Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Στέφανος Δέδας : η επόμενη ημέρα της αποχώρησης από τον ΟΦΗ


Στέφανος Δέδας : η επόμενη ημέρα της αποχώρησης από τον ΟΦΗ (25-3-09)

H επόμενη ημέρα της αποχώρησης του από τον ΟΦΗ βρήκε τον Στέφανο Δέδα να σχεδιάζει το ταξίδι του την Κυριακή στην Σλοβενία καλεσμένος του φίλου του (ήταν μαζί στον Ηρακλή) Γιούρι Ζντοβτς, που είναι προπονητής στην Λιουμπλίανα κα στην Εθνική Σλοβενίας ! Ο Στέφανος Δέδας μας μίλησε σήμερα για όλους και για όλα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.


Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Στέφανου Δέδα :

… Προσπάθησα από την πρώτη ημέρα που ήρθα να βοηθήσω να κερδίσει ο ΟΦΗ την αναγνώριση στο μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα
Φεύγω από τον ΟΦΗ με ψηλά το κεφάλι και ευχαριστημένος. Παρά τα ατυχή αποτελέσματα του τελευταίου μήνα νομίζω ότι μπορεί η ομάδα να κλείσει θετικά την χρονιά και χωρίς εμένα.
… Η ομάδα μας είχε το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, με έμπειρους και διψασμένους παίκτες. Οι ατυχίες όμως, ο τραυματισμός του Παναγάκη και η τιμωρία του Τσακιρίδη στα πιο κρίσιμα παιχνίδια μας έφεραν πίσω και οδήγησαν και στην δική μου αποχώρηση. Με τον Αλέξη δεν μπορώ ν να διανοηθώ ότι θα χάναμε τα παιχνίδια στην έδρα μας με τον Δούκα και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Παρά την μεγάλη προσπάθεια δεν καταφέραμε να ρεφάρουμε στην Κατερίνη. Με την διοίκηση του ΟΦΗ χωρίζουμε φιλικά.
… Το παιχνίδι μας είναι πλήρες. Είχαμε και εξωτερικά σουτ και διείσδυση στο καλάθι. Τα περισσότερα όμως παιχνίδια τα κερδίζεις σήμερα με περιφερειακά σουτ. Οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σουτάρουν περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα και το είδαμε και χθες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Σιένα όπου είχαμε πάνω από 50 σουτ για τρίποντο. Δυστυχώς ο Αλέξης Τσακιρίδης είναι ο ηγέτης της ομάδας σε όλους τους τομείς και η απουσία του εκτός του αγωνιστικού τομέα επηρέασε ψυχολογικά τους συμπαίκτες του.
… Η απευθείας άνοδο είναι πλέον δύσκολη για τον ΟΦΗ αφού πρέπει να πάει από εδώ και πέρα αήττητη και αυτό είναι δύσκολο αφού έχει τα δύσκολα παιχνίδια με τους Ίκαρους στις Σέρρες και την Κομοτηνή εκτός έδρας. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 4η θέση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο υπό κάποιες προϋποθέσεις.
… Η ομάδα πρέπει να παραμείνει δυνατή και ενωμένη και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να καταφέρει τον στόχο της ανόδου στην Α2.
… Στην αρχή της χρονιάς είχα εισηγηθεί να κτιστεί μια ομάδα που θα είναι σχεδόν ίδια με αυτήν της Α2 στην περίπτωση ανόδου, είχα κάνει δηλαδή ένα διετή προγραμματισμό. Καλώ ή κακώς δεν υλοποιήθηκε το πλάνο μου και πήγαμε σε μια ομάδα που θα διεκδικούσε την άνοδο στην Α2. Αν παίρναμε παίκτη την εποχή που τραυματίστηκε ο Παναγάκης και υπήρχαν ελεύθεροι τότε παίκτες, ίσως γλυτώναμε 1 με 2 ήττες.
Πιστεύω ότι αμέσως μετά την ήττα με τον Δούκα στο ΒΑΚ ράγισε το γυαλί ανάμεσα σε εμένα και την διοίκηση. Αν κερδίζαμε τότε πιθανόν να είχαμε κερδίσει και την Καλλιθέα και αν χάσουμε την άνοδο το παιχνίδι με τον Δούκα θα είναι η βασική αιτία. Αν βέβαια δεν έμπαινε με τον Δούκα το καλάθι του Ροζολή τώρα θα μιλούσαμε για την Α2 και εγώ δεν θα έφευγα από την Κρήτη. Στο τελευταίο δίλεπτο αυτού του αγώνα έγιναν ασύλληπτα πράγματα που θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στο μυαλό μου.
… Όταν ήρθα πριν δύο χρόνια στην ομάδα τους υποσχέθηκα ότι η ομάδα θα ανέβει στην Β’ Εθνική και ότι θα φέρω στο κύπελλο ομάδα της Α1 αντιμέτωπη με τον ΟΦΗ. Νομίζω ότι εκπλήρωσα τους στόχους μου και φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Από χθες έχω δεχθεί άρα πολλά θετικά μηνύματα από τον κόσμο και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.
… Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Νίκο Λαχανά γιατί με βοήθησε πολύ και είναι ο άνθρωπος που όλη την ημέρα ασχολείται με τον ΟΦΗ και την οργάνωση των οπαδών της ομάδας, ενώ ποτέ ο ίδιος και ο πυρήνας των φίλων του δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.
… Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Μάνο Ξημέρη και γενικά την οικογένεια Ξημέρη για την εμπιστοσύνη που μου επέδειξαν τα δύο αυτά χρόνια, τους παίκτες μου, τον συνεργατη μου τον Γιώργο Γωνιωτάκη και τον φίλο μου τον Πέτρο στο γήπεδο. Το φινάλε δεν ήταν αυτό που περίμενα, αυτό που ονειρευόμουν, αλλά αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Γενικά τα 3 χρόνια παραμονής μου σε ΑΓΟΡ και ΟΦΗ μου αφήνουν ευχάριστες αναμνήσεις. Τελικός με Παναθηναϊκό, παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ και μεγάλα παιχνίδια με έντονες συγκινήσεις. Αυτός ο μήνας ήταν ο χειρότερος της τριετίας με 3 συνεχόμενες ήττες, κάτι πρωτόγνωρο για μένα.
… Αισθάνομαι ότι κάποιες φορές ο δημοσιογραφικός κόσμος έψαχνε να βρει κάποια ευκαιρία για τονίσει κάποια αρνητικά γεγονότα, ακόμα και όταν κερδίζαμε με 20 πόντους διαφορά. Βέβαια μπορεί να φταίει για αυτό ότι είχαμε και εμείς ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Ίσως με μεγαλύτερη χαρά να έγραψαν κάποιοι ότι φεύγω από την ομάδα παρά το ότι παίξαμε με την ΑΕΚ. Ακόμα και όταν συνδυάζαμε και καλή εμφάνιση και νίκη κάποιοι τόνιζαν αρνητικά στοιχεία όπως το άγχος του προπονητή ή την μουρμούρα της εξέδρας.


**** Ευχαριστούμε πολύ τον αγαπητό φίλος μας Στέφανο Δέδα γιατί επέλεξε εμάς για την σημερινή συνέντευξη του και για την επιστολή που μας έστειλε χθες αμέσως μετά την λήξη της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην επαγγελματική του καριέρα, που είμαστε σίγουροι ότι θα είναι λαμπρή γιατί ο Στέφανος αγαπάει πολύ αυτό που κάνει *****

Δεν υπάρχουν σχόλια: