Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.ΚΑ.Σ.Κ !

Η αλήθεια είναι ότι από την Κυριακή το μεσημέρι είμαστε πολύ προβληματισμένοι αν θα έπρεπε να γράψουμε για την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (Ε.ΚΑ.Σ.Κ) και πιο πολύ για το τι έπρεπε να γράψουμε. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά και αυτό βέβαια το έχουμε αναφέρει στο site πολλές φορές. Τώρα το τι φταίει είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει όλους μας. Και βέβαια την απάντηση πρέπει να την δώσουμε χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλα μας. Για την ώρα θα αναφέρουμε μόνο μερικούς αριθμούς :

….. Στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ψηφίζουν κάθε φορά για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου περίπου 900 σωματεία από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη ψηφίζουν συνήθως 4 με 5 και πάντα τα ίδια (!!!). Να μην έχουμε λοιπόν παράπονο γιατί δεν έχουμε ποτέ ένα Κρητικό στο ΔΣ της ΕΟΚ.
….. Η ΕΟΚ έλαβε τα τελευταία 2 χρόνια επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 5.800.000€ για κάθε χρόνο. Από αυτά κατέληξαν σε ολόκληρη την Κρήτη 55.000€ (!!!), δηλαδή 4.500€ τον μήνα για την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων της Κρήτης (!!!) (από τα οποία πρέπει να πληρωθούν και οι υπάλληλοι των γραφείων της ΕΚΑΣΚ και να καλυφθούν και τα άλλα έξοδα λειτουργείας της Ένωσης).
….. Με τα χρήματα τώρα αυτά πρέπει να βγουν οι 684 αγώνες που διεξήγαγε η ΕΚΑΣΚ την αγωνιστική περίοδο 2008-9. Στους Άνδρες 57, Κύπελλο Ανδρών 6, Νέων 66, Εφήβων 45, Παίδων 128, Παμπαίδων Α’ 120, Παμπαίδων Β’ 90, Γυναικών 20, Νεανίδων 12, Κορασίδων 62, Παγκορασίδων Α’ 36 και Παγκορασίδων Β’ 42.
….. Στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής (στην οποία για μια ακόμα φορά προήδρευσε ο Παύλος Βαζαρκιάν) παρέστεισαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Κ οι Χαλαμπαλάκης Γιώργος, Ελευθεριάδης Βασίλης, Λεβέντης Γιάννης, Κανάκης Μιχάλης, Αναγνώστου Ανδρέας, Μελίτσα Αλεβιζάκη, Λαμπράκης Μιχάλης, Λυριντζάκης Στάυρος και το εξωδιοικητικό μέλος Βλατάκης Γιώργος, δηλαδή συνολικά 9 άτομα. Από αυτούς οι Αναγνώστους - Κανάκης – Αλεβιζάκης – Λαμπράκης – Κανάκης εκπροσωπούσαν και 4 Σωματεία της Ένωσης (ΠΑΟ Δειλινά – ΑΟ Δειλινά – Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου – Σητειακός).
….. Από τα συνολικά 23 ενεργά Σωματεία της Κρήτης εκτός από τα 4 παραπάνω παραβρέθηκαν ακόμα άλλα 5 : ο Εργοτέλης, το Ηράκλειο, ο ΟΦΗ, ο Ηρόδοτος , η Ιεράπετρα και ο ΓΑΣ Μεσσαράς που δήλωσε ότι ενεργοποιείται ξανά, δηλαδή συνολικά 10 (ποσοστό 43.5%).
….. Εκτός νομού Ηρακλείου εμφανίστηκε μόνο ένα σωματείο, η Ιεράπετρα, με τον πρόεδρο της Βαγγέλη Πλεξουσάκη.
….. Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν συνολικά 22 άτομα (μαζί με τα 9 του συμβουλίου). Ο Εργοτέλης εκπροσωπήθηκε με 5 άτομα (!!!), τους Τάκη Βασιλειάδη – Σταύρο Μεσσαριτάκη – Γιώργο Μπαλτζάκη – Νίκο Γιαλιτάκη – Γιώργο Μακράκη. Το "Ηράκλειο" με 3 άτομα, τους Παύλο Βαρζακιάν – Μιχάλη Δασκαλάκη – Μανόλη Σπυριδάκη. Ο Ηρόδοτος με 2, τους Χρήστο Παπουτσάκη – Δημήτρη Βακιντή. Ο ΟΦΗ με τον Μιχάλη Βλαχάκη, η Ιεράπετρα με τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη και ο ΓΑΣ Μεσσαράς με τον Νικολιδάκη Νίκο.
….. Τα μοναδικά προς ψήφιση θέματα ήταν η έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού απολογισμού και η απαλλαγή του ΔΣ για το έτος 2009. Οποιοδήποτε άλλο θέμα τέθηκε δεν μπορούσε να εγκριθεί, αφού δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ.
….. Εμείς πάντως καταθέσαμε την πρόταση μας για την υποχρεωτική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Κρήτης Ανδρών από την περίοδο 2009-2010 καθ’ όλη την διάρκεια ενός αγώνα (40’) τολάχιστο ενός αθλητή ηλικίας κάτω των 20 ετών, που ως γνωστών είναι μια ιδέα που κατέθεσε ο Μιχάλης Κυρίτσης σε συνέντευξη του στο site μας. Η πρόταση αυτή είχε σε πρώτη φάση ευρεία αποδοχή με πρώτο και καλύτερο σύμμαχο της τον Παύλο Βαζαρκιάν !!!


Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο νομίζουμε ότι είναι περιττό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: