Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών - Αποτελέσματα

Α1 Ανδρών
Εβδομη αγωνιστική

ΑΕΛ - Τρίκαλα 73 - 71
Παναθηναικός -Ολυμπιακός 86-69
ΑΕΚ - Αιγάλεω 71-57
Κολοσσός - Πανελλήνιος 79-86
ΠΑΟΚ - Ολύμπια 77-70
Καβάλα - Άρης 68-74
Μαρούσι - Πανιώνιος 70-78


Πηγή : www.basketblog.gr

Παναθηναικός -Ολυμπιακός 86-69
Πιο "καθαρή" επικράτηση δεν μπορούσαν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Με τον Ολυμπιακό να είναι χειρότερος απ' ότι περιμέναμε, τον Διαμαντίδη να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και τον Πέκοβιτς να κάνει... δικό του το "βαμμένο", οι "πράσινοι" νίκησαν με 86-69 κι έπιασαν στην κορυφή Ολυμπιακό, Πανελλήνιο και Άρη. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι περισσότερο, αφού κανένα από τα δυνατά τους χαρτιά δεν μπήκε στο παιχνίδι και μόνο ο Χαλπερίν είχε την ψυχολογία του ντέρμπι. Γεγονός που έκανε πιο εύκολο το έργο των νικητών...

ΑΕΛ - Τρίκαλα 73 - 71

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε η ΑΕΛ, η οποία έκαμψε την αντίσταση των Τρικάλων με 73-71. Ο Νέστορας Κόμματος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους "βυσσινί" αφού με ένα απίστευτο τρίποντο 10'' πριν τη λήξη έδωσε τη νίκη στην ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση αλλά ο Έιβερι αστόχησε στην εκπνοή.

ΑΕΚ - Αιγάλεω 71-57
Σ' αυτό το γήπεδο, με αυτόν τον κόσμο, με αυτόν τον αρχηγό να παίρνει στην πλάτη του την ομάδα, η ΑΕΚ δύσκολα θα χάσει. Και σε καμία περίπτωση από ομάδες του επιπέδου του Αιγάλεω, που ναι μεν αλλάζει παίκτες, ναι μεν αποκτά πιο ποιοτικούς ξένους, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί στο γήπεδο. Η "Ένωση" με το 71-57 επί του "Σίτι" κέρδισε πολύ περισσότερα από δύο βαθμούς. Κέρδισε πρώτα απ' όλα έναν πιτσιρικά (Φώτη Βασιλόπουλο) που με το δεύτερο συνεχόμενο καλό του παιχνίδι έδειξε έτοιμος να πάρει την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, αλλά κυρίως τη σιγουριά ότι ανήκει σε άλλο γκρουπ από αυτό που βρίσκεται το Αιγάλεω.

Κολοσσός - Πανελλήνιος 79-86
Δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από τίποτα ο Πανελλήνιος ο οποίος πέρασε αλώβητος και από το Βενετόκλειο επικρατώντας του Κολοσσού με 86-79 και σημείωσε την έκτη του νίκη σε εφτά αναμετρήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προέρχονταν από τρεις σερί νίκες, αλλά το εμπόδιο της ομάδας της Κυψέλης αποδείχθηκε απροσπέλαστο. Εάν πάλι ο Στίβεν Σμιθ είχε τις ανάλογες βοήθειες από τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν καλύτερα για τους Ροδίτες.

ΠΑΟΚ - Ολύμπια 77-70
Με νίκη συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Γιώργου Καλαφατάκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθώς ο "δικέφαλος του Βορρά" δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε της Ολύμπιας Λάρισας στο κλειστό της Πυλαίας με 77-70. Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν δυνατά, ωστόσο έδειξαν πολύ βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο αρχηγός δήλωσε "παρών" στα κρίσιμα σημεία και τελείωσε το ματς με 25 πόντους.

Καβάλα - Άρης 68-74
Ο Άρης τα βρήκε σκούρα αλλά τελικά αποχώρησε με το ροζ φύλλο αγώνα από την Καβάλα. Οι παίκτες του Ματσόν ξεπέρασαν την κούραση από το παιχνίδι κυπέλλου και "μίλησαν" στα κατάλληλα σημεία του αγώνα, και με τους Τσαλδάρη, Κλαρκ και Ηλιάδη να πρωταγωνιστούν, έφτασε στη νίκη με 74-68, απέναντι σε μια Καβάλα που παρουσιάστηκε αξιόμαχη και σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη, μπορεί να είναι "νέα" στο πρωτάθλημα αλλά φαίνεται ότι έχει βλέψεις να γίνει ο "εφιάλτης" του φετινού πρωταθλήματος, αφού απέναντι σε κάθε αντίπαλο δείχνει πολύ καλά στοιχεία.

Μαρούσι - Πανιώνιος 70-78

Ο Πανιώνιος κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο από το κλειστό του Αγίου Θωμά αφού νίκησε το Μαρούσι με 78-70 έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "κυανέρυθρους" ήταν ο Άαρον Μάιλς, ο οποίος αν και η απόδοση του (κυρίως στο πρώτο μέρος) κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα δεν δίστασε να πάρει το κρίσιμο σουτ και εν τέλει να δικαιωθεί, αφού με τρίποντο "μαχαιριά" 26’’ πριν το τέλος του αγώνα έκανε το 76-70 και ουσιαστικά χάρισε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: