Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Στην Κρήτη το φετινό Συνέδριο για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ ;


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Camp της Νότιας Ελλάδας στην Σπάρτη με την συμμετοχή 24 επίλεκτων αθλητών της ΕΟΚ (γεννηθέντες το 1994), που σύμφωνα με τους ομοσπονδιακού προπονητές αυτή η γενιά αθλητών είναι από τις πιο σοβαρές και καλοδουλεμένες.

Οι αθλητές που επιλέγηκαν από τον Κώστα Πολίτη έκαναν προπονήσεις υπό την επίβλεψη του ίδιου του τεχνικού υπεύθυνου του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ και των ομοσπονδιακών προπονητών Αντώνη Χριστέα και Δημήτρη Αβδάλα.

Αυτό που τόνισε στα παιδιά ο Κώστας Πολίτης είναι ότι πάνω από όλα είναι η σωστή πάσα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι και ο πιο γρήγορος κατοστάρης του κόσμου δεν μπορεί να προλάβει μια σωστή πάσα. Τους τόνισε επίσης ότι το μπάσκετ είναι εγκεφαλικό άθλημα που χρείαζεται μεγάλη ευστροφία και θα πρέπει και στα 24” μιας επίθεση ή μιας άμυνας το μυαλό του αθλητή να είναι στο γήπεδο.

Ο Αντώνης Χριστέας από την πρώτη στιγμή που τα παιδιά μπήκαν στο πούλμαν για να μεταβούν στην Σπάρτη τους τόνισε ότι όλα μαζί πλέον είναι μια ομάδα και δεν πρέπει να υπάρχουν συλλογικές αντιπαλότητες, ενώ επίσης τους είπε ότι το βασικό στοιχείο που πρέπει να βελτιώσουν είναι η ατομική τεχνική.

Ο Δημήτρης Αβδάλας τους είπε χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα βρισκόταν μέσα σε ένα κέλυφος και τώρα αρχίζουν σιγά – σιγά να το σπάνε για να βγουν προς τα έξω.

Ο ορθοπεδικός – αθλητίατρος Χρήστος Σκορδής που μίλησε με θέμα "Αθλητικές Κακώσεις – Πρόληψη" τόνισε στους αθλητές ότι θα πρέπει να έχουν ένα καλά γυμνασμένο σώμα, να τρώνε σωστά και να φροντίζουν να προστατεύονται από επιπόλαιους τραυματισμούς.

Τους δύο αθλητές της Κρήτης συνόδευε ο Μανόλης Λιανδράκης ο ποίος έμεινε ενθουσιασμένος από την οργάνωση του camp στην Σπάρτη, αλλά και από τους ανθρώπους της ΕΟΚ με προεξέχοντα τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης Γιάννη Κουτραφούρη που ήταν παρόν από την πρώτη έως την τελευταία ώρα της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι υπάρχει περίπτωση το φετινό Συνέδριο για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΕΟΚ να διοργνωθεί τελικά στην Κρήτη, θέμα το οποίο χειρίζεται αυτές τις ημέρες ο Γιάννης Κουτραφούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: