Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 94-81 τον Ολυμπιακό και μαζί το "τριπλ κράουν" για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια (και στην ιστορία του) !


πηγή : www.basketblog.gr , www.superbasket.gt
Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Το αφεντικό! Και είναι γιατί έχει και τους παίκτες, και τη στόφα, και την ηρεμία, και το βάθος. Έχει τα πάντα. Και κατέκτησε τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 94-81 τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες (παρότι είχε μειονέκτημα έδρας) και μαζί το "τριπλ κράουν" για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια (και στην ιστορία του). Με 11 πρωταθλήματα τα τελευταία 12 χρόνια, οι "πράσινοι" είναι ασυναγώνιστοι και το απέδειξαν και στο παρκέ, απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο. Σχεδόν 20.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, όπως ήταν φυσικό έστησαν τρελό πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για τη μεγάλη νίκη, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση μίας φανταστικής χρονιάς, που βρήκε τους "πράσινους" κυρίαρχους και πρώτους σε όλα τα επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 47-44, 67-62, 94-81
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιασικεβίτσιους 2, Σπανούλης 17, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Φώτσης 13 (2), Χατζηβρέττας 7, Νίκολας 17 (3), Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς, Πελεκάνος, Τσίλντρες 10, Βούιτσιτς 4, Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 8 (2), Γκριρ 21 (4), Πρίντεζης 8, Ερτσέγκ 15 (2), Τεόντοσιτς 7 (1), Σχορτσιανίτης 4.


Με τους διαιτητές τα είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να αφήνει στη Συνέντευξη Τύπου σαφείς αιχμές για τη διαιτησία. "Στο προηγούμενο παιχνίδι είπαμε πώς δεν ήμασταν στο γήπεδο και γι’ αυτό χάσαμε, ωστόσο όσες φορές ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ συμβαίνουν ανεξήγητα πράγματα και αυτά είναι πάντα εναντίον του Ολυμπιακού. Με κοιτάνε οι παίκτες και δεν καταλαβαίνουν γιατί για ίδια πράγματα υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Κάποτε αυτό πρέπει να σταματήσει" είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού για να καταλήξει: "Εμείς θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια μας, οι πρόεδροι έχουν όραμα για την ομάδα και το μπάσκετ συνεχίζεται. Ο κόσμος του Ολυμπιακού χρειάζεται περισσότερο σεβασμό. Σε όσα παιχνίδια παίχτηκε μπάσκετ, κρίθηκαν με τη μπάλα στα χέρια μας. Καθένας μπορεί να δει και να διαβάσει το παιχνίδι".

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ήρθε μετά από αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτά που είπε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" τόνισε: "Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, εγώ έχω μάθει να σέβομαι τον άλλο και θα συνεχίσω να το κάνω. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε ότι έχει να κάνει με το μπάσκετ σε όλα τα παιχνίδια". Ο τεχνικός των "πρασίνων" από εκεί και πέρα δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες του γιατί ήταν μια χρονιά που πήραμε τρεις τίτλους και δύσκολα θα επαναληφθεί. Όλη η δόξα ανήκει σε εκείνους, γιατί αν και αρκετοί από αυτούς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν ακόμα και ένα λεπτό. Για εμένα είναι ήρωες". Αναφερόμενος στον Αλβέρτη σχολίασε: "Είναι παράδειγμα για τον καθένα. Πιστεύω πώς παίκτες σαν τον Διαμαντίδη πρέπει να έχουν στόχο να τον ξεπεράσουν στους τίτλους. Θα είναι ένας πολύ καλός στόχος για τους ίδιους".

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κανέναν τίτλο φέτος, καθώς η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον 4ο τελικό έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή στους "πράσινους". Το γεγονός αυτό πάντως πείσμωσε τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά, κάτι που φάνηκε τόσο στις δηλώσεις του Τζος Τσίλντρες όσο και στις δηλώσεις του Νίκολα Βούισιτς οι οποίοι τόνισαν "Θέλω να μείνω"! Από την άλλη ο αρχηγός του συγκροτήματος του Παναγιώτη Γιαννάκη, Θοδωρής Παπαλουκάς εμφανίστηκε ενοχλημένος από την διαιτησία όλων των τελικών… Αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ είπε "Θέλω να μείνω στην ομάδα", για να συμπληρώσει: "Θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο, όμως, για να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα". Από την πλευρά του ο Νίκολα Βούσιτς, αφού υπογράμμισε ότι "δεν κρατάω τίποτα από την εφετινή σεζόν", παραδέχθηκε εν συνεχεία την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού: "Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα. ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, κατέκτησε τρεις τίτλους εφέτος. Το πρωτάθλημα για εμάς χάθηκε στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ". Ο Κροάτης σέντερ δεν θέλησε να αναφερθεί στη διαιτησία, παρ’ ότι στον Ολυμπιακό έχουν (ανεπίσημα) παράπονα από την αντιμετώπισή της. Όταν κλήθηκε να κάνει τον απολογισμό της φετινής σεζόν για την ομάδα του ο σέντερ των ερυθρόλευκων υπογράμμισε ότι "είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τέτοιες ώρες απολογισμό". Όσο για το δικό του μέλλον, ο Βούισιτς ξεκαθάρισε πως "θέλω να παραμείνω στον Ολυμπιακό, δεν θέλω να φύγω χωρίς τίτλο".

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έσπευσε από την πλευρά του να συγχαρεί τους συμπαίκτες του "για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ο Ολυμπιακός έπαιξε παλικαρίσια". Όσο για το παιχνίδι, ο αρχηγός των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στην διαιτησία "δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε στο σκορ. Εκεί που θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε, όσοι ξέρουν από μπάσκετ είδαν τι έγινε", ενώ ερωτηθείς αν μιλάει για τη διαιτησία παραδέχθηκε πως "ναι μιλάω για τη διαιτησία. Έγιναν περίεργα πράγματα σε όλα τα παιχνίδια". Όσο για το μέλλον της ομάδας του, ο "Τεό" σχολίασε: "Στον Ολυμπιακό υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να προχωρήσουν στις κατάλληλες κινήσεις και να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάνω απ΄ όλα χρειαζόμαστε ηρεμία τούτες τις ώρες. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Χάσαμε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δυναμώσει σε όλα τα επίπεδα, ώστε να καταφέρνει και να παίρνει αποτελέσματα".

Ιδανικός επίλογος για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος έκλεισε μία πορεία 19 ετών στον Παναθηναϊκό κατακτώντας το τριπλ κράουν. "Το μόνο δεδομένο είναι το αντίο για όλους και για όλα, αλλά η καριέρα μου ήταν πολύ καλύτερη απ’ ό,τι φανταζόμουν όταν άρχιζα το μπάσκετ", παραδέχθηκε ο "Φράγκι", ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια: "Η επόμενη μέρα είναι αύριο. Έχουμε ρεπό, οπότε θα είμαι σπίτι μου".

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ επεσήμανε: "Ήταν δύσκολο το σημερινό ματς, ο Ολυμπιακός έπαιξε σκληρά και μας πίεσε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ενέργεια και τα καταφέραμε. Είμαστε χαρούμενοι, ο στόχος μας ήταν και τα τρία τρόπαια. Ήταν κάτι εκπληκτικό, κυρίως επειδή είχαμε κάποιες μεταπτώσεις στη διάρκεια της σεζόν, ειδικά μετά τις ήττες από το Μαρούσι και τη Σιένα. Όμως, επιστρέψαμε και δείξαμε χαρακτήρα", ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής πρόσθεσε: "Δεν παίξαμε καλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά κάποια στιγμή γυρίσαμε τον διακόπτη. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, αλλά μετράει τι θα γίνει στο τέλος και εμείς είχαμε το ιδανικό φινάλε".

Ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε: "Είμαι χαρούμενος που τα πήρα όλα στην πρώτη μου χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Κάθε χρόνο θέλουμε τα πάντα, το κίνητρο είναι μέρος του αθλητισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: