Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

O προπονητής του Ηλυσιακού Γιώργος Ζευγώλης μιλάει για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΑΓΟΡ


Γιώργος Ζευγώλης
- Προπονητής Ηλυσιακού : "Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον ΑΓΟΡ".

Ο προπονητής του Ηλυσιακού, της πρωτοπόρου ομάδας στην Α2 Ανδρών, Γιώργος Ζευγώλης, μίλησε στο http://kretaworldbasket.blogspot.com/ λίγο πριν "πετάξει η ομάδα" για την Κρήτη όπου το Σάββατο στις 5:30μμ θα αντιμετωπίσει τον ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο, σε ένα από τους κρισιμότερους αγώνες της Κρητικής ομάδας μετά τις τέσσερεις συνεχόμενες ήττες της. Παραθέτουμε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Ζευγώλη.


Ερ. : Ο Ηλυσιακός φέτος κάνει μια πολύ καλή πορεία, είναι πρώτος στην βαθμολογία μαζί με την Δάφνη με 9 νίκες και μία ήττα, έχει χάσει από τον Κεραυνό στην δεύτερη αγωνιστική και έχει κερδίσει την Δάφνη. Πως βλέπετε την πορεία της ομάδος φέτος ;

Η πορεία της ομάδος είναι πολύ καλή, παραπάνω από τις προσδοκίες μας και αυτό μας κάνει πολύ ευχαριστημένους. Προχωράμε με την ίδια αισιοδοξία και στο μέλλον.

Ερ. : Η περυσινή πορεία δεν ήταν ανάλογη της φετινής. Φέτος έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τα πλάνα της διοίκησης ; Τι αλλαγές έχουν γίνει στο ρόστερ της ομάδας ;

Κάναμε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, αλλά ουσιαστικά η λογική του Ηλυσιακού ήταν και είναι να βγάζει παίκτες και αυτό κάνουμε και φέτος. Έχουμε πολύ νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες με συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες. Η λογική λοιπόν παραμένει ίδια με μόνη διαφορά ότι φέτος κάνουμε και νίκες κάτι που δεν είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια αφού πάντα η ομάδα διεκδικούσε την παραμονή της στην κατηγορία και αυτό μας ευχαριστεί όλους αφού πέρα από την εμπειρία που κερδίζουν τα παιδιά τώρα έχουν μάθει και να κερδίζουν.

Ερ. : Ο Ηλυσιακός πηγαίνει πολύ καλά και στις υποδομές (παιδική και εφηβική ομάδα).

Στο εφηβικό πέρυσι πήραμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, τα τελευταία χρόνια γενικώς πηγαίνει πολύ καλά στα παιδικοεφηβικά και είναι η βάση της ομάδας και η λογική της Διοίκησης να δημιουργεί ταλέντα, όπως τον Φώτση, τον Περπέρογλου, τον Καυτή, τον Αγγελόπουλο. Αυτός είναι και ο στόχος φέτος, δηλαδή πολλά παιδιά από το ρόστερ της ομάδος να πάνε σε μια μεγαλύτερη ομάδα ή μέσω του Ηλυσιακού να παίξουν στην Α1. Ο Κασελάκης της Εθνικής Εφήβων, ο Μπόγρης, ο Αθηναίου, ο Ιωάννου είναι παίκτες του Ηλυσιακού και γενικά έχουμε δώσει πολλά παιδιά στις Εθνικές ομάδες.

Ερ. : Το Σάββατο παίζεται με τον ΑΓΟΡ που προέρχεται από τέσσερεις συνεχόμενες ήττες, τρείς εκτός έδρας και μια εντός. Αυτό σας εφησυχάζει , σας προβληματίζει, πως βλέπεται το παιχνίδι ;

Εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό στον ΑΓΟΡ και εγώ προσωπικά, γιατί είναι μια ομάδα πολύ νοικοκυρεμένη και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο επαγγελματικό μπάσκετ. Σίγουρα περνάει μια καμπή με τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, όμως το ρόστερ είναι πάρα πολύ δυνατό, ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και η διοίκηση είναι πάρα πολύ σοβαρή και θα προσπαθήσει μέσα από το δικό μας παιχνίδι ή σε κάποιο άλλο παιχνίδι στην συνέχεια, να ανακάμψει και να ξαναμπεί στην τροχιά του πρωταθλήματος και της ανόδου αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς. Εμείς θα έρθουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα χωρίς περισσότερο ή λιγότερο άγχος, με την ίδια ακριβώς λογική δηλάδη να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την νίκη όσο μας αναλογεί. Παίζουμε κομπλέ αφού μετά από καιρό θα παίξει ο Στέλιος Ιωάννου που ήταν τραυματίας και ο Σωτήρης Νικολαΐδης που προστέθηκε στο ρόστερ μας τις τελευταίες 15 ημέρες και ο οποίος μέρα με την μέρα γίνεται περισσότερο ετοιμοπόλεμος για να μας βοηθήσει.

Ερ. : Ποια είναι η γνώμη σας για τον Φώτη Τακιανό ;

Είναι ένας ταλαντούχος προπονητής που πέρυσι είχε μια πολύ καλή σεζόν και αυτός ήταν και ο λόγος που προσελήφθη στο Ρέθυμνο, που πάντα κάνει προσεκτικές και σοβαρές επιλογές και όπως όλοι οι προπονητές χρειάζεται και αυτός πίστωση χρόνου. Του εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια και στην πορεία του στην ομάδα του Ρεθύμνου.

Ερ. : Ποιος είναι φέτος ο στόχος του Ηλυσιακού ;

Ο στόχος μας είναι να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα στα παιχνίδια που έχουμε και να κερδίσουμε όσο γίνεται περισσότερα και όταν πλησιάσει η 22η αγωνιστική και δούμε ότι ήμαστε σε τροχιά ανόδου θα την κυνηγήσουμε. Αυτή την στιγμή όμως δεν έχουμε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας, παραμένουμε προσγειωμένοι και με την λογική να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα και τα νεαρά παιδιά που έχουμε στην ομάδα να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να κερδίσουν εμπειρίες. Αυτή είναι η λογική της ομάδας και η δική μου.

Ερ. : Ποιο είναι το μπατζετ της ομάδας ;

Έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας και δεν έχει καμία σχέση με των άλλων ομάδων, όπως το Περιστέρι, η Δάφνη, ο Ηρακλής και οι άλλες ομάδες. Άλλωστε το μπάτζετ δεν λέει πολλά πράγματα είναι θέμα ποιότητας παικτών. Τα παιδιά είναι ακόμα νεαρά και δεν είναι σε φάση να παίρνουν πολλά χρήματα και υπάρχει μια ισορροπία στις αμοιβές των παικτών.

Ερ. : Έρχεστε στην Κρήτη με βασικό σκοπό την νίκη ;

Δεν είναι αυτός ο σκοπός της ομάδας, εμείς θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο να παίζουμε και στο τέλος να χειροκροτεί ο κόσμος την ομάδα μας για την παρουσία της. Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου και το ίδιο θέλουμε να γίνει και στο Ρέθυμνο και να μας χειροκροτήσει στο τέλος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: