Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η σωστή διαδικασία !


Την προηγούμενη Κυριακή (28 Φεβρουαρίου) το Ηράκλειο έπαιζε στις 12μμ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την Γ’ Εθνική με τον Διαγόρα. Την ίδια ώρα (12μμ) οι Παμπαίδες Α’ του συλλόγου έπαιζαν στο Ρέθυμνο με τον ΑΓΟΡ, ενώ στις 2μμ πάλι στο Ρέθυμνο αγωνιζόταν η ομάδα των Νέων Ανδρών του Ηράκλειο.
Την Παρασκευή λοιπόν το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μας το μέλος της Επιτροπής Μπάσκετ του Ηράκλειο Μπάμπης Μαρκάκης και μας παρεκάλεσε να μετακινήσουμε τα δύο παιχνίδια στο Ρέθυμνο λίγο αργότερα για να μπορέσουν αθλητές και παράγοντες του συλλόγου που συμμετείχαν στις αποστολές στο Ρέθυμνο να παραβρεθούν και στο Λίντο και να βοηθήσουν την ομάδα του συλλόγου στο δύσκολο παιχνίδι.

Εμείς σαν μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ επειδή ήταν ήδη Παρασκευή απόγευμα και οι ώρες των αγώνων είχαν ανακοινωθεί κάναμε τις παρακάτω ενέργειες : 1) παρακαλέσαμε τον Μπάμπη Μαρκάκη να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ και να τον ενημερώσει για το αίτημα. 2) επικοινωνήσαμε με την Γραμματέα της ΕΚΑΣΚ και της ζητήσαμε να ειδοποιήσει Διαιτητές και Κριτές αν τελικά γίνουν αλλαγές. 3) επικοινωνήσαμε με το άλλο μέλος και πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος (το τρίτο μέλος έχει παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους) και του θέσαμε το αίτημα. 4) επικοινωνήσαμε με τον ΑΓΟΡ για να δούμε αν δέχεται τις αλλαγές.
Τελικά αν και όλοι συμφώνησαν με το αίτημα του Ηράκλειο, δεν μπόρεσε αυτό να υλοποιηθεί λόγω του ότι το κλειστό του Ρεθύμνου μετά τις 4μμ δεν ήταν διαθέσιμο.
Αυτή αγαπητέ συνάδελφε νομίζουμε ότι είναι η σωστή διαδικασία. Όλοι ενημερώθηκαν για όλα ξεκάθαρα και πρός όφελος των Σωματείων της Κρήτης που ανήκουν στην ΕΚΑΣΚ. Για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα επιτέλους στο Μπάσκετ της Κρήτης.

Και για να ξεκαθαρίσουμε και ορισμένα άλλα πράγματα μεταφέρουμε από το Καταστατικό της ΕΚΑΣΚ (άρθρο 18) :
"Γενικά ο Πρόεδρος ασχολείται με την εφαρμογή του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., με τις αποφάσεις των Γ.Σ. και του Δ.Σ. και παίρνει κάθε μέτρο για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της Ένωσης. Μπορεί ακόμα, για το λόγο αυτό, να πάρει μέτρα και χωρίς απόφαση του Δ.Σ. αν από την αναβολή κινδυνεύουν σοβαρά τα συμφέροντα της Ένωσης".

Αναφέρετε λοιπόν ότι ρητά και κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος μπορεί να πάρει μέτρα και χωρίς απόφαση του ΔΣ μόνο όταν "από την αναβολή κινδυνεύουν σοβαρά τα συμφέροντα της Ένωσης" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: