Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Ολοκληρώθηκαν στο Αραλοχώρι οι αγώνες της 1ης ημέρας των τελευταίων φάσεων των Πρωταθλημάτων των Παμπαίδων Α και Β

Οι ομάδες του ΑΓΟΡ πρωταγωνίστησαν την πρώτη ημέρα.

Ολοκληρώθηκαν στο Αραλοχώρι οι αγώνες της 1ης ημέρας των τελευταίωνν φάσεων των Πρωταθλημάτων των Παμπαίδων Α και Β με τα παρακάτω αποτελέσματα :

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣΗΡΑΚΛΕΙΟ (Β) : 16 - 23
ΑΓΟΡΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Β) : 36 - 14
ΑΓΟΡΟΦΗ (Α) : 32 - 21
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣΗΡΑΚΛΕΙΟ (Α) : 11 - 25
ΗΡΑΚΛΕΙΟΑΓΟΡ (Β) : 14 - 23
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Β) : 23 – 15 *****



Το επίπεδο των σημερινών αγώνων ήταν πολύ καλό και όλες οι ομάδες απέδωσαν αρκετά καλά. Στους Παμπαίδες Β ξεχώρισε αγωνιστικά η ομάδα του ΑΓΟΡ, που σημείωσε δύο άνετες νίκες, αν και με το "Ηράκλειο" πιέστηκε μέχρι την αρχή του τρίτου πενταλέπτου οπότε και έχανε με 14 - 12.

Στους Παμπαίδες Α στο "ντέρμπι" ο ΑΓΟΡ κέρδισε πιο άνετα από ότι αναμενόταν τον ΟΦΗ, ενώ επίσης άνετα το "Ηράκλειο" κέρδισε τον Φιλαθλητικό.

Ο τελευταίος αγώνας των Παμπαίδων Β διακόπηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του τελευταίου πεντάλεπτου και ενώ προηγούνταν η “Ιεράπετρα” του Εργοτέλη με 23 – 15 λόγω τραυματισμού αθλητή του Εργοτέλη, που μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το γήπεδο. Ο μικρός αθλητής κτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση του στην πίσω πλευρά της βάσης στήριξης του καλαθιού, αλλά ευτυχώς τελικά ο τραυματισμός του δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός. Μάλιστα παράγοντες του Εργοτέλη δήλωσαν (και στο επίσημο site της ομάδας http://www.ergobasket.gr/) ότι δεν θα αγωνιστούν στο αυριανό τους παιγνίδι σαν ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω της μη ύπαρξης κατά αυτούς ολοκληρωμένου συστήματος προστατευτικών στα συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου (μπασκέτες) και της απουσίας γιατρού από τον αγωνιστικό χώρο, όμως η ομάδα θα παρευρεθεί κανονικά την Κυριακή στο γήπεδο και στις απονομές που θα γίνουν. Πάντως οι υπεύθυνοι του γηπέδου του Αρκαλοχωρίου δηλώνουν ότι οι μπασκέτες τηρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας.

Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την επίσημη ανακοίνωση στο site της ομάδας του Εργοτέλη http://www.ergobasket.gr/ :

Οι γονείς και κηδεμόνες των Π/Π Β του ΕΡΓΟΤΕΛΗ και ο προπονητής κ. Χριστοδούλου ανακοινώνουμε την απόσυρση της ομάδας των Π/Π Β από την τελική φάση του πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αρκαλοχώρι στις 28 και 29 Ιουνίου 2008.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια της έντονης διαμαρτυρίας μας προς κάθε αρμόδια αρχή για την παντελή έλλειψη της οφειλόμενης ιατρικής μέριμνας στη διοργάνωση, καθώς γίναμε μάρτυρες τραυματισμού παίκτη της ομάδας μας, που χρειάστηκε να διακομιστεί στο κέντρο υγείας του Αρκαλοχωρίου.
Η παραπάνω ενέργεια έχει συμβολικό χαρακτήρα και στόχο να μην γίνουμε ποτέ ξανά θεατές παρόμοιων περιστατικών.

Παραθέτουμε επίσης και το παρακάτω άρθρο πάλι το site της ομάδας του Εργοτέλη http://www.ergobasket.gr/ :

"Άδοξα και εντελώς ξαφνικά τέλειωσε για τους παμπαίδες Β η τελευταία φάση του πρωταθλήματος στην κατηγορίας τους και αυτό εξαιτίας του τραυματισμού, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρού, ενος εκ των μικρών αθλητών μας. Και τέλειωσε απο σήμερα με την απόφαση της ομάδος μας να μην συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα με το ΑΓΟΡ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ελλειπή μέτρα προστασίας των περισσοτέρων γηπέδων στα οποία αγωνίζονται ή προπονούνται μικρά παιδιά και την έλλειψη γιατρού σε τέτοιους αγώνες. Γίναμε σήμερα μάρτυρες αυτής της απουσίας παρ οτι το κέντρο υγείας του Αρκαλοχωρίου ήταν δίπλα στο γήπεδο και πολύ γρήγορα πράγματι έφτασε ασθενοφόρο και παρέλαβε τον μικρό αθλητή οπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το χτύπημα όμως στο κεφάλι του μικρού αθλητή, η αμηχανία των περισσοτέρων απο τους παρεβρισκόμενους, η παρουσία μικρών παιδιών που δεν μπορεί κάποιος να τα απομακρύνει πάνω απο τον τραυματία, δείχνει πόσο μα πόσο είναι απαραίτητη η παρουσία γιατρού και αυτό ας μας προβληματίσει όλους και ειδικά τους υπεύθυνους των διοργανώσεων αυτών. Πρέπει να τονίσουμε οτι η αποχή μας αυτή είναι εντελώς συμβολική μιας και τα παιδιά με τον προπονητή τους θα παρεβρεθούν στην απονομή των μεταλλίων που θα δοθούν σε όλους τους αθλητές και ελπίζουμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που μόνο όταν μας συμβεί βλέπουμε πόσο σοβαρό είναι.!!!!!!! "

Στο αυριανό πρόγραμμα αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι αναμετρήσεις στην κατηγορία των Παμπαίδων Α. Αναλυτικά θα έχουμε :

Το αυριανό πρόγραμμα
Κυριακή 29-6-08
9.30 ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΓΟΡ (Α)

10.25 ΟΦΗ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Α)

11.20 ΑΓΟΡΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Β)

12.15 ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (Β)

13.10 ΑΓΟΡ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Α)

14.05 ΗΡΑΚΛΕΙΟΟΦΗ (Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια: