Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής : Διαγόρας Ρόδου - Ηράκλειο 76-73 (8-11-09) τα τελευταία 8.6" του αγώνα και τα μεγάλα ερωτήματα.


Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής
: Διαγόρας Ρόδου - Ηράκλειο 76-73 (8-11-09) τα τελευταία 8.6" του αγώνα και τα μεγάλα ερωτήματα.


Για το παιχνίδι του Ηράκλειου στην Ρόδο (Γ Εθνική , 76-73) της Κυριακής 8-11-09 είχαμε αναφέρει :

"Σφαγή του Ηράκλειο στην Ρόδο από τον διαιτητή Καραβίτη. Ενώ το παιχνίδι ήθελε 0.1” ζήτησε από την Γραμματεία να αλλάξει ο χρόνος σε 0.8”και στο διάστημα αυτό ο Διαγόρας κατάφερε να βάλει τρίποντο και να κερδίσει το παιχνίδι με σκορ 76-73.
Το Ηράκλειο μετά το τέλος του αγώνα κατέθεσε με τον αρχηγό της ομάδας Νίκο Κρίτσαλο ένσταση στην οποία υποστηρίζει ότι "δεν είναι δυνατόν σε 0.8” να μπει τρίποντο από επαναφορά της μπάλας" και ζητάει να χαρακτηριστεί το καλάθι εκπρόθεσμο την συνέχιση του αγώνα με παράταση.
Το απίστευτο χρονικό : Το παιχνίδι ήθελε 10” για να τελειώσει και ο Διαγόρας ήταν μπροστά με σκορ 72-71. Το Ηράκλειο κέρδισε φάουλ με τον Κρίτσαλο, ο οποίος τραυματίστηκε στην φάση. Ο Αρβανίτης που τον αντικατέστησε αστόχησε και στις 2 βολές και ο Διαγόρας κέρδισε το αμυντικό ριμπάουντ, με τον Καραλή στα 8” να κάνει φάουλ. Ο Τσαμπάς (ο παίκτης από τα Χανιά) με 1/2 βολές έκανε το 73-71. Στην επίθεση ο Πετράκης κατέβασε την μπάλα και έφθασε μέχρι το καλάθι, αστόχησε όμως στην τελική προσπάθεια, ο Καραλής πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 73-73 μένοντας πλέον 0.1”. Στο σημείο αυτό δόθηκε time-out που είχε ζητήσει ο προπονητής του Διαγόρα και με την επαναφορά ο διαιτητής Καραβίτης ζήτησε από την Γραμματεία να αλλάξει ο χρόνος σε 0.8” γιατί είχε ιδία αντίληψη του εναπομείναντος χρόνου. Η μπάλα επανήλθε από το κέντρο, δόθηκε πάσα στον Παναγιωταράκο, αυτός έκανε jump-stop και σούταρε για τρίποντο από τα 11μ, που μπήκε και όλα αυτά μέσα σε 0.8”, κάνοντας το τελικό 76-73 για τον Διαγόρα".

Σήμερα παραθέτουμε το βίντεο με τα τελευταία 8.6" του αγώνα. Δείτε το προσεκτικά και βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Για εμάς πάντως κλειδί είναι η αλλαγή του χρόνου λήξης του παιχνιδιού από 0.1" σε 0.8" και ο λόγος για τον οποίο έγινε, ενώ θεωρούμε ότι σε 0.8" είναι σχεδόν απίθανο να πιάσει κάποιος την μπάλα στον αέρα, να κάνει jump - stop και να προλάβει να σουτάρει εμπρόθεσμα !
Απλώς μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος μετράει μετά την επαναφορά από την στιγμή που ακουμπήσει κάποιος παίκτης την μπάλα και όχι από την στιγμή της επαναφοράς στο γήπεδο, δηλαδή όσο είναι στον αέρα. Επίσης αν η κόρνα της λήξης κτυπήσει αφού η μπάλα έχει φύγει από το χέρι του παίκτη που σουτάρει, τότε το καλάθι μετράει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: