Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Σημαντικές τοποθετήσεις και εξαγγελίες από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον πρώην Ομοσπονδιακό Προπονητή Κώστα Πολίτη.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΚΑΣΚ στον Antenna (FM 95.8) την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε δύο σημαντικές παρουσίες, του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και του πρώην Ομοσπονδιακού Προπονητή και σημερινού Διευθυντή του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ Κώστα Πολίτη.

Ο Γιάννης Κουράκης σαν άνθρωπος που αγαπάει το μπάσκετ τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για την παρουσία ομάδας από το Ηράκλειο στην Α1 κατηγορία και την βοήθεια που θα προσφέρει μια τέτοια παρουσία στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στην Κρήτη, επισήμανε ότι όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνουν ο ΟΦΗ και το “Δειλινό” για να ανέβουν σε ψηλότερες κατηγορίες και εξέφρασε την άποψη ότι οι σύλλογοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις ακαδημίες και στις υποδομές τους ώστε οι ανδρικές ομάδες να στελεχώνονται από τα παιδιά αυτά και έτσι να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι μεταγραφές παικτών εκτός Κρήτης.

Ο Γιάννης Κουράκης σαν Δήμαρχος Ηρακλείου υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια σε όλους τους συλλόγους της πόλης που ανέρχονται σε Εθνικές κατηγορίες, δεσμεύτηκε στην παραχώρηση των βοηθητικών γηπέδων στα δύο Αοράκια, εφόσον βέβαια οι εγκαταστάσεις αυτές διαχειρίζονται από τον Δήμο, σε συλλόγους και στις ακαδημίες τους, όπως επίσης και τον κλειστό χώρο που υπάρχει στο Παγκρήτιο Στάδιο. Επίσης ανακοίνωσε και την κατασκευή και άλλων ανοικτών γηπέδων μπάσκετ σε σημεία της πόλης του Ηρακλείου και υποσχέθηκε να βοηθήσει ο Δήμος οικονομικά και διοργανωτικά στην διοργάνωση τελικών φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο και στην καθιέρωση Πανελλαδικού Τουρνουά για ομάδες μικρών ηλικιών. Αίσθηση προκάλεσε η άποψη του Δημάρχου ότι θα πρέπει άμεσα να ανοίξει τις πόρτες του στους συλλόγους του Ηρακλείου το κλειστό γήπεδο στα ΤΕΙ, το οποίο μάλιστα όπως είπε κατασκευάστηκε όταν ήταν ο ίδιος Υφυπουργός Αθλητισμού και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1 δισεκατομμύριο δραχμές και παραμένει σήμερα ανεκμετάλλευτο την στιγμή μάλιστα που η πόλη του Ηρακλείου και οι σύλλογοι της έχουν άμεση ανάγκη από κλειστά γήπεδα.

Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει σύσκεψη στον Δήμο με την παρουσία της ΕΚΑΣΚ και όλων των άλλων αρμόδιων φορέων με θέμα την αναγέννηση του μπάσκετ στο Ηράκλειο.

Ο πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής και σημερινός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ Κώστας Πολίτης, που όπως όλοι γνωρίζουμε επί των ημερών του στην Εθνική ομάδα η Ελλάδα κατέκτησε το 1987 στην Αθήνα το πρώτο της Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρές ηλικίες και μάλιστα είπε ότι θα πρέπει τα πρωταθλήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων να γίνουν Πανελλήνια. Μίλησε με θετικά λόγια για τους περιφερειακούς και τους νομαρχιακούς προπονητές της Κρήτης και για τους Κρητικούς αθλητές Σπύρο Γρύλλη και Δημήτρη Σταθάκη, ενώ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του ότι οι σωματότυποι των παιδιών των Χανίων είναι πολύ καλοί αλλά δεν προχωρούν παραπέρα λόγω της αδιαφορίας των παραγόντων της περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: