Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Εθνική Παμπαίδων - Διεθνές Τουρνουά "Φιλίας" - τα Βίντεο των 6 Αγώνων - η Πορεία - ο Απολογισμός !

27ο Τουρνουά Χριστουγέννων παίδων «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» - Καλαμάτα 2008 - από εδώ ξεκίνησαν όλα !

Final Six των Ενώσεων στην Ιεράπετρα : ο ενδιάμεσος σταθμός !

Τετραεθνές Τουρνουά "Φιλίας" Νικήτη Χαλκιδικής : και εδώ τελείωσαν!

8ο Διεθνές Camp Κολινδρού : o σταθμός για το επόμενο βήμα

Τα Βίντεο των 6 Αγώνων στην Χαλκιδική


Ελλάδα – Ιταλία
65-80 (3-7-09) το τέλος


Ελλάδα – Γαλλία
43-52 (4-7-09) το τέλος


Ελλάδα - Ισπανία
49-80 (5-7-09) το τέλος



Γαλλία - Ισπανία
58-53 (3-7-09) το τέλος



Ιταλία - Ισπανία 73-55 (4-7-09) το τέλος


Γαλλία - Ιταλία 61-69 (5-7-09) η παράταση


Γαλλία - Ιταλία 61-69 (5-7-09) η κανονική διάρκεια (59-59)


Το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της Καλαμάτας

Για την παιδιά που συμμετείχαν στην Εθνική Παμπαίδων στην Χαλκιδική όλα άρχισαν τα Χριστούγεννα του 2008 στην Καλαμάτα, στο 27ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά. Σε αυτό έλαβαν μέρος 96 αθλητές από όλη την χώρα, κατά κύριο λόγο παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1994. Ας θυμηθούμε τις ατομικές διακρίσεις σε αυτούς τους αγώνες :

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΓΚΕΛΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΕΚΑΣΑΜΑΘ.) : 1ος ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ
ΑΜΠΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ (ΕΚΑΣΧ.) : 1ος ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ
ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΣΚΑ) : ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ
1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΚΑΣΘ)
2) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΕΣΚΑΚ)
3) ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΣΚΑ)
4) ΧΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΕΣΚΑΝΑ)
5) ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΕΣΚΑ)


Το Final Six των Ενώσεων στην Ιεράπετρα

Στην συνέχεια έγινε το Final Six των Ενώσεων στην Ιεράπετρα με την συμμετοχή των Ενώσεων της Κρήτης, της Αττικής, της Ανατολικής Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Αχαΐας – Ηλείας. Ας θυμιθούμε τι έγινε εκεί :

***** Τελική Βαθμολογία *****

α.α Ομάδα Βαθ. Αγ. Ν Η Επιθ. Αμ. Διαφ.
1 ΕΣΚΑ 9 5 4 1 369 316 53
2 ΕΣΚΑΝΑ 9 5 4 1 317 280 37
3 ΕΚΑΣΘ 8 5 3 2 336 290 46
4 ΕΚΑΣΑΜΑΘ 8 5 3 2 291 276 14
5 ΕΣΚΑΗ 6 5 1 4 235 337 -102
6 ΕΚΑΣΚ 5 5 0 5 305 355 -50



MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Θανάσης Χανιάς (ΕΣΚΑΝΑ).




Στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων συμπεριλήφθηκαν οι:

Δημήτρης Καραμπέκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ),
Ηλίας Γιανναράς (ΕΣΚΑ),
Δημήτρης Σιολόγκας (ΕΚΑΣΘ),
Θανάσης Χανιάς (ΕΣΚΑΝΑ),
Γιάννης Καραμαλέγκος (ΕΣΚΑ).

Οι 5 πρώτοι σκόρερ των αγώνων

Παίκτης Πόντοι Τριπ. Ομάδα
Πιεβαλίτσα 70 1 ΕΚΑΣΑΜΑΘ
Λιανδράκης 69 8 ΕΚΑΣΚ
Χανιάς 65 0 ΕΣΚΑΝΑ
Μποχωρίδης 63 12 ΕΚΑΣΘ
Γιανναράς 62 1 ΕΣΚΑ

Τετραεθνές Τουρνουά "Φιλίας" - Νικήτη χαλκιδικής

Και όλα τελείωσαν στη Νικήτη της Χαλκιδικής.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΙΤΑΛΙΑ 6 212-181 +41
2. ΓΑΛΛΙΑ 5 171-165 +6
3. ΙΣΠΑΝΙΑ 4 188-180 +8
4. ΕΛΛΑΔΑ 3 157-212 -55

Πολυτιμότερος παίκτης των αγώνων αναδείχθηκε ο Ντε Βίκο της Ιταλίας. Την πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Σιθωνίας Δημήτρης Ρεβενικιώτης. Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από τον προαναφερθέντα βρέθηκαν και οι Κλαβέου της Γαλλίας, Χομς της Ισπανίας, Τουρέλ της Ιταλίας και ο Μήτσιαλος της Ελλάδας.

8ο Διεθνές Camp στον Κολινδρό



Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το Τετραεθνές Τουρνουά “Φιλίας” που έγινε στην Νικήτη της Χαλκιδικής, με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων των Παμπαίδων (αθλητές που έχουν γεννηθεί το 1994) της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Οι 16 Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο τουρνουά χρίστηκαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους διεθνείς και τώρα σειρά έχει το Διεθνές Camp στον Κολινδρό (από 24 έως 30 Αυγούστου), όπου από εκεί θα αρχίζει να κτίζεται η Εθνική ομάδα των Παίδων που θα συμμετάσχει στο 2010 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. (συν 2 από τον Μέγα Αλέξανδρο Κολινδρού) και ξένοι αθλητές από την Στο camp αυτό θα συμμετέχουν 20 αθλητές από την ΕλλάδαFIBA Europe (σύνολο αθλητών 46).



Ο απολογισμός


"Τα παιδιά βρίσκονται μέσα σε ένα κέλυφος και τώρα αρχίζουν σιγά – σιγά να το σπάνε για να βγούνε έξω". Με αυτό τον χαρακτηριστικό τρόπο ο προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων Νίκος Τούφας χαρακτήρισε τους 16 αθλητές που είχε μαζί του στη προετοιμασία (περίπου 10 ημέρες) και στους αγώνες του Τετραεθνούς Τουρνουά Φιλίας στην "Χαλκιδική". Η πορεία των παιδιών αυτών μπορεί να είναι λαμπρή στο χώρο του μπάσκετ, μπορεί όμως και να χαθούν. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και διαχρονικά. Όλα ή σχεδόν όλα εξαρτώνται από τους ίδιους. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά και με μεθοδικότητα αν θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Έχουν ταλέντο, έχουν την απαιτούμενη σωματοδομή και ήδη έχουν μια πρώτη συμμετοχή στην πιο μικρή Εθνική ομάδα της χώρας μας. Πρέπει όμως να προσέξουν και τις σπουδές τους. Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Τούφας και τονίζει συνεχώς , "κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και κανένας δεν έχει προδικάσει το μέλλον του". Και στο τέλος - τέλος κάποια στιγμή και το αγωνιστικό μπάσκετ τελειώνει.

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του τουρνουά στην Χαλκιδική, όπως είπε και ο Νίκος Κεραμέας, "οι αγώνες αυτοί γίνονται για να ανιχνεύσουν οι προπονητές των 4 χωρών τους παίκτες που θα στελεχώσουν την επόμενη χρονιά την Εθνική Παίδων που θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2010) και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτοσκοπός". Σίγουρα η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει μια τουλάχιστο νίκη, όμως η κούραση από την σκληρή προετοιμασία των τελευταίων ημερών και το άγχος των παιδιών από την παρουσία πολύ κόσμου συνετέλεσαν στο να γίνουν πολλά λάθη και στα 3 παιχνίδια. Όμως το μέλλον είναι μπροστά και άλλωστε τώρα αρχίζουν όλα.

Εμείς παρακολουθήσαμε την πορεία σχεδόν και των 16 παιδιών από την αρχή. Βρεθήκαμε στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα, στην Ιεράπετρα τον Μάιο και τώρα στην Χαλκιδική. Ουσιαστικά μόνο στην Σπάρτη (camp του Νότου) δεν πήγαμε αν και το είχαμε προγραμματίσει, αφού την ίδια χρονική στιγμή έπρεπε να βρισκόμαστε σε άλλη “μπασκετική” αποστολή. Και βέβαια θα παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη τους, όπως άλλωστε κάνουμε με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες. Είμαστε ετυχείς που γνωρίσαμε τα παιδιά αυτά, γιατί διαπιστώσαμε ότι και τα 16 εκτός από πολύ καλοί αθλητές είναι και άριστοι χαρακτήρες και προέρχονται από οικογένειες που τις χαρακτηρίζουν το ήθος και οι αρχές.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε πολύ το Νίκο Τούφα, ο οποίος μας τιμάει με την φιλία του, για την πολύτιμη του βοήθεια όλο τον χρόνο, από την Καλαμάτα μέχρι και την Χαλκιδική. Να ευχαριστήσουμε ακόμα τον πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής Θανάση Μάντσιο για την άψογη του φιλοξενία. Και βέβαια να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μανόλη Νταμπάκη και τον Διευθύντα Σύμβουλο του ΟΛΗ Μηνά Καπετανάκη για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο μας και τις διευκολύνσεις που μας παρέχουν.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους μας από όλη την Ελλάδα για τα καλά τους λόγια, που αγγίζουν βαθειά μέσα στην καρδιά μας και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο αν συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: