Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Το "Ηράκλειο" για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2 Γυναικών !

Το "Ηράκλειο" για πρώτη φορά στην ιστορία του ανέβηκε στην Α2 Γυναικών κερδίζοντας την ΕΑ Πατρών με 41-50 !

Μιχάλης Δασκαλάκης : “Όταν χάνει η ομάδα φταίει ο προπονητής. Όταν κερδίζει φταίνε οι παίκτες. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου.Όλοι πρέπει τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να πλαισιώσουμε την ομάδα ώστε νομός του Ηρακλείου να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις Γυναίκες σε Εθνικό επίπεδο” !!!

Μανόλης Σπυριδάκης : “Η ομάδα μας έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση. Σήμερα ζήσαμε ιστορικές στιγμές. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε προπονητές και παίκτες. Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο και το ΔΣ του συλλόγου και την Επιτροπή Μπάσκετ για την βοήθεια και την συμπαράσταση τους όλο τον χρόνο και την περίοδο των αγώνων στην Αθήνα” !!!

Το "Ηράκλειο" για πρώτη φορά στην ιστορία του ανέβηκε στην Α2 Γυναικών κερδίζοντας πριν από λίγο μετά από μια μεγαλειώδη εμφάνιση την ΕΑ Πατρών με 41-50 ! Μετά την ΓΕΗ και τον Ηρόδοτο το "Ηράκλειο" γίνεται η τρίτη ομάδα της πόλης που ανεβαίνει στην Α2 Γυναικών.

Η ομάδα του "Ηράκλειο" είχε ανέβει το 1997 στην Β' Εθνική (σήμερα έχει καταργηθεί αυτή η κατηγορία) όπου παρέμεινε για 3 χρόνια πριν πέσει στην τοπική κατηγορία. Επανήλθε το 2001 για 2 χρόνια και από το 2003 μέχρι και σήμερα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Κρήτης Γυναικών. Και τις δύο ανόδους είχε πετύχει τότε ο Μανόλης Δημητριάδης ! Να σημειωθεί ότι στην Α1 Γυναικών από τον νομό Ηρακλείου έχουν ανέβει ο Ηρόδοτος το 1987 και η ΓΕΗ το 1988, όπου την εποχή βέβαια εκείνη η πρωταθλήτρια Κρήτης πήγαινε απευθείας στην κατηγορία αυτή. Και βέβαια φέτος ανέβηκε μετά από 25 χρόνια (1984) και ο ΟΑ Χανίων.

ΕΑ Πατρών - Ηράκλειο 41-50
Δεκάλεπτα : 4-10, 14-23, 31-40, 41-50
Ηράκλειο (Μιχάλης Δασκαλάκης - Βαγγέλης Κουκαρούδης)
: Χλιαουτάκη , Φουκαράκη 13 (2), Φαρμάκη 11 (3), Λεμπιδάκη 4, Ψυλλάκη 7, Φωτιάδη 15, Γιγουρτάκη, Σπυριδάκη, Αραβιάκη, Παπαδάκη, Φρυγάδη, Μωραϊτάκη.

***** Σε όλους τους αγώνες του "Ηράκλειο" στο Μετς παραβρέθηκαν η Ελένη Καπετάνιου (την οποία ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια της) και ο Ανδρέας Βλάσσης. Τον τελικό παρακολούθησε και ο Μιχάλης Μαχαιριανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: