Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ομπράντοβιτς: Πιστεύω ότι όλοι κατάλαβαν

Πηγή : www.superbasket.gr


Με ουκ ολίγες σημειώσεις για τα πεπραγμένα στο παρκέ επέστρεψε ο Παναθηναϊκός από τη Σλοβενία, έχοντας δώσει σε επτά μέρες πέντε αγώνες (Λουμπλιάνα και Μόσχα). Και ετοιμάζεται πλέον για δύο ακόμη δυνατά τεστ, με το πρώτο να δίνεται την Πέμπτη στις 9μ.μ., στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Έφες Πίλσεν του Μιχάλη Κακιούζη. Αντίπαλο με τον οποίο θα αναμετρηθεί και το Σάββατο, αλλά πλέον στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε λόγο για πολύ δυνατούς αγώνες και μίλησε για την αντίδραση της δική του ομάδας στις διαφορετικές καταστάσεις που αντιμετώπισε στο τουρνουά της Ολίμπια Λουμπλιάνα: «Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά, δυνατό τουρνουά, στο οποίο αντιμετωπίσαμε τρεις ομάδες από την Ευρωλίγκα. Αντιμετωπίσαμε ομάδες και καταστάσεις τις οποίες πιθανόν να βρούμε μπροστά μας. Και επιπλέον για εμάς, ως ομάδα και τεχνικό επιτελείο ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με τρία διαφορετικά παιχνίδια. Το πρώτο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν πολύ σκληρό, δεν έμοιαζε και τόσο με φιλικό παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες πάλεψαν ως το τέλος για τη νίκη με όλες τους τις δυνάμεις. Το δεύτερο με την Ολίμπια Λουμπλιάνα έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα της ομάδας. Ένα πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο και ένα εξαιρετικό στο δεύτερο, επιστρέφοντας στον αγώνα, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ. Το τρίτο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ διαφορετικό. Είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες και να ξεκουράσω κάποιους άλλους. Ήταν πολύ καλό για εμάς. Αυτό που θέλω είναι να καταλάβουν όλοι πώς πρέπει να παίζουν, τι πρέπει να κάνουν. Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε, να δώσουμε πέντε αγώνες σε επτά μέρες και ήταν φυσιολογικό να είμαστε λίγο κουρασμένοι προς το τέλος. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο που μπορούμε. Θέλω να βλέπω τους παίκτες μου να παίζουν με έξτρα κίνητρο και γι’ αυτό είπα και ότι είπα στη Λουμπλιάνα. Πιστεύω ότι όλοι κατάλαβαν!»


Η συνέχεια γράφεται με αντίπαλο την Έφες Πίλσεν «δύο ακόμη πολύ δυνατά παιχνίδια, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει πολύ καλά μέχρι τώρα», με τον Ομπράντοβιτς να προσθέτει ότι «θα είναι ένας αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον». Αυτό πάντως που θα ήθελε ο ίδιος να δει, πέρα από μια καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, είναι κόσμος στην εξέδρα: «Αυτό που περιμένουμε, εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά, είναι να δούμε τον κόσμο κοντά μας και πάλι. Το τελευταίο ραντεβού μας ήταν πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 4 Ιουνίου και θέλουμε να τους δούμε πάλι κοντά μας. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν να δουν τον Παναθηναϊκό μετά από τόσο καιρό και είναι μια καλή ευκαιρία αυτός ο αγώνας, τώρα που επιστρέφουμε στο ΟΑΚΑ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: