Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Εθνική Νέων U20 - Mix και Highlights από τα παιχνίδια της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Ρόδο, την Ελλάδα (27-7-09)


Εθνική Νέων U20
- Mix και Highlights από τα παιχνίδια της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Ρόδο, την Ελλάδα (27-7-09)



Το δεύτερο μετάλλιο μέσα σε λίγες ημέρες και μάλιστα χρυσό και το τρίτο τα τελευταία 2 χρόνια, κέρδισε η Ελλάδα στην κατηγορία των υποδομών. Μετά το αργυρό των Εφήβων U19 στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας και οι Νέοι U20 ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ρόδο. Μάλιστα το αξιομνημόνευτο είναι ότι στο βασικό κορμό της Εθνικής Νέων συμμετείχαν 7 παιδιά που έπαιξαν και στην Νέα Ζηλανδία και είχαν κερδίσει και πέρυσι το χρυσό στο Ευρωπαϊκό U18 που έγινε σε Πύργο και Αμαλιάδα. Παπανικολάου -Παππάς – Σλούκας – Κασελάκης – Γιάνκοβτις - Μάντζαρης - Σαρικόπουλος έπαιξαν συνεχόμενα δύο πανίσχυρα πρωταθλήματα και όμως αν κάποιος δεν το ήξερε δεν θα μπορούσε να το συμπεράνει εύκολα από την απόδοση τους μέσα στο γήπεδο.

Ο Παπανικολάου μάλιστα, που αναδείχθηκε και MVP των αγώνων, φιγουράρει στην πρώτη θέση των παικτών όσο αφορά τον χρόνο συμμετοχής με μέσο όρο σε 9 παιχνίδια 34’ (!!!), 27/45 δίποντα (60%), 10/36 τρίποντα (27.8%), 22/36 ελ. Βολές (61.1%), 6.4 ριμπάουντ, 1.8 ασσίστ και 106 πόντους (11.8 μ.ο ανά αγώνα)

Αν δούμε τώρα τον MVP (πολυτιμότερου παίκτη) στο Παγκόσμιο U19 της Νέας Ζηλανδίας, τον Mario Delas, έχει 19.4’ μέσο όρο συμμετοχής ανά παιχνίδι (σε 5 αγώνες). Αντίθετα ο Σλούκας έχει 28’, ο Παππάς 28’, ο Κασελάκης 28’, ο Γιάνκοβιτς 14’, ο Μάντζαρης 12' και ο τραυματίας Σαρικόπουλος και βέβαια όλοι με συμμετοχή και στα 9 παιχνίδια που έδωσε η Ελλάδα (εκτός του Σαρικόπουλου που είχε σε 6).

Στην Ρόδο τώρα τα γήπεδα γέμισαν από μάνατζερ που ψάχνουν την ευκαιρία να κλείσουν μεγάλα συμβόλαια. Ήδη ο Γιώργος Μπόγρης υπέγραψε στον Παναθηναϊκό και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου στα Τρίκαλα, ο Λεωνίδας Κασελάκης βρίσκεται στον προθάλαμο μεγάλης ομάδας και βέβαια ο Κώστας Παπανικολάου, που κλήθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτη στην Α1 την χρονιά που πέρασε, έχει γίνει το μήλο της έριδος από τις μεγάλες ομάδες.

Πάντως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι αυτό που τόνισε ο Κώστας Μίσσας και το έχουμε και εμείς διαπιστώσει προσωπικά . Όλα αυτά τα παιδιά εκτός από την μεγάλη αγωνιστικότητα μέσα στο γήπεδο και το πάθος που βγάζουν, έχουν και πολύ καλό χαρακτήρα, κάτι βέβαια που οφείλεται και στις οικογένειες τους.

Τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε την εξέλιξη αυτών των παιδιών. Ξεκίνησαν στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ το 2004 με τον Νίκο Τούφα και τον Γιώργο Βλασσόπουλο και έφθασαν στον προθάλαμο των μεγάλων ομάδων. Πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά για να τους δώσουν οι αρμόδιοι συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1. Γιατί δυστυχώς στο παρελθόν είδαμε μεγάλα ταλέντα μετά από σπουδαίες επιτυχίες με τις μικρές Εθνικές ομάδες να χάνονται στην διαδρομή για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: