Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Κύπελλο Ελλάδος : ΟΦΗ - ΑΕΚ 66-80

Πηγή : www.basketblog.gr

Νίκη πρόκριση και για την ΑΕΚ (κέρδος εκτός από την πρόκριση ο εξαιρετικός Φώτης Βασιλόπουλος), η οποία κατάφερε να επικρατήσει σχετικά εύκολα του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 80-66.

Τα αποτελέσματα:
Κολοσσός - ΠΑΟΚ 67-76
Ίκαροι Σερρών - Ηλυσιακός 72-77
Ξάνθη - Παγκράτι 80-75
ΟΦΗ - ΑΕΚ 66-80
Αιγάλεω - Τρίκαλα 63-73
Λαύριο - Ολύμπια 55-76
Πανερυθραϊκός - ΑΕΛ 77-86 (68-68 κ.α.)

ΟΦΗ - ΑΕΚ 66-80

Διαιτητές: Αφεντουλίδης – Ανδρικόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 30-37, 45-59, 66-80.
ΟΦΗ (Δέδας): Τσερκιτζογλου 3 (1), Μπαρλά 7 (1), Δελατόλας 4, Τσέλιος 14 (3), Τσακιρίδης 18 (1), Βαγενάς 9, Χουλιάρας 7, Αποστολίδης, Λαγουδάκης, Φαρμάκης, Σαμουρέλης.
ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 1, Ταπούτος 10, Βασιλόπουλος 8 (2), Παπανικολάου 7 (1), Τόμπσον 10 (2), Χατζής 5 (1), Αντωνάκης 2, Δορκοφίκης 9, Κίκερπιλ 5 (1), Μπράιαντ 8, Άντερσεν 2, Νέμεθ 13 (3).

----------------------------------------------------------------------------------------------

Πηγή : www.superbasket.gr


Ο ΟΦΗ κοίταξε για είκοσι λεπτά στα μάτια την ΑΕΚ, η οποία ωστόσο με την καλή της εμφάνιση καθάρισε νωρίς νωρίς το ματς και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.


«Δεν μπήκαμε στον αγώνα με σκοπό να παίξουμε εναντίον μιας ομάδας που βρίσκεται δύο κατηγορίες παρακάτω, αλλά μιας δυνατής, μαχητικής και σοβαρής ομάδας», δήλωσε ο Κώστας Φλεβαράκης. «Η ατμόσφαιρα ήταν άριστη και με ικανοποίησε ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Εμείς παίξαμε σωστά και πειθαρχημένα και πήραμε μια σημαντική νίκη". Σε ερώτηση σχετική με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο ο τεχνικός του Δικεφάλου, είπε: «Αποτελεί δικαίωση για μας να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο και θεωρώ ότι πρέπει να κατακτήσουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο κόουτς του ΟΦΗ, Στέφανος Δέδας, τόνισε: «Ήταν ένα σημαντικό τεστ. Θεωρώ πως η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ματς με τον Πανιώνιο».

Ο κόσμος αποθεώνει τους παίκτες του ΟΦΗ στο τέλος του αγώνα.
Στέφανος Δέδας - Κώστας Φλεβαράκης στην συνέντευξη τύπου


Η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ : Φλεβαράκης, Πρίφτης και Τσέκος

Κώστας Φλεβαράκης - Στέφανος Δέδας λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού

Από την on-line ενημέρωση του site :

ΟΦΗ
- ΑΕΚ


Α δεκάλεπτο : 19 - 18
B δεκάλεπτο : 30 - 37 (ημίχρονο)
Γ δεκάλεπτο : 45 - 59
Δ δεκάλεπτο : 66- 80

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Φλεβαράκης - Πρίφτης) : Κυριακόπουλος, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου, Thopson, Χατζής, Δορκοφύκης, Kikerpill, Bryant, Andersen, Nemeth, Ταπούτος, Αντωνάκης

Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο ΟΦΗ που στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με ηγέτη τον Τσακιρίδη προηγείται με 19-18. Η μεγαλύτερη υπέρ του ΟΦΗ διαφορά ήταν 5 πόντοι (7-2 7" και 24" πριν το τέλος και 17-12 2' και 12" πριν το τέλος).

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου η ΑΕΚ πέρασε μπροστά 21-24 (8' και 2" πριν το τέλος και παρέμεινε μέχρι το τέλος, έχοντα μεγαλύτερη διαφορά 9 πόντων (28-37 , 1' πριν το τέλος).

Τιτάνια η προσπάθεια των παικτών του ΟΦΗ απέναντι σε ... θηρία. Η ΑΕΚ στο ημίχρονο έχει περάσει μπροστά με 30-37. Αν πάντως οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα, τότε το ημίχρονο θα τέλειωνε θετικά για αυτούς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά άγγιξε τους 16 πόντους για να κλείσει με 45-59 (+14) για την ΑΕΚ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ πάλεψε γενναία, όμως η κούραση πλέον των παικτών ήταν εμφανής. Η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 17 πόντους (54 - 71 , 4' και 35" πριν το τέλος) για να τελείωσει το παιχνίδι με 66-80 και νικήτρια την ομάδα της ΑΕΚ.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Προσπάθησε Ο ΟΦΗ μέχρι το τέλος για το ... θαύμα, έχασε από την ΑΕΚ με 14 πόντους, κέρδισε όμως τον θαυμασμό όλων μας και το Κώστα Φλεβαράκη, που έδωσε συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν ... μέσα από τις γραμμές, αλλά και σε αυτούς που αγωνίσθηκαν ... έξω από αυτές, αναφερόμενος προφανώς στον απίστευτο κόσμο του ΟΦΗ που γέμισε το ΒΑΚ.

Η ομάδα του Στέφανου Δέδα ... κοίταζε σε όλο το παιχνίδι στα μάτια τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη και σε κανένα σημείο δεν ... παράτησε το παιχνίδι. Μάλιστα αν "δούλευε" το μεγάλο της όπλο, τα τρίποντα και δεν δεχόταν πολλά καλάθια στην λήξη των 24", πιθανόν να έφευγε από το ΒΑΚ με το ροζ φύλλο.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Από το επίσημη site του ΟΦΗ "http://www.ofi-ac.gr"

Ο ΟΦΗ μπορει να μην καταφερε να κανει το μεγαλο «μπάμ» και να αποκλεισει την ΑΕΚ από τον θεσμό του Κυπελλου Ελλαδος,ωστοσο η πρωτη σκεψη όλων στην κρητική ομαδα μετα τη ληξη της αναμετρησης ηταν ότι αργα ή γρηγορα αυτή η κρητική ομαδα θα μπορουσε να εχει θεση στη μεγαλη κατηγορία.Στο «κλουβι» του ΒΑΚ η ατμόσφαιρα θυμισε χθες κατι από…Α1.Ο ΟΦΗ αν και δυο κατηγορίες παρακατω από την ΑΕΚ,προσπαθησε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον μεγαλο του αντιπαλο και τα καταφερε.Υπηρξαν στιγμες στο παιχνίδι που οι δυο ομαδες εδειχναν σχεδον ισοδυναμες,ενώ και η παρουσια 1000 φιλαθλων στο κλειστο γυμναστηριο(ηταν καταμεστο και η ατμόσφαιρα υποδειγματική) βοηθησε στο να αποκτησει το παιχνίδι μεγαλυτερο ενδιαφερον.Τι και αν η ΑΕΚ ειχε στη συνθεση της παικτες όπως ο Παπανικολαου,ο Χατζης,αλλα και οι πεντε ξενοι της (οι Αμερικανοι Τομπσον,Μπράιαντ,ο Δανος Αντερσεν,ο Ουγγρος Νεμεθ και ο Ουκρανός Κικερπιλ).Η ΑΕΚ στηριζομενη στα μεγαλυτερα κορμια της κοντα στο καλαθι,αλλα και στα καλα της ποσοστα από το τριποντο,πατησε..γκαζι στο τριτο δεκαλεπτο φτανοντας τη διαφορα στο +15(42-57),όμως οι παίκτες του ΟΦΗ που αγωνιστηκαν χωρίς αγχος σε ένα παιχνίδι-γιορτη και για αυτους ,δεν κατεθεσαν ποτε τα όπλα.Μειωσαν στους 11(52—63) στο 33’ και στους 10(61-71) στο 37’ όμως η ΑΕΚ ειχε την ψυχραιμία να κρατησει τη νίκη(66-80).

Ντερμπι στο πρωτο

Στο πρωτο ημίχρονο παντως το παιχνίδι ηταν ντερμπι.Ο ΟΦΗ ειχε σταθερό προβαδισμα(13-9 στο 6’ και 17-12 στο 8’),αλλα απο τα μεσα του δευτερου δεκαλπεπτου η ΑΕΚ ,αρχισε να ξυπνα και να βρίσκει τις ,λυσεις(30-37 ημίχρονο).

Ο ΟΦΗ που δεν ειχε καλα ποσοστα από το τριποντο που είναι η μεγαλη του δυναμη,ειχε σε καλη μερα τον Τσακιρίδη(18π.) και τον Τσελλιο(13π.),ενώ η ΑΕΚ πηρε μεγαλη βοηθεια σε αμυνα και επιθεσηαπο τον Βασιλοπουλο(8π) και το Νεμεθ(13π).Το σφυριγμα της ληξης βρηκε 1000 ατομα να χειροκροτουν τους παικτες του ΟΦΗ και να φωναζουν «να’τοι,νατοι οι πρωταθλητες»,καλωντας πλεον τους παικτες του ΟΦΗ να στρεψουν την προσοχη τους στο πρωταθλημα,που είναι και ο απολυτος στοχος.Η…περιπετεια του Κυπελλου για αυτους τελειωσε χθες και ειχε πραγματι ενδιαφερον,αλλα και κοπωση στους παικτες που καλουνται γρηγορα να προετοιμαστουν για το παιχνίδι της Κυριακής με τη Χαλκιδα,στο οποίο μετα την ήττα στη θεσσαλονίκη από τη Φλόγα η νίκη είναι μονόδρομος…

«Εκπληκτική ατμόσφαιρα»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Κωστας Φλεβαρακης που θυμηθηκε στην συνεντευξη Τυπου την ..κρητική καταγωγη του(είναι από τη Σητεία),μιλησε με εγκωμια για τον ΟΦΗ και την ατμόσφαιρα στο κλειστο γυμναστηριο του Βραδινογιαννειου αθλητικου κέντρου. «Ηταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα» είπε και ευχηθηκε «μακαρι ο ΟΦΗ συντομα να μπορεσει να ανεβει στην Α1 κατηγορία γιατι η Κρητη το χρειαζεται.Ευχομαι καλη επιτυχία και πραγματικά ειμαι ενθουσιασμενος από αυτό που ειδα εδώ».Ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδεχθηκε ότι «ημασταν ετοιμοι για το παιχνίδι και προετοιμαστηκαμε για αυτό.Ξεραμε ότι ο ΟΦΗ είναι μια ομαδα με καλη εδρα και εμπειρους παικτες.Ηρθαμε για μαχη και τα καταφεραμε».Ο τεχνικός της ΑΕΚ ειχε εγκαρδια συνομιλία με τον προπονητη του ΟΦΗ Στεφανο Δεδα με τον οποίο ειπε ότι ηταν…γειοτονες στη Θεσσαλονίκη,αλλα και με τον πρόεδρο του Ερασιτεχνη ΟΦΗ Βασιλη Ξημερη,τον οποίο ευχαριστησε για τη φιλοξενία.

«Να σπρωξουμε όλοι…»

Με τη φραση «ο ΟΦΗ δικαιουται καποια στιγμη να ανεβει σε μεγαλυτερες κατηγορίες» ξεκινησε τις δηλωσεος του ο Στεφανος Δεδας,λέγοντας ακόμη πως «ειδαμε ξανα τη δυναμικη του κόσμου και τη βοηθεια που παρεχει στην ομαδα.Πρεπει όλοι να σπρωξουμε ωστα ο ΟΦΗ καποια στιγμη να ανεβει στην Α1 κατηγορία».Για το αγωνιστικό κομματι είπε πως «παιξαμε με μια ομαδα που κερδισε τον Πανιωνιο που είναι ομαδα Ευρωλίγκας.Ειχαμε οδηγο τον τροπο οπυ επαιξε η Λαρισα κοντρα στην ΑΕΚ.Πιστεψαμε ότι μπορουσαμε να βγαλουμε καποιες φασεις και πραγματι τα καταφεραμε.Νομιζω ότι δεν φανηκε τοσο η διαφορα δυο κατηγοριων στις ομαδες.Τωρα στρεφουμε την προσοχη μας στο δυσκολο παιχνίδι με τη Χαλκίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: