Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ο Καζαμίας του 2009

..... "Λίγο πριν την επιλογή των παιδιών που θα πάνε στην Καλαμάτα ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης κάνει την μεγάλη έκπληξη και δημιουργεί Πανελλήνιο πάταγο. Εμφανίζει ένα παιδί που έχει γεννηθεί το 1996 με ύψος 2.15μ το οποίο προετοίμαζαν για ένα χρόνο μυστικά η Μαρία Γιαλούση και ο Μαρίνος Γαιτανάκης. Ο μικρός σαρώνει όλα τα βραβεία τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα και σπάει κάθε ρεκόρ για την ηλικία του. Η Ιεράπετρα γίνεται πλέον Πανελλήνια το κέντρο των εξελίξεων στις μκρές ηλικίες" .....

..... "Η ομάδα των Παμπαίδων του Δειλινού με προπονητές τον Γιάννη Κουφό και τον Χρόνη Θεοδωρίδη κατακτάει το Πρωτάθλημα Κρήτης και ο Ανδρέας Αναγνώστου περιχαρής και εμφανώς συγκινημένος δηλώνει ότι "ο αγώνας τώρα δικαιώνεται" .....

..... "Η απεργία του ΠΣΑΚ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην ΕΟΚ και το ΔΣ υποβάλλει σύσσωμο την παραίτηση του. Ο Γιάννης Ιωαννίδης διορίζει ΓΓΑ τον Μάξιμο Σενετάκη και καλεί επειγόντως σε βοήθεια τον Γιώργο Χαλαμπαλάκη ο οποίος καταρτίζει δυναμικό ψηφοδέλτιο και κερδίζει τις εκλογές και έτσι η Κρήτη για πρώτη φορά στην ιστορία βγάζει πρόεδρο στην ΕΟΚ." .....

..... "Στον αγώνα ρεβάνς στις Σέρρες με τους Ίκαρους οι παίκτες του ΟΦΗ παίρνουν το αίμα τους πίσω. Αλέξης Τσακιρίδης, Παναγιώτης Μπαρλάς, Κώστας Τσέλλιος Νίκος Δελατόλας, Σάκης Παναγάκης και Βασίλης Βαγενάς πετυχαίνουν συνολικά 30 τρίποντα και κάνουν νέο ρεκόρ σε Πανελλήνια κλίμακα" .....


..... "Οι Δήμοι Ηρακλείου και Αλικαρνασσού και η Νομαρχία αναλαμβάνουν από κοινού την διαχείριση του νέου κλειστού στα Δύο Αοράκια και η ΕΟΚ ορίζει το γήπεδο σαν την επίσημη έδρα της Εθνικής ομάδας Ανδρών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι διοικήσεις των ΤΕΙ Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου παραχωρούν ομόφωνα στους συλλόγους τις πόλεις τα δύο κλειστά γήπεδα των εγκαταστάσεων τους για να προπονούνται οι υποδομές τους" .....



Με αίσθηση χιούμορ και αγάπης σε αυτούς που αναφερόμαστε γράψαμε τον Καζαμία του 2009 με τις … προβλέψεις μας, αναφερόμενοι πρώτα – πρώτα σε … εμάς και βέβαια στους αγαπημένους μου φίλους Βαγγέλη Πλεξουσάκη, Ανδρέα Αναγνώστου, Μάξιμο Σενετάκη και Γιώργο Χαλαμπαλάκη. Ευχόμαστε σε όλους τους φίλους καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα και να ευοδωθούν οι προσδοκίες και τα όνειρα όλων. Χρόνια πολλά και στους εορτάζοντες την Πρωτοχρονιά Βασίλη Ξημέρη, Βασίλη Βασιλειάδη, Βασίλη Ράλλη, Βασίλη Βαγενά, Βασίλη Μαιστρέλη, Βασίλη Γιαννακουδάκη, Βασίλη Φλίγκο και Βασίλη Σκουντή. Χρόνια πολλά και στον Μάνο Ξημέρη που εκ παραδρομής δεν αναφέραμε τα Χριστούγεννα.


----- Μετά την μεγάλη επιτυχία και θέαση που σημειώνουν τα βίντεο και οι συνεντεύξεις του ..... προέδρου ο Βασίλης Σκουντής προτείνει συνεργασία στην Κρατική Τηλεόραση στον Σταύρο Λυριντζάκη και ξεκινούν μαζί εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή για τα μπάσκετ.

----- Η απεργία του ΠΣΑΚ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην ΕΟΚ και το ΔΣ υποβάλλει σύσσωμο την παραίτηση του. Ο Γιάννης Ιωαννίδης διορίζει ΓΓΑ τον Μάξιμο Σενετάκη και καλεί επειγόντως σε βοήθεια τον Γιώργο Χαλαμπαλάκη ο οποίος καταρτίζει δυναμικό ψηφοδέλτιο και κερδίζει τις εκλογές και έτσι η Κρήτη για πρώτη φορά στην ιστορία βγάζει πρόεδρο στην ΕΟΚ. Ο Γιώργος Βλατάκης αναλαμβάνει την ενημέρωση του επίσημου site της ομοσπονδίας, ενώ ο νέος πρόεδρος ορίζει σαν γενικό σύμβουλο του τον Παύλο Βαρζακιάν. Προπονητής στην Εθνική Παίδων ο Νίκος Σειραγάκης με τους Χρόνη Θεωδορίδη και Μιχάλη Καλαιτζάκη και στην Εθνική Παμπαίδων ο Μανόλης Σηφομιχελάκης με τους Γιάννη Κουφό και Διονύση Μουλιανιτάκη. Προπονητές στην Εθνική Εφήβων ο Μαρίνος Γαιτανάκης με τον Στέφανο Δαμανάκη. Στην Νέων Ανδρών ο Βασίλης Ράλλης με τον Σπύρο Καρλάφτη. Στην Μεσογειακή Ομάδα ο Μανόλης Καρλάφτης με τους Κώστα Πετρίδη και Γιάννη Ηλιάκη. Στην Εθνική Ανδρών βοηθοί ο Μανόλης Μαραγκάκης και ο Γιάννης Κυριάκογλου ενώ το τμήμα σκάουτινγκ αναλαμβάνουν οι Νίκος Γαλυφιανάκης, Μανόλης Δημητριάδης, Γιάννης Κόκκινος και Γιώργος Γωνιωτάκης. Έφοροι στην Εθνική Ανδρών οι Βασίλης Βασιλειάδης, Δημήτρης Περυσινάκης και Θανάσης Χατζηβασιλείου. Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Προγράμματος ο Μιχάλης Κανάκης. Πρόεδρος στους Πελαργούς ο Μιχάλης Λαμπράκης. Έφοροι στην Εθνική Παίδων αναλαμβάνουν ο Ανδρέας Καραπιδάκης με τον Κώστα Παντατοσάκη και στην Εθνική Παμπαίδων ο Παντελής Ρυακιωτάκης με τον Μανώλη Χαρωνιτάκη. Έφοροι στην Εθνική Νέων Ανδρών ο Μιχάλης Καφούσης με τους Νίκο και Γιώργο Μπαλτζάκη. Ο Νίκος Τούλης διορίζεται τεχνικός σύμβουλος όλων των μικρών Εθνικών Ομάδων. Ο Αλέξης Χριστοδούλου αναλαμβάνει την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών όλων των μικρών Εθνικών ομάδων. Γενικοί Αρχηγοί των μικρών Εθνικών Ομάδων ο Χρήστος Παπουτσάκης με τον Μανόλη Σκεπαθιανό και τον Νώντα Σκάνδαλο. Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων της ΕΟΚ αναλαμβάνουν ο Μανόλης Αρναουτάκης και ο Νίκος Γιαλυτάκης.

----- Ο Κώστας Μίσσας δηλώνει απογοητευμένος και παραιτείται από την Εθνική Γυναικών την οποία αναλαμβάνει ο Μιχάλης Δασκαλάκης με βοηθούς την Φρόσω Δημητρουλάκη, Κώστα Πλευράκη και τον Βαγγέλη Κουκαρούδη, ενώ έφορος στην Εθνική ομάδα ορίζεται ο Μανόλης Σπυριδάκης. Στην Εθνική Νεανίδων η Φρόσω Δημητρουλάκη, στην Εθνική Κορασίδων ο Κώστας Πλευράκης και στην Εθνική Παγκορασίδων ο Παντελής Χατζηδάκης με τον Θανάση Αζά. Τενικός Σύμβουλος ο Γιάννης Βογιατζάκης. Σε θέση μπαλαντέρ όλων των Εθνικών Ομάδων ο Σωτήρης Παύλου με γενικό συντονιστή τον Γιάννη Νίχλο. Γενικός Αρχηγός όλων των μικρών Εθνικών Ομάδων η Μελίτσα Αλεβιζάκη. Υπεύθυνος των μασέρ ο Νίκος Ντέγκερλουντ.

----- Σημαντικές εξελίξεις και στον χώρο της διαιτησίας. Ο Ανδρέας Μαγκανάς ορίζεται πρόεδρος στην ΚΕΔ της ΕΟΚ, ενώ οι Μιχάλης Μαχαιριανάκης και Γιώργος Κατραχούρας μετά τις αποχωρήσεις των Πιτσίλκα – Ζαβλανού γίνονται διεθνείς διαιτητές, όπως επίσης διεθνής Κριτής γίνεται και ο Αλέκος Νεονάκης. Ο Ορέστης Σμυρνάκης εκλέγεται πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κριτών. Ρεκόρ αξιολογημένων διαιτητών το 2009 για την Κρήτη, ενώ στην Α1 σφυρίζουν Γιώργος Επιτροπάκης, Μιχάλης Καμπίτσης, Παναγιώτης Μακρής, Γιώργος Μπορμπαντωνάκης, Γιάννης Μάλαμας, Μηνάς Χαλαμπαλάκης. Ντεμπούτο του Δημήτρη Χατζημάρκου στις Εθνικές κατηγορίες στον Κρητικό ντέρμπι Α2 Γυναικών ΟΑ Χανίων και Αρκάδι με κομισάριο τον Αλέκο Νεονάκη.

----- Μετά από συγκλονιστικές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος ο ΑΓΟΡ τερματίζει πρώτος και επανέρχεται στην Α1 κατηγορία. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Αλέξη Τσακιρίδη στον ΟΦΗ οδηγούν τους ανθρώπους του Ρεθύμνου στο να υποβάλλουν πρόταση μεταγραφής. Ο Αλέξης αρνείται δηλώνοντας ότι "θα παίξω στην Α1 μόνο με τον ΟΦΗ". Πρόταση συνεργασίας του ΑΓΟΡ και στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη την οποία ο διεθνής άσσος από τα Χανιά εξετάζει με προσοχή.

----- Ο ΟΦΗ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Β’ Εθνική και ο Στέφανος Δέδας δέχεται βροχή προτάσεων από συλλόγους της Α2 και Α1. Μετά από αρκετές συζητήσεις καταλήγει στον ΠΑΟΚ και του δίνεται η εν λευκώ διαχείριση του για την αναγέννηση της ομάδας. Μαζί του στην Θεσσαλονίκη παίρνει και τον στενό συνεργάτη του Γιώργο Γωνιωτάκη. Μετά την άνοδο του ΟΦΗ στην Α2 ο Βασίλης Ξημέρης δηλώνει ότι ο επόμενος στόχος της ομάδας είναι η Α1 κατηγορία και κάνει πρόταση συνεργασίας στον Δημήτρη Παπανικολάου την οποία αποδέχεται ο διεθνής παίκτης και έτσι μετά από πολλά χρόνια Παπανικολάου και Μπαρλάς, οι δύο συμπαίκτες στην Εθνική Εφήβων που το 1995 κατέκτησαν τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγωνίζονται και πάλι μαζί στην ίδια ομάδα.

----- Νέα δύναμη στο τοπικό πρωτάθλημα. Στο Ρέθυμνο η επιθυμία του Στέφανου Δαμανάκη και του Νίκου Σειραγάκη, αλλά και πολλών άλλων παραγόντων, γίνεται πραγματικότητα και δημιουργείται μια νέα ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν κατά κύριο λόγο έφηβοι και έτσι λύνεται το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων ετών με την μη δυνατότητα συμμετοχής ντόπιων παικτών στην επαγγελματική ομάδα της πόλης.

----- Η Ιεράπετρα δίνει ρεσιτάλ και βγαίνει πανάξια στην Β’ Εθνική ενώ ο Γιώργος Μακράκης και ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης ανακηρύσσονται τοπικοί ήρωες. Η Εφηβική ομάδα της Ιεράπετρας κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα με τον Μαρίνο Γαιτανάκη στο πάγκο και κατακτάει για πρώτη φορά στην ιστορία της το Πρωτάθλημα Κρήτης. Ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξουσάκης δηλώνει ότι "θα προετοιμαστούμε σκληρά ώστε να ξεπεράσουμε την μεγάλη επιτυχία της ΓΕΗ το 1985 και να κατακτήσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το Δειλινό μετά από ένα εκπληκτικό ντεμαράζ παραμένει στην Γ’ Εθνική και μάλιστα αν υπήρχε και ..... τρίτος γύρος θα διεκδικούσε και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Η ομάδα των Παμπαίδων του Δειλινού με προπονητές τον Γιάννη Κουφό και τον Χρόνη Θεοδωρίδη κατακτάει το Πρωτάθλημα Κρήτης και ο Ανδρέας Αναγνώστου περιχαρής και εμφανώς συγκινημένος δηλώνει ότι "ο αγώνας τώρα δικαιώνεται".

----- Λίγο πριν την επιλογή των παιδιών που θα πάνε στην Καλαμάτα ο Βαγγέλης Πλεξουσάκης κάνει την μεγάλη έκπληξη και δημιουργεί Πανελλήνιο πάταγο. Εμφανίζει ένα παιδί που έχει γεννηθεί το 1996 με ύψος 2.15μ το οποίο προετοίμαζαν για ένα χρόνο μυστικά η Μαρία Γιαλούση και ο Μαρίνος Γαιτανάκης. Ο μικρός σαρώνει όλα τα βραβεία τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα και σπάει κάθε ρεκόρ για την ηλικία του. Η Ιεράπετρα γίνεται πλέον το κέντρο των εξελίξεων στις μκρές ηλικίες.

----- Ο Μανόλης Δημητριάδης και ο Βασίλης Ράλλης γίνονται το πιο πετυχημένο προπονητικό δίδυμο της χρονιά και είναι πλέον περιζήτητοι. Μάλιστα κερδίζουν την υποτροφία του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών και αναχωρούν για δεκαπενθήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αμερική και στο ΝΒΑ. Στην Αμερική θα παραμείνει για ένα χρόνο και ο Αντώνης Πινακουλάκης μετά από επίσημη πρόσκληση του ΝΒΑ λόγω της εξαιρετικής φιλομάθειας που έδειξε κατά την σύντομη παραμονή του εκεί το 2008 μετά από την υποτροφία που του είχε δοθεί από τον ΣΕΠΚ.

----- Ηράκλειο, Εργοτέλης και Χερρονάσιος συγχωνεύονται και δημιουργούν μια πανίσχυρη ομάδα που σίγουρα θα είναι ο πρωταγωνιστής στην νέα περίοδο στην Γ Εθνική, ενώ στόχος της ομάδας είναι με "πορεία τρένου" να ανέβει στην Α1 κατηγορία. Στην νέα ομάδα σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα την τεχνική ηγεσία θα την έχει μια ομάδα ανθρώπων την οποία θα απαρτίζουν οι Νίκος Γαλυφιανάκης, Γιάννης Κόκκινος, Μανόλης Δημητριάδης, ενώ τις ακαδημίες και τις υποδομές αναλαμβάνουν οι Μιχάλης Πετράκης, Βασίλης Ράλλης και Σπύρος Καρλάφτης. Η διοίκηση θα προκύπτει με εκλογές στις οποίες θα ψηφίζουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη στον νέο σύλλογο και θα έχει εξάμηνη θητεία.

----- Πολλά ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο από τους παίκτες της Κρήτης το 2009. Στον αγώνα ρεβάνς στις Σέρρες με τους Ίκαρους οι παίκτες του ΟΦΗ παίρνουν το αίμα τους πίσω. Αλέξης Τσακιρίδης, Παναγιώτης Μπαρλάς, Κώστας Τσέλλιος, Νίκος Δελατόλας, Σάκης Παναγάκηςκαι Βασίλης Βαγενάς πετυχαίνουν συνολικά 30 τρίποντα και κάνουν νέο ρεκόρ σε Πανελλήνια κλίμακα. Ο Γιώργος Χναράς του Ηροδότου σε αγώνα με το Ηράκλειο πετυχαίνει 70 πόντους και παραλίγο να οδηγήσει την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη νίκη κάτι όμως που δεν του επέτρεψε ο Παναγιώτης Αρβανίτης που στο ίδιο παιχνίδι πετυχαίνει 75 πόντους. Ο Γρηγόρης Κατσαμπρακάκης διαλύει το προσωπικό του ρεκόρ (64 πόντοι με 10 τρίποντα) και πετυχαίνει στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της ΕΚΑΣΚ 90 πόντους με 20 τρίποντα. Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης σε αγώνα Παίδων του ΑΓΟΡ πραγματοποιεί πέντε εντυπωσιακά καρφώματα. Στην Εθνική Παίδων Βασιλειάδης, Νίχλος, Αυγουστάκης, Καραπιδάκης , Μαραγκάκης, Λαγουβάρδος.

----- Οι μαμάδες επιτέλους αναλαμβάνουν ενεργό δράση και από τις εξέδρες μπαίνουν στα γήπεδα. Σε αρκετές ομάδες έφοροι στις παιδικές ομάδες αναλαμβάνουν μαμάδες των μικρών αθλητών.

----- Οι Δήμοι Ηρακλείου και Αλικαρνασσού και η Νομαρχία αναλαμβάνουν από κοινού την διαχείριση του νέου κλειστού στα Δύο Αοράκια και η ΕΟΚ ορίζει το γήπεδο σαν την επίσημη έδρα της Εθνικής ομάδας Ανδρών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι διοικήσεις των ΤΕΙ Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου παραχωρούν ομόφωνα στους συλλόγους τις πόλεις τα δύο κλειστά γήπεδα των εγκαταστάσεων τους για να προπονούνται οι υποδομές τους.

----- Νέα αθλητική καθημερινή εφημερίδα αποκλειστικά για το μπάσκετ της Κρήτης με τους δημοσιογράφους Νίκη Μηλιαράκη, Αντώνη Παπουτσάκη, Γιώργο Σταυριανουδάκη, Μηνά Αλμπαντάκη και Μαρίνο Βασιλάκη. Σε έκτακτες εμφανίσεις ο Γιώργος Κορτσιδάκης και ο Μανόλης Σαρρής. Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της σημειώνεται νέο Παγκρήτιο ρεκόρ.

----- Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια αποφασίζουν την ζωντανή μετάδοση τουλάχιστο δύο παιχνιδιών κάθε Σαββατοκύριακο από τις Εθνικές κατηγορίες και ενός από τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ, ενώ σχεδόν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ενσωματώνουν καθημερινές εκπομπές αποκλειστικά για το μπάσκετ στην Κρήτη.

----- Κίνηση ματ των "μπασκετικών σαιτάδων" της Κρήτης. Το "τρύπιο καλάθι", ο "tambys", ο "πρόεδρος" και το "ergobasket" συνενώνονται και δημιουργούν ένα πανίσχυρο site στο internet που αμέσως κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία τους είδους με αποτέλεσμα η yahoo να υποβάλλει πρόταση εξαγορά του την οποία η ομάδα δημιουργίας του απορρίπτει δηλώνοντας ότι "δεν ξεπουλιόμαστε στους Αμερικάνους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: