Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πιθανή η μη συμμετοχή της Μικτής Κρήτης στο Final Six των Αγοριών !!! Προβληματισμός στον Δήμο Ιεράπετρας !


Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες, υπάρχει περίπτωση το Final Six των Αγοριών των Ενώσεων να γίνει φέτος (30-4-10 έως 2-5-10) στο Καρπενήσι, γεγονός που αν τελικά αποδειχθεί βάσιμο θα οδηγήσει αυτόματα στον αποκλεισμό από την φάση αυτή της Μικτής Κρήτης των Αγοριών της ΕΚΑΣΚ !!!
Σύμφωνα με την Προκήρυξη της ΕΟΚ στην προκριματική φάση έχουν δημιουργηθεί 3 όμιλοι στους οποίους δεν συμμετέχουν οι ΕΣΚΑ, η ΕΣΚΑΝΑ και η ΕΚΑΣΚ. Στην τελική φάση από τον Α’ όμιλο (Πελοπόννησος – Στερεά Ελλάδα) προκρίνεται μια ομάδα, από τον Β' όμιλο (Μακεδονία) δύο, απευθείας η ΕΣΚΑ και η ΕΣΚΑΝΑ και η ομάδα της διοργανώτριας του Final Six Ένωση. Η νικήτρια ομάδα του Γ’ ομίλου (νησιά) και η ΕΚΑΣΚ θα παίξουν φιλικά παιχνίδια με ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ.

Είναι λοιπόν φανερό ότι αν δεν γίνουν οι αγώνες του Final Six στην Ιεράπετρα αλλά στο Καρπενήσι τότε η ΕΚΑΣΚ δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Δεκέμβριο (Διεθνές Τουνρουά Εφήβων) ο Δήμος Ιεράπετρας είχε αναφέρει τις δυσκολίες να αναλάβει φέτος την διοργάνωση, αφού έχει αναλάβει το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου με την φιλοξενία 1.000 περίπου αθλητών (!!!), ενώ ακόμα έχει επιλέξει την ετήσια θεσμοθέτηση του Διεθνούς Τουρνουά Εφήβων U18 τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα να προβληματίζεται σχετικά με την κατάθεση πρότασης για την διεξαγωγή και φέτος του Final Six των Ενώσεων !
Να σημειωθεί επίσης ότι στην περίπτωση του Κερπανήσι (οργανωμένο αθλητικό κέντρο με ξενοδοχεία, εστιατόρεια κλπ), τα έξοδα μετακίνησεις των 6 αποστολών (ειδικά αν μάλιστα να δεν συμμετάσχει και η ΕΚΑΣΚ) για την ΕΟΚ θα είναι πολύ μειωμένα σε σχέση με την επιλογή της Ιεράπετρας, όπου και οι 6 αποστολές θα έχουν εκτός από την οδική μετακίνηση και μετακίνηση με το πλοίο !

Στο χθεσινό συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ τέθηκε θέμα για την αποστολή της Μικτής Κρήτης στην ΑΘήνα και τις ξαφνικές αλλαγές συνοδών που έγιναν, αλλά και για την εμφάνιση της ομάδας στα δύο παιχνίδια. Λόγω του ότι είχε συμπληρωθεί ο ... χρόνος διάρκειας της συνεδρίασης (στις 9:30μμ ... έπαιξε η κόρνα λήξης) το θέμα πήγε στο επόμενο συμβούλιο σε 15 ημέρες.

Εν τω μεταξύ ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Κόκκινος παραχώρησε συνέντευξη στο basket-kreta και τον Μανόλη Σκεπασιανό σχετικά με την πορεία της ομάδας και τις εμφανίσεις στην Αθήνα με ΕΣΚΑ (83-63) και ΕΣΚΑΝΑ (70-39 Αναλυτικά :

-Κατά πόσο είστε ικανοποιημένος απο τα δύο παιχνίδια της μικτής στην Αθήνα ;
"Οσο κι αν ξενίζει μερικούς είμαστε ευχαριστημένοι, απο τις εμφανίσεις της μικτής . Παίξαμε με δυο ομάδες (σ.σ.ΕΣΚΑ,ΕΣΚΑΝΑ) που θεωρούντε οι κορυφαίες και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε αγωνιστικά , πάντα βέβαια στο μέτρο που μας αναλογεί ως Κρήτη. Τα παιδιά έδειξαν αγωνιστικό θράσος και δύναμη ,ενω δεν φοβήθηκαν απο το "μέγεθος" των αντιπάλων τους. Το γεγονός που μας άφησε ευχαριστημένους είναι τα σχόλια των ανθρώπων (εκτός Κρήτης) που μας παρακολούθησαν. Ο Θ.Παπαδημητρίου μας είπε οτι-πρώτη φορά μετά απο 15 χρόνια βλέπω παιδιά απο την Κρήτη με πολύ καλή σωματική ανάπτυξη και τεχνική-. Το σχόλιο αυτό το συμπεριέλαβα στην έκθεση που έδωσα στο Δ.Σ της Ένωσης ."

-Θεωρείτε οτι επιλέξατε τους καλύτερους του νησιού; Κάποιοι σας κατηγορούν οτι 4 απο την Ιεράπετρα είναι πολλοί.
"Στίς επιλογές των αθλητώνυπάρχουν πολλά κριτήρια. Στον απλό κόσμο δεν είναι εμφανή.Τους παρακολουθούσαμε στενά και προσπαθούμε να μειώσουμε το περιθώριο λάθους.Υπάρχει άριστη συνεργασία με τους Νομαρχιακούς οι οποίοι δίνουν πολύτιμες συμβουλές.Δεν υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια στις επιλογές του Περιφερειακού προπονητή.Αυτή την εποχή στην Ιεράπετρα , όπως όλοι ξέρετε, γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά.Τα κριτήρια αξιολόγησης που έχομε σαν προπονητές του Αναπτυξιακού , με γνώμωνα πάντα την ανάπτυξη του Κρητικού μπάσκετ , έδειξαν οτι τα συγκεκριμένα παιδιά καλύπτουν τις απαιτήσεις μας."

-Για την συνέχεια τι προβλέπετε; Τι μπορούμε να κάνομε στο final six ;
"Ας μή γελιόμαστ.Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να "χτυπήσουμε" πρωτιές.Θεωρώ οτι η 4η θέση είναι εφικτός στόχος. Οι δυο ομάδες που αντιμετωπίσαμε "δεν παίζονται". Τις υπόλοιπες όμως μπορούμε να τις κοιτάξουμε στα μάτια.Αν πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις που θέλω, είμαι αισιόδοξος για την τετράδα"

-Για επίλογο τι έχετε να πείτε;
"Ο προπονητής του αναπτυξιακού έχει αποκλειστικό στόχο ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Υπάρχουν κάποια κριτήρια στον τρόπο επιλογής των αθλητών οι οποίοι μερικές φορές είναι δύσκολο να τους αξιολογήσει κάποιος "τρίτος". Αυτός ο ρόλος έχει ανατεθεί στον εκάστοτε περιφερειακό προπονητή.Αυτή είναι η δουλειά του. Δεν αποσκοπεί σε σκοπιμότητες η συμβιβασμούς. Γενικά είμαι αισιόδοξος οτι κάποια παιδιά θα πάνε" ψηλά". Εύχομε κάποια στιγμή να το δούμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια: