Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ανακοινώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας για το Ευρωμπάσκετ 2009

Πηγή : www.sport-fm.gr

Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των κληρώσεων για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ των ανδρών το 2009, στην Πολωνία και του Ευρωμπάσκετ των γυναικών, στη Λετονία αντίστοιχα, ανακοίνωσε η FIBA Europe τη Δευτέρα. Στις εν λόγω διοργανώσεις, θα συμμετάσχουν αμφότερα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, ανδρών και γυναικών.

Οι γυναίκες θα μπουν στην κληρωτίδα στις 15 Οκτωβρίου στη Ρίγα. Η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ των ανδρών είναι προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου, στη Βαρσοβία. Στις ίδιες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν και οι κληρώσεις για τον επιπρόσθετο προκριματικό γύρο των δύο διοργανώσεων, από τον οποίο θα προκριθούν οι δύο τελευταίες ομάδες στις γυναίκες και η μία στους άνδρες.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών θα τεθεί επικεφαλής ομίλου, καθώς εξασφάλισε την πρόκρισή της, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Η αντίστοιχη των γυναικών τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, καθώς εξασφάλισε την πρόκρισή της, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου της στον προκριματικό γύρο.

H Eθνική ανδρών, ως επικεφαλής ομίλου, θα αποφύγει, στην κλήρωση της 8ης Νοεμβρίου και στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2009, τις Ρωσία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Ισπανία (παγκόσμια πρωταθλήτρια, δευτεραθλήτρια Ευρώπης και αργυρή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου), καθώς και τη Λιθουανία (χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας 2007).

Η Εθνική γυναικών τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και θα αποφύγει, στην κλήρωση της 15ης Οκτωβρίου και στο Ευρωμπάσκετ 2009 τις Λιθουανία, Ισραήλ και Σλοβακία. .

Το Ευρωμπάσκετ 2009 των ανδρών θα διεξαχθεί το διάστημα 7-20 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία. Οι όμιλοι της πρώτης φάσης θα φιλοξενηθούν στις πόλεις Γκντανσκ, Πόζναν, Βαρσοβία και Βρότσλαβ. Οι όμιλοι της δεύτερης φάσης θα φιλοξενηθούν στις πόλεις Μπίντγκοζ και Λοντς. Ο τελικός γύρος θα φιλοξενηθεί στο Κατοβίτσε.

Το Ευρωμπάσκετ 2009 των γυναικών θα διεξαχθεί το διάστημα 7-20 Ιουνίου στη Λετονία. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στις πόλεις Λιέπαγια και Βαλμιέρα, ενώ ο προκριματικός και ο τελικός γύρος στη Ρίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: