Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Συνάντηση ΕΟΚ – ΠΣΑΚ

(από το επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης - ΕΟΚ)

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΟΚ, του ΠΣΑΚ και των σωματείων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (εκπρόσωπος ήταν ο Κώστας Τσουτσουμάνος) και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον ΠΣΑΚ.
Σε ορισμένα από αυτά τα θέματα υπήρξε προσέγγιση, όπως η ασφάλιση των αθλητών, με την ΕΟΚ να είναι θετική και στο νέο θέμα που τέθηκε για την ασφάλιση και των προστατευμένων μελών. Ξεκάθαρη ήταν η ΕΟΚ στο να είναι το ποσό της τακτικής επιχορήγησης, η εγγύηση για τις αποδοχές των παικτών.
Σύγκλιση υπήρξε και στα θέματα που άπτονται των μεταγραφών. Σε άλλα θέματα υπήρξε επιφύλαξη για την κατάθεση τελικών απόψεων από τις δύο πλευρές, καθώς θα χρειαστεί να τοποθετηθούν τα σωματεία της Α2 Ανδρών ή αντίστοιχα να ενημερωθεί το ΔΣ του ΠΣΑΚ και οι θέσεις να κατατεθούν μετά από αποφάσεις που θα λάβουν οι φορείς επί αυτών.
Το θέμα στο οποίο υπήρξε επιφύλαξη από την πλευρά της ΕΟΚ να δώσει απαντήσεις είναι αυτό της σχέσης σωματείων – παικτών....

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν περί αυτοδιοίκησης των αθλητικών ομοσπονδιών στην κλήρωση του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη: «Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ Γιάννη Ιωαννίδη, να μιλά για το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών. Ελπίζουμε τη θέση αυτή να την έχει πάντα και να την επιδείξει έμπρακτα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βία και το ντόπινγκ και να αφήσει τις ομοσπονδίες να αυτοδιοικούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: