Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Θανάσης Σουφλιάς : το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση του !


Θανάσης Σουφλιάς - πάικτης ΟΦΗ

"Οι άνθρωποι του ΟΦΗ με κέρδισαν με την συμπεριφορά και την σοβαρότητα τους , την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και βέβαια ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα στην οποία ήθελα πάντα να παίξω . Σοβαρή, με ψηλούς στόχους και οικογενειακό κλίμα"

Ο Θανάσης Σουφλιάς, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, (από Αίαντα Ευόσμου – Β’ Εθνική), μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm και την εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτηγια την Αμερική όπου σπούδασε με αθλητική υποτροφία Sports Management για 4 χρόνια και έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και για την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ.

Στην συνέχεια παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Θανάσης Σουφλίας :

"O ΟΦΗ είναι μια ομάδα με ιστορία, με σοβαρή διοίκηση και πάρα πολύ καλό κόσμο, που αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην νέα αγωνιστική περίοδο αφού ο κόσμος μας θα είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και άνοδο στην Α2, αν και για εμένα μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ με τόσο σοβαρή διοίκηση και τόσο καλό κόσμο θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία.

Ο ΟΦΗ είναι μια πάρα καλή ομάδα, πέρυσι ξεχώριζε από τις ομάδες της Β’ Εθνικής, ο τρόπος παιχνιδιού που έπαιζε ήταν πολύ αποτελεσματικός και οι παίκτες ήταν όλοι αγαπημένοι σαν μια οικογένεια και μια γροθιά, γιατί όλοι ήξεραν ότι είχαν κάποιο στόχο να πετύχουν και όλοι ήθελαν την άνοδο στην Α2. Ο Αλέξης Τσακιρίδης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, πολύ δυνατό παιδί και μεγάλος σκόρερ και ένας από τους καλύτερους παίκτες της Β’ Εθνικής και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον ΟΦΗ.

Πέρυσι ο ΟΦΗ αδικήθηκε σε κάποια παιχνίδια εκτός έδρας, ενώ εντός έδρας έδειξε πολύ μεγάλη δύναμη και με την βοήθεια των φιλάθλων του. Έπρεπε να έχει μια θέση στην τριάδα που ανέβηκε στην Α2.

Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, έπαιξα στα 18 μου Α2 με προπονητή τον Κυριαζόγλου και με την λήξη της σεζόν το καλοκαίρι έφυγα για την Βοστώνη όπου μου προσφέρθηκε αθλητική υποτροφία και σπούδασα στα 4 χρόνια που παρέμεινα εκεί Sports Management και έπαιξα μπάσκετ για το πανεπιστήμιο. Στην συνέχεια γύριασα στην Ελλάδα και έπαιξα για 3 χρόνια στην Ξάνθη και στην Α2, συνέχισα στην Κομοτηνή όπου έκανα και το στρατιωτικό μου και πέρυσι στον Αίαντα Ευόσμου. Την πρώτη χρονιά που έπαιξα στην Λάρισα είχε φύγει ο φίλος μου ο Σωτήρης Καραποστόλου και είχε πάει στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Την επόμενη χρονιά ο προπονητής της ομάδας του πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο Σταύρος Σπύρου, ήρθε στην Ελλάδα, ο οποίος πηγαίνει σε camp το καλοκαίρι και δοκιμάζει παίκτες σε όλη την Ευρώπη και με επέλεξε για να είμαι ο “ψηλός” του πανεπιστημίου, δίδοντας μου και την σχετική υποτροφία.

Τα πράγματα στην Αμερική και στα πανεπιστήμια είναι καταπληκτικά. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, όλες οι ομάδες έχουν από 4 βοηθούς και ένα Head Coach, είναι πάρα πολύ οργανωμένοι από άποψης δουλειάς και σπουδών και οι Αμερικάνοι όταν βλέπουν ένα παιδί από άλλη χώρα που έρχεται εκεί για να σπουδάσει και να κατακτήσει το όνειρο του βοηθάνε πάρα πολύ τους ξένους ανθρώπους. Η προπόνηση εκεί είναι πάρα πολύ σκληρή, κάναμε 3 ώρες κάθε απόγευμα και τα πρωινά είχαμε γυμναστήρια και βάρη και ενδιάμεσα από αυτές τις δύο προπονήσεις έπρεπε α πηγαίνουμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα μας, στα οποία πρέπει να είσαι πάντα καλός γιατί αν για παράδειγμα το άριστα είναι το 4 αν δεν έχει το 2 που είναι η μέση δεν μπορείς να παίξεις και μπάσκετ, σου κόβουν την υποτροφία και γυρνάς σπίτι σου. Πρέπει λοιπόν να είσαι συνεπής και στα μαθήματα και στο μπάσκετ. Έπαιξα εκεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα, ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πολύ καλή δουλειά στις ομάδες, με παίκτες αθλητικούς και γρήγορους. Το στυλ παιχνιδιού βέβαια είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που παίζουμε εμείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι πιο γρήγορο, πιο δυνατές άμυνες, ο χρόνος της επίθεσης είναι 35”, οπότε όλα αυτά σε αναγκάζουν να γίνεσαι και καλύτερος αθλητής. Δεν έκανα προσπάθεια να παίξω στο ΝΒΑ γιατί θεώρησα ότι είναι ένα άπιαστο όνειρο, αφού πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός για να πας στην πολύ μεγάλη αυτή κατηγορία. Είναι ένα σκαλί που δύσκολα το ανεβαίνουν πολλοί αθλητές.

Η τεχνολογία στην Αμερική είναι πολύ πιο μπροστά από ότι στην Ελλάδα. Τα μέσα που διαθέτουν εκεί δεν έχουν έρθει καν στην χώρα μας. Για παράδειγμα εμείς στο πανεπιστήμιο, που δεν είναι καν επιπέδου ΝΒΑ, είχαμε ακόμα και μηχάνημα που να μας πασάρει την μπάλα, δηλαδή πήγαινες μόνος σου στο γήπεδο έβαζες το μηχάνημα και σου πάσαρε την μπάλα, σε ακολουθούσε, μάζευε μόνο του το ριμπάουντ . Δεν χρειαζόταν δηλαδή να έχεις μαζί σου κάποιον προπονητή για να πας να κάνεις 300 σουτ το πρωί. Είχες το μηχάνημα το έβαζες, έκανες μισή ώρα σουτ και έφευγες. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ, το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά κοστίζουν και εδώ στην Ελλάδα είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε κάποια τέτοια τεχνολογία. Βέβαια η τεχνολογία είναι ακριβή αλλά πάντα βοηθάει προς το καλύτερο.

Παικτικά το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι πολύ έξυπνο και πολύ πιο παραγωγικό σε σχέση με την Αμερική. Το θέμα όμως είναι ότι βλέπουμε ότι πολλές ομάδες δεν έχουν χρήματα, έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και συμμετέχουν ομάδες σε διάφορες κατηγορίες που δεν έπρεπε καν να είναι εκεί. Αυτές οι ομάδες κάνουν κακό στον αθλητισμό αυτή την στιγμή.

Την απόφαση μου να έρθω στον ΟΦΗ την πήρα μετά από συζητήσεις που είχα αρχικά με τον κόουτς, τον Γιώργο Βόβορα και στην συνέχεια με τον έφορο της ομάδας τον Μάνο Ξημέρη. Οι άνθρωποι με κέρδισαν με την συμπεριφορά και την σοβαρότητα τους , την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και βέβαια ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα στην οποία ήθελα πάντα να παίξω . Σοβαρή, με ψηλούς στόχους και οικογενειακό κλίμα. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο του ΟΦΗ να αγκαλιάσει την ομάδα και την διοίκηση και να μας βοηθήσουν όσο πιο πολύ μπορούν φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας γιατί τους έχουμε ανάγκη και θα είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: