Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ο Καζαμίας του 2010 !

Με την ίδια αγάπη προς του φίλους μας και σε αναμονή του ταξιδιού στην Ιεράπετρα, ξεκινάμε να γράφουμε τον Καζαμία για το 2010, ευχόμενοι σε όλους τους φίλους μας Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Επειδή στο χώρο του Μπάσκετ υπάρχουν πάρα πολλοί φίλοι που γιορτάζουν αυτές τις ημέρες (Μανόλης, Χρήστος, Βασίλης) δεν θα κάνουμε το λάθος που κάναμε πέρυσι αναφέροντας ονόματα, με αποτέλεσμα να ξεχάσουμε κάποιους από αυτούς. Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους Χρόνια Πολλά, ενώ βέβαια ιδιαίτερες ευχές στέλνουμε στο αγαπημένο μας φίλο Νίκο Γιαλιτάκη και ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην νέα σελίδα που ξεκινάει στην ζωή του στις 27-12-09 (γίνεται … κουνιάδος με τους επίσης πολύ καλούς μας φίλους Γιώργο και Νίκο Μπαλτζάκη). Μάλιστα από τον Νίκο λάβαμε … ειδική σχετική άδεια, αφού οι αυξημένες θεσμικές υποχρεώσεις μας στην Ιεράπετρα δεν θα μας επιτρέψουν να παραβρεθούμε στον γάμο του !

Ο Καζαμίας του 2010 !


----- Ο Κρητικός Προπονητής βρίσκει την δικαίωση του στο πρόσωπο του Μανόλη Δημητριάδη. Ομάδα της Κρήτης σε υψηλή κατηγορία προτείνει στο δίδυμο Δημητριάδη – Ράλλη να αναλάβει εν λευκώ την τεχνική ηγεσία και να την βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της. Μετά από συμβούλιο στο “Ηράκλειο” υπό την προεδρία του Μπάμπη Μαρκάκη, αποφασίζεται για … “Εθνικούς λόγους” να δοθεί η συναίνεση και του σωματείου και έτσι ο Μανόλης Δημητριάδης με τον Βασίλη Ράλλη μπαίνουν στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ στην Ελλάδα.

----- Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μεγάλες περικοπές, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης και ο τεχνικός υπεύθυνος Κώστας Πολίτης υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού Μπάσκετ και πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, τηλεφωνεί εσπευσμένα από την Ελβετία στον πρόεδρο της Ιεράπετρας Βαγγέλη Πλεξουσάκη και του ζητάει να αναλάβει εν λευκώ την Ανάπτυξη των Υποδομών στην Ελλάδα δημιουργώντας μια επιτροπή και καταθέτοντας άμεσα ένα σχέδιο δράσης. Ο Βαγγέλης ορίζει τον Νίκο Τούλη Τεχνικό Σύμβουλο, τον Μαρίνο Γαϊτανάκη Εθνικό Προπονητή, τον Παντελή Ρυακιωτάκη Νομικό Σύμβουλο και τον Σταύρο Λυριντζάκη υπεύθυνο Επικοινωνίας και όλοι μαζί αρχίζουν δουλειά.



----- Το "Ηράκλειο" παίρνει το αίμα του πίσω. Στον δεύτερο γύρο στον Λίντο στο παιχνίδι με τον Διαγόρα και ενώ θέλει 0.5” για να τελείωσει ο αγώνας, η Κρητική ομάδα προηγείται με 1 πόντο. Ο Μανόλης Δημητριάδης παίρνει τάϊμ – άουτ και στην επαναφορά σημειώνεται νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού στον ελάχιστο χρόνο αυτό ο Νίκος Κρίτσαλος επιταχύνει τρίποντο από την σέντρα του γηπέδου, με το Ηράκλειο να καλύπτει την διαφορά των 3 πόντων του πρώτου αγώνα και συγχρόνως γίνεται ο βασικός διεκδικητής του τίτλου, αφού ήδη είχε νικήσει στο Λίντο την Λιβαδειά καλύπτοντας την διαφορά των 22 πόντων του πρώτου αγώνα.




----- Στον ΟΦΗ μετά το σχέδιο ανάκαμψης που εφάρμοσε ο Βασίλης Ξημέρης, η ομάδα καταφέρνει να τερματίσει μέσα στις πρώτες 6 θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο ΑΓΟΡ μέσα στις 3 πρώτες θέσεις. Οι αποχωρήσεις όμως ομάδων λόγω οικονομικών προβλημάτων οδηγούν και τις 2 Κρητικές ομάδες στην Α1 κατηγορία, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού. Μάλιστα Σαραντινός και Ξημέρης δημιουργούν κοινό μέτωπο και μετά από πολλά χρόνια πρόεδρος Κρητικής ομάδας αναλαμβάνει και πάλι, μετά τον Μανόλη Παπακαλιάτη, την προεδρία του ΕΣΑΚΕ.


----- Χρονιά δικαίωσης για την Φρόσω Δημητρουλάκη, τον Μιχάλη Δασκαλάκη, τον Κώστα Πλευράκη , τον Βαγγέλη Κουκαρούδη τον Μανόλη Σπυριδάκη και το Γυναικείο Μπάσκετ της Κρήτης. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει κοιλιά στην Α1 Γυναικών και ο Γενικός Αρχηγός Τάσος Στεφάνου (γνωστές οι σχέσεις του με την Κρήτη) καλεί την Φρόσω να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το “Ηράκλειο” κάνει ένα εκπληκτικό γύρο στην Α2 Γυναικών και παίρνει στο φίνις την δεύτερη θέση που το οδηγεί στην Α1 κατηγορία, με τον πρόεδρο του συλλόγου Μανόλη Λουκαδάκη να δηλώνει ότι επόμενος στόχος είναι η Ευρώπη. Η ΕΟΚ αναγνωρίζει την σημαντική προσφορά στις υποδομές του Κώστα Πλευράκη και τον τοποθετεί ομοσπονδιακό προπονητή στην Εθνική Κορασίδων, όπου στο Πανευρωπαϊκό το Αρκάδι εκπροσωπείται με 6 αθλήτριες του, (η μισή ομάδα) ενώ τέλος μετά από εισήγηση του Κώστα Μίσσα έφορος στην Εθνική Γυναικών αναλαμβάνει ο Μανόλης Σπυριδάκης, αφού πλέον το έργο του και η προσπάθεια του στο Γυναικείο Μπάσκετ έχει γίνει θέμα συζήτησης Πανελλαδικά.

----- Ο Εργοτέλης κατακτάει το Πρωτάθλημα Κρήτης στους Άνδρες και ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Παπουτσάκης κάνει το μεταγραφικό μπαμ στην Ελλάδα παίρνοντας παίκτες κλάσης Α2, δηλώνοντας ότι στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί στο συντομότερο δυνατό στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού Μπάσκετ και συγχρόνως να δημιουργήσει γερές και στέρεες βάσεις με την ανάπτυξη των υποδομών του συλλόγου.





----- Ο Ηρόδοτος συνεχίζει να πρωτοπορεί στην Κρήτη σε οργάνωση και παροχές. Εγκαθιστά στο γήπεδο της Αλικαρνασσού δορυφορικό σύστημα internet και στο All Star Game της ΕΚΑΣΚ η εκδήλωση μεταδίδεται με άριστη εικόνα live μέσω του Kretaworldbasket Web TV σε όλο τον κόσμο. Η κίνηση προκαλεί αίσθηση στο Πανελλήνιο και οι άνθρωποι της ΕΣΑΚΕ έρχονται εσπευσμένα στο Ηράκλειο για να δουν αν υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής εκεί του φετινού All Star Game της Α1. Μοναδικό πρόβλημα η μικρή χωρητικότητα του γηπέδου, όμως η προσπάθεια των ανθρώπων του Ηροδότου αναγνωρίσθηκε από όλους.



----- Οι άνθρωποι του Αρκαλοχωρίου κάνουν την μεγάλη κίνηση και μετατρέπουν το Camp του καλοκαιριού σε Διεθνές. Η ξαφνική διακοπή του Διεθνούς Camp του Κολινδού οδηγεί την ΕΟΚ στην απόφαση να ζητήσει την συνεργασία με τον Δήμο Αρκαλοχωρίου και έτσι η Κρήτη αποκτάει και δεύτερο κέντρο, μετά την Ιεράπετρα, στην ανάπτυξη των υποδομών με Διεθνείς προδιαγραφές.

... συνεχίζεται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: