Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Εργοτέλης : η πρώτη συνάντηση - δηλώσεις μελών Επιτροπής Μπάσκετ , προπονητή και παικτών !



Δηλώσεις Βασίλη Βασιλειάδη, Γιώργου Μακράκη, Σταύρου Μεσσαριτάκη, Νίκου Γυαλιτάκη, Ανδρέα Καραπιδάκη και παικτών του Εργοτέλη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπάσκετ του Εργοτέλη Βασίλης Βασιλειάδης με τον νέο προπονητή της ομάδας Γιώργο Μακράκη.

Οι παίκτες του Εργοτέλη (από αριστερά) : Κατσαμπρακάκης, Αντωνογιωργάκης, Χαλκιαδάκης, Χατζής, Παναγιωτάκης, Κομψέλης, Φασουλάης, Χριστοδουλάκης και Παπαδογιαννάκης

Γιώργος Μακράκης και Αντωνογωργάκης

Ο Γιώργος Μακράκης κατά την ομιλιά του στους παίκτες του Εργοτέλη

Δύο νέα πρόσωπα στον Εργοτέλη : Μιχάλης Παπαδογιαννάκης και Γιώργος Μακράκης

Τα μέλη της Επιτροπής Μπάσκετ το Εργοτέλη Σταύρος Μεσσαριτάκης και Νίκος Γυαλιτάκης

Γιώργος Παπαδάκη, πατήρ Κατσαμπρακάκης και ο Ανδρέας Καραπιδάκης με την κόρη του.

Βασίλης Βασιλειάδης - Γιώργος Μακράκης - Νίκος Γυαλιτάκης


Έγινε σήμερα το βράδυ στην Αλικαρνασσό η πρώτη συνάντηση μελών της Επιτροπής Μπάσκετ του Εργοτέλη και του νέου προπονητή Γιώργου Μακράκη με τους παίκτες της Ανδρικής ομάδας.

Από την Επιτροπή Μπάσκετ του Εργοτέλη στην συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε και στους παίκτες και τα μέλη Σταύρος Μεσσαριτάκης, Ζαχάρης Μαυρομανωλάκης, Γιώργος Παπαδάκης, Μανόλης Ζωφοριανάκης, Νίκος Γυαλιτάκης και Ανδρέας Καραπιδάκης.

Ο
Βασίλης Βασιλειάδης αφού ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά» κυρίαρχα με υγεία, παρουσίασε επιγραμματικά στους αθλητές τους στόχους της ομάδας που δεν είναι άλλοι, από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κρήτης και άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες.

Ο νέος προπονητής της ομάδας Γιώργος Μακράκης, αφού αναφέρθηκε με χαρά στην επιστροφή του μετά από 20 χρόνια στον Εργοτέλη,
τόνισε ότι η απόφασή του να εργασθεί φέτος στο Τοπικό Πρωτάθλημα έγγυται στο γεγονός ότι υπάρχει η στοχοθέτηση από την Διοίκηση για συνολική αναδιάρθρωση του Συλλόγου, πέρα από τις πρωταγωνιστικές βλέψεις της ανδρικής ομάδας. Τέλος ανακοίνωσε στους αθλητές του, ότι θα προχωρήσουν τώρα για ένα δεκαήμερο (10), σε χαλαρές προπονήσεις, περισσότερο γνωριμίας, με τα στοιχεία του κάθε αθλητή, θα υπάρξει μια διακοπή κατά την οποία οι αθλητές θα ακολουθούν ένα ατομικό πρόγραμμα και στη συνέχεια θα ξαναβρεθούν για την έναρξη ουσιαστικά της προετοιμασίας, που θα ορισθεί με βάσει και την έναρξη του Πρωταθλήματος και θα διαρκέσει περίπου 8 εβδομάδες.


Από τους παίκτες το παρόν έδωσαν από τους παλαιούς οι Παναγιωτάκης, Κομψέλης, Χατζής, Αντωνογιωργάκης, Χαλκιαδάκης και Κατσαμπρακάκης και από τα νεά αποκτήματα οι Παπαδογιαννάκης, Φασουλάκης και Χριστοδουλάκης. Απουσίαζαν οι Συντιχάκης Μηνάς, Βισκαδουράκης και Οικονόμου και οι δύο παίκτες που αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα, οι Κουρουζίδης και Γρύλλος, ενώ μέχρι τέλος της εβδομάδας μάλλον θα κλείσει και ο θέμα με τον παίκτη στην θέση "5".

Στις δηλώσεις τους στο “kretaworldbasketόλοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι φέτος θα είναι η χρονιά του Εργοτέλη, ενώ από την πρώτη κιόλας συνάντηση φάνηκε ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, κάτι στο οποίο σίγουρα συνηγορεί η παρουσία στο πάγκο της ομάδας του Γιώργου Μακράκη.

Ο Ηρακλειώτης τεχνικός αναφέρθηκε στο πλάνο της διοίκησης του Εργοτέλη λέγοντας πως στόχος των "κιτρινόμαυρων" δεν είναι μόνο η κατάκτηση του τίτλου στην Κρήτη αλλά και η αναβάθμιση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Τα κυριώτερα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Μακράκη :

Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Τους στόχους τους ορίζει η διοίκηση και εμείς βάσει αυτών κινούμαστε. Σίγουρα στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η ριζική ανανέωση του συλλόγου. Η ομάδα δεν ήταν 100% δική μου αλλά το ρόστερ για το τοπικό επίπεδο είναι πολύ καλό. Ψάχνουμε έναν ψηλό ακόμα για να καταλήξουμε στις μεταγραφές μας. Ήθελα να γνωρίσω τα παιδιά, να πάρουν το πρόγραμμα τους για τις διακοπές τους και να επιστρέψουν ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά».
Για την επιστροφή του στον Εργοτέλη:
«Όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο μυαλό μου η επιστροφή μου στην ομάδα που ανδρώθηκα μπασκετικά. Στόχος όλων είναι να επιστρέψει ο Εργοτέλης στις εθνικές κατηγορίες και να πρωταγωνιστήσει. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο Εργοτέλης να καθιερωθεί όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».
Για το επίπεδο των Κρητικών προπονητών:
«Εγώ και πριν δημιουργηθεί ο τοπικός σύνδεσμος προπονητών είχα κάνει προσπάθειες για να οργανωθούμε. Να κάνουμε πράγματα και να ανεβάσουμε το επίπεδο των προπονητών στην Κρήτη. Είχα μια κουβέντα με τον Αλέξη Χριστοδούλου και μου έλεγε ότι δεν υπάρχουν προπονητές για τα τμήματα υποδομής. Είχα δώσει μια συνέντευξη(σημ. στην «Athletic Press» και είχα τονίσει ότι είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο. Και στις διοικήσεις θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι αλλά και άτομα στο αγωνιστικό τμήμα».
Για την Ιεράπετρα:
«Τρία χρόνια δώσαμε μεγάλο βάρος στην υποδομή με αποτέλεσμα να υπάρχει φέτος μια «μαγιά» παιδιών που μπορούν να στηρίξουν την ομάδα Υπάρχουν νέοι παράγοντες στην Ιεράπετρα που δεν υπήρχαν, νέα παιδιά ενώ επίσης δημιουργήσαμε νέους φιλάθλους ξεχωριστούς από το μπάσκετ. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και ότι μου ζητηθεί θα είμαι δίπλα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: