία Τριαλώνη, κατά πολλούς το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει η Κρήτη στο χώρο του μπάσκετ (Ηρόδοτος, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Εθνική Γυναικών), μίλησε για το Περιστέρι και την μεγάλη περυσινή πορεία της ομάδας στην Α2 (αφήνοντας μια πικρία για το ότι δεν συνέχισε μαζί του στην Α1), για το ρόστερ και τους στόχους του ΑΓΟΡ, για το Γυναικείο μπάσκετ και για τις υποδομές (με το Λύκειο του Βύρωνα έχε κερδίσει δύο Πανελλήνια και ένα Παγκόμσιο Πρωτάθλημα), αλλά και τον Βαγγέλη Μάντζαρη, τον αθλητή της Εθνικής Εφήβων που την περυσινή περίοδο είχε βασική συμμετοχή στην ανδρική ομάδα του Περιστερίου στην Α2 και τον θαυμάσαμε το τελευταίο διάστημα στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας U19 και το Πανευρωπαϊκό της Ρόδου U20. Ο Νίκος Καραγιάννης στο τέλος της συνέντευξης του είπε χαρακτηριστικά : "θα δώσω τον καλύτερο μου ευατό στον ΑΓΟΡ και ο στόχος μου είναι να μείνω πολλά χρόνια στην Κρήτη" !

***** Ευχαριστούμε πολύ την Επιτροπή Μπάσκετ του Ηροδότου για την παραχώρηση του γηπέδου της Αλικαρνασσού (αν και αυτές τις ημέρες παραμένει κλειστό) για την πραγματοποίησης της συνέντευξης με τον Νίκο Καραγιάννη.

Ο Νίκος Καραγιάννης μιλόντας την Τετάρτη (5-8-09) το απόγευμα στο γήπεδο της Αλικαρνασσού στο “KretaWorldBasket” τόνισε μεταξύ άλλων :

“Ο ΑΓΟΡ είναι μια ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να δουλέψει ένας προπονητής, μια ομάδα που είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα, έχει ιστορία και είναι κόσμημα για την Α2 και πιστεύω ότι με πολύ δουλειά από όλους τους φορείς της ομάδας θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Με το Περιστέρι, που πέρυσι τερμάτισε στην πρώτη θέση της Α2 και ανέβηκε στην Α1, είχα συμφωνία για ένα χρόνο. Πετύχαμε τον στόχο που ήταν η άνοδος και μάλιστα κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα. Τώρα γιατί δεν συνέχισα με την ομάδα στην Α1 είναι κάτι το οποίο πρέπει να ρωτήσετε την διοίκηση του Περιστερίου. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να κοουτσάρω ομάδα της Α1, βέβαια όχι στο Περιστέρι !

Στον ΑΓΟΡ είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε το ρόστερ της ομάδας, μας λείπουν ακόμα ένας ή δύο παίκτες το πολύ. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ πάρα καλή δουλειά πάνω στον σχεδιασμό της ομάδας, Έχουμε αποκτήσει τον Γιώργο Κουκά (Παγκράτι – Α2), τον Γιώργο Κούμουλο (Περιστέρι – Α2), παλαιό αρχηγό του ΑΓΟΡ και νέο από φέτος, τον Απόλλωνα Τσόχλα (Κεφαλονιά – Γ’ εθνική) τον Ιβάν Βουκαντίνοφ, ένα παιδί που έχει παίξει 2 χρόνια Α1 με την Ολύμπια Λάρισας και πέρυσι έπαιξε 2 παιχνίδια με την Καβάλα, είμαστε πολύ κοντά στον Σπύρο Μαγκουνή, ένα παίκτη που έπαιζε τα 2 τελευταία χρόνια στην Α1 μ το Αιγάλεω, τον Νίκο Στυλιανού, ένα Ελληνόπουλο που προέρχεται από Κολλέγιο της Αμερικής, τον Γιάννη Ψαθά, τον Νταμίρ Λάτοβις (Παγκράτι Α2), γνώριμο στην Κρήτη γιατί έχει παίξει στο Ρέθυμνο και στο “Ηράκλειο” και τον Λευτέρη Νεοφυτίδη (ICBS A2), έναν ταλαντούχο παιδί με ύψος 2.08μ 23 ετών και μας μένει ακόμα άλλος ένας ψηλός και πιθανότατα ένα γκαρ. Από το ρόστερ της περυσινής ομάδας έχει μείνει μόνο ο Στίκας, ένας νέος παίκτης που αγωνίζεται στην θέση 3, ενώ οι υπόλοιπη έχουν φύγει όλοι.

Με τις μικρές ηλικίες έχω δουλέψει πολύ και έχω κατακτήσει δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ένα Παγκόσμιο με το Λύκειο του Βύρωνα. Πέρυσι στο Περιστέρι δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής στον έφηβο Βαγγέλη Μάντζαρη (σ.σ. διεθνής με Εθνική Εφήβων U19 και Νέων U20), όμως δεν του χάρισα τίποτα αλλά ο Βαγγέλης κέρδισε την συμμετοχή του από την δουλειά και την απόδοση του. Ήταν επιλογή του προπονητικού τιμ να προχωρήσουμε με τον Μάντζαρη ως βασικό στέλεχος της ομάδας ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε αποκτήσει ένα άλλο έμπειρο play maker, αλλά μου αρέσουν τα ρίσκα και θεωρώ ότι με τις επιδόσεις του τόσο στο Περιστέρι όσο και στις Εθνικές ομάδες δικαιώθηκα τόσο εγώ όσο και ο παίκτης Βαγγέλης Μάντζαρης !

Στον ΑΓΟΡ δεν έχω ακόμα εικόνα όσο αφορά τις υποδομές της ομάδας, θα γνωρίσω όμως άμεσα τα παιδιά. Θεωρώ ότι ο στόχος των υποδομών είναι να βγουν κάποια στιγμή αθλητές που θα μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του Ρεθύμνου και αυτή η φιλοσοφία μας.

Ο στόχος φέτος στον ΑΓΟΡ είναι να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία να είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α2, μια ομάδα που να δίνει το 100% των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της κάθε Σάββατο, μια ομάδα που να μπορεί να κοιτάει στα μάτια όλους τους αντιπάλους ανεξαρτήτου μπάτζετ και να είναι μια ομάδα για την οποία να χαίρεται ο κόσμος του Ρεθύμνου.

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο κάθε χρόνο για εμάς τους προπονητές να αλλάζουμε ομάδες ή για τις ομάδες να αλλάζουν όλο το ρόστερ. Θεωρώ όμως ότι με την φετινή δουλειά που κάναμε στον τομέα των μεταγραφών θα δημιουργήσουμε μια βάση ισχυρή για να μπορέσει το Ρέθυμνο να αποκτήσει παιδιά που θα αγωνισθούν για χρόνια στην ομάδα.

Στο Ρέθυμνο έρχομαι χρόνια και παίζω σαν αντίπαλος με ομάδες που ήμουν στην Α2. Η έδρα του ΑΓΟΡ είναι μια “καυτή έδρα”. Στο περυσινό παιχνίδι Ρέθυμνο – Περιστέρι ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, χειροκρότησε την ομάδα του Περιστερίου για την νίκη της , δεν έγινε το παραμικρό όσο αφορά έκτροπα και επεισόδια. Νομίζω ότι το Ρέθυμνο συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυνατές έδρες στο Ελληνικό μπάσκετ.

Η προετοιμασία της ομάδας ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα (17 Αυγούστου) και έχουμε προγραμματίσει να συμμετάσχουμε σε δύο τουρνουά που θα γίνουν στο Ηράκλειο με την συμμετοχή των Αμύντα – ΟΦΗ – “Ηράκλειο” και μιας ακόμα ομάδας της Α2 (από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου το ένα και από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου το άλλο). Έχουμε σχεδιάσει και ένα τουρνουά στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή ομάδων της Α1, αλλά για να οριστικοποιηθεί πρέπει να δούμε τις ημερομηνίες με την έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος . Υπάρχει ακόμα ένα σκεπτικό να πάμε στην Αθήνα να δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια, τα οποία όμως θα τα δούμε στην πορεία.

Το Γυναικείο μπάσκετ (σ.σ. ο Νίκος Καραγιάννης είναι παντρεμένος με την Αλεξία ΤριαλώνηΗρόδοτος – Παναθηναϊκός – Πανιώνιος – Εθνική Γυναικών, ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει η Κρήτη στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης) είχε την ευχή να έχει φέτος ένα πολύ καλό προπονητή στην Εθνική Γυναικών, τον Κώστα Μίσσα, τον οποίο τον είχα συμπαίκτη – προπονητή – καθηγητή και ο οποίος μεγαλούργησε και στην Εθνική Νέων, δυστυχώς όμως δεν έχει κάνει βήματα προόδου γιατί βλέπουμε ότι δεν βγαίνουν νέα κορίτσια, νέα ταλέντα και θα έλεγα ότι οι καλές παίκτριες παραμένουν οι μεγάλες παίκτριες, αυτές δηλαδή που είναι ηλικίας 30 ετών και άνω. Το Γυναικείο μπάσκετ θέλει πάρα πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς τόσο σαν προβολή, όσο και σαν δουλειά και σχεδιασμό, για να μπορέσει να φθάσει στα επίπεδα του ανδρικού.

Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά ταλέντα στις μικρές Εθνικές ομάδες, έχουμε καλές φουρνιές παικτών και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Βέβαια θα πρέπει αυτοί οι παίκτες να αξιοποιηθούν περισσότερο όσο αφορά τις ομάδες τους. Δυστυχώς βλέπουμε το φαινόμενο πολλά παιδιά που διακρίνονται να πηγαίνουν στην συνέχεια στις μεγάλες ομάδες και να είναι απλά παίκτες προπόνησης, να μην χρησιμοποιούνται καθόλου, να μην έχει την ευκαιρία ο κόσμος να τα δει και οι ομάδες να φέρνουν κάθε χρόνο κοινοτικούς και ξένους παίκτες , ενώ θα μπορούσαν όλα αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται σε ομάδες Α2 ή σε μικρότερες ομάδες της Α1 για να έχουν κέρδος και οι παίκτες και οι ομάδες !

Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στην ομάδα του Ρεθύμνου και να είστε σίγουροι ότι ο στόχος μου είναι να μείνω για πολλά χρόνια στην Κρήτη !“



Δεν υπάρχουν σχόλια: