Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ποδαρικό στην νέα αγωνιστική σεζόν και στον ΟΦΗ ! Ο Γιώργος Βόβορας και ο Γιώργος Γωνιωτάκης αναλύουν τα σχέδια και τους στόχους της ομάδας ! (4-8-09)


Συνέντευξη του Γιώργου Βόβορα και Γιώργου Γωνιωτάκη στο ΒΑΚ !

Ποδαρικό στην νέα αγωνιστική περίοδο αλλά και στον ΟΦΗ κάναμε την Τρίτη το απόγευμα με την συνέντευξη που μας παραχώρησε το προπονητικό τιμ του ΟΦΗ στο ΒΑΚ. Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για τις φετινές μεταγραφές του ΟΦΗ, τους στόχους της ομάδας, αλλά και την φιλοσοφία που θέλει να περάσει φέτος. Ο Γιώργος Γωνιωτάκης μίλησε για τις υποδομές της ομάδας και τα σχέδια που έχει η διοίκηση για την περεταίρω ανάπτυξη και εξέλιξη τους.

Η προετοιμασία του ΟΦΗ ξεκινάει την Δευτέρα 17 Αυγούστου, ενώ η ομάδα θα συμμετάσχει σε δύο προγραμματισμένα φιλικά τουρνουά, ένα που διοργανώνει το “Ηράκλειο4 έως 6 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των “Ηράκλειο” – ΟΦΗ – ΑΓΟΡ – Αμύντα και ένα που διοργανώνει ο ΟΦΗ από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των ΟΦΗ – “Ηράκλειο” – ΑΓΟΡ και μια ομάδα της Α2. Ο Γιώργος Βόβορας μιλόντας την Τρίτη (4-8-09) το απόγευμα στο ΒΑΚ στο “KretaWorldBasket” τόνισε μεταξύ άλλων :

“Φετινός στόχος της διοίκησης και του προπονητικού τιμ ήταν να μείνει ο βασικός κορμός της ομάδας που αγωνίσθηκε πέρυσι στην Β’ Εθνική. Σε μεγάλο βαθμό αυτό το πετύχαμε και όσα παιδιά θέλανε να παραμείνουν στην ομάδα ανανέωσαν την συνεργασία τους, πλην του Αλέξη Τσακιρίδη που για προσωπικούς λόγους δεν μπορούσε να παραμείνει στην ομάδα.

Θεωρώ ότι καλύψαμε τις θέσεις των Τσακιρίδη – Τσέλιου – Σαμουρέλη – Φαρμάκη με παιδιά που μπορούν να τους αντικαταστήσουν επάξια. Μετά από μια χρονιά στην Β’ Εθνική όπου η ομάδα απέκτησε εμπειρίες, κρατώντας τον βασικό κορμό και με την προσθήκη των 3 νέων παικτών μας (Σουφλιάς – Συριστατίδης – Μπάρδας) και του Σκαμνάκη που επανήλθε, έχουμε ένα πιο πλήρες σε όλες τις θέσεις ρόστερ σε σχέση με την περυσινή ομάδα.

Πέρυσι είχαμε ένα μειονέκτημα στην θέση του ψηλού, όχι ότι ο Σαμουρέλης δεν είναι ένας καλός παίκτης, αλλά θέλαμε ένα πιο ψηλό αθλητή για να έχουμε καλύτερο ριμπάουντ. Έτσι βασική μας προτεραιότητα ήταν η απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη για να βελτιωθούμε στο ριμπάουντ και να βάλουμε λίγο περισσότερο ύψος στην ομάδα. Φέτος η ομάδα θα έχει μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το πώς κινήθηκε πέρυσι. Προσπαθήσαμε στο τέλος της περυσινής σεζόν στις τελευταίες 8 αγωνιστικές να αλλάξουμε κάποια πράγματα, άλλωστε ο κάθε προπονητής έχει την δικιά του φιλοσοφία και με τους παίκτες που αποκτήσαμε ελπίζω να τα καταφέρουμε τώρα καλύτερα πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Πέρυσι η ομάδα βασιζόταν πάρα πολύ στον Αλέξη Τσακιρίδη. Συνέπεια αυτού ήταν σε κάποια παιχνίδια που ο Αλέξης δεν ήταν σε καλή ημέρα ή είχε πρόβλημα με φάουλ, η ομάδα έχανε τους στόχους της, αφού τα παιδιά είχαν μάθει να παίζουν με τον Τσακιρίδη. Φέτος δεν θέλουμε να έχουμε ένα παίκτη που να τραβάει όλον τον πρωταγωνιστικό ρόλο της δημιουργίας. Στην ομάδα που φτιάξαμε έχουμε 3 με 4 παιδιά ισάξια για να δημιουργούν και ανάλογα ποιος είναι σε καλή ημέρα σε κάθε παιχνίδι να μπορεί να πρωταγωνιστήσει τόσο στην δημιουργία και για τα άλλα παιδιά όσο και στο σκορ σε οποιαδήποτε έδρα και να παίζουμε.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι η διοίκηση είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Εκπλήρωσε σχεδόν όλες τις επιθυμίες για τους παίκτες που θέλαμε, δουλέψαμε πάρα πολύ σε συνεργασία με τον Μάνο Ξημέρη και ψάξαμε πολύ για την απόκτηση των παικτών χωρίς να βιαστούμε. Είναι πολύ σημαντικό για ένα προπονητή να εκπληρώνονται από την διοίκηση της ομάδας οι επιθυμίες τους και να υλοποιούνται οι προτάσεις τους. Πέρυσι είμαστε στην τρίτη θέση με τριπλή ισοβαθμία. Φέτος ο στόχος μας είναι ένα βήμα παραπάνω και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το να ανέβουμε κατηγορία. Πρέπει όμως να κοιτάμε ένα – ένα παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που θα τονίσω με μεγάλη έμφαση στους παίκτες μου. Δεν θέλω να βάζουμε αρχικούς στόχους, αλλά να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και η ομάδα να δουλεύει καλά μέσα στο γήπεδο. Με αυτές τις βασικές αρχές αν είμαστε υγιείς νομίζω ότι μπορούμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Το σημαντικό για εμένα είναι ότι στην διοίκηση του ΟΦΗ έχουμε ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα. Αυτήν την δυναμική που βλέπω εδώ δεν την έχω συναντήσει στις άλλες ομάδες που έχω δουλέψει μέχρι σήμερα. Ο Μάνος Ξημέρης και ο Μάνος Σφακιανάκης, είναι δύο νέοι άνθρωποι που έχουν όραμα να φθάσουν τον ΟΦΗ ψηλά. Όλα σε όλους τους τομείς είναι πολύ οργανωμένα και είναι πολύ σημαντικό στους δύσκολα οικονομικά καιρούς που ζούμε να τελειώνει η χρονιά και στην ομάδα να μην υπάρχουν καθόλου οικονομικές εκκρεμότητες προς κανέναν. Και αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει για τον ΟΦΗ ένα πολύ καλό όνομα σε όλη την Ελλάδα. Ο ΟΦΗ έχει δυναμική, κόσμο, οργάνωση, δικό του γήπεδο και διοίκηση που εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της. Αυτή η ομάδα λοιπόν μπορεί και πρέπει να πάει ψηλά, αρκεί βέβαια να υπάρχει υγεία, κάτι που είναι πάνω από όλα και όλα τα άλλα αργά ή γρήγορα θα έρθουν !"

Μιλώντας για τις ακαδημίες και τις υποδομές του συλλόγου ο Γιώργος Βόβορας τόνισε ότι :

Το όνομα και η δυναμική του ΟΦΗ απαιτεί καλά οργανωμένες και ισχυρές ακαδημίες. Ήδη από την προηγούμενη σεζόν θέσαμε σαν στόχο με την διοίκηση να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά σε αυτές και σε αυτό θα βοηθήσουν κάποια έργα που έχουν αποφασιστεί να γίνουν στην Εφόδου για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις στους χώρους που προπονούνται και γυμνάζονται τα παιδιά. Ο στόχος είναι σε βάθος χρόνου, κάτι που θέλει πολύ υπομονή, κάποια από αυτά τα παιδιά να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των Εθνικών κατηγοριών που θα αγωνίζεται ο ΟΦΗ.”

Ο Γιώργος Γωνιωτάκης ο οποίος την περυσινή αγωνιστική περίοδο είχε την ευθύνη των ομάδων Νέων Ανδρών και Εφήβων του ΟΦΗ τόνισε από την μεριά του :

Τα γήπεδα που διαθέτει σήμερα ο ΟΦΗ είναι πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις στην Εφόδου είναι ένα στολίδι και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι γεμάτες με παιδιά που να παίζουν μπάσκετ. Αυτό το πράγμα δυστυχώς δεν το είχαμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια, όμως από φέτος στόχος μας είναι να αναγεννηθούν οι ακαδημίες του ΟΦΗ και κυρίως από την κατηγορία Παίδων και μικρότερων ηλικιών. Να ξεκινήσουμε από την αρχή και να έχουμε μια καλή διάρθρωση με στόχο μακροπρόθεσμα να βγάλουμε καινούργιους παίκτες που να μπορούν αύριο – μεθαύριο να συνθέσουν ένα κορμό “Ηρακλειώτικο και ΟΦΗτζίδικο” και από εκεί και πέρα να προχωράμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Σκοπός μας είναι να υπερδιπλασιάσουμε τα παιδιά, αφού σε αυτές τις ηλικίες η επιτυχία είναι να γεμίσουμε τα γήπεδα και να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και αργότερα κάποια από αυτά να βοηθήσουν τις μεγαλύτερες ομάδες του συλλόγου. Πρωταρχικός μας σκοπός δεν είναι να φτιάξουμε πρωταθλητές από την Εφόδου, αλλά να φτιάξουμε αθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: