Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Α2 Ανδρών : "οδεύουμε ολοταχώς προς… λοκ άουτ" !


πηγή : www.basketblog.gr
Όπως προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΚ, ανάμεσα στις ομάδες της Α2 και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, οδεύουμε ολοταχώς προς… λοκ άουτ.
Οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα να βάλουν.. λουκέτο στο πρωτάθλημα της Α2, το ερχόμενο Σάββατο, εάν μέχρι τότε δεν έχει καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, εάν δεν απορριφθούν οι εξαγγελίες της ΓΓΑ, περί εργασιακών σχέσεων ανάμεσα στους παίκτες και τις ομάδες, και εάν δεν πάρουν όλα τα σωματεία την πρώτη δόση της επιχορήγησης, που ανέρχεται στις 50 χιλιάδες Ευρώ.
Το παρών στη σύσκεψη, που ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένη, έδωσαν όλα τα σωματεία, πλην της Ολυμπιάδας Πατρών.

Μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα ΕΟΚ και εκπρόσωποι των ομάδων της Α2 Ανδρών, εστάλη στον Γ.Γ.Α Παναγιώτη Μπιτσαξή η ακόλουθη επιστολή:

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών συζήτησαν την Παρασκευή 5 Μαρτίου όλα τα εκκρεμή θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα θέματα που απασχολούν τις ομάδες αλλά και την ίδια την πορεία του κορυφαίου ελληνικού χαρακτήρα Εθνικού Πρωταθλήματος.ΕΟΚ και ομάδες ζητούν την άμεση εντός της ερχόμενης εβδομάδας συνάντηση μαζί σας για την συζήτηση των τρόπων αποτελεσματικής νομοθετικής αντιμετώπισής τους. Η παράταση της εκκρεμότητας των θεμάτων αυτών οδηγούν τις ομάδες σε διοικητικό και αγωνιστικό αδιέξοδο και κατά συνέπεια στη δημιουργία των συνθηκών που δεν θα επιτρέπουν πλέον την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε την άμεση απάντησή σας στο κοινό αίτημα ΕΟΚ και ομάδων για τον ορισμό της συνάντησης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: