Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Η γνώμη μας και ο Κώστας Μίσσας


Είναι προφανές ότι οι γνώσεις μας σε θέμα προπονητικής είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, όμως καμιά φορά τα πράγματα είναι τόσο απλά που δεν χρειάζεται να έχει κανείς διδακτορικό για να βγάλει κάποια συμπεράσματα, αρκεί να μην κολλά σε πεπαλαιώμενες ιδέες και να μην έχει στεγανά . Την Πέμπτη λοιπόν 20-11-08 γράφαμε σε άρθρο μας με τον τίτλο "το προπονητικό Μοντέλο του ΑΓΟΡ" μεταξύ άλλων τα παρακάτω :

Α. στις Ανδρικές ομάδες των συλλόγων συμμετέχουν σχεδόν πάντα και έφηβοι και συνεπώς ο προπονητής της ομάδας των Εφήβων πρέπει να βρίσκεται κοντά και στην ανδρική, ενώ στις Εφηβικές ομάδες βάσει του κείμενου κανονισμού της ΕΟΚ συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής αυτής κατηγορίας.

Β. στις Παιδικές ομάδες δεν υπάρχει κάτω όριο της ηλικίας των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές και συνεπώς ο προπονητής μπορεί να χρησιμοποιήσει και παιδιά που ηλικιακά ανήκουν στις κατηγορίες των Παμπαίδων. Είναι λογικό λοιπόν ο προπονητής των ομάδων αυτών (Παίδων - Παμπαίδων Α') να είναι κοινός, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο υλικό του συλλόγου.

Γ. οι Παμπαίδες Β είναι οι μικρότερες ηλικιακά αγωνιστικές ομάδες των συλλόγων και ο προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα αυτή πρέπει να έχει πλήρη εικόνα και για όλα τα μικρά παιδιά και να ετοιμάζει – προωθεί υλικό και από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Έρχεται λοιπόν τώρα ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Κώστα Μίσσας και σε ομιλία του στο σεμινάριο της ΕΣΚΑΝΑ και αναφέρει ότι η σωστή λειτουργία ενός προγράμματος σε ένα σύλλογο απαιτεί : Ένα προπονητή στις Ακαδημίες – προ Μίνι και Μίνι Μπάσκετ, ένα προπονητή σε Παμπαίδες και Παίδες και ένας προπονητή σε εφήβους και επίλεκτη ομάδα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και ελέγχεται από τον προπονητή της α’ ομάδας με άμεσο συνεργάτη τον προπονητή των εφήβων.

Είναι προφανές λοιπόν ότι σύμφωνα και με τον Κώστα Μίσσα ο ΑΓΟΡ ακολουθεί τον σωστό δρόμο. Και όπως αναφέραμε στο τέλος του άρθρου μας "ακολουθώντας λοιπόν το μοντέλο αυτό ο ΑΓΟΡ, με τρείς συνολικά διαφορετικούς προπονητές, έχει κατακτήσει συνεχόμενα τα τελευταία πέντε χρόνια όλα τα Πρωταθλήματα Παίδων Κρήτης, πέρυσι κέρδισε και το Πρωτάθλημα Εφήβων, στην κατηγορία των Παμπαίδων Α’ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή και στην κατηγορία των Παμπαίδων Β’ στο Αρκαλοχώρι παρουσίασε το καλύτερο σύνολο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: