Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Euroleague 2010 - Top 16 - Week 5 - Gameday 2 : τα αποτελέσματα !


Euroleague 2010
- Top 16 - Week 5 - Gameday 2 :
Παρτίζαν - Παναθηναϊκός 66-82 (4-3-2010) Highlights


Euroleague 2010 - Top 16 - Week 5 - Gameday 2 : Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 102-85 (4-3-2010) Highlights

πηγή : www.basketblog.gr
Η Μακάμπι Τελ Αβιβ και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα από τον Στ’ όμιλο. Η "ομάδα του λαού" επικράτησε με 97-82 της Σιένα και κάλυψε τη διαφορά της ήττας (-4) στον πρώτο αγώνα στην Ιταλία, ενώ η "βασίλισσα" δραπέτευσε με το διπλό από την Τουρκία (77-75 την Εφές Πίλσεν). Η πρωτιά θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική όπου οι δύο ομάδες συγκρούονται στη Μαδρίτη.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΣΙΕΝΑ 97-82
Τα δεκάλεπτα:
19-21, 43-37, 54-57, 97-82.
ΜΑΚΑΜΠΙ (Γκέρσον): Λιμονάντ, Βισνιέβσκι 11, Πέρκινς 14 (2), Γκριν, Πνίνι 2, Άντερσον 24 (1), Λάσμε 11, Έιντσον 16 (1), Μπλούθενταλ 13 (3), Φίσερ 6.
ΣΙΕΝΑ (Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 21 (4), ΜακΙντάιρ 14 (2), Ζήσης 4, Έζε 10, Καραρέτο, Σάτο 10 (1), Λαβρίνοβιτς 9, Στόουνρουκ 6, Χόουκινς 8.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ – ΡΕΑΛ Μ. 75-77
Τα δεκάλεπτα: 19-23, 29-44, 52-56, 75-77.
ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (Αταμάν): Κασούν 13, Σμιθ 13 (2), Ρακόσεβιτς 4, Σούμπερτ, Τουντσερί 7 (1), Θόρντον 6, Πεκέρ 7 (1), Νάχμπαρ 12 (1), Πόποβιτς 2, Κούγκο 2, Σαντιάγκο 9, Αρσλάν.
ΡΕΑΛ (Μεσίνα): Τόμιτς 6, Πριτζιόνι 3, Χάνσεν, Λαβρίνοβιτς 11, Γιάριτς 10 (3), Ρέγες 12, Καουκένας, Γκαρμπαχόσα 16 (4), Μπούλοκ 7, Γιουλ 12 (3).

Παρτίζαν - Παναθηναϊκός 66-82

Μολονότι θεωρητικά δεν είχε κίνητρο, ο Παναθηναϊκός ξεδίπλωσε πολλές πτυχές των πραγματικών του δυνατοτήτων και ύστερα από μία σπουδαία εμφάνιση απέδρασε με το "διπλό" από την… καυτή "Χάλα Πιονίρ", ρίχνοντας στο καναβάτσο την Παρτιζάν: 66-82. Έτσι, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξαν πως… ταρακουνήθηκαν σημαντικά από τον αποκλεισμό τους, ξυπνώντας σταδιακά από το… λήθαργό τους.
Πλέον απομένει ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στο Μαρούσι, για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο οποίος είναι ο μοναδικός στόχος που του έχει απομείνει.

Οι Στράτος Περπέρογλου και Ντρου Νίκολας ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το "τριφύλλι" στο αποψινό ματς, ενώ σημαντικές λύσεις πρόσφεραν τόσο ο Μπατίστ, όσο και ο Διαμαντίδη.
Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται από το πρωί και κάτι τέτοιο συνέβη και στην μονομαχία της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό… Οι "πράσινοι" μπήκαν από την αρχή δυνατά και επέβαλαν το ρυθμό τους, ελέγχοντας το παιχνίδι. Ο Ντρου Νίκολας έβαλε τις σωστές βάσεις, προκειμένου να χτιστεί ένα στέρεο οικοδόμημα κι στη συνέχεια τον ακολούθησαν καιοι συμπαίκτες του.
Παράλληλα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φρόντισε να "εξαφανίσει" με τις αμυντικές του προσαγωγές τον Αλεξάνταρ Μάριτς και οι Σέρβοι παρέμεναν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο χάρη στην καθολική τους στα επιθετικά ριμπάουντ. Όμως, στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν αποφασισμένοι να… καθαρίσουν την υπόθεση "ροζ φύλλο" και τα κατάφεραν με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Στράτο Περπέρογλου να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο 55-45 του 28’.
Από εκεί και πέρα είχε μπει το νερό στ’ αυλάκι και οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του Αμαρουσίου για πρόκριση στα προημιτελικά…

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως οι οπαδοί της Παρτιζάν δεν πτοήθηκαν από την ήττα και μετά το τέλος του παιχνιδιού αποθέωσαν τον Ντούσαν Βουγιόσεβιτς και τους παίκτες του.
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-35, 50-60, 66-82
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 8 , ΜακΚάλεμπ 22 (1), Κέτσμαν 9 (1), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 4, Μίτροβιτς 2, Μπόζιτς 5 (1), Μάριτς 6, Βέσελι 8 (1), Ντέκιτς, Βράνιες 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 16 (4), Μπατίστ 12, Φώτσης 2, Χέισλιπ 9, Νίκολας 22 (4), Διαμαντίδης 9 (1), Καλάθης 1, Σερμαντίνι 4.

Η νίκη επί της Παρτιζάν δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην πορεία του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του. "Κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ολοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η έδρα της Παρτιζάν και πόσες δυσκολίες συναντά κανείς στο να κερδίσει εδώ" τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: "Ήμασταν αποφασισμένοι, παίξαμε συγκεντρωμένα και παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά είχαμε κίνητρο για τη νίκη. Ημασταν η μόνη ομάδα με 0-4 στο Τοπ-16 κι αυτό έπρεπε να το αλλάξουμε".
Στη συνέχεια, ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ λέγοντας πως "είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον για μας. Πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας", ενώ έδωσε τέλος στις φήμες που ήθελαν τους "πράσινους" να χάνουν σε ένα από τα δύο τελευταία ματς: "Είμαι 19 χρόνια προπονητής και 15 χρόνια παίκτης και κανείς δεν μου έχει χαρίσει τίποτα. Παίξαμε για τον εαυτό μας, την ιστορία μας και το ίδιο κάνουμε σ' όλα τα παιχνίδια".

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 102-85

Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει τα πάντα. Γιατί αν μπορεί να κερδίζει με τέτοια άνεση, μια τόσο σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα, που ξεκίνησε με 7/10 τρίποντα εκτός έδρας, τότε ποιος θα τον σταματήσει;
Η παρέα του Παναγιώτη Γιαννάκη, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, επιβλήθηκε της Κάχα Λαμποράλ με 102-85, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Γιάννη Μπουρούση να μην αγωνίζεται δευτερόλεπτο!
Οι Βάσκοι κατέβηκαν στον Πειραιά για να... πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, όμως οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ασταμάτητοι! Παρότι στο ξεκίνημα πέρασαν ένα σοκ (αλά… ΟΑΚΑ), με τους αντιπάλους να "βομβαρδίζουν" από μακρινή απόσταση, όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά μετέτρεψαν σε περίπατο το παιχνίδι.
Ο Τελέτοβιτς ήταν ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος. Πέτυχε τους 11 από τους 14 πόντους της ομάδας του στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει αρχικά με 4-10, στη συνέχεια με 8-18 και στη μικρότερη χθεσινοβραδινή του καμπύλη στο 10-21. Ήταν η στιγμή της ανάκαμψης, με τον Κλέιζα να πετυχαίνει τους οκτώ από τους 14 πρώτους πόντους του Ολυμπιακού και τη διαφορά να μειώνεται στο 22-29 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Διαφορά που έμεινε στα ίδια επίπεδα (31-38), όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν το 70% στα τρίποντα (7/10). Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει. Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 10-0 και το σκορ έγινε 41-38, για να λήξει το ημίχρονο με 49-45 και τον Μπάρατς να έχει φορτωθεί με τρία φάουλ. Αυτό το διάστημα ήταν μια… προσφορά του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, προς τους συμπαίκτες του.
Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στους "ερυθρόλευκους". Στην αρχή έτρεξαν σερί 15-0 (έφτασαν έτσι στο 68-50), δίνοντας τέλος στα όνειρα της Κάχα για νίκη και στο τέλος έκλεισαν με τη διαφορά στο +21, χωρίς όμως να σταματήσουν το σερί, που έφτασε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου στο 14-0 (86-61).
Συνολικά, μόνο από τα τρία σερί που καταγράψαμε, ο Ολυμπιακός πέτυχε 39 αναπάντητους πόντους, σε κάτι περισσότερο από 31 λεπτά!
Όπως καταλαβαίνετε τα υπόλοιπα ήταν για τη διαδικασία. Ο Μπέβερλι με γκολ + φάουλ έφτασε τον Ολυμπιακό στην κατοστάρα, ενώ στο τέλος η στατιστική κατέγραψε πράγματα και θαύματα: Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού με διψήφιο αριθμό πόντων, πολύ καλός βαθμός αξιολόγησης για τον Σχορτσιανίτη, "νταμπλ νταμπλ" για τον Τσίλντρες (καλά - καλά δεν καταλάβαμε πώς βγήκε πρώτος σκόρερ), μια εξόχως οικονομική βραδιά για τον Βούισιτς.

Σούπερ Τσίλντρες… Απίστευτος Σχορτσιανίτης. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού κατάφερε να φθάσε τους είκοσι πόντους για έβδομη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Και φαίνεται ότι έχει… οίστρο απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, αφού και στο ματς που διεξήχθη στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα" σταμάτησε στους 21. Πάντως, ο "Τσίλι", έκανε νταμπλ νταμπλ για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά αφού "κατέβασε" και δέκα ριμπάουντ στο συγκεκριμένο αγώνα.
Από εκεί και πέρα, μέσα σε πέντε ημέρες ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές το προσωπικό του ρεκόρ παραγωγικότητας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή σταμάτησε στους 18 πόντους και πριν από λίγη ώρα κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ μέτρησε έναν παραπάνω, αποδεικνύοντας ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-46, 80-61, 102-85.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6, Τεόντοσιτς 14 (1), Βασιλόπουλος 2, Τσίλντρες 20 (1), Σχορτσιανίτης 19, Πεν, Χαλπερίν, Μαυροκεφαλίδης 4, Βούισιτς 14, Κλέιζα 17, Μπέβερλι 6.
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Ιβάνοβιτς): Σαν Εμετέριο 11 (1), Ρίμπας 3 (1), Ίνγκλις 14 (3), Τελέτοβιτς 25 (4), Μπάρατς 11 (1), Χέρμαν 7, Σινγκλετέρι 2, Ελιάχου 4, Όλεσον 2, Ουέρτας 6.

Μετά από μια τέτοια εμφάνιση, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Παναγιώτης Γιαννάκης δεν μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του. Ο "Δράκος" στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έπαιξε πιεστική άμυνα, κατάφερε να ελέχξει τα ριμπάουντ και συγχρόνως να αποφύγει τα λάθη.
"Για ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Τα παιδιά παρότι βρήκαν μια ομάδα που μπορεί να σε πανικοβάλλει με τον τρόπο που λειτουργεί στην επίθεση, είχαν σταθερότητα στην προσπάθεια και συγκέντρωση" είπε ο Έλληνας κόουτς για να προσθέσει: "Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, αποφύγαμε τα πολλά λάθη, πιέζαμε τους αντιπάλους στις εξόδους τους και παίξαμε ουσιαστικό και θεαματικό μπάσκετ.
Καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτοι στο ΤΟΠ- 16 και θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να αντιμετωπίζουμε ακόμη καλύτερα τις δυσκολίες των αγώνων. Συνεχίζουμε με σεμνότητα, σεβασμό στους αντιπάλους μας και με πολλή δουλειά. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας βοήθησε και πάλι σημαντικά. Όσο βελτιώνουμε τη συνεργασία με τον κόσμο μας θα γινόμαστε και πιο αποτελεσματικοί στο παιχνίδι μας".

"Ήταν πολύ σημαντικό για μας να νικήσουμε για να εξασφαλίσουμε την πρώτη θέση" επισήμανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς μετά την επιτυχία της ομάδας του κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ. "Ο αντίπαλός μας άρχισε πολύ καλά τον αγώνα και είχε μεγάλη ευστοχία, αλλά εμείς δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας, παίξαμε το μπάσκετ που έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη προσφέροντας θέαμα στον κόσμο μας" . Επόμενος αντίπαλος για το συγκρότημα του μεγάλου λιμανιού, είναι η Προκόμ... "Διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα, όπως έχει δείξει η πορεία της μέχρι τώρα. Από την εμπειρία μου στη διοργάνωση ξέρω πως δεν υπάρχουν φαβορί, σε αυτή τη φάση είναι όλες οι ομάδες δύσκολες και αν δεν είσαι σοβαρός κινδυνεύεις να το πληρώσεις. Θα προσπαθήσουμε να μην τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να παίξουν με ενθουσιασμό, όπως κάνουν συνήθως, προκειμένου να φτάσουμε στον προτελευταίο σταθμό του στόχου μας, που είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ στο Παρίσι".
Ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ο Τζος Τσίλντρες... "Είχαμε καλή απόδοση και φτάσαμε στο πρώτο στόχο μας, που ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά. Η Πρόκομ είναι καλή ομάδα και δεν έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε κανέναν αντίπαλο αψήφιστα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: