Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ιεράπετρα : ανακοίνωση καταπέλτης !!!


Η "Ιεράπετρα" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σε σχέση με το Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και τα δύο παιχνίδια που δεν έγιναν την Τετάρτη 22-4-09 :

"Με θλίψη και αγανάκτηση, διαπιστώσαμε ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια του Πρωταθλήματος Νέων του 1ου ομίλου, οι ομάδες που θα αγωνίζονταν εκτός έδρας δεν έκαναν τον κόπο να ταξιδέψουν, ενημερώνοντας μάλιστα τελευταία στιγμή τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα να χαθεί ο πολύτιμος χρόνος των διακοπών του Πάσχα άσκοπα, υποχρεώνοντας έτσι τους νεαρούς αθλητές (στην πλειοψηφία τους μαθητές Λυκείου) των τεσσάρων ομάδων που προκρίθηκαν, να αγωνιστούν υπό την πίεση των σχολικών εξετάσεων, και αναγκάζοντας τα σωματεία να παίρνουν από την πόρτα του σχολείου τα παιδιά, ώστε να προλάβουν να είναι στην ώρα έναρξης των αγώνων. Πέρα όμως, από τα παραπάνω πρακτικά προβλήματα, διαπιστώνεται ότι από κάποιους έχει παραφραστεί το νόημα της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομών (παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στο πρωτάθλημα Παμπαίδων Α'), το οποίο (θα έπρεπε να) είναι , να βάλουν παιχνίδια στα πόδια τους, όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα στην Κρήτη. Ως Α.Ο.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, προτείνουμε στην ΈΝΩΣΗ, να προσθέσει στις προκηρύξεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ποινές αφαίρεσης βαθμών και από τα πρωταθλήματα των επόμενων περιόδων, ώστε να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα που κατά την ταπεινή μας γνώμη αποτελούν βήματα προς τα πίσω.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων των ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α' του ΕΡΓΟΤΕΛΗ και ιδιαίτερα στο Μάνο Τζανάκη, για την απίστευτη φιλοξενία (με όλη τη σημασία της λέξης). Η παρουσία τους, στον χώρο του παιδικού μπάσκετ, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για όλους τους συλλόγους της Κρήτης, σαν πρότυπο λειτουργίας και οργάνωσης".


Η άποψη μας : η αλήθεια είναι ότι σκοπός των πρωταθλημάτων υποδομών είναι να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες. Και μάλιστα στην Κρήτη ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα μας είναι οι λίγοι αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε σχέση με όλη την άλλη Ελλάδα. Κάθε λοιπόν παιχνίδι που για οποιοδήποτε λόγο ακυρώνεται και δεν γίνεται σε αυτές τις κατηγορίες είναι μαχαιριά στην ανάπτυξη του μπάσκετ στο νησί μας. Τέλος θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η "Ιεράπετρα" στην κατηγορία των Παμπάιδων Α’ στο παιχνίδι της με τον Κύδων στα Χανιά (Κυριακή 11πμ) όχι μόνο δεν πήγε να παίξει αλλά πήγε από το Σάββατο το βράδυ και η διοίκηση του συλλόγου επιβαρύνθηκε και με τα έξοδα της διαμονής των παιδιών στο ξενοδοχείο αλλά και της σίτισης τους !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: