Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ο Αλέξης Μπάρδας στον Athletic Radio 104.2 fm : του χρόνου θα είμαστε στην Α2 !



Αλέξης Μπάρδας - παίκτης ΟΦΗ (16-7-09)

O Αλέξης Μπάρδας, το τελευταίο μεταγραφικό απόκημα του ΟΦΗ, μίλησε στον Athletic Rao 104.2 fm και την εκπομπή "To Μπάσκετ στην Κρήτη", αναφερόμενος στην εποχή (πριν 7 χρόνια - από το 1999 έως το 2002) που είχε αγωνισθεί ξανα με τα χρώματα της Κρητικής ομάδας και είχε συμπαίκτη τον Νίκο Δελατόλα, αλλά και για τους στόχους της ομάδας και τους δικούς του την νέα αγωνιστική περίοδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει να παίξει 5 χρόνια στην Β’ Εθνική, όμως αυτό είναι παροδικό αφού ο ΟΦΗ θα βρίσκεται του χρόνου στην Α2 !
Ο 29χρονος γκαρντ (ύψος 1.96μ, γεννήθηκε στις 26-9-1979) αγωνίσθηκε φέτος στον Ηρακλή στην Α2 (187 πόντοι σε 30 παιχνίδια, 43/98 τρίποντα, 570' συμετοχή - 19' μ.ο ανά αγώνα) ενώ στην ίδια κατηγορία έχει παίξει στην Δάφνη και το ICBS. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκράτι (Γ' Εθνική) και το 1999 ήρθε στον ΟΦΗ όπου έμεινε 3 χρόνια παίζοντας στην Β' Εθνική. Συνέχισε για 2 χρόνια στην Ελευσίνα (Β' Εθνική), για 4 χρόνια στηνΔάφνη (Β' Εθνική και Α2), ένα χρόνο στο ICBS (A2) και πέρυσι στον Ηρακλή στην Α2.

Στην συνέχεια παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Αλέξη Μπάρδα.

….. Τι θυμάσαι από την εποχή (1999 έως 2002) που είχες αγωνισθεί ξανά με την ομάδα του ΟΦΗ ;
Τα πρόσωπα από τότε δεν έχουν αλλάξει πολύ, με τον Μάνο Σφακιανάκη είχαμε συνεργασθεί και τότε, όπως επίσης και με τον Μάνο Ξημέρη, που αν και τότε ήταν φοιτητής στην Αγγλία όταν βρισκόταν στην Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Θυμάμαι ότι από τότε είχε ξεκινήσει να γίνεται μια προσπάθεια, σίγουρα όμως τώρα που η ομάδα έχει το δικό της γήπεδο δίνει μια παραπάνω δυναμική και με τον κορμό που διατηρήθηκε και τις προσθήκες που έγιναν θα πάνε όλα καλά. Την πρώτη χρονιά που έπαιξα στον ΟΦΗ είχαμε προπονητή τον Θανάση Σκουρτόπουλο, που έμεινε στον ά γύρο και στις αρχές του β’, κάνοντας τότε μια καλή πορεία, αν και νεοφώτιστη ομάδα στην Β’ εθνική, τερματίζοντας στην 4η θέση. Την 2η χρονιά δεν είχαμε πάει τόσο καλά και το μόνο που καταφέραμε ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία, ενώ την 3η και τελευταία μου χρονιά στον ΟΦΗ με προπονητή τον Βαγγέλη Βλάχο, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια είχαμε φθάσει στην 20η αγωνιστική να είμαστε μόνοι δεύτεροι, όμως επειδή είμαστε πολύ λίγοι παίκτες έμπειροι και είχαμε καταβάλλει τεράστια προσπάθεια στο τελείωμα ξεμείναμε από δυνάμεις και δεν καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο. Στα 3 αυτά χρόνια στην Β' Εθνική είμαστε μαζί με τον Νίκο Δελατόλα, με τον οποίο είχαμε κατέβει παρέα στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ.

…. Σε σχέση με την εποχή εκείνη βλέπεις να έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα ;
Σίγουρα με το πέρασμα του χρόνου έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο, κάτι το οποίο τα κατάλαβα και εγώ από τις συζητήσεις που έκανα με παράγοντες του ΟΦΗ, η ομάδα έχει το δικό της γήπεδο και η διοίκηση έχει πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και όνειρα και χαίρομε πολύ που με την εμπειρία μου θα βοηθήσω και εγώ στην πραγματοποίηση όλων αυτών.

….. Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόσουν σε ομάδες στην Α2 κατηγορία και μάλιστα πέρυσι έκανες μια πολύ καλή χρονιά στον Ηρακλή. Τι μέτρησε στην απόφαση σου να αγωνισθείς την νέα αγωνιστική περίοδο στον ΟΦΗ και στην Β’ εθνική ;
Αγωνιζόμενος με την ομάδα του ΟΦΗ θα έχω την αίσθηση ότι παίζω σε μια εν δυνάμει ομάδα της Α2 και επειδή βλέπω ότι η ομάδα αυτή θα πετύχει πολλά πράγματα, θέλω και εγώ να είμαι μέλος της και να γευτώ τις επιτυχίες που είμαι σίγουρος θα έρθουν.

….. Πέρυσι στην Α2 είχατε συναντηθεί σαν αντίπαλοι με τον τωρινό συμπαίκτη σου στον ΟΦΗ, τον Άγγελο Συριστατίδη (Παγκράτι) ;
Είχαμε συναντηθεί στον α’ γύρο στην 8η αγωνιστική (Ηρακλής – Παγκράτι 88-81 μετά από 2 παρατάσεις 67-67 … 74-74, Αλέξης Μπάρδας : 37’ 42” συμμετοχή , 15 πόντοι με 3/9 τρίποντα , Άγγελος Συριστατίδης : συμμετοχή 40’ 40” , 19 πόντοι με 1/4 τρίποντα ) στο Ιβανόφειο, τον γνωρίζω πολύ καλά και πρόκειται για ένα πολύ καλό παίκτη και ένα πολύ καλό παιδί και νομίζω ότι μαζί με τον υπάρχον πολύ καλό βασικό κορμό και μαζί με τις προσθήκες που έγιναν θα καταφέρουμε πολύ καλά πράγματα. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να είμαστε υγιείς και με την σκληρή δουλειά στο γήπεδο όλα τα άλλα θα έρθουν.

….. Βλέπεις με τα δεδομένα που υπάρχουν να είναι εφικτός φέτος ο στόχος της ανόδου στην Α2 ;
Την τελευταία φορά που αγωνίσθηκα στην Β’ Εθνική ήταν πριν 5 χρόνια με την Δάφνη και τότε καταφέραμε να γευτούμε την χαρά της ανόδου στην Α2. Όπως βλέπω την ομάδα αν είμαστε σοβαροί και δουλέψουμε σκληρά με τον προπονητή και ξέροντας ότι η διοίκηση θα είναι δίπλα μας, τότε πολύ δύσκολα θα μας σταματήσει κάτι και το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός. Θα πρέπει όλη την χρονιά να είμαστε όλοι μαζί κοντά και ειδικά σε ένα πιθανόν κακό αποτέλεσμα που μπορεί να έρθει σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή χρονιά και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε.

..... Με τον προπονητή της ομάδας, τον Γιώργο Βόβορα, έχεις συνεργαστεί ξανά σο παρελθόν ;
Ξέρω που έχει δουλέψει ο Γιώργος Βόβορας χωρίς όμως να έχουμε συνεργαστεί ποτέ μέχρι σήμερα, όμως από την στιγμή που βρεθήκαμε και μιλήσαμε από κοντά είδα ένα παιδί με τεράστιες φιλοδοξίες που θέλει να δουλέψει σκληρά με την ομάδα, που έδειξε ότι γνωρίζει την κατηγορία και τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επιτύχει τους στόχους της και αυτό φαίνεται πολύ καλά από την διατήρηση του βασικού κορμού και από τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει όλα τα φόντα να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

….. Ποια είναι η άποψη σου για την διάταξη – εγκύκλιο της ΕΟΚ σχετικά με τον αριθμό των μεταγραφών παικτών ηλικίας άνω των 30 ετών σε ομάδες στην Β’ εθνική και χαμηλότερες κατηγορίες ;
Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο ξεκίνησε να γίνει κάτι τέτοιο, φαντάζομαι ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η ΕΟΚ να δώσει ευκαιρίες σε πιο νέα παιδιά. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω το αύριο στην Β΄ Εθνική, αφού νομίζω ότι ο ΟΦΗ θα ανέβει στην Α2 και συνεπώς δεν θα έχω του χρόνου τέτοιο πρόβλημα. Άλλωστε για αυτό τον λόγο επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στην ομάδα αυτή, αφού πιστεύω ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία.

….. Πως βλέπεις τις Εθνικές ομάδες των Εφήβων και των Ανδρών ;
Η Εθνική Εφήβων είναι μια ομάδα που με την απόδοση της μου έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση γιατί και πέρυσι κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δείχνουν αυτά τα παιδιά ότι παίζουν πολύ καλά μεταξύ τους και πιστεύω ότι το αύριο τους ανήκει. Βγάζουν μια πολύ ωραία εικόνα μέσα στο γήπεδο που μας έχει κάνει όλους χαρούμενους και μας έχουν δείξει ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα και στο μέλλον. Στην Ανδρική ομάδα βλέπω ότι θα γίνει μια ανανέωση, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια και τα επίσημα τουρνουά για να δούμε πως πάει η ομάδα. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι και εκεί όλα θα πάνε καλά και για μια ακόμα φορά η Εθνική ομάδα θα μας δώσει χαρές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: