Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Κουφός: «Ζω το όνειρό μου»



Η φανέλα με το νούμερο 41, ανήκει πλέον στον Κώστα Κουφό και αυτός ζει το δικό του όνειρο. Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη επιλογή της Γιούτα στο φετινό ντραφτ, παρουσιάστηκε και επισήμως από τη Τζαζ.

«Η ομάδα της Τζαζ είναι το σημαντικότερο γεγονός αυτής της πόλης» ήταν τα πρώτα λόγια του Κουφού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε και συνέχισε: «Εχει μεγάλη βάση οπαδών. Το μπάσκετ είναι το σημαντικότερο γεγονός της πόλης. Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω και ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Η αίσθηση των παραγόντων της Τζαζ, είναι πως ήταν τυχεροί που πέτυχαν τον Κουφό στο Νο 23. Αλλωστε, όπως τονίζει ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας της Γιούτα. Κέβιν Ο’ Κόνορ «Ημουν ευτυχισμένος, όταν οι Νετς που είχαν την 10η επιλογή επέλεξαν τον Μπρουκ Λόπεζ, διότι ήξερα πως τους αρέσει και ο Κουφός». Οταν μάλιστα το Ορλάντο που είχε το Νο 22 «κλείδωσε» με την επιλογή του τον Κόρτνεϊ Λι, τότε ο δρόμος της Τζαζ για να πάρει τον Κώστα Κουφό ήταν ορθάνοικτος. Όπως παραδέχθηκε ο Ο’ Κόνορ: «Αισθανόμαστε τυχεροί. Θέλαμε να πάρουμε τον καλύτερο παίκτη που θα ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή και τα καταφέραμε».

Ο προπονητής Τζέρι Σλόαν, έδωσε μία εβδομάδα άδεια στον Κουφό και τον περιμένει ξανά στη Γιούτα, για να ξεκινήσει προπονήσεις και να αγωνιστεί στο “Summer League”. Το θέμα της συμμετοχής του στην Εθνική ομάδα για το Προολυμπιακό και εν συνεχεία αν όλα πάνε καλά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο παραμένει ανοικτό, ωστόσο όπως δήλωσε ο Ο΄Κόνορ : «Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα ακόμα αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ελπίζουμε και του το είπαμε του Κουφού, να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των πρωτοεμφανιζόμενων παικτών που θα ξεκινήσει από τις 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25. Θα είναι εδώ για να συμμετάσχει σε αυτό».

Ο Κουφός, πάντως, έκανε γνωστό πως το ΝΒΑ, αποτελεί ένα όνειρό που θέλει να πιάσει από τη φετινή σεζόν, βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια περί έλευσής του στο Ελληνικό πρωτάθλημα. «Το ΝΒΑ είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου. Αυτή τη στιγμή ζω το όνειρό μου και δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Είναι ο,τι καλύτερο για μένα να παίξω για τη Γιούτα». Τη σιγουριά πως δεν θα φύγει για να αγωνιστεί στην Ελλάδα, εξέφρασε και με μια... περίεργη διατύπωση και ο Ο’ Κόνορ τονίζοντας πως: «Είναι Αμερικανός και θέλει να παίξει στο ΝΒΑ», ενώ και ο Κουφός συμπλήρωσε το εξής: «Ο κόσμος πιστεύει πως έχω γεννηθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο έχω γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: