Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΟΦΗ : συνεχίζει με Γιώργο Βόβορα και Μάριο Σκαμνάκη και με σύνθημα “πάνω από όλα έχουμε ήθος” !



Μάνος Ξημέρης - έφορος ΟΦΗ (26-5-09)

Ο έφορος της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Μάνος Ξημέρης μίλησε σήμερα το μεσημέρι για όλους και για όλα στον Athletic Radio 104.2 fm και την εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” με τον Σταύρο Λυριντζάκη.

Όλη η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη (συνολικής διάρκειας 1 ώρας και 10’) παρατίθεται σε μορφή mp3 και αξίζει κανένας να την ακούσει αφού ο Μάνος Ξημέρης δεν διστάζει να απαντήσει σε όλα όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τον ΟΦΗ, τους προπονητές, τους φιλάθλους, αλλά και για την οικογένεια Ξημέρη και να παραθέσει αναλυτικά στοιχεία για το φετινό μπάτζετ της ομάδας και τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τους χορηγούς.

Ο Μάνος Ξημέρης μίλησε :

….. Για την φετινή πορεία της ομάδας και αν ικανοποιήθηκαν οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς.
….. Γιατί χάθηκε η θέση μέσα στην πρώτη τριάδα, που οδηγεί στην άνοδο στην Α2.
..... Για την ανεπανάληπτη πορεία του ΟΦΗ στο κύπελλο Ελλάδος.
….. Για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ).
….. Γιατί η διοίκηση δεν προχώρησε στην άμεση αντικατάσταση του Στέφανου Δέδα όταν άρχισαν οι κακές εμφανίσεις και οι πρώτες ήττες.
…..Για τον Βαγγέλη Βλάχο (προπονητή Αμύντα) και την επιρροή του στην ομάδα.
.....Για το γιατί δεν προχώρησαν άμεσα σε συνεργασία με παίκτη όταν τραυματίστηκε ο Σάκης Παναγάκης
….. Για το αν το ρόστερ της ομάδας που επιλέχθηκε στην αρχή της χρονιάς και ο σχεδιασμός που έγινε κρίνεται εκ του αποτελέσματος σωστός.
…..Για το ύψος του προϋπολογισμού (μπάτζετ) στην Β’ Εθνική και τα χρήματα που εισπράχθηκαν από χορηγούς και επιδοτήσεις.
….. Για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με την δήθεν επιθυμία του Βασίλη Ξημέρη να μην ανέβει φέτος η ομάδα στην Α2, αφού δεν θα μπορούσε ο ίδιος να την στηρίξει οικονομικά σε αυτήν την κατηγορία.
….. Για τα όσα ακούγονται περί δικής του έμμισθης θέσης στον ΟΦΗ και για χρήματα που κέρδισε ο Βασίλης Ξημέρης από την κατασκευή του ΒΑΚ
….. Για την λειτουργία της Επιτροπής Μπάσκετ που συστήθηκε το καλοκαίρι
….. Για τον κόσμο του ΟΦΗ και τους οργανωμένους οπαδούς
….. Για τον σχεδιασμό της ομάδας στη νέα αγωνιστική περίοδο
.....Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών
….. Για την σύνδεση των υποδομών με την ανδρική ομάδα και την αναβάθμιση των ακαδημιών του συλλόγου.
….. Για τα όσα ακούγονται για περιθωριοποίηση των άλλων τμημάτων του συλλόγου
…..Για τις υπόλοιπες ομάδες της Β’ Εθνικής
….. Για τις φήμες που μιλούν για αποχώρηση του Βασίλη Ξημέρη από την προεδρία του ΟΦΗ

Εμείς στην συνέχεια παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του εφόρου της ομάδας μπάσκε του ΟΦΗ :

Ο Μάνος Ξημέρης αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του ΟΦΗ, την οποία έκρινε ιδιαίτερα ικανοποιητική, αφού η ομάδα ισοβαθμισε στην τρίτη θέση και τόνισε ότι ικανοποιήθηκαν εν πολλοίς οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε τερματίσει στις 3 πρώτες θέσεις ή ακόμα και να είχε βγει πρώτη αν δεν χανόταν το παιχνίδι στο ΒΑΚ με τον Δούκα.

Από τις ομάδες που κατέλαβαν τις 6 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στην Β’ Εθνική ο Μάνος Ξημέρης θεωρεί ότι οι Ίκαροι Σερρώνσπρώχθηκαν λίγο”, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν για αυτόν η πρώτη θέση του Αμύντα, τον οποία ο ΟΦΗ φέτος την κέρδισε 3 φορές (3-0)! Επίσης ο έφορος του ΟΦΗ τόνισε ότι η πορεία του ΟΦΗ στο κύπελλο Ελλάδος μπορεί να ήταν εκπληκτική και να χάρισε σε όλους ανεπανάληπτες στιγμές,με αποκορύφωμα το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΒΑΚ, σίγουρα όμως κούρασε την ομάδα.

Όσο αφορά αυτά που ακούστηκαν όλη την χρονιά για την τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και ιδιαίτερα για την ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) υποστήριξε ότι πράγματι υπήρξαν πολλά προβλήματα με τους ορισμούς των διαιτητών, ειδικά σε παιχνίδια ομάδων της Βόρειας Ελλάδας, κάτι άλλωστε για το οποίο ο ΟΦΗ έχει κάνει επίσημες καταγγελίες.

Σχετικά με τις φωνές που ακούστηκαν και ζητούσαν αλλαγή προπονητή αρχικά δειλά μετά το παιχνίδι με την Χαλκίδα στον β’ γύρο και εντονότερα μετά τις ήττες στο ΒΑΚ από τον Δούκα και στην συνέχεια από τον Ίκαρο Καλλιθέας, τόνισε ότι η διοίκηση δεν ήθελε και για ηθικούς λόγους να απομακρύνει τον Στέφανο Δέδα μετά από ένα – δύο ατυχή αποτελέσματα, αφού υπήρχε και η βασική απουσία του Αλέξη Τσακιρίδη και άφησε περιθώρια μέχρι και το παιχνίδι στην Κατερίνη με τον Πιερικό, όπου η ομάδα έπαιξε πλήρης. Μετά και την ήττα στο παιχνίδι αυτό κρίθηκε πλέον ότι έπρεπε να λυθεί η συνεργασία με τον προπονητή, που είχε προσφέρει μέχρι τότε πάρα πολλά στην ομάδα και είχε δώσει την ψυχή του. "Ίσως να κάναμε λάθος, αλλά το ήθος μας επέβαλε να ακολουθήσουμε αυτή την πορεία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάνος Ξημέρης. Για το ίδιο λόγο άλλωστε δεν προχώρησε η διοίκηση άμεσα σε απόκτηση παίκτη όταν τραυματίστηκε ο Σάκης Πανγάκης, παρόλο που έγιναν τότε συζητήσεις και υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Η διοίκηση περίμενε την επιστροφή του Παναγάκη που τραυματίστηκε μέσα στον γήπεδο σε αγώνα του ΟΦΗ και τελικά με την απόδοση του παίκτη στην συνέχεια δικαιώθηκε για αυτή την επιλογή της.

"Στην επιλογή του Γιώργο Βόβορα βοήθησε και ένας πολύ καλός φίλος και παλιός συνεργάτης της ομάδας, ένας άνθρωπος που αγαπάει τον ΟΦΗ και ο οποίος έχει και οικογενειακές σχέσεις με την πολή μας, ο προπονητής του Αμύντα Βαγγέλης Βλάχος, που μας τον σύστησε. Αυτό όμως μέχρι με τον να ακούγονται σχόλια για καθοδήγηση του Βλάχου με σκοπό να αναλάβει το καλοκαίρι την ομάδα με βοηθό τον Βόβορα είναι κακοήθειες. Εμείς πάντως χθες ανανεώσαμε την συνεργασία και για την επόμενη χρονιά με τον Γιώργο Βόβορα, ένα νέο άνθρωπο που μπορεί να μην είχε δουλέψει μέχρι σήμερα σαν πρώτος προπονητής, έχει όμως όρεξη και όραμα για το μέλλον, έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και δίπλα σε μεγάλους προπονητές και έδειξε όλο αυτό το διάστημα πολύ καλά στοιχεία και πειθαρχία στην ομάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο έφορος του ΟΦΗ.

Σχετικά με το μπάτζετ της ομάδας στην φετινή αγωνιστική χρονιά ο Μάνος Ξημέρης ανέφερε ότι ο τελικός προϋπολογισμός της ομάδας στην Β’ Εθνική έκλεισε στις 445.000€. Από τις 115 πινακίδες των χορηγών στο ΒΑΚ εισπράχθηκαν 230.000€, ο Δήμος Ηρακλείου ενίσχυσε την ομάδα με 15.000€ (όπως κάνει με τις ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα σε Εθνικές κατηγορίες), 18.000€ εισπράχθηκαν από τα 720 εισιτήρια διαρκείας που διατέθηκαν, 40.000€ ήταν η χορηγία της Διεθνούς Ένωσης και του Απόστολου Παπουτσάκη, από λαχειοφόρο αγορά υπήρξαν 10.000€ έσοδα, 42.000€ ήταν οι μετακινήσεις που έπρεπε να εισπραχθούν από την ΕΟΚ και από το ποσό αυτό έχει λάβει ο σύλλογος μόνο το 30%, η οικογένεια Τζιράκη έδωσε 5.000€ (εκτός βέβαια από την βοήθεια που παρείχε στην ομάδα μέσω του Ξενοδοχείου που διαθέτει), ενώ από την ΠΑΕ μέσω των εισιτηρίων στους αγώνες στο Παγκρήτιο εισπράχθηκαν 20.000€. Τέλος η οικογένεια Ξημέρη συνεισέφερε στην ομάδα 80.000€. Ο Μάνος Ξημέρης αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική βοήθεια των εταιρειών “Περβολαράκη”, “ Ζαρός” και “ "Καράτζη", ενώ τόνισε ότι η αεροπορική εταιρεία Aegean φέτος δυστυχώς δεν βοήθησε οικονομικά την ομάδα, όμως ο ΟΦΗ θέλοντας να τιμήσει την σημαντική βοήθεια που προσέφερε την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά είχε το σήμα της στην φανέλα της ομάδας. Παράπονα εξέφρασε ο έφορος του ΟΦΗ για τους τοπικούς φορείς, που σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στις Σέρρες, δεν βοήθησαν την ομάδα, εκτός ίσως του Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη που προσπάθησε να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλονται στον ΟΦΗ από τις ομοσπονδίες, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην βοήθεια που πρσέφερε η Διεθνής Ένωση και ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Ο Μάνος Ξημέρης απάντησε και στα όσα κακοήθη έχουν ακουστεί κατά διαστήματα σχετικά με χρήματα που κέρδισε ο Βασίλης Ξημέρης από την κατασκευή του ΒΑΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκτός από τον προσωπικό χρόνο που διέθεσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ για να παρακολουθεί από κοντά καθημερινά τις εργασίες, έκανε όλες τις σχετικές μελέτες σαν μηχανικός δωρεάν, ενώ διέψευσε και τα όσα ακούγονται για το ότι ο ίδιος είναι έμμισθος υπάλληλος του ΟΦΗ. Άλλωστε όπως δήλωσε χαρακτηριστικά την φετινή χρονιά οι οικογένεια Ξημέρη όχι μόνο δεν κέρδισε χρήματα από τον ΟΦΗ, αλλά συνεισέφερε στο μπάσκετ περίπου 80.000€.

Σχετικά με την λειτουργία της Επιτροπής Μπάσκετ που συστήθηκε το καλοκαίρι και στην οποία συμμετείχαν αρκετά νέα σε ηλικία πρόσωπα, ο Μάνος Ξημέρης δήλωσε ότι δεν λειτούργησε ικανοποιητικά και την νέα αγωνιστική περίοδο θα γίνουν κάποιες συζητήσεις με τα μέλη της ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία.

Σχετικά με τον κόσμο του ΟΦΗ ο Μάνος Ξημέρης εμφανίστηκε έντονα προβληματισμένος, αφού θεωρεί ότι φέτος μεταφέρθηκαν και πάλι στο μπάσκετ προβλήματα του ποδοσφαίρου, με συνέπεια να υπάρξουν και αυτή την αγωνιστική περίοδο επεισόδια στο ΒΑΚ που στοίχησαν την τιμωρία του γηπέδου του ΟΦΗ και δήλωσε ότι πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος θα επιδιώξει (όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο) συνάντηση με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ για να δουν και να σχεδιάσουν από κοινού το μέλλον της ομάδας, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ΟΦΗ δεν μπορεί να υπάρξει σαν ομάδα χωρίς τον κόσμο του.

Για τις φήμες που ακούγονται περί αποχώρησης του Βασίλη Ξημέρη από την προεδρία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ο Μάνος Ξημέρης μετέφερε τον έντονο προβληματισμό του πατέρα του σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα κυρίως στο ποδόσφαιρο και τόνισε ότι σίγουρα του χρόνου που λήγει η θητεία του ΔΣ ο πρόεδρος θα σκεφτεί πολύ καλά αν θα πρέπει να συνεχίσει.

Τέλος ο Μάνος Ξημέρης τόνισε ότι με την βοήθεια των Γιώργο Βόβορα και Γιώργο Γωνιωτάκη θα δοθεί φέτος ιδιαίτερη μέριμνα στις υποδομές και της ακαδημίες του συλλόγου, αφού και οι δύο προπονητές τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη και αδυναμία για αυτές τις κατηγορίες και διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται για περιθωριοποίηση των άλλων τμημάτων του συλλόγου σε σχέση με το μπάσκετ. Επίσης ανακοίνωσε ότι από την νέα αγωνιστική χρονιά μετά από επιθυμία του Γιώργου Βόβορα, επανέρχεται στην ομάδα ο Μάριος Σκαμνάκης, ο οποίος είχε δοθεί με υποσχετική στον Εργοτέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: