Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Κλήση του Αλέξη Βασιλειάδη της Ιεράπετρας στην Εθνική Εφήβων U18 !

Πριν λίγο κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Εφήβων U18 Γιώργο Βλασσόπουλο ο αθλητής της Ιεράπετρας Αλέξης Βασιλειάδης για να συμμετάσχει στην προπόνηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 25-11-09 ! Να σημειωθεί ότι Η Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στους Βαλκανικούς Αγώνες και έχει προγραματίσει στις 2 και 9 Δεκεμβρίου δύο φιλικά παιχνίδια.

Στην Κρήτη υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται πολλά χρόνια με υπομονή και επιμονή με τις υποδομές του νησιού, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Μαζί τους και εμείς, παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό το μέλλον του Μπάσκετ της Κρήτης. Την περυσινή χρονιά οργώσαμε την Ελλάδα από το ένα άκρο μέχρι το άλλο, από την δική μας Ιεράπετρα μέχρι την Χαλκιδική, για να δούμε από κοντά τα παιδιά της Ελλάδος σε αυτές τις ηλικίες. Τα δικά μας συμπεράσματα είναι ότι με σκληρή δουλειά και χωρίς αποπροσανατολισμό από τον στόχο, μπορεί η Κρήτη να δώσει αθλητές που θα στελεχώσουν τις μικρές Εθνικές ομάδες της Χώρας μας. Στα κορίτσια το έχουμε ήδη καταφέρει με την δουλειά που κάνουν πολύ άξιοι άνθρωποι - εργάτες του αθλήματος (Δασκαλάκης, Πλευράκης, Δημητρουλάκη κ.α), ενώ στα αγόρια έγινε το πρώτο βήμα με την συμμετοχή του Λευτέρη Λιναδράκη στην Εθνική Παμπαίδων.

Από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης των υποδομών είναι η Ιεράπετρα. Έχουμε γράψει πολλά για την περιοχή αυτή και έχουμε από κάποιους φίλους κατηγορηθεί για υπερβολική προστασία – αγάπη της ομάδας και των ανθρώπων της. Όμως η πριν λίγο κλήση του Αλέξη Βασιλειάδη στην Εθνική Εφήβων U18 (μια ομάδα με ... πολύ βαριά φανέλα) από τον Γιώργο Βλασσόπουλο, νομίζω ότι δικαιώνει αυτούς του ανθρώπους για την ιώβεια επιμονή τους και την απόφαση τους να κλέισουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και να τραβήξουν τον σωστό και για εμάς δρόμο. Και αν εμείς είμαστε χαρούμενοι για την σημερινή εξέλιξη, είμαστε σίγουροι ότι οι Βαγγέλη Πλεξουσάκης – Νίκος Κοϊνάς – Μαρίνος Γαϊτανάκης είναι (και τους αξίζει με όλη την σημασία της λέξης να είναι) πολλαπλά χαρούμενοι και περήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: